Arkadaşlar merhaba passat b5 makyajlı kasa araç almak istiyorum. 2001-2005 arası kmsi 150 bin'i geçmemiş bir araç arıyorum. Böyle bir araç alınır? Kullanan arkadaşlar varsa kronik sorunu var mı ? dikkat edilmesi gereken birşeyler var mı ? Parça ve 15 bin km bakımları pahallı mıdır? Yakıt tüketimi yüksekmidir? Genel olarak kullanan ve bilgisi olanlar tavsiye ederler mi? Araçla ilgisi olmayan işkembeden konuşanlar girmesin yanıltmasın. Kullanan ve anlayan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler iyi günler arkadaşlar.
Makyajli kasa 2004 var diye biliyorum yumurta kasa olarak gecer belkide benim kullandigim o kasaydi 8 seklinde stop lambalari olan . Mercedes 300 sel'den sonra kullandigim en iyi arabaydi exclusivedi bendeki sorularina gelirsek....
Parcalari biraz pahalidir orta halli bir markaya gore kiyaslarsak eger. Simdiki arabanizi bilmiyorum tabi. 15 bin bakimi servis olarak neyi tercih ediceginize bagli yetkilimi ozelmi yetkili her zaman kuteler ozel servise gidiyosaniz zaten 15 bin bakimlari 3 assagi 5 yukari aynidir diger arabalarla. Yakit tuketimi bundan 2 sene once kullandim 25 kurus yakiyodu o zamanin parasi mazot 2.90-3.2 lerde falandi ve gayet uygundu boyle performansli bi araca sehir ici ve cok basarim sehir icinde bile. En onemli soru 150.000de bir pasaat bana gore imkansiz heleki 2001den 2005e kadar araliginiz var cok zor yani varsada garaj arabasidir bulmaniz sikinti olur cunku passat uzun yol arabasidir. Ben 2004 model arabayi 2009da 350.000 kmde sattim( tabi ben direk uzun yol icin kullandim onu) kronik sorunlara gelince ben oyle bisey yasamadim hic 4/4luk araba sahsen. Yalniz turbosunu fazla sikistirmayin yeter ben cok hizli kullanan birisiyim iki kere turbo kitlemistim ve 2400 gibi bir ucreti var 0 turbonun :) cikmalarida 600+100 lirada turbocuya gidiyo temizlenmesi icin 700 lira. Ama pek dikis tutmuyo cikmasi. Dedigim gibi bence passat aliyosaniz km'yi daha yukarlara cekmelisiniz ve kmsini bulundugunuz ildeki yetkili servislere iyce sordurunuz orjinal olup olmadigini kontrol edin. Mumkunse yeni motor tercih ediniz. Sebebimi yukarida da soyledim o km'ler zor yani. Daha baska sormak istedikleriniz varsa burdayim aracin her turlu arizasini yasamis bi insanim. İyi forumlar.
O kasa passatlar 10 bin km de bir bakıma girer.O da özel serviste 250-300 lira civarı tutar.
sıfırı ne kadar ??
bende 2 ay once 2005 model 1,6 exc sattım km sı 159 bindeydi ve ful servis bakımlıydı, motorunda hiçbir sıkıntı yoktu. taş gibi arabaydı. o kasalara helede exc. donanımlarına bayılıyorum. mükemmel araçlar. kronık sıkıntıları ise kışın plastik aksamlarından(göğüs vb) tıkırtı lar gelir, ama yazın sessiz giderler, yazında göğüs ısındığında yol bilgisayarı ekranında mürekkep dağıtma olabilir, torpido acma kolları kırılırmış. lpg li 220 civarında yakıyodu sattığım araç. ama o kasa passatlar bence mükemmel. tavsiye ederim..
Ben 1.9 dizel 2001 model otomatik olanını kulanıyorum çok menmunum hem yakıt olarak hem performans olarak. Kesinlikle tavsiye ederim taş gibi araba.