Şimdi Ara

1.5 yıldır ağır depresyondayım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya nereden başlasam bilemiyorum.Konuya "1.5" yıl başlayarak girdim ama aslında bu süre zarfı "1.5" değil.Liseye başladığımdan beri depresyonun eşiğindeyim.Ama bunun son "1.5" yılı aşırı derecede ağır ve zor geçti.Şuan 19 yaşındayım..

Kendimi çok kötü hissettiğim bir gün psikiyatriye gittim ve derdimi anlattım.Sonuç ? Daha da kötü oldum.2-3 cümle kelam etti.Hayat güzeldir,yaşamaya değer zırvalarını söyledi durdu.Ardından ilacı da verdi ve her şey yolunda gibi bir tepkiyle karşılaştım.Adama her şeyi anlatmama rağmen.İşin erbabıdır dedim,bu konuya hakim dedim,ilgi alanı depresyon vs vs dedim..Ne yazık ki daha da kötü oldum kapıdan çıktıktan sonra...

Gerek konulara kafam dağılması amaçlı yazılarım,yorumlarım olsun..Gerek pm'den dertleştiğim(hiç tanımadığım) insanlar olsun sağolsunlar yardım ettiler.Burama kadar geldi artık.Ama şu var,gerçekten vakit geçsin diye yaşıyorum artık.Belki bunun etkisinde kız arkadaşımın bana kazık atması,ölümden dönmem,hiç bir şeyin yolunda gitmemesi başlıca sebeplerdir.

Ha yeri gelmişken;Geçen sene Temmuz ayında intihar ettim.Cama vurarak..3 cm ile şah damarını kılpayı kurtarmışım.Ölümden döndüm.Ölümden döndükten sonra daha da bir çöktüm,kendi kabuğuma çekildim.Elimde 40 küsür dikiş var bileğimde de olmak üzere.Psikopat etiketi yiyorum çevremden.Ha bir amacım,hedefim var mı ? Var.. 14 yıldır yüzüyorum.Milli takım,Türkiye rekorum,Türkiye birinciliklerim var..İzmir Ege Besyo'yu düşünüyorum veya 9 Eylül..

Ama gel gelelim ne yazık ki bunlar benim için boş şeyler.Hani bu duruma boş insanlar düşüyor deniliyor ya.Hiç de öyle değil..Asıl yazmak istediklerimi yazamadım da zaten.

Ateistim,konuyu dine çekmezseniz sevinirim.Kısa yazdım sıkılmayın diye.

• Ben de Müslümanım, seninki kadar ağır olmasa da ben de benzer sıkıntılar yaşıyorum.. Benim ilgilendiğim bi hobim olmadı, genel olarak içe dönük bi geçmiş yaşadım. Bazı travmatik olaylar yaşadım geçmişimde. Bunların sonuncusu ise hayatımda ilk olan kızın beni terk etmesi oldu. Ben de doktora gittim. Bir ölçüde iyi geldi. Be var ki şu an garip bir haldeyim. Yaşayan bilir, anlatmakla olmuyor.. Ben de içimi dökeyim dedim kardeş. Eşşekten düşenin halinden eşşekten düşen anlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizdekilerin kiymetini bilmezseniz depresyona girerseniz boyle. Resmen bahane ariyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yazdıkların için.

Ama şöyle bir şey var; Tamam bir kız için cama vuracak kadar karaktersiz bir çocuk değilim.Fakat hiçbir şey yolunda gitmediği gibi,bir de bu kızdan(500 days of summer) filmindeki gibi 2 katı bir kazık yiyince her şey üst üste gelmeye başladı.

Şuan anlatılmaz yaşanır haldeyim sizin de dediğiniz gibi.Yaşayan bilir,buraya yaz yaz nereye kadar.Zaten az bir şey de olsa rahatlamak için yazdım,içimi dökeyim dedim..

Tekrar teşekkür ederim,umarım herşey gönlünce olur.
  • Rahat batması olsa keşke dediğiniz gibi durumum.

Ama ne yazık ki öyle değil.
  • İyi yapmışsın yapacaksın tabi, burası bir nevi erkekler kulübü.. Aylar oldu beni terk edeli, yine ona rağmen aklıma takılıp duruyor hala. Sana da ağır davrandıysa kolay unutulmaz aklına vs gelir. Her neyse, bir şekilde unutacagız elbette. İnsanlar anlamaz, elinizdekinin kıymetini bilin vs derler ama fasa fiso. Anlamazlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten dediğin gibi durum hocam.Herkes hayırlısı,belki böylesi daha iyi diyor..Ama hiç de öyle değil tamam saygım sonsuz ama keşke dedikleri gibi olsa.

