Şimdi Ara

1.6 ies Honda civic lerde amortisör!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım 83000 km de ve çok temiz kullanılmış bir araç yaklaşık 5 ay oldu alalı.Garaj arabası diyebiliriz.Ancak merak ettiğim bir şey var.Benim araba hafif çukurlara filan düşünce öyle çok ahım şahım olmasa da ses geliyor.Önceleri pek dikkat etmemiştim ama bu aralar dikkat etmeye başladım.Bu araçlara daha önce binmediğim için merak ettim.Acaba bu araçların normali mi böyle yoksa benim amortisörler mi ayvayı yemeye başlamış?Görüşlerinizi bekliyorum.

• Benim de teknik bilgim o kadar yok ama kendi arabamdan örnek vereceğim. Ben de aynı ses ve aşırı sallanma gibi dertlerden muzdaripim. Özellikle toz ve hafif pis yolda giderken çok rahatsız ediyor ses sanki bire bir içeriye giriyormuş gibi. Çok sallanıyor acaba dedim lastik basınçları mı fazla ama o da değil. Bu sıkıntı genelde civicler de karşılaşılan bir sorun sanırım. Senin araban özel bir sorunun varsa onu bilemem tabi. Saygılar.
  • Valla lastiklerim haziranda alınmış michelin 4 mevsim lastik.Sorunun lastiklerde olduğunu düşünmüyorum.Ama diğer söyledikleriniz olabilir.
  • benim araçta da aynı durum var,sanırım genel bi sorun bu. aynı şeyleri ben toyotada da görmüştüm.Bildiğim kadarıyla da uzun yolda yüksek hızda kararlı gidişi korumak için süspansiyon sert tutulmuş.Bundan kaynaklanan bi durum var bir de tabii ki diğer faktörler (rotil vs)bu rahatsızlığı etkileyebilir.
  • ayrıca benim bi arkadaşımda bora var.sözde boranın altı hondaya göre yüksek araba ama süspansiyonu yumşak olduğundan çok defa altını vurdu.Bu arkadaş da daha önce toyota kullanırdı.toyotayı bu kadar vurmadığını söyledi.İşin bir de bu tarafı da var tabii.
    hyundai getz 3 silindir
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: klimaks27

Arkadaşlar aracım 83000 km de ve çok temiz kullanılmış bir araç yaklaşık 5 ay oldu alalı.Garaj arabası diyebiliriz.Ancak merak ettiğim bir şey var.Benim araba hafif çukurlara filan düşünce öyle çok ahım şahım olmasa da ses geliyor.Önceleri pek dikkat etmemiştim ama bu aralar dikkat etmeye başladım.Bu araçlara daha önce binmediğim için merak ettim.Acaba bu araçların normali mi böyle yoksa benim amortisörler mi ayvayı yemeye başlamış?Görüşlerinizi bekliyorum.

bizdede 2001 cıvıc ies var özellikle u her hangi bir çukura düşünce arka tarafdaki amortisörlerden ses geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profuzman -- 1 Şubat 2007; 14:56:00 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.