Şimdi Ara

1.4 122hp tsi ile 1.4 140 ve 170 lik tsi arasında ne gibi farklar vardır?*

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar öncelikle başlıkta belirtmiş olduğum motorlarda ne gibi farklar vardır(yapısal olarak) bunu merak ediyorum

birde merak ettiğim bir konu mesela 1.8 tsi motor var 160 hp passatlarda sunuluyor sanırım.neden böyle bir motor yerine 1.4 lük olanı satmıyorlar?güçse güç torksa tork

acaba bir verim sorunu mu var?*

• 18 hp,
    20 n/m tork,
    0,8 lt. ortalama yakıt farkı,
    0,6 saniyede 0 dan 100 km/h hıza çıkma farkı,
    8 km/h olarak son hız farkı,
    252 kg. ağırlık farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tthecurly -- 3 Şubat 2008; 21:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tthecurly

18 hp,
    20 n/m tork,
    0,8 lt. ortalama yakıt farkı,
    0,6 saniyede 0 dan 100 km/h hıza çıkma farkı,
    8 km/h olarak son hız farkı,
    252 kg. ağırlık farkı.
    bu teknik veri farklarını karşılaştırıp bende görüyorum

ben motor yapsında bir değişiklik var mı onu merak ediyorum yani güç 122 hp ye yazılımsal mı düşürülmüş yoksa motor yapısından mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

ben motor yapsında bir değişiklik var mı onu merak ediyorum yani güç 122 hp ye yazılımsal mı düşürülmüş yoksa motor yapısından mı

Alıntıları Göster
    motorda bir fark yok yapısal olarak, sadece yazılım farkı var
    quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

• vw baya alternatif motorlar sunuyor tsi fsi tfsi tdi sdi seçmece beygirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gacara_53

vw baya alternatif motorlar sunuyor tsi fsi tfsi tdi sdi seçmece beygirler
    122 HP motorda kompresör yok, sadece turbo var..Bu nedenle alt devirlerde daha cansız olması beklenir ( en azından turbo devreye girinceye kadar..)140 ve 170 HP TSİ'lerde alt devirler için kompresör, üst devirler için turbo var..Yakıt tüketimleri de bu nedenle 122 HP'de çok daha ekonomik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapist70

122 HP motorda kompresör yok, sadece turbo var..Bu nedenle alt devirlerde daha cansız olması beklenir ( en azından turbo devreye girinceye kadar..)140 ve 170 HP TSİ'lerde alt devirler için kompresör, üst devirler için turbo var..Yakıt tüketimleri de bu nedenle 122 HP'de çok daha ekonomik..

Alıntıları Göster
    teşekkürler terapist70

ama şimdi 2 farklı şey denmiş hagisi doğru

mby.yigit yazılımsal demiş sense kompresör yok diyorsun

birde merak ettiğim birşey daha var ben 1.4 170 hp lik tsi ın sesinden çok etkilendim aynı ses 122 liktede varmıdır acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

teşekkürler terapist70

ama şimdi 2 farklı şey denmiş hagisi doğru

mby.yigit yazılımsal demiş sense kompresör yok diyorsun

birde merak ettiğim birşey daha var ben 1.4 170 hp lik tsi ın sesinden çok etkilendim aynı ses 122 liktede varmıdır acaba

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarıyla geçen senelerde çıkan 140 ve 170 bg lik 1,4 tsi ile yeni çıkan 122 bg lik tsi'ın motor bloğu farklı.

ayrıca 140 ve 170 lerde hem kompresör hemde turbo mevcutken, 122 likte sadece turbo var.

• quote:

Orijinalden alıntı: meke

bildiğim kadarıyla geçen senelerde çıkan 140 ve 170 bg lik 1,4 tsi ile yeni çıkan 122 bg lik tsi'ın motor bloğu farklı.

ayrıca 140 ve 170 lerde hem kompresör hemde turbo mevcutken, 122 likte sadece turbo var.

Alıntıları Göster
    bir arkadaş demiş ki, 122 tsi de ilk hareket kompresör olmadığı için biraz cansız olabilir...
    Hayır olmaz, çünkü 140-170 tsi ler de turbo 3000 d/d devreye girmekte iken 122tsi de 1500 d/d da turbo devreye girmektedir, bu nedenle 122 tsi lerde ilk kalkış cansız olmaz. Ayrıca 122 tsi deki turbo 140-170 tbi lerdekine göre daha küçük fakat yakıt basıncı daha yüksektir. Bu da turbo boşluğu denen olayın olmasını engeller, (yani turbo dolum-boşalım olayı)

• quote:

Alıntıları Göster
    122 lik te turboya kompresöre gerek yok...

nedeni açık 122 lik tsi de kullanılan turbo kompresör görevi de yapıyor..

normal bir turbo 1800 devirde max torkunu sunarken...

122 pslik tsi de kullanılan twin scroll turbo sayesinde max torkun % 100'ü 1500 devirde emrinizde..
    bitmedi... max torkun % 75 ise 1250 devirde emrinizde...

sonuçta kompresöre gerek yok, alt devir cansızlığı da dolayısