Şimdi Ara

1.5 yıldır ağır depresyondayım... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ama gerek konuşman,gerek hitap şeklin çok iyi.
  • Teşekkürler dostum kitap falan pek okumuyorum şu sıralar da önceden çok okurdum ondan olsa gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite tek kaçış yolum işte.İzmir istiyorum.Ondan dolayı İzmir'ın kızlarına takıldım ben de.

Belki hayatıma renk gelir.
  • Öyle sanırım..

• Muğla'yıda düşünüyorum aslında.Muğla'yı biliyorsun sanırsam.

Nasıl bir yer ?
  • ömrünüzde okb şizofreni görmemiş tipler intihar ediyor yazık lan sizin gibilere
  • Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    Herşeyden önce insanı kötü. Genelde yerliler var burda herkes birbirini tanıyor ve dışardan birisiyle iletişim kurmaya tahammülleri yok sanki. Gezecek yerlerine gelecek olursam pek birşey yok buralarda. Ya denize gideceksin ya da deniz kenarındaki kafelere. Bütçeyi o kadar zorlayacak şeylerde yok tam emekli mekanı burası. Deniz yeşillik ve sakin bir halk. Gece hayatı da Hisarönü olmada ölü zaten insanlar Hisarönüne ve Ölüdenize geliyor. Internetten nasıl biryer olduğunuzu kendiniz görebilirsiniz. Öğrenci için yani hareket ve bol bol aksiyon arayan birisi için uygun değil

• Çaylanan Adam kullanıcısına yanıt
    Herkesin kendine göre bir derdi var. Dünyada bin bir türlü bok var nasıl insanların dertlerini birbiriyle karşılaştırabiliyorsunuz?

• Aynı beni anlattnız. 17 yaşındayım ergenliğe uzun zaman önce girdim yani kafadan 4 yıl. Yalnız birisiyim bundan şikayet etmem ama özellikle bu yıl acayip dediğiniz gibi bir psikolojiye büründüm. Haftaya staj başlıyor daha çok dışarıda bulunacam umarım iyi gelir@Son-Gohan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 20 Haziran 2015; 19:15:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir şeye hevesim yok

ve akıllı bir insan olmadığımı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unal83 -- 20 Haziran 2015; 19:54:06 >
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Dostum umarım gelir ama dışarıda da çok fazla bulunuyorum. Eğlence olsun kızlar olsun herşeyi yapıyorum ama yinede kendimi hep yalnız hissediyorum. Bilmiyorum sonum ne olacak. Dediğim gibi sadece yarını merak ettiğim için yaşıyorum..
  • Seninde durumun uçukmuş açıkçası ben meslek lisesinde okuyorum 3-5 arkadaşım var birbirimizi telefon ile çok acil olmadığ sürece aramayız zaten anca face de nadir konuşurum , arada eski esnaf olduğumuz için komşu dükkanlara hal hatır sormak için giderim veya eve alınacak var ise dışarı çıkarım yani asosyallik çok.Kızlarla yıllar oldu konuşmuyorum geçen aylarda ilkokuldan arkadaşım ile karşılaştık sakince nasılsın vs. çok kısa süre sonra ayrıldık.

Küçükken nerdeyse hergün beraber oynadığım karşı komşu kızı şimdi yüzümüze bile bakmıyoruz kız adımı bile unutmuştur eminim

Ya abi böyle bir adamım bende işte çekingenlik yani teyzeoğlu ile geçen yaz 10 gün takıldıktan sonra gerçekten bedenen yaşayan ama ruhsal olarak ölü bir birey olduğumu anladım

• Ben de belki her şey rüyadır uyanırız felan diye yaşıyorum. Hiç iyi değil bu durumumuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Napalım yani

Konuya nereden başlasam bilemiyorum.Konuya "1.5" yıl başlayarak girdim ama aslında bu süre zarfı "1.5" değil.Liseye başladığımdan beri depresyonun eşiğindeyim.Ama bunun son "1.5" yılı aşırı derecede ağır ve zor geçti.Şuan 19 yaşındayım..

Kendimi çok kötü hissettiğim bir gün psikiyatriye gittim ve derdimi anlattım.Sonuç ? Daha da kötü oldum.2-3 cümle kelam etti.Hayat güzeldir,yaşamaya değer zırvalarını söyledi durdu.Ardından ilacı da verdi ve her şey yolunda gibi bir tepkiyle karşılaştım.Adama her şeyi anlatmama rağmen.İşin erbabıdır dedim,bu konuya hakim dedim,ilgi alanı depresyon vs vs dedim..Ne yazık ki daha da kötü oldum kapıdan çıktıktan sonra...

