Şimdi Ara

1.5m Adreslenebilir LED USB 3.0 Üzerinden Beslenir mi? Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
75
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 1.5 metre uzunluğunda, üzerinde 5V 3A yazan bir adreslenebilir şerit LED var. Buna 5V 4A çıkışlı bir adaptör taktığımda LED çok ısındı. Daha sonra 5V/9V/12V – 1.67A/1.67A/1.15A çıkışlara sahip bir telefon şarj cihazı denedim. Bu cihazla LED 5.20V ve 1.58A çekti, yine ısındı ama biraz daha geç. Son olarak, bilgisayar kasamdaki USB 3.0 çıkışına taktım; burada 4.58V ve 1.12A çekti ve hiç ısınmadı. Bu LED’lerle ambilight yapacağım ve 5–6 saat boyunca bilgisayardan güç alacak. Sizce, 1.5 metrelik bu şerit LED’in USB 3.0 üzerinden 4.58V 1.12A ile çalışmasında uzun vadede bir sorun olur mu?

• ledin neden ısındığını anlamadım a argb led olduğuna eminsin değil mi her bir led adreslenebilir çünkü a argb ledler kontolcü ile kullanılır sen gücü kontolcüye veririsin ve kontolcü çalışma voltaj akım aralığının dışına çıkmaz örnek veriyorum 5v kontrolcüye 12v verirsen bozulur ancak 4 6 v arası verirsen çalışır arkasında çalışma voltajı yazar akım ise ne kadar çekerse o ışık şiddetine göre azalır veya artar usb ile kontolcünü gayet tabi beslersin sorun olmaz ancak anakartların usb çıkışları temiz bir voltaj vermez onun araya belki bir filtre kapasitör atmak isteyebilirsin.Ancak bu durumda kullansanda sorun olmaz.ısınmasına bakma ledler ısınırlar zaten.arkasını sağlam yere yapıştıracaksın ki ısısını arkadan versin.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

evet ledler teker teker adreslenebilir. Led 3 pinli idi bana gelince bende gnd leri 2 ye çıkardım , 4 pin oldu . 1) 5v - 1) data 2) GND 1 data ve 1 gnd yi arduino unoya bağladım 5v ve 1 gnd hattını da usb den aldığım güce bağladım . Ve bu adımların hepsini bilgisayarda bulunan type a 3.0 usb çıkışı ile yaptım .Anlattığım bütün adımlarda ledin arkasındaki yapışkanı sökmemiştim çünkü deneme kısmındayım . Elimde 5v4a bir rasberri pi güç kaynağı ile bu işlemi denemiştim onda da ledler tahminimce 50 60 derece oldu . gücü direkt vermek yerine arduino dan verince çip i aynı şekilde çok ısındı .

• swd.furkan S kullanıcısına yanıt

hazır bir kontrolcünüz olmadığı için sorun yaşıyorsunuz hemde sorununuzu taksit taksit yazmanız iyi değil ona göre cevap veriyorum tam yazsaydınız keşke arduino a argb led kontrolü için iyi olmuyor zaten eseki kaldı esp8266 ile wled kulanmanız sizin için daha iyi olur ayrıca wifi kontrol üzelliğide kazanmış olursunuz gnd espden ortaklanacak wled sayfasında zaten bağlantı şeması var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.1 HOPARLÖR SORUNU
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.