Şimdi Ara

1,6 HDi / 1,6 TDI bir uzun yol tecrübesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetltn

Eflanili bulmak pek kolay olmasa gerek forumda o yüzden şaşırdım.

Biz aslında Safranboluluyuz, anne tarafı Eflanili
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Babam ve abimde 2006 model C3 1.6HDI vardı.

Acaip az yakıyordu araçlar. Uzun yolda 3.6-3.8 litrelerde geziyordu. Şehir içi 5lt.'yi geçmiyordu.

Bir kez uzun yolda dikkatli kullanımda 3.2 gibi bir değer elde etmiştim.

Ben de konudaki araçla ekonomi yapayım diye kastığımda 3'lü ortalamalar görüyorum

1560 cc, 110 hp, 1340 kg ağırlığındaki bir araç için çok iyi değerler. Mesela alttaki resimdeki gibi, bu ortalamayı işten eve gelirken Silivri-İstanbul (Halkalı) arasında ~90 km/h hızla tutturmuştum :

1,6 HDi / 1,6 TDI bir uzun yol tecrübesi

Bir de şöyle bir anım var, yol bilgisayarının çöktüğü an :

1,6 HDi / 1,6 TDI bir uzun yol tecrübesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Ocak 2014; 14:07:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

PSA'in
    1,6 HDi 110HP ve 1,4 HDi 68HP motorları efsane.

Fransızlar yakıt tüketiminde aşmışlar abi. Ben fransız dizelleri kadar az yakan araç görmedim.
  • HDİ bunu yapıyorsa blueHDİ 120 ne yapacak acaba
  • Ah bir de şu süspansiyon sistemini, iç mekan trim seslerini adam edebilseler ballı kaymak olacaklar ama yok.

Bozuk yola giresi gelmiyor insanın paldır küldür, benim araçta özellikle arka düzen çok kötü. Diğer C4 ve 308 kullanıcıları da aynı şeyleri dile getiriyorlar.

Ama o motor ve şu tüketimleri görünce insan bunları gözardı ediveriyor bir anda

Yeni 308'de altyapı değişti, testlerde de hep eski 308'e nazaran daha yumuşak diyorlar, bakalım nasıl olacak.
  • HDİ'ın ekonomide üstüne yoktur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Bire bir aynı durumdayız desem inanırmısın hocam
  • quote:

quote:

Bu gidişle akraba falan da çıkarız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Ocak 2014; 14:36:07 >
  • quote:

quote:

quote:

Bu gidişle akraba falan da çıkarız artık

Pek şaşırmam şu saatten sonra

• rst78 kullanıcısına yanıt
    Su kisa mesafe olayini denemedim hic ama uzun mesafede (400 km+) 3.8 altina inemedim ben. Tepe inis cikisi olan yerlerde de acikcasi 1.6 hdi ile bu kadar dusuk olacagini sanmiyorum. Mesela Istanbul- Balikesir veya Istanbul-Mugla parkurlari...
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    Golfün bastigina emin misiniz :))) focus 2 ise dediğimiz buna ancak gulerim. Golf 6 deseniz neyse de golf 7 pek inandirici gelmedi. Siz 115lik dediniz de focus 2 mi 3 mu. Ben 2den bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az yaksınsa kesinlikle katılıyorum hdı .. gerisi masal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: replastone

Arkadaşlar peki PSA grubu bu motoru neden değiştirip 8 valve yaptı. e-hdi motorlar eskisine göre ne artı sunuyor??

Daha düşük emisyon, daha sessiz motor, düşük devirde daha iyi tork gibi özellikler sıralanmış, isterseniz diğer ayrıntıları da kopyalarım.
    Benim aracım 8v olan hdi, 16v olanı kullanmadığım için karşılaştırma yapamam malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uysall07 kullanıcısına yanıt
    Focus 2'den bahsettiğinizi biliyorum. Benim araç Focus 3, kıyaslamada çeşitlilik olması açısından kendi örneğimi vermiştim. Bu arada Golf sahibi basmıyordu, hırsından direksiyonu yiyordu :))

Aslına bakarsanız eski aracıma kıyasla, 1.6 dizellerin en performanslılarından birisi olan 115'lik Focus bile bana yetersiz geliyor. İlerleyen dönemde Golf 7'ye geçme durumum olabilir, şu 105 hp'ye bir çare bulmak şart..
  • quote:

quote:

quote:

Safranboluda büyüdüm . eflanideki göle balık tutmaya giderdik. dolayısıyla konuya girip haritayı görünce ana burası eflani dedim hemen.

konuya dönersek 2007 yılında istanbuldan safranboluya eşim ben çocuğum araçta 3 kişi araç palio 1.3 multijet 90 sabitle 100 km de 3.6 ile gitmişliğim vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaaaaa -- 22 Ocak 2014; 21:06:02 >

• kahraman202 kullanıcısına yanıt
    Focus 3 hakkında en ufak bir fikrim yok dogrudur bilmedigim bir araba. VWnnin 105i geliştireceği yok. Zaten şöyle 130luk bi motor atsa agirlik ve aktarma iyi zaten, tam kivaminda olur. Golf dizele 105lik yakismiyor o konuda size kesinlikle katiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Focus 3 hakkında en ufak bir fikrim yok dogrudur bilmedigim bir araba. VWnnin 105i geliştireceği yok. Zaten şöyle 130luk bi motor atsa agirlik ve aktarma iyi zaten, tam kivaminda olur. Golf dizele 105lik yakismiyor o konuda size kesinlikle katiliyorum.

115 lik Focus 3 ara hizlanmalarda kopek gibi ama kalkislarda vs hantal kaliyor.

• quote:

quote:

Bizde toprak cumalıyız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel değerler. Ekonomi yapmışsınız
  • Vw neden bilmiyorum ama ilk hızlanmalarda gayet iyi işler çıkarıyor diğer dizellere göre.0-100 hızlanması 10.7 sn denmiş tabiki 0-100 her şey değil. Ondan sonra beygir konuşur zaten.105 bg motorla, rakipleri 120-130 beygir motorlarla takılıyor.0-100 10.7 sn olup çoğundan iyi gözüküyor ama 100 den sonra görürüz ciğerliyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 23 Ocak 2014; 1:23:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.