Gerek konulara kafam dağılması amaçlı yazılarım,yorumlarım olsun..Gerek pm'den dertleştiğim(hiç tanımadığım) insanlar olsun sağolsunlar yardım ettiler.Burama kadar geldi artık.Ama şu var,gerçekten vakit geçsin diye yaşıyorum artık.Belki bunun etkisinde kız arkadaşımın bana kazık atması,ölümden dönmem,hiç bir şeyin yolunda gitmemesi başlıca sebeplerdir.

Ha yeri gelmişken;Geçen sene Temmuz ayında intihar ettim.Cama vurarak..3 cm ile şah damarını kılpayı kurtarmışım.Ölümden döndüm.Ölümden döndükten sonra daha da bir çöktüm,kendi kabuğuma çekildim.Elimde 40 küsür dikiş var bileğimde de olmak üzere.Psikopat etiketi yiyorum çevremden.Ha bir amacım,hedefim var mı ? Var.. 14 yıldır yüzüyorum.Milli takım,Türkiye rekorum,Türkiye birinciliklerim var..İzmir Ege Besyo'yu düşünüyorum veya 9 Eylül..

Ama gel gelelim ne yazık ki bunlar benim için boş şeyler.Hani bu duruma boş insanlar düşüyor deniliyor ya.Hiç de öyle değil..Asıl yazmak istediklerimi yazamadım da zaten.

Ateistim,konuyu dine çekmezseniz sevinirim.Kısa yazdım sıkılmayın diye.

düşüncelerini yorumlamak veya çıkarım yapmayacagım çünkü eninde sonundahiç olmamış kaybolan veya bir yerlerde kalmış benliğinnin garip paradoksu yapılan her turlu yorumu kabullenmek istemeyecek ve sadece duymak istediklerini sececeksin..Sorular sadece duymak istediğin cevaplarla var olurlar....yapman gerekrnler sunlar:
    1) HAYAL KUR ve bu hayalın sadece kişisel bazlı ego tatmınlıgının sınırları ıceerısınde olmasın zihninin aç..
    2)TESLİM OL..nefsini körelt altında bir bmw olup bır cok kızla takılman bu duygularını degıstırmeyecektır sadece geçici bir süreliğine unutturacak bu unutma..bknz:fordun oğlunun intiharı..
    3)TEVEKKUL..kaderini değiştiremezsin olması gereken neyse olacaktır yapman gerekeni yap elinden gelen en iyisini göster fakat yaptıklarından pişman olma ve pişman olacagın hiç bir işe bulaşma..murphy veya yphrum yasalarını benımseme HİÇ BİR ZAMAN BÜTÜN HER ŞEY mükemmel veya berbat olmayacak(şu an bile bu konumdasın )
    4)AMAÇ EDIN....kendine bir amaç edin amacın gelecek hedefınle ılişkili olmalı ve bunu sadece sen bılebılırsın bu konuda başkalarının sana dedıklerını umursama nereye varabılecegını sadece sen bılebılırsın..bu amacın hayalını kurdugun bir ilke olsun...ve TOMBUL ( baş harfleriyle açıklayacagım) kuralaına uysun bu kurala uymayan her gelecek hedefı karanlıkta yürümekten farksızdır...unutma yıldızlara ulaşamayız fakat onlar bize karanlık gecelerde yol gösterirler..(hedeflerın dogrultusundakı hayale ulaşman onemlı degıldır bu yolda ılerlemek senı mutlu eden ve yaşamaya baglı tutandır) alice harikalar diyarında tavşanın peşinden koşar ve tavşan iki yol ayrımında durur..alice sorar şimdi ne tarafa gideceğim tavşan cevap verir * nereye giceğini bilmiyorsan hangi yolu seçtiğinin bir önemi yoktur*

TOMBUL: Tatmın Edıcı (hedefledıgın konum senı tatmın etmelı ANTONYUS oldugunu düşün parise geldiğini ve zaferin elınde oldugunu fakat o konumda bıle *şimdi ne olacak* diyorsan sen kaybedensındır)
    Ortak Alınmış ( gideceğin hedef başka insanlarında sana yardımcı olacagı bir şey olmalı ve bu amacın diğer insanların iyiliğini gütmeli)
    Mantıklı Olmalı
    Belirginlik ( örnegın: ben plajda yaşayacagım demeke belırgınlık degıldır.. ben muglada akyaka sahılınde bır plajda yaşayacagım dersen tanım başlamış olur..)
    Ulaşılabilir ( mantık ölçüsünde elde edebileceğin bir şey olmalı)
    Limitler (zamanını finansını ne zamana kadar nerede olacagını bilmelisin örnek:bir işi 2 yıl da hedeflersen bunu 5 ile 20 yıl sonra yapmak arasında buyuk fark vardır)

HİÇ ARADIGIN ŞEYİ BULDUGUNDA ASLINDA BULDUGUN ŞEYİN ARADIGIN ŞEY OLUP OLMADIGINA DONUP BAKTIN MI ?

