Şimdi Ara

1.5 yıldır ağır depresyondayım... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Saçma sapan triplere giriyorsunuz.

Sanki kolunuz bacağınız sakat , kas hastası falansınız. Onlarca kas hastası tanıyorum sizin gibi saçma sapan triplere girmeyen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 21 Haziran 2015; 14:34:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madde halinde yazıyorum ;

1.Lise 1'den beri nedenini bilemediğim bir boşluğa düştüm.İstemediğim bir lise vsvs.

2.İyi bir üniversite kazanınca kurtulucam diyerekten kendimi motive ettim 4 yıl boyunca,bir ara bütünlemeye bile kaldım.Sinirden duvara kafa atmışlığım var çok kötü bir şekilde.Ve daha neler neler.

3.İlk sene üniversiteyi kazanamadım.Çok uğraştım ama olmadı.Tüm arkadaşlarım bir yeri kazanmışken,faceye her yere yazarken,benim kazanamamış olmam.Çok kötü bir duygu,umarım kimse yaşamaz o anki duyguyu.Buna en yakın arkadaşım da dahil,o da istediği bölüme gitti.

4.Bir kız hayatıma girdi geçen sene Kasım-aralık gibi. Hayatımın içine etti desem yeridir.Aldattı,terk etti ve daha kötüsü de bütün bildiğin her şeyin sadece bir yalandan ibaret olduğunu öğrenmek en ama en kötüsü.. (500 days of summer) filmini izlemişsen bilirsin.Aynılarını yaşadım.

5.Geçen sene bu dönemler inançlıydım ve oruç tutuyordum.Temmuz'un 4'üydü.Orucumu açtım,yemeği yedim.Yemeği yedikten sonra fitness a gittim,eve geldiğimde sinir krizi geçirerek,cama vurdum.Ölümden döndüm.Hastahaneye koşarak vardım.40 küsür dikiş var bileğimde.

6.Tüm bunlar olduktan sonra 2-3 ay kendime gelemedim.İnsanlarla iletişimimi tamamen kestim.Kendimi kötü hissettiğim bir gün psikiyatriye gittim ve ilaç yazarak gönderdi.Daha da sinirlendim.Daha da bir kabuğuma çekildim.

7. Son 1 yıldır vakit geçsin diye yaşıyorum kısacası.

8.Herkesin kendine göre derdi var.Senin dertlerin belki bana komik ve kolay gözükecek,benimkilerde sana..Kısacası herkesin bir derdi var..

Ve daha yazmadıklarım da var herşeyi buraya yazamam.

• Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    Üniversite olayını yaşamama az kaldı kız ve din meselesinde ayniyiz zaten. Yolunda ilerliyorum

• Hep bu kızlardan oluyor ne oluyorsa. Erkek dayanışma birliği falan kuralım :)
    Uzuluyorum böyle aldatma,aldanma konularını gorunce. Taviz vermeyin kendinizden diyecegim ama o işler öyle olmuyor işte :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leetnock kullanıcısına yanıt
    Benimde tek tesellim üniversite.

Tek temennim o desem daha doğru olur.Artık yeni bir hayata başlamanın zamanı geldi.

Belki kafam,kafamız dağılır.

Umarım her şey yolunda gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napalım yani

Madde halinde yazıyorum ;

1.Lise 1'den beri nedenini bilemediğim bir boşluğa düştüm.İstemediğim bir lise vsvs.

2.İyi bir üniversite kazanınca kurtulucam diyerekten kendimi motive ettim 4 yıl boyunca,bir ara bütünlemeye bile kaldım.Sinirden duvara kafa atmışlığım var çok kötü bir şekilde.Ve daha neler neler.

3.İlk sene üniversiteyi kazanamadım.Çok uğraştım ama olmadı.Tüm arkadaşlarım bir yeri kazanmışken,faceye her yere yazarken,benim kazanamamış olmam.Çok kötü bir duygu,umarım kimse yaşamaz o anki duyguyu.Buna en yakın arkadaşım da dahil,o da istediği bölüme gitti.

