Şimdi Ara

1,6 HDi / 1,6 TDI bir uzun yol tecrübesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bbrsgn

Benim bu soruyu sormama neden olan olayı anlatayım.
    Işıklarda durdum , arkamda jetta vardı. (tdİ)
    Önümüzde 400 500 metre rampa rahat vardı(tabi bu bahsettiğim anayol)
    Seri bi şekilde kalkmama rağmen arkadaki jetta bana çok yakın sürüyordu.
    Biraz abanıp 4 bin devirde vites atarak 4 vitese kadar geldim.
    Ben o seviyeye gelene kadar, jetta beni arkasına aldı, gitti.
    Burda en büyük etken rampamıydı yoksa benim şoförlüğüm mü bilemedim.
    Şimdi demem o 4 senedir araç kullanıyorum aktif olarak arada tatlı sürtüşmelerim oldu fakat
    bu şekilde olması beni şaşırttı.
    Belkide ben kullanmayı bilmiyorumdur. Kendimi övecek halim yok.
    Bendeki araçta focus 2.5. karşıdakide yeni kasa jetta tdi.
    İkimizdede sürücü dahil 3 yolcu vardı.

Valla benim denememe göre aynı motora sahip jettanında kolay kolay geçememesi lazım belki kalkışta oluşan farklılık bu durumu yaratmıştır,belkide araç chiplidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

Gayet güzel olmuş, paylaşım için teşekkürler.
    Bir sorum olacak bende tdci 110 luk motor var. Tdi motorlar yollarda benden daha atak gibi geliyor.
    Sizin hızlanmalarda böyle bir gözleminiz oldu mu?
    Özellikle rampalarda tdi motor daha bi atak gidiyor?

Bence sana öyle geliyor zamanında arkadaşın golf6 sıyla denemiştik Focus2.5 vardı Tdci,roll denedik 40,60,80 sırasıyla bir kere bile kafasını çıkaramamıştı golf.

Çok ilginç. Focus 2 özellikle 1. Ve 2. Viteste çok hantal geldi hep bana. Ayrıca yokuş çikarken de aynisini hissettim.

Valla biz 2.5 ile denedik sonuç dediğim gibi oldu bence 1.vites uzun tutulmuş biraz ondan hantal gelmiş olabilir size.

• HDI motorların az yaktığı zaten bilinen birşey.Güzel bir karşılaştırma olmuş.
  • Doğrudur, PSA motor oldukça başarılı bir ünite 1.6 CR TDI'larla karşılaştırılamayacak kadar.. Özellikle Ar-Ge'si ve üretim-tasarlanma süreci hakkında ayrıntılı bilgi sahibi biri olarak bunu açıkca söyleyebilirim.Ben de tapa gaz FocusII ile 6lt civar yakıyorum otoban ve bölünmüş yollarda, bu motorun dilinden anlayan sıkıntı yaşamaz.
  • Paylaşım için teşekkürler. Böyle bilinçli karşılaştırmalar güzel emeğinize sağlık.

Benim aracım peugeot 407 1.6 HDI 110 HP

110km/s hıza sabitlediğimde 4.6 litre ortalama veriyor. Kimse inanmıyor.Üstelik araç 1540 kg + 4 yetişkin. Ben aynı arabayda roll ve otoban denemelerimin ortalaması 6 ile 6.5 litre. Yani makul seviye kullanımında rakiplerine göre ekonomik kim ne derse desin.

Ben şirket araçları kullandığım için ekonomi odaklı sürüş tarzım yok kendi arabamda da ekonomi diye kendimi kasmam. HDI motorlar rakiplerinden ilerde.