5)KADINLAR..yaşımın boyunca önüne bir çok kadın çıkacak.. ama eğer özgüvenini ve özdeğerini yitirmessen ( özdeger ve öz güven yaşama duydugun amaçlarınla ve ne istediğinle alakalı ve bu alakadan kaynaklı kendine duydugun ve bundan ötürü kendi sınırlarını yapabıleceklerını ve yapamayacklarını bilmendir) işte bunu tam olarak elde edersen hayatının merkezine kimseyi koyamayacagını ve koymaman geretıgını anlayacaksındır...

6)ÖLÜM...düşünsene ..Ölümün oldugu yerde daha ciddi ne olabilir ki? (ölüme yaklaşmamısın bile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 21 Haziran 2015; 4:27:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

ömrünüzde okb şizofreni görmemiş tipler intihar ediyor yazık lan sizin gibilere

Çaylanmışsınız hayırdır sen?

• masa70 M kullanıcısına yanıt
    Ahmet şerif izgörenin söylediklerinin aynısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo Kalınski

Ahmet şerif izgörenin söylediklerinin aynısı

içinde biraz kaybedenler kulubu ...dale carnegie. robert cialdini de mevcut aslolan doğru ve kabul edilir olması...
  • Neden depresyona girdiğini bul.Sorununu çöz kendin çöz.Depresyon bitmedi mi tekrar ara bir daha çöz.Günlük hayatındaki yaptığın olayları değiştir.İşe gir.İşe girince mecbur konuşursun.En çokta insanlar benim hakkımda ne düşünüyor ne söylüyor gibi abuk sabuk düşüncelere girme.Birde uzun süre kaldıysa depresyonda yan hastalıklar meydana gelir.Tabi sende var mı bilmiyorum.Örn. mükemmelliyetçilik,erteleme,atalet,üşengeçlik,takıntı,sosyal fobi,okb,asosyallik gibi.Biz ve psikologlar sadece yol gösteririz.Bu depresyon yavaş yavaş geçer.Bütün olay sende bitiyor.Seni senden başka kimse tanımaz.Kendine güven ve bunu içten isteyerek yap.Yoksa çıkılması bir döngüye girersin.
    Dipçe:ben bilir kişi değilim sadece bende depresyona girmiştim orada biliyorum.
    Dipçe 2:her insanın depresyonu farklıdır.Hepsi aynı olucak diye bir durum söz konusu değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• masa70 M kullanıcısına yanıt
    Güzel karma yapmışsın.

• Tüm yorumlara teşekkür ederim.Kız olayını da aştım artık.Haftaladır,aylardır kızı görmemiştim.Yüzyüze yakından,yani gerçekte-realde zaten görmüyordum da.Twitter hesabına bir bakayım dedim o da benim gibi mutsuz mu,tükenmiş mi diye ?

Bir de ne göreyim sevgilisiyle sarmaş,dolaş fotoğraflar.Hem de kaç tane.Birbirlerine iltifatlar vs vs..

Her neyse ilk gün baya koydu ama şuan gram umrumda değil.Çokta umrumdaydı.Yolda görsem diğer insanlardan bir farkı yok artık.Geçti gitti.Giden gitmiştir,gittiği gün bitmiştir.Başka kız yok sanki ?

Sadece o kızla yaşadıklarım,o güzel anılar,sohbetler,yürüyüşler vsvs aklıma gelince kötü oluyorum o kadar.Normalde çok gamsızım bu konularda keşke twitter hesabına girmeseydim o gece. Her neyse...

Yanlış anlaşılmasın,kız yüzünden depresyona girmişim gibi gözükmüş konuyu tekrar okuyunca,fakat keşke kız olsa derdim.

Şunu anladım tek önemli olan şey sağlık ve aile.Gerisi umrumda değil.

Tekrar teşekkür ederim herkese.Yalnız arkadaşın dediği gibi yarın belki birşey olur umuduyla yaşıyorum sadece.

Bundan 2-3 ay önce daha da kötüydüm.Sabah uyandığımda yine mi berbat gün başladı,yine lanet olası saçma sapan bir monoton-rutin güne başlıyoruz.Hep aynı şeyler diyerek uyanıyordum..

Umarım herkesin hayatı yolunda gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 21 Haziran 2015; 12:42:08 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.