Şimdi Ara

1.6 TDI lar Artık Daha Güçlü.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
26.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mehmet hocam suç sende, bu forumdaki acemiler modifiye nedir daha ondan bihaberler. chip tuning deyince bönbön bakarlar..
    burdan sana ekmek çıkmaz, 50 km ile sol şeridi işgal edenlerin yeri burası..
  • reklam yapma hocam sitede...
  • hoca şanzıman turbo falan dayanabilicek mi

biliyorsun desege çok kırılgan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı
    75hp den 120hp ye

Yani chip'le %60 güç artışı mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

mehmet hocam suç sende, bu forumdaki acemiler modifiye nedir daha ondan bihaberler. chip tuning deyince bönbön bakarlar..
    burdan sana ekmek çıkmaz, 50 km ile sol şeridi işgal edenlerin yeri burası..

Ne kadar doğru bir laf.
    Biraz saygılı olun,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Ve 2 yıldır çekilen özlem sona erdi.. VAG Grup 1.6 TDI araçlar artık Yazılım ile güçlendirilebiliyor..

Unutmayın ki bütün 1.6 TDI motorlar aynıdır.. kimi 75hp kimi 90 kimi 105hp olarak piyasaya sürülür fakat civatasına kadar aynıdır..

bizim yapabildiğimiz şey

105hp 250nm den 140hp 330nm ye
    90hp den 130hp ye
    75hp den 120hp ye

motor güçlerini arttırmaktır..

Hayırlı Uğurlu olsun

işini yaparken dürüst ol helal kazan ne kazanacaksan.
    1.6 tdı motorlar aynıymış hatta civatasına kadar aynıymış kim yapıyo bunu tek bir firmamı yapıp satılıyor motorları.
    hiç bir motor aynı değildir gücüne göre motorun içinde bazı parçalar değişiklik göstermektedir.ayrıca sonradan yapılan hiçbir işlem fabrikanın yaptığı gibi olmaz!

• Arkadan sallayin durun bakalim. Su adam bir gelip cevap versin diye bekliyorum.

• Uzman beyi bekliyoruz, bence vardır bir izahatı konuyla alakalı.
  • yaw sallayanlar hayatında modifiyeli arabaya binmemiş, kullanmamış kişiler.
    "chip tuning mi? aaa tuu kaka, çok kötü, arabayı bozar" diyen tipler bunlar.

motor pistonundan civatasına aynıdır ama intercooler bakımından farklı olabilir.
    75 hp'likte büyük ihtimalle cooler yoktur. 90 lığın cooler'ı 105'likten küçük olabilir.
    sıkıştırma oranları farklı olabilir.
    bu nedenle chip tuning yapılınca 3 motorun da gücü aynı çıkmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 24 Temmuz 2012; 11:27:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fordmustanggt2005

Bütün 1.6 TDI motorlar aynı ise neden hepsi 140 hp olmuyor?

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: fordmustanggt2005

Bütün 1.6 TDI motorlar aynı ise neden hepsi 140 hp olmuyor?

Bundan daha iyi bir soru sorulamazdı.

Cevabını merakla bekliyoruz,civataya kadar aynıysa,turbo,intercooler farkı yoksa ne farkediyor acayip merak ettim.
  • Atayistlere sorun belki onlar cevaplar..
  • Konu ilk cevaptan sonra kilitlenmis ama ben ilk cumleye de takildim. 2 yildir cekilen ozlem sona erdi ne ya ahahahahahah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 24 Temmuz 2012; 11:33:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Konu ilk cevaptan sonra kilitlenmis ama ben ilk cumleye de takildim. 2 yildir cekilen ozlem sona erdi ne ya ahahahahahah.

Yıllardır bir özlemdi yanıp durdu bağrımdaaaa

1.6 tdi alıyorsun tonla para veriyorsun bir de gitsin diye chiplemen gerekiyor.

millet chipsiz 130 hp veriyor vw 105 i zorluyor yıllardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

acaba bu tip işlemlerden sonra aracın ruhsatında değişiklik yapılması gerekiyor mu ?

sonuçta ruhsatta yazandan farklı güce sahip oluyor araç

Mtv motor hacmine gore veriliyor bg gore degil.mesela , istersen 1.3 dizel araci 200 hp ye cikar yazilimla yine farketmez.

4.000 cc 200 hp arac 1.8 cc 250 hp aractan daha fazla vergi oder.ruhsatlik is yok.

• "Kır kır "sesine de yazılımla çare bulabildiniz mi? Mesela bi el atsanız da sadece "kır" olsa

Arkadaşım arabayla fazla oynamayın. neyse o. Gitmiyorsa gitmez işte. Eskiler hep der orjinalini bozma diye . sanayiyi tamirciyi pek sever bizim millet . hayır artsa ne yapacan. memlekette radar var radar !
  • quote:

Orijinalden alıntı: csurgeon
    ...hayır artsa ne yapacan. memlekette radar var radar !

Düşük devirdeki tork(yani beygir) artışı çok önemli. Güç her zaman sürat yapmak için gerekmiyor. Yüklü hali 1600kg olan araçla, klimayı açarak dolambaçlı dağ yollarına tırmanırken keskin bir dönüşte 1.500rpm'de gaza basıp gitmekle, 1. vitese düşmek zorunda kalmak apayrı şeyler.

Ya da Tekir'e tırmanırken, aynı şekilde yüklü ve kliması açık araçla 5. viteste 120-130km/h ile hiç zorlanmadan çıkmak apayrı. Güç her zaman 200+km/h ile gitmek için gerekmiyor.
  • Konuyu açan kişi chip tuning konusunda ismi öne çıkmış birisidir. Ben hiç chip tuning yaptırmadığım için kendisi ile tanışmadım ama işini bilen, alanında güvenilir bir isimdir.

Yazdığı mesajdaki "motorlar civatasına kadar aynıdır" ifadesini, sanırım sadece motor blokları için kullandı. Biraz da reklam amaçlı ifadeler kullanınca bayağa bir alay konusu olmuş ama alay konusu yapılacak, bilgisiz birisi değildir. Ortada bir yanlış anlaşılma olduğu kesin, kendisi mesaj yazmak için fırsat bulduğunda yanlış anlamayı düzeltecektir.

Bu arada benim de kendisine 1 sorum olacak :
    Ben daha önceki yazılarınızda her zaman aşırı güç artışından kaçınarak, %20-25 civarında güç artışını tavsiye ettiğinizi biliyorum. Fakat TDI'lar için 90'dan 130ps'e çıkardığınız bir aracın dyno verilerini koymuşsunuz. Bunu tavsiye ediyor musunuz? Bu güç artışı çok fazla değil mi? Yoksa sadece "40ps dahi arttırılabiliyor" anlamında mı verdiniz?

NOT : DSG için maks. tork değerleri üretici tarafından açıklanıyor. DSG'li araçları olanların kesinlikle bu değerlerin üzerine çıkmamasını öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 24 Temmuz 2012; 16:23:48 >

• Vurun daha ölmedi!!!
  • Mehmet Beyin her cevaba bir açıklaması vardır ama muhtemelen işlerinin yoğunluğundan konuya bakamıyordur..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.