Herkesin bir derdi vardır,herkesin derdi kendine büyük gözükür.İnsanoğlu böyledir.Ama inanın hocam çok fazla kozmik anlam yükledim kıza,bağlandım.Bir küçük saf çocuk yüreğiyle sevdim desem yeridir.Antremanlarda olsun,yatağımda başımı yastığa koyduğumda hep onu düşünüyordum.O ne yaptı sevgilim olmayacak,asla sevgili istemiyorum dedi,annesiyle konuştuk yemin etti.Ne yapsa beğenirsin ? 1 hafta ya belki daha az bir süre zarfı içerisinde.Bana mesaj atarak "bora benim sevgilim var" dedi.

O an ki durumumu hatırlamak dahi istemiyorum.Kafaya takmamaya çalışıyorum ama nafile.Beni bir siz anladınız hocam şu forumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam 1 senedir işsizim.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napalım yani

Rahat batması olsa keşke dediğiniz gibi durumum.

Ama ne yazık ki öyle değil.

Alttaki mesajini okudum kiz icin ha.Bildigin agir ergensin.Bende daha onemli birsey sanmistim.

• Ağır ergenim öyle mi ? Güldürdün hocam teşekkür ederim.

Okuduğunu anlayamıyorsun daha,kötü bir söz etmek istemiyorum sana..

Her şey zaten berbatken,hiç bir şey yolunda gitmiyorken böyle yapması daha da çok koydu.Tuzu-biberi oldu desem daha doğru olur.

Kızı çoktan unuttum ama az önce hesabına girip resimlerine baktığımda sevgilisiyle sarmaş,dolaş fotoğraflarını görünce içim bir değişik oldu o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 19 Haziran 2015; 22:34:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napalım yani

Ağır ergenim öyle mi ? Güldürdün hocam teşekkür ederim.

Okuduğunu anlayamıyorsun daha,kötü bir söz etmek istemiyorum sana..

Her şey zaten berbatken,hiç bir şey yolunda gitmiyorken böyle yapması daha da çok koydu.Tuzu-biberi oldu desem daha doğru olur.

Kızı çoktan unuttum ama az önce hesabına girip resimlerine baktığımda sevgilisiyle sarmaş,dolaş fotoğraflarını görünce içim bir değişik oldu o kadar.

Okudugumu anlayamiyormusum yukari da kiz yazanda baskasi zaten.Yuzme gibi bir yetenegin varken ve bu alanda basarili iken kafani boyle seylerle doldurursan depresyondan cikamazsin ki bence depresyona girilecek bir konu bile degil.

• Çok rahat yaşıyorsunuz, çok dertsizsiniz. Biraz sıkıntı görseniz, yaşam mücadelesi, ayakta kalma mücadelesi verseniz rahatınızın kıymetini çok iyi anlayacaksınız.

• ÖzGüR-LüK kullanıcısına yanıt
    Ben bu Dünya'ya ayakta kalma mücadelesi vermek için mi geldim ? Yaşam mücadelesi vermek için mi geldim ?

Elin adamları baba parası yesin,orda burda bmw'yle gezsin,ben şükredeyim öyle mi ?

Dert görmemişiz de,rahat yaşıyomuşuz da..Sanki tüm hayatımı şu kısacık paragraflara sığdırdım,yazdım.Direk önyargı.İşte bu yobazlıktır.

Seni hiç morg gibi bir odaya koydular mı ? Canlı canlı dikiş attılar mı ? Adaletsizliği iliklerine kadar hissettin mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 19 Haziran 2015; 23:09:20 >
  • Dünyaya şanssız olarak gelmen bütün hayatın boyunca ümitsiz bir şekilde yaşayacağın anlamına gelmez. Sen altlarında bmw olan, cebinde paraları olan insanları çok mu mutlu sanıyorsun? Sadece anlık zevkler onlar. Dünyada çalışmak istemiyorsan otur o zaman ailenin evinde hayatın boyunca sığıntı bir şekilde laf yiyerek yaşarsın. Bir de paşalar gibi kendi paranı kazanarak yaşa bak farkı görürsün. Yobazlıkmış benim yaptığım, oturduğun yerden depresyondayım diye yakın, sonra yobaz ben olurum. Bence kavramlarını gözden geçirmelisin.

• Su ergenin konularina acip bakmayin vakit kaybi.daha onceki konusunda da izmir kizlarina hastayim yazmis.troll seni

• Trol öyle mi :D Kafamı dağıtan tek şey İzmir'in kızları.Bunun sonuna kadar arkasındayım.

Ayrıca orda "Türk kızlarından nefret ediyorum ama İzmir'in kızları bir başka dedim" Ve de, şarkı çok hoş olduğu için açtım öyle bir konuyu.

Yine diyorum,okuduğunuzu anlayamıyorsunuz daha,size dert döken de suç.Daha da kötü olduk anasını satım sayenizde.

