Şimdi Ara

1 Hafta Kullanılmış İşlemciyi Geri Alır mı Vatan Bilgisayar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iade edilmiş ürünlerin satılmadığı bir çok firmanın sitesinde özellikle belirtilir. Bu yasayı yanlış bulan insanlar nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam beyler sakin

Yalan oldu o iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

iade edilmiş ürünlerin satılmadığı bir çok firmanın sitesinde özellikle belirtilir. Bu yasayı yanlış bulan insanlar nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum

Ben daha parçaları sipariş vermeden önce sordum. İade ürünleri ne yapıyorsunuz diye. Bana firmaya geri gönderiyoruz denildi. Gerekli testleri yapıp problem yoksa geri gönderiyorlar dedi kutusu vs sıfır şekilde. Ama arada kutusu açık ürün gönderiyor bazı şubeler. Ekran kartım R9 285 etiketi açık geldi kasaya takılmış izleri var belli. Geri gönderdim 2 gün sonra yine aynısını yolladılar. Baktım olacak gibi değil aldım. Bazen böyle de oluyor. Aradım yapmamaları lazım deniyor.
    @
    snop02

Öyle yaparsan olur tabi :)

O mor yazılı programın adı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 6 Nisan 2015; 23:45:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

quote:

iade edilmiş ürünlerin satılmadığı bir çok firmanın sitesinde özellikle belirtilir. Bu yasayı yanlış bulan insanlar nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum

Ben daha parçaları sipariş vermeden önce sordum. İade ürünleri ne yapıyorsunuz diye. Bana firmaya geri gönderiyoruz denildi. Gerekli testleri yapıp problem yoksa geri gönderiyorlar dedi kutusu vs sıfır şekilde. Ama arada kutusu açık ürün gönderiyor bazı şubeler. Ekran kartım R9 285 etiketi açık geldi kasaya takılmış izleri var belli. Geri gönderdim 2 gün sonra yine aynısını yolladılar. Baktım olacak gibi değil aldım. Bazen böyle de oluyor. Aradım yapmamaları lazım deniyor.
    @
    snop02

Böyle yanlış uygulamalar hep olabilir ama bunu bahane edip yasayı kötülemek doğru değil. Birimdeki görevlinin halt yemesi demek ki.

• quote:

quote:

@
    snop02

Nasıl da bilemedin? Şaşırdım doğrusu. Senin gibi bilgisayarını en ufak şeylerin kaynağını araştıran biri nasıl da bilemez. MSİ Afterburner programın ismi...

• İşlemcinin yüzdesine bakarak neyi çözdüğünü anlayamadım fakat işlemcinin neye yeterli olup neye yeterli olmayacağını anlaman için önce işlemcinin çalışma prensiplerini ve hangi oyunu ya da programı kullanıyorsan tüm dahili bileşenleri nasıl bir mantıkla hem yazılımsal hem de donanımsal olarak detaylı olarak bilmeniz gerekir. Siz atıyorum fpsyi manuel olarak kitleyerek 30 fpsye sabitleyip işlemci kullanımını %50 görürken, oyundaki aynı anı fps kilidini açarak gözlemlediğinizde 120 fps ile de işlemciyi %50 kullanımda görebilirsiniz. En güzel örneği kendimden verebilirim. Ben de iki adet pc var biri fx8320'e sahip diğeri ise sizin işlemcinize yani 4690k, Fx 8320'nin %30 çalılştığı oyunlarda, 4690k %50 ile çalışıyor. Bunun sebebi 2 çekirdek üzerine kodlanmasından ve optimizasyonun düşük olmasından. Ben amd Fx8320 ile 20 fps alırken 4690k ile 60 fps alıyorum. Bakın arada cpu kullanım yüzdesine oranla daha yüksek bir fark oluşabiliyormuş. Kaldı ki intelin tek çekirdek yapısal gücü amdnin çok daha ilersinde ve inanın oyunlar için değil sadece bir çok programda da farklarını görebilirsiniz. Aklınızda şayet aklınızda i7 4çekirdek 4mantıksal içeren işlemci varsa alacağınız performans ht özelliğinden alacağınız %20lik gibi bir rakam ki o da programın bu yapıya uyuyor olmasıyla değişebilecek bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shagunz

dostum işlemcinin hangi konuda seni tatmin etmediğini söylersen belki sana mantıklı seçimler sunabiliriz?

Tövbeeeeeeeeeeeeee

• Biraz ugrasirsan geri alırlar diye düşünüyorum

• quote:

quote:

@
    snop02

geç oldu ama programın adı; msi afterburner

• snop02 kullanıcısına yanıt
    Evet ama bir türlü yapamadım hangi ayarı aktif etmemiz gerekiyor
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    burada resimli olarak belirtmiştim...
    buyur;
    http://forum.donanimhaber.com/m_99757274/f_//tm.htm#99762980
  • quote:

@FairLighty
    @Propus

Tam kesmedi beni işlemci. %50 lere çok rahat çıkıyor işlemci. Biraz takıntı var bende.

Ama mesela monitör de aldım ASUS bunu da kullandım geri göndercem iade olarak. Çünkü koşulsuz şartsız geri alınması durumu var.

sonra senin kullanışmış işlemciyi başka birine versinler hadi ordan almadan düşünseydin inş almazlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

quote:

@FairLighty
    @Propus

Tam kesmedi beni işlemci. %50 lere çok rahat çıkıyor işlemci. Biraz takıntı var bende.

Ama mesela monitör de aldım ASUS bunu da kullandım geri göndercem iade olarak. Çünkü koşulsuz şartsız geri alınması durumu var.

sonra senin kullanışmış işlemciyi başka birine versinler hadi ordan almadan düşünseydin inş almazlar

Adamların size ikinci el mal satması benim yaptığım bir hata mı hayır ? Bitmiştir. Kanun açık.
    Konuyu iyice araştırıp konuşun burada bilip bilmeden ötmeyin. O mallar size ikinci el satılıyorsa onların hatasıdır. Tekrar firmaya dönüyor ürünler.

• Hee bekle tekrar firmaya dönüyor.
    Ha yasa öyledir sanırsınız ama anca kaat üstünde.
    Distribütörler der ki;
    "iade almamaya çalışın, alırsanız da bana geri yollamamaya çalışın.
    Ha yasa böyle der deyip inatlaşıp yollarsanız da, ben bunları elbet geri alırım,
    Ama bi dahaki sefere sen de bu iskontoları nah alırsın."

Distribütör olsam ben de böyle yaparım.

Öyle olunca da perakendeci bi şekilde yaslar elindeki açık malı.
  • quote:

@FairLighty
    @Propus

Çünkü koşulsuz şartsız geri alınması durumu var.

varsa git ver neyini soruyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilade

quote:

@FairLighty
    @Propus

Çünkü koşulsuz şartsız geri alınması durumu var.

varsa git ver neyini soruyosun?

bi kaybol ya
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.