Şimdi Ara

1.75 astigmat lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar gozluk olarak 1.25 takiyorum ve ders calisirken kullaniyorum sadece. Süreklik kullanmak için lens almaya gittim fakat 1.75 cikti astigmatım her doktorda farkli numara çıkıyor. Doktor 1 ay deneme lensi verdi biraz bulanık goruyorum ilk lens deneyimim acaba bu normal mi ? zor takıp cikartiyoruk cok zor... Lens goz bebeğimden büyük ve belli oluyor bu normal mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Capini olcmedi mi ona göre veriyorlar

Benimki de bebekten taşıyor beyazında cizgi gözüküyor normali bu sanırım ben de yeni aldim 1.75 miyop 2 kere kullandım ilkinde 2 saat mola vererek cikarttim gözüm cok küçük herkes söylüyor gözümün küçük olduğundan sanırım gözümü kizarttim uğraşmaktan.%80 i damarlanmisti .2 gün lens takmadim kızarıklık geçti

2.kullanisim dündü. çıkarırken 7-8 dk civari sürdü %20 si kizardi gözümün.alistim çıkartmaya. bugün takmadim kızarıklık geçsin diye.artik rahat takip çıkarabilirim gibi geliyor

Yarin 3. Defa kullanicam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Capini olcmedi mi ona göre veriyorlar

Benimki de bebekten taşıyor beyazında cizgi gözüküyor normali bu sanırım ben de yeni aldim 1.75 miyop 2 kere kullandım ilkinde 2 saat mola vererek cikarttim gözüm cok küçük herkes söylüyor gözümün küçük olduğundan sanırım gözümü kizarttim uğraşmaktan.%80 i damarlanmisti .2 gün lens takmadim kızarıklık geçti

2.kullanisim dündü. çıkarırken 7-8 dk civari sürdü %20 si kizardi gözümün.alistim çıkartmaya. bugün takmadim kızarıklık geçsin diye.artik rahat takip çıkarabilirim gibi geliyor

Yarin 3. Defa kullanicam

Ayni seyleri yasiyorum hocam bir alete girdim orada olctu sanirim. Sizin ki gibi beyazinda belli oluyor lens olduğu... Benim 2. Takışım çıkartırken ağlayarak çıkarıyorum..

• Öncelikle lensin gözünde belli olması çok normal. İris tabakasının altında gözün beyaz kısmında belli olur lens. O da çok yakından bakılırsa. Lensi gözüne taktığında bulanık görüyorsan bi sıkıntı var demektir. Lensleri takıp çıkarmadan önce mutlaka ellerini yıka ve iplik bırakmayacak bir havluyla kurula. Mümkünse kağıt havlu kullan onlar daha iyi oluyor. Lens kabını temiz tut,bol solüsyon kullan. Temizlik en önemli kural lens kullanımında. Bulanık görmen,lensin gözüne batması vs çoğunlukla kirden yada lensin üzerine bir şeylerin yapışmasından kaynaklanıyor. Gözüne takmadan önce parmağını da solüsyona daldır parmakların kuru olursa takman zorlaşır. Youtubeda bu konu hakkında bir sürü video var izleyip öğrenebilirsin. Zaten belli bir süre sonra kendi stilini belirliyorsun hop çıkarıp hop takıyorsun. Lensi çıkarmak bana aşırı kolay geliyor ama takarken ilk seferinde 20 dakka uğraşmıştım,sonra giderek azaldı. Şimdi saniyeler içinde takıyorum.

5 sene boyunca gözlük kullandım,lens kullanmaktan hep kaçındım çünkü korkularım vardı. Ateş-mangal başında durursan gözüne yapışır tarzı hikayeler,lens yüzünden kör oldu temalı haberler falan. En son canıma tak etti gittim ölçüm yaptırdım lensimi aldım. Gözlük derecem 2,75 astigmat ve 2 sene önce almıştım. 2 sene boyunca hiç artmamış,buna çok şaşırmıştım. Lenslerim ise 2,25. 3 aylık içerisinde 6 adet şeffaf torik lens bulunan kutulardan aldım ilk 1 ay içinde 1 çift lens gözümden uçtu gitti. O zamanlar gözüm de lense tam alışmamıştı üstelik rüzgarlı havada gözümü de fazla kaşıyınca ayrı günlerde biri sağ gözümden biri sol gözümden uçtu gitti. O kutu içindeki son çift lens gözümde şuan ve 44 gün oldu hala takıyorum. Değiştiricem ama şu aralar kiradır yaz okuludur bir sürü masrafım var. 1 hafta içerisinde falan yenisini alıcam ama ölçüm yaptırdığım doktor bana pek güven vermemişti. Şuan lenslerden yana bir sıkıntım yok ama yine de içim rahat etsin diye gidip farklı bir doktordan randevu alıcam.

• Heyea kullanıcısına yanıt
    Nasıl uçtu lens ? Ben hissetmiyorum sanki lens yokmuş gibi düşecek haberim olmayacak diye korkuyorum

• 221B baker street kullanıcısına yanıt
    Ya koseyi dondum tam dondugum yerde efsane ruzgar varmis benimde elim gozumdeydi gozumu ovaliyordum firladi gitti gozumden. Digeri de ayni sekilde tramvay duraginda beklerken gozumu ovaladigim sirada uctu gitti. Bi baktim tek taraf patates. Goruntu 144p.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Ya koseyi dondum tam dondugum yerde efsane ruzgar varmis benimde elim gozumdeydi gozumu ovaliyordum firladi gitti gozumden. Digeri de ayni sekilde tramvay duraginda beklerken gozumu ovaladigim sirada uctu gitti. Bi baktim tek taraf patates. Goruntu 144p.

Tek lensle başım dönüyor benim :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Portre için hangi lens. 35-50-85?
    14 yıl önce açıldı
    Hangi lens 18-55mm & 35-80mm ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.