4.Bir kız hayatıma girdi geçen sene Kasım-aralık gibi. Hayatımın içine etti desem yeridir.Aldattı,terk etti ve daha kötüsü de bütün bildiğin her şeyin sadece bir yalandan ibaret olduğunu öğrenmek en ama en kötüsü.. (500 days of summer) filmini izlemişsen bilirsin.Aynılarını yaşadım.

5.Geçen sene bu dönemler inançlıydım ve oruç tutuyordum.Temmuz'un 4'üydü.Orucumu açtım,yemeği yedim.Yemeği yedikten sonra fitness a gittim,eve geldiğimde sinir krizi geçirerek,cama vurdum.Ölümden döndüm.Hastahaneye koşarak vardım.40 küsür dikiş var bileğimde.

6.Tüm bunlar olduktan sonra 2-3 ay kendime gelemedim.İnsanlarla iletişimimi tamamen kestim.Kendimi kötü hissettiğim bir gün psikiyatriye gittim ve ilaç yazarak gönderdi.Daha da sinirlendim.Daha da bir kabuğuma çekildim.

7. Son 1 yıldır vakit geçsin diye yaşıyorum kısacası.

8.Herkesin kendine göre derdi var.Senin dertlerin belki bana komik ve kolay gözükecek,benimkilerde sana..Kısacası herkesin bir derdi var..

Ve daha yazmadıklarım da var herşeyi buraya yazamam.

Zaten 3 4 tanesini okuyabildim . Boş tripler.

Ben bir tanesini soyleyeyim

80 dereceye yakın kamburumun olması ve aşırı zayıf olmamla beraber çok uzun olduğumdan kamburum çok belli oluyor , insanlar sürekli sırtıma bakıyor ve felç riski olan ameliyata gireceğim. Su an nefes darlığı ve sırt ağrısı çekiyorum. Sağ omzum sol omzumdan 3-4 cm kadar aşağıda goğus kafesim dışarıya doğru çıkık. Omur boyu platinlerle yaşayacağım çocuğumu elime alamayıp sırtımda taşıyamayacağım , şu ana kadar hastalıklarımdan dolayı 1 i 2 gün önce olan 3 tomografiye girdim. Ve 50 e yakın rontgen çekindim. İleride büyük ihtimal kanser olacağım

Komik geldiyse saygı duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 21 Haziran 2015; 15:10:17 >

• Şimdiden geçmiş olsun.Umarım istediğiniz gibi geçer operasyon.Dileklerim sizinle.

Bu hayatta en önemli şey sağlık zaten.

Sakıp Sabancı'ya ne oldu ? O kadar parası vardı.Sağlık olmayınca olmuyor.

Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Ben bu Dünya'ya ayakta kalma mücadelesi vermek için mi geldim ? Yaşam mücadelesi vermek için mi geldim ?

Elin adamları baba parası yesin,orda burda bmw'yle gezsin,ben şükredeyim öyle mi ?

Dert görmemişiz de,rahat yaşıyomuşuz da..Sanki tüm hayatımı şu kısacık paragraflara sığdırdım,yazdım.Direk önyargı.İşte bu yobazlıktır.

Seni hiç morg gibi bir odaya koydular mı ? Canlı canlı dikiş attılar mı ? Adaletsizliği iliklerine kadar hissettin mi ?

Kendince olanları bi sonuca bağlamışsın, başkalarının fikrini ölçüp tartmıyorsun bile, üstüne aksi fikir belirtenleri yobaz, okuma yazma bilmez cahil diye yaftalıyorsun. Başka bakış açılarına fırsat vermeyi dene biraz da, dümdüz bakma olaylara.