Şirket aracı olarakda 1.5 Dcı kangoo ve doblo 1.3 multijet kullanıyorum. Kangoo hacimdem ötürü daha atik boş van zorladığımda 6.5 litreyi geçmiyor. Dobloda yeni kasa en full donanım koltuklu sanırım ağırlığından dolayı sıkıştırınca 7 litre yakıyor fakat geçiremedim (:

Edit: Kendi arabamın performanslı kullanım değerini vermemişim, oda 9.5 ile 10.5 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etkisiz Eleman -- 21 Ocak 2014; 21:48:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

1,4 HDi şehiriçi kullanıma yönelik olduğu için çok dert değil. 206'larda devir/hız oranı yüksek olduğu için biraz artıyor yakıt 110'dan sonra dediğiniz gibi, ama 307'deki 1,4 HDi şaka makinesi resmen :) 120'den aşağı düşmeden 5,1lt/100km ortalama tüketim ile Ankara'ya gitmişliğim var.
    Babam halen de kullanıyor 1,4 307'yi, sattıramıyorum, çok seviyor aracı

307 de ki 68 bg mi ?

Evet 68 HP.
  • Güzel ölçümler bize elinize sağlık demek düşer
  • Arkadaşlar peki PSA grubu bu motoru neden değiştirip 8 valve yaptı. e-hdi motorlar eskisine göre ne artı sunuyor??
  • PSA'nın motorları ekonomik oluyor. Ben de 1 sene gibi bir süre boyunca Megane II'ye bindim. Aslına bakarsanız olayı ferahlık ve ekonomi idi.

Yalnız şu anda makyajlı Fiesta kullanıyorum. Daha ilk depomdayım araç sıfır. Bence başarılı bir tüketimi var. Önceki makyajsız kasaydı, aralarında bariz bir tüketim farkı var şimdiki gözlemlerime göre.
  • PSA ve Renaultlar yakıtla önce çıkan araçlar.Mesela sırf bazen 1.5dci bazı Renault modellerini sattırdığı düşüncesindeyim.
  • Bence basmasaniz birisi 5lt digeri 6 litre olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce ki aracım 1.6 hdı 110 hp mcp idi.şimdi ki 105 tdı.özlüyorum vallahi az yaktığı zamanları.

• Ben de 1.6 HDI kullanıyorum. 2011 Ağustos ayında tayinim Siirt'e çıktığı için araç tıklım tıklım dolu 3 yetişkin İstanbul'dan çıktık yola. Aracın arka koltuklarından iki tanesini yatırıp oraları bile eşya doldurmuştum. Klima ayarını 21 yaptım ve yolculuk boyunca hiç kapatmadım. Tam bir ölçüm yapmadım fakat İstanbul - Üsküdar'da full doldurdum depoyu. Adana'da yakıt almak için istasyona girdiğimde çeyrek deponun biraz üzerinde gösteriyordu gösterge.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

PSA'nın motorları ekonomik oluyor. Ben de 1 sene gibi bir süre boyunca Megane II'ye bindim. Aslına bakarsanız olayı ferahlık ve ekonomi idi.

Yalnız şu anda makyajlı Fiesta kullanıyorum. Daha ilk depomdayım araç sıfır. Bence başarılı bir tüketimi var. Önceki makyajsız kasaydı, aralarında bariz bir tüketim farkı var şimdiki gözlemlerime göre.

Fiesta 1.5 tdci 75 ps lik olan mi tüketim değerleri nasıl

• Euro4 hdi bile fark atmış euro5 1.6 tdı ya. Aracta bir kişi fazla ama yine de farkı koymuş.

• Güzel bir karşılaştırma olmuş , elinize sağlık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 110'luk hdi gerçekten efsane, tek handikapı yağ kaçakları.
    Fransızlar küçük dizelde 1 numara, ama bence renodan ziyade psa makineleri daha güzel.
  • 1.6 hacimde açık ara en iyi motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

1.6 hacimde açık ara en iyi motor.

Eminmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

1.6 hacimde açık ara en iyi motor.

Eminmisiniz?

Bi tek 130luk dCi var rakip olarak ama o çok yeni ve de pahalı şu an.

Benim her zaman 1.tercihimdir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.