Şimdi Ara

1.6 Marş Basmıyor, Akü Takviye ile Çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pazartesi günü 113.000 km'de 2022 Fiat Egea 1.6 Multijet Dizel Otomatik araç aldım. Full eksper yaptırdım hiç bir kayda değer sorun çıkmadı çok şükür. Depo nerdeyse boşa yakında S....den fulledim.

Bir gün sonra ise araçla kisa mesafe yapıp (5 km) stop ettikten bir süre sonra araç marş almadı. Kontak açılıyor, ancak marş almıyor. Ekranda "Dizel Yakıt Filtresini Kontrol Ettirin" uyarısı verdi ve start stop ile ecoyu devre dışı bıraktı. Vites kitlendi. Yarım saat uğraştım çözemedim problemin ne olduğunu. Sonra akü takviyesi yaptık araç çalıştı. (Eksper de akü durumu iyi çıkmıştı)

Araç çalıştıktan sonra da "Motoru Kontol Ettirin" uyarısı çıktı ve motor ikaz ışığı yandı. Start stop devre dışı kaldı ve aktifleştiremedim. Bir gün sonra motor arıza ışığı söndü.

Perşembe günü Istanbul-Ankara istikametinde yarı yolda benzinlikte mola verdim 45 dk. Sonra yine çalıştırdım. Yine aynısı oldu. Marş almıyor. Kafayı sıyırcaktım. Neyse ki uygun park alanlarındaydım. Tekrar takviye yaptık yine çalıştı, yine motor arıza uyarısı verdi. Bir gün sonra yine söndü.

Eksperde hiç bir sorun çıkmamış araçta bir gün sonra bunlar geldi başıma ve sorunun ne olduğunu halen anlamadım.

Akü mü sıkıntılıdır?

Marş motorunu sıkıntıdır?

Yakıttan kaynaklı bir sorun mudur?

Döndüğümde servise götüreceğim ama tecrübeli arkadaşlar tahminlerini yazarsa yönlendirirse çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ronal39 kullanıcısına yanıt
    Sorunuzun cevabını siz vermişsiniz zaten hocam akünüz ömrünü doldurmuş görünüyor. Muhtemelen kendi Orjinal aküsüdür aracın üstündeki. Uygun bir start stop destekli akü ile değişimini yapın ve akücüden şarj dinamonuzuda ölçmesini isteyin. Muhtemelen direk akü değişimiyle sorun ortadan kalkacaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sametsafak06 kullanıcısına yanıt
    Yarın bir mevcut aküyü ölçtürüp sorun varsa değiştireyim hocam öyleyse. Aküden değilse boşuna akü masrafına girmeyelim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arabanın üstündeki akü kaçlık. 60 70 72?

• smmmonuryldrm S kullanıcısına yanıt
    70'lik hocam. Bu arada aküyü ölçtürdüm düşük çıktı. Aküyü değiştirince sorun çözüldü.

• ronal39 kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun

• smmmonuryldrm S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam 🙏🏻

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.