Ayrıca evet, dünyaya ayakta kalma mücadelesi vermek için geldin. Dünya savaş alanıdır, sen bu savaş alanında otoritelerin hakimiyet kurup düzen yerleştirebildiği bir ülkede doğup-yaşıyorsun. Dünyada otorite boşluğu olan, güvensiz olan, doğan çocukların %50'sinin 5 yaşını göremeden öldüğü, "zorunlu" ihtiyaçların temin edilemediği onlarca ülke var. Bunlardan birinde doğmadın. Sağlığın var(yazdıklarına göre bir kusurun yok). Temel ihtiyaçlarını karşılamanda engel teşkil edecek bir ortamda yaşamıyorsun. Spor yapma imkanın var, bulunduğun ülkede 100 kişiden belki 5'i düzenli spor yapma imkanına sahip. Ve sen bu %5'in içindesin, üstüne başarılısın da.

Böyle bir nüfus piramidinde hiç de alt sıralarda değilsin. En üstte de değilsin tabi ki, zaten en üstte olmak için bir çaban da olmamış. Buna rağmen zırlıyorsun "neden hiç çaba göstermeden 1 asgari ücretlinin 10 yıllık çalışmasının karşılığı olan bir araba sahibi olamıyorum" diye. Şanslı azınlıktan değilsin, ama ortalamanın üstündesin. Senden daha iyi milyonları görüp üzülüyorsun, senden kötü olan milyarlara bakıp neden motive etmiyorsun kendini? Daha iyi bir yaşama/statüye/arabaya/vs sahip olabilmek için yeterli donanımların var, yaşadığın çevre de buna uygun. Daha iyisi için adım atmak senin elinde. "Keşke" yerine "nasıl" demeyi öğrenirsen bir şeyler değişir. Baban zengin değil diye, nüfus piramidindeki en elit insanlardan biri olarak doğmadın diye zırlamak sana fayda sağlamayacak. "İliklerine kadar hissettiğin" adaletsizlikten kurtulmak için adım at.

• Güzel yazmışsınız,hoş yazmışsınız fakat;

Bu son paragrafta bahsettiğiniz şeyleri her gün babamda söylüyor her gün bana.Hiç hoşnut olmuyorum o şükretme olayından.Tamam daha kötüler de var ama daha iyilerde var? Ben niye alttakilerden güç alayım ? Çok kötü bir şey.Vicdanınız el veriyorsa bilemiyorum artık.Saygı duymamı beklemeyin.

Siz de şükretmekten bahsetmişsiniz.Ya şöyle bir durum var ?! Bu şükretmek acizlerin işidir.Sağlık konusu hariç hiç bir şeye şükretmem bu Dünya'da.

Böyle bir Dünya'ya çocuk getirmek aptallıktır.Bunun bilincinde olmak gerekir.Ben yaratmadım o diğer çocukları sonuçta.Annesinin-babasının bunun bilincinde olması gerekir.Kimse kimseye zorla çocuk yapın demiyor.Ülkemiz o kadar ezik ki zaten bir cumhurbaşkanı var 900 lira asgari ücretle geçinen aileye "3" çocuk diye bağırıyor. 19 yaşındayım ben bu heriften daha iyi yönetirim bu ülkeyi.Adam tabir-i caizse sözde diktatör ilan etti kendisini.Yakında vururlar onu zaten.Ama bunlar copy paste gibi bu gider,başka bir yobaz gelir.Neyse fazla siyaseti sevmiyorum burda kesiyorum.

Bir anlık zevk uğruna olan çocuklara oluyor.Yaşınız kaç bilmiyorum ama sizde kendinizi avutuyorsunuz bence.

Ben burslu okudum özel bir okulda.Her türlü zengini gördüm.Ha aralarında iyisi var mı? Var.Bir kızın babası araba galericisi,çokta güzel kızdır yani.Bana dedi ki,gel benim babamın yanında çalış.Arabalarla aranda iyise hiç sıkıntı yaşamazsın gibi bir öneri sunmuştu.Yani demek istediğim o üstteki kişileri gözümde büyütmüyorum.Sadece herkes eşit olarak yaşasa keşke...

