Şimdi Ara

1 Gb ramimi 512 görüyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün 1gb kingston ddr 400 ram aldım. bugün bilgisayarıma taktığımda açılışta 524 , everestte ise 512 görüyor. anakartım msi kt4av. anakartım 400ü desteklemiyor olabilir ama diğer 512 ramlerim ddr 400 ve onları tanımada sorun çıkmıyor.
    sorun ne oalbilir?
    ayrıca bios update gerekirse floppy'im yok alternatif olarak nasıl update edebilirim

• Bios da rami ne goruyorsun?Bios için flopy olması şart değil.. Bios uptadeleri içinn Bazı anakartların Software programları mevcutt mutlaka MSI Mb lerde de vardır.ELinde MB nin Cd Varsa Gözat ...
  • bence bios update yapmalısın...

msi'ın liveupdate yazılımını kullanarak windows üzerinden internetten sorunsuzca yapabilirsin...
  • açılış ekranında ram 524 mb görüyor. ama biosta ramin boyutu görünüyor mu hatırlamıyorum. msi live updatein var bios flashlaması ama onun için de floppy gerekiyor sanırım ya.
    delirecem valla nerden baksanız 200 ytl verdim ram'e
  • http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_liveupdate.php bu adrese gir ordaki programı kur yada online bicimde Bios uptade edebilirsiniz bilmiyorsan hiç elleme başına iş almaa
  • valla bios updateini indirdim ama flashlamak için dos mode istiyor. malum bende floppy olmadığı için yapamıyorum. biosu resetlersem eğer problemi çözme ihtimali var mıdır?
  • fordt yukarıda illegal'in verdiği program ile windows üzerinden bios update yapabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartın dual çalışıyor olabilir... yani 2x512 istiyor olabilir...
  • kt400'ler dual ram desteklemez hem dual olsa bile sadece 1 GB takarsan single çalışır o kadar...
  • Anakartların bazıları çift taraflı ramleri kullanamaz... bunun anlamı şu o anakart sadece 1 yüzdeki chipleri kullanabilir, sizin RAMiniz muhtemelen iki yüzeyin de de chip bulunuyor ve sadece yarısını kullanabiliyor... bazen bios update ile gelişimler oluyor ancak çok umutlanmasanız iyi olur. Bu tür RAM seçme olayları çeşitli şekillerde olabiliyor mesela bazı anakartlar hem çift hem tek yüzlü ramleri kullanabiliyor ama 1 tek 1 çift yüzlü takarsanız ramlerden biri hiç yokmuş gibi davranabiliyor... :) bu yüzden anakartınızın üreticisine başvurmanızda faydası var tabi bu konuda anakartınızın kitapçığında hiç bir bilgi bulunmadığını varsayıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

fordt yukarıda illegal'in verdiği program ile windows üzerinden bios update yapabilirsin...

sadece dos mod'u destekliyor maalesef bende. protected falan gibi bişi diyor o yüzden windows üzerinden maalesef olmadı.

quote:

Orjinalden alıntı: guffy

Anakartların bazıları çift taraflı ramleri kullanamaz... bunun anlamı şu o anakart sadece 1 yüzdeki chipleri kullanabilir, sizin RAMiniz muhtemelen iki yüzeyin de de chip bulunuyor ve sadece yarısını kullanabiliyor... bazen bios update ile gelişimler oluyor ancak çok umutlanmasanız iyi olur. Bu tür RAM seçme olayları çeşitli şekillerde olabiliyor mesela bazı anakartlar hem çift hem tek yüzlü ramleri kullanabiliyor ama 1 tek 1 çift yüzlü takarsanız ramlerden biri hiç yokmuş gibi davranabiliyor... :) bu yüzden anakartınızın üreticisine başvurmanızda faydası var tabi bu konuda anakartınızın kitapçığında hiç bir bilgi bulunmadığını varsayıyorum.

msi'ın sitesinde bu rami desteklemediğini gördüm. sanırım rami geri vermek zorunda kalacağım. 1gb ram olayı hayal oldu yani. 2 512 var bende ama o arkadaşlar da birbirleriyle geçimsiz davranıyor. oyun oynarken mavi ekran veriyor efendim kitleniyor vs. vs. tam sıkıntı oldu yani

• İkinci el uygun ram arayabilirsin. eminim senin istediğin tarzda satan birileri vardır, malumdurki ramler ömür boyu garantilidir yani markalı bişi alırsan sorunun kalmaz. Donanim haberin de ikinci el bölümü mevcut, bu işi yapabileceğin güzel 1-2 site de var türkiyede... hatta istanbulda oturuyorsan ikinci el alış verişi yapan birkaç bilgisayarcı var... seçenek bol yani... umarım yararı olur sana.
  • arkadaşım sorunlardan biride bu olabilir ram üzerinde kac tane çip var 8 ise 16 çiplisini al sorun oratadan kalka bilir benim başımda 128 mb vardı 256 tısını taktım 256 yı 128 gördü bende8 çipliydi 16 çiplisin taktım herşey halloldu:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.