Şimdi Ara

1.8 TFSi A5 Coupe mi 320ci E92 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha öncede E92 için konu açmıştım bilgilerde edindim iyi kötü.

Ancak temiz ve bütçeme uygun e92 bulamadığımdan hala araştırmaya devam ediyorum. A5 Coupe hep kafamda olan bir araçtı. Ancak bilgim az bu araç hakkında ve daha önce hiç kullanmadığım için kıyas yapamıyorum.

E92 ye göre (ZF6) Şanzumana göre Audi otomatik şanzumanı nasıldır?
    Yakıt tüketimi nasıldır. E92 de 11-12 litreleri göze almıştım .
    170 Hp motor kullanıyor sanırım turbo beslemeli. E92 156 Hp ye göre illaki üstündür tabiki ama ne kadarlık bir farktır.
    Kısacası sizce öncelik dış görnüş olmak üzere E92 mi A5 Coupe mi tercih edilmeli.

Edit: Bütçem 85-87 civarıdır daha üste cıkamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 1 Aralık 2017; 11:6:6 >

• hocam senin gibi baya araç bakındım sana tek dost tavsiyesi verecem isteyen audiciler sövebilir bana.
    e92 seviyesindeki 2009-2012 civarı a5 1.8tfsi - 2.0tfsi lerden uzak dur. rezalet bir motoru var kaç tane a5 e gittim yağ kaçırıyor motor gücünün %30 unu kaybetmiş daha 100 bin km e gelmemiş araçlar. tfsi motor pişmanlıktır yeni nesil nasıldır bilemem ama o yıllardakiler haşatın ötesi. şanzıman arızası verenide çok kez duydum.
    gücün yetiyorsa 320cd al hocam triger zinciri mümkünse değişmiş olsun değişmemiş ise kesinlikle sen değiştir. atmosferik 320 tatmin etmez.
  • gÜNCEL. uP

Yok mudur bilgisi olan audi hakkında.
  • A5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam senin gibi baya araç bakındım sana tek dost tavsiyesi verecem isteyen audiciler sövebilir bana.
    e92 seviyesindeki 2009-2012 civarı a5 1.8tfsi - 2.0tfsi lerden uzak dur. rezalet bir motoru var kaç tane a5 e gittim yağ kaçırıyor motor gücünün %30 unu kaybetmiş daha 100 bin km e gelmemiş araçlar. tfsi motor pişmanlıktır yeni nesil nasıldır bilemem ama o yıllardakiler haşatın ötesi. şanzıman arızası verenide çok kez duydum.
    gücün yetiyorsa 320cd al hocam triger zinciri mümkünse değişmiş olsun değişmemiş ise kesinlikle sen değiştir. atmosferik 320 tatmin etmez.
  • ahmtbrk58 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam Teşekkür ederim. Cd ye malesef güç yetmiyor . Şimdilik atmosferik almayı düşünüyorum hevesim geçmezse(ki sanmıyorum ) Üzerine ilerde biraz daha koyup cd hatta e93 bile düşünebilirim. Ancak şuanki bütçem buna uymuyor. Bu yüzden 320ci düşünüyorudum. Zincir problemini bende araştırdım baya. 177 hp lik motorun belası. Bu yüzden ara ara 163 lük 318d ve 184 lük 320d de baksamda içime e92 kadar sinmiyor. 184 lük 320d 320ci e92 yi yara yara geçer biliyorum ama zaten cok gezen tozan bi adam değilim en azından şöyle bir balkondan baktığımda gözüm gönlüm açılsın :))
  • bahsettiğin 2 araç da saatli bomba.

3.20D dersen eyvallah, ancak benzinli motoru berbat.
    1.8TFSI'da ise yağ yakmayan motor y-o-k. Bagajda 5 litrelik yağ ile gezersin.

Şanzıman olarak 6zf ve multitronic( bakınız stronic değil, quatrolar ve 2.0lar stronic'tir, bildiğimiz dsg muhabbeti hani) çok sorunlu şanzıman değillerdir.
  • E92 320'i eğer otomatikse gerçekten zayıf kalıyor, tüketimde çok artıyor. Manuel temiz bir tane bulursan kaçırma, yine de performans A5 1.8t gibi olmaz ama pek üzmez.

EA8 serisi Tfsı'lar arkadaşın yazdığı gibi belaydı o dönem, yağ yakması, yatak arızaları, turbonun çok kolay ısınıp arıza vermesi (genelde multitronicler devri ve dolayısı ile turbo basıncını sabit tuttuğu için oluyor) gibi sorunları var.

Açıkcası ben olsam önceliği CLK'ya verirdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3.16i mi A3 Sedan mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt
    Peki hocam,

200 bin km üstündeki bir e92 çok riskli değil mi ? Bana mı öyle geliyor. Dizel araçları tehlikeli bulurken(Arıza bakımından) Hem BMW hem coupe olması 2 kat korkutuyor birde kronik zincir problemli motor yüzünden hepten ürküyorum. 100 bin km civarındaki e92 lerde f10 parasına satılıyor zaten.
  • Sirf goruntu icin alinacaksa bile bi sure sonra illallah ettirir ikiside ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E92-93 320d hayalim.

Bende suan E90 320d var ama 92-93 de fiyatlar resmen x1.5 oluyor. Deger mi deger ama cogu kazali ve temiz degil. Kazasizini bulursan affetme. 177 sakın alma. Sanzimana gelince bir tur at anlarsin zaten. Gerisi sorun cikarmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.