Daha güzel bir dünya mümkün hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 21 Haziran 2015; 16:06:27 >

Ben şükretmen için yazmadım zaten, daha iyi bir yaşam için senin basamakları tırmanman çok daha kolay ve bu seni motive etmeli. Senle aynı şartlara sahip bir Suriyeli'den çok daha iyi şartlarda hayata devam ediyorsun. Veya Nijeryalı ortalama bir yaşıtından çok daha rahat bir yaşamın, donanımlı olma imkanın, sana açılan bir çok kapı var. Daha iyi bir hayat kazanmak için gerekli donanımın ve çevresel faktörler var, sende de azim varsa devamı gelecektir.

Belki verdiğim örneklerin yaşamlarını düşündükçe kendini kısıtlıyorsundur, seni piramidin üstündekiler motive ediyodur bilmiyorum. Motive eden 2. bahsettiğim ise kendini o yönde motive et. Sokakta yatıp dünyaca ünlü şirket ceoluğuna yükselen, çobanlıktan cumhurbaşkanlığına yürüyen örneklerden motivasyon alıyorsan bu insanları rol model al.

Daha güzel bir yaşam yaratman için seni harekete geçirecek şey ne ise ona yönel. Kendi geleceğini iyi veya kötü sen yaratacaksın. Herkes eşit olamaz, zira bu doğal seleksiyona aykırıdır. Rekabetin olduğu yerde eşitlik olamaz. Her şey zıttı ile var olur. Çirkinlik olmadan güzellik, fakirlik olmadan zenginlik olmaz. Tarih bunun sayısız kanıtlarıyla doludur.

• Gerekli azmim var diye düşünüyorum ve de buna hitaben hergün aynaya baktığımda görmem için kendime özgü dövmem de var.Ama bazı insanlar hiç azim,istek göstermeden bunlara erişebiliyor.Bknz:torpille,akp sayesinde milletvekilleri vsvs..
    Birde benim gibiler var işte kendi azmiyle bir yerlere gelebilen.

Ama şu son paragrafınızı beğenmedim.Tamam doğru yazmış olabilirsiniz ama ben katılmıyorum.Paragrafınıza cevabım kısa ve öz olarak şudur ki;

Reenkarnasyon diye bir teori gerçekse ki umuyorum gerçektir,o zaman adalete kavuşucaz.
    Bence reenkarnasyon, kast sistemi altında ezim ezim ezilen Hint halkının sömürüye isyan etmemesi, elit zümreye karşı koymaması için uydurulan umut tacirliğinden başka bir şey değildir. Reenkarne olacağına inananların hepsi de gelecek yaşamında elit kişiler olacağına inanıyor, fakat bu umut fakirin ekmeği gibi bir şey bence. Geçmişten bu güne milyarlarca ezilen insan, toplasan geçmişten bugüne sayıları 1 milyonu geçmeyecek olan, dünyanın yöneten kadrosunun bir üyesi olarak doğacağına inanıyor. Aşırı iyi niyetli bir inanç, bence çaresizlikten başka bir şey değil.
  • Dünyaya 1 kere geliyoruz yani öyle mi ?

Ve de inancınızı merak ettim doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 21 Haziran 2015; 16:46:53 >
  • quote:

Dünyaya 1 kere geliyoruz yani öyle mi ?

Ve de inancınızı merak ettim doğrusu.

2 yıldır cevabını bulamayacağımı bildiğim sorular var kafamda. Kararsız Müslümanım diyelim.
  • Büyük ihtimal oruçta tutuyorsundur.Ama benden söylemesi hiç tutmasan daha iyi.Menfaat ve çıkar uğruna yapılıyor çoğu oruç çünkü.

Mehmet Akif Ersoy'unda çok güzel bir lafı vardır zaten ;

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri gelir her şeyden önce.Vaad etmeseydi Allah cenneti; O'na bile etmezlerdi secde.

Hiç tutmamak daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 21 Haziran 2015; 17:13:21 >
  • quote:

Büyük ihtimal oruçta tutuyorsundur.Ama benden söylemesi hiç tutmasan daha iyi.Menfaat ve çıkar uğruna yapılıyor çoğu oruç çünkü.