Orda az önce kızın hesabına girince içim bir değişik oldu dedim? Bu ne demek ? Bir anda kızı düşündüm yine demek..Oof kime anlatıyorsam ?

Ön yargı yine üstsafada.Forumun yarısı at gözlüğünü çıkaramamış hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 20 Haziran 2015; 12:00:33 >
  • Hiç birşey düzelmeyecekmiş gibi gelir bazen. Sadece yarını merak ettiğinden yaşar hale gelirsin. Bende yaşadım bu durumları ve hala devam ediyor. O kadar bezmiştim ki hayattan sadece yarın belki birşeyler olur diye yaşıyordum. Sanki üzülmeyi bırakırsam mutlu olamazmışım gibi geliyordu. Evet herkes aynı sorunlarla karşılaşmıyor. Bizde isterdik 185 olalım zengin olalım yakışıklı olalım tüm kızlar peşimizden koşsun tek derdimiz akşamki buluşmada hangi takım elbiseyi giyeceğimiz olsun ama olmayınca olmuyor işte. Ülkemizde adaletinde doruk noktalarına ulaştığımız için çalışarak pek birşey de elde edemiyoruz. Bir ateist olarak bencede din işleri boş zaten. Geriyede birşey kalmadı. Bizim sorunumuzda bu. Yanımızda insanlar olsada ruhumuz yalnız. Bizi bu durumdan çekip kurtaracak birine ihtiyacımız var. Yada en azından benim birine ihtiyacım var çünkü kalkacak gücüm kalmadı artık. Öyle yoruldum ki yalnızlıktan, anlaşılamamaktan. Bu arada boş insan sıfatını hakettiğimi bende düşünmüyorum yıllarca dövüş sporları yaptım. Bir sürü madalya duruyor hala asılı bir şekilde. Derslerimde iyidir. Sosyal bir hayatım var çoğu zaman dışardayım. Ama odama girince birşeyler oluyor. Sanki benden hüzünlüsü yokmuş gibi geliyor. Bazen yolda yürürken falanda oluyor başımı önüme eğiyor hüzünleniyorum istemsizce. Herşeyin farkındayım ama düzelmiyor. Düzeltemiyorum. Bu durumdan kurtulunamaz sanırım.

Bende biraz olsun içimi dökeyim dedim..

• Hocam hepsini okudum..

Çok içten yazmışsın, ciddiye alıp yazdığın için teşekkür ederim.

Troll,mroll diyorlar arkadaşlar,gerçekten durumum ciddi.Kafam dağılsın diye yazıyorum konulara.

Bu depresyon öyle bir şey ki,yaşayan bilir sadece,yaşamayan bilemez.Tamam her şey yoluna girdi,rayına oturdu diyorum.Her şey güzel olacak diyorum,hoop her şey sil baştan tekrar üstüme üstüme geliyor.

Geçen sene bu dönemler ölümden döndüğüm için sımsıkı sarılmıştım dinime,ibadetime.Cumalara gidiyordum hep kaçırmaksızın.

Ama gel gelelim,birden dinden soğudum.Hiçbir işe yaramadığını anladım.Sadece kozmik anlam yükleyip,ruhumuzu rahatlatıyoruz.Bir nevi kandırıyoruz kendimizi.Bu dünya çok zor ve acımasız bir yer.

Nasıl yapıcaz bilemiyorum.
  • Işe yaramıyor ki hiç birşey. Ne anlatmak fayda nede geçirmeye çalışmak. Geçmiyor rahatlatmıyor hiç birşey. Bazense hiç birşey hissetmiyorum mutlu oluyorum sürekli gülmek istiyorum kahkahalar atıp bu mutluluğu sürdürmek istiyorum. Onuda beceremiyorum. Işleri yoluna koyuyorum planlarımı yapıyorum hadiii tekrar başa dön. Ne oluyor farkedemeden kendimi dibe batarken buluyorum. Gerçekten bilmiyorum ne yapacağız ama sıkıldım bu durumdan be dostum

• Doğaçlama takılmak lazım aslında,planlar asla işe yaramaz.Ne kurguladıysam hiç biri olmadı son 1.5 yıldır.

Aslında bu kız mevzusuda kafaya takınılacak birşey olmadığını bende biliyorum.Sadece dediğim gibi,tuzu-biberi..

Ben tek çocuğum,hayatım boyunca her işi kendim yaptım.Tabir-i caizse tek tabanca derler ya aynen öyle.

Bir kızı sevdik.Tüm sevgimi ona yükledim.Çok bağlandım.Keşke tanışmaz olsaydım.

Yalnız ve tek çocuk olmanın verdiği bir hazla sevmiştim kızı hocam,ona yüklemiştim bütün sevgimi.

Neyse, yaşınız kaçtı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 20 Haziran 2015; 12:18:29 >
  • 20 olduk olucaz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.