Mehmet Akif Ersoy'unda çok güzel bir lafı vardır zaten ;

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri gelir her şeyden önce.Vaad etmeseydi Allah cenneti; O'na bile etmezlerdi secde.

Hiç tutmamak daha iyi.

Mehmet Akif'in sözünü yazınca anladım demek istediğini. İnsanın yapısı buna müsaittir, önce kendimizi sağlama almak istiyoruz hepimiz. Cennete, 72 huriye, şarap akan nehirlere kim hayır der? Din tercihleri de seçim vaatleri gibi bir bakıma, şartları ve mükafatlarına göre kimin işine hangisi yarıyorsa, o tercih ediliyor. Mesela Rusları Hristiyan yapan Rus hükümdarı, İslam'da şarabın haram olduğunu öğrendikten sonra İslam elçilerini reddedip Hristiyanlığa geçmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 21 Haziran 2015; 17:28:01 >

• Anlayamadığım tek şey gerçi bir çok şeyi anlamış değilim,sorguluyorum hala orası da ayrı bir dava ama şu var;

Huri nedir arkadaş ? Dan bilzerian adlı herifin yanındaki kızlar misali mi ? Yanlış mı biliyorum ?
  • mmert02 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam,dediğim gibi derdim kız davası gibi gözüküyor.Neyse ki o kadar aptal değilim.Bir kız için hayata küsemem,küsmem.

Ama bu depresif halimden bir türlü kurtulamıyorum.
    Depresyon seviyeni bilmeden yorum yapmam doğru olmaz ama ilaç dışında tedavi yok.Doktora süre vermen lazım birçok ilaç denersin zaten deneme yanılma yoluyla bulunuyor ilaçlar sana göre olan kombinasyonu bulmalısın doktor değiştirmiyorsa memnun olmadığında direk bırak uğraşma.Bir çok doktor değiştirirsin normal olarak yaşam standartlarına göre ilaç bulana kadar çünkü bizim psikiyatri doktorlarının çoğu para için yapıyor.Depresyon beyinle ilgili bir rahatsızlık majör olana geçtiğinde geri dönüşü zor çünkü hayatının belli dönemlerinde tekrar majör depresyona giriyorsun bir nevi beyinsel hasar almak gibi.Depresyonun dini değerle yaşayış biçimiyle ilgisi yok beynin olaylara tepkisi çok yaralayıcı bir olay geçerse ortaya çıkıyor insanın acı eşiği var psikolojik acı eşiğe ulaştıktan sonra hormonları bozuyor yani depresyon bir sebep değil sonuç.Kısacası senin derdin kız ev araba falan değil tamamen beynindeki problemden kaynaklı çevrendeki insanların lafı bu yüzden seni zerre tatmin etmez.Kurtulma süresi senin çabana bağlı olarak değişiyor sevgili yaparsan bu süre zarfında daha hızlı iyileşme gösterirsin sonrasında beyin oyalayan hobi edin kesinlikle faydasını görürsün.

• saekobusujima S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.Gerek yazdıklarınız,gerek tavsiyeleriniz kayda değer şeyler.Ha şu cümleleriniz ;

"Depresyonun dini değerle yaşayış biçimiyle ilgisi yok beynin olaylara tepkisi çok yaralayıcı bir olay geçerse ortaya çıkıyor insanın acı eşiği var psikolojik acı eşiğe ulaştıktan sonra hormonları bozuyor yani depresyon bir sebep değil sonuç.Kısacası senin derdin kız ev araba falan değil tamamen beynindeki problemden kaynaklı çevrendeki insanların lafı bu yüzden seni zerre tatmin etmez."

Tam da bu işte.O kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki.Bende insanım bu kadarı fazla geldi.Çok ağır kaçtı.

Recep ivedik 3'de depresyon sahneleri vardı.Recep diyordu ki kıza;

Bu depresyon öyle bir şey ki,tam iyileşti diyorum,tam geçti diyorum,oldu -bitti her şey diyorum.Hoop bir daha geliyi.. diyordu.

Hakkaten de böyle durum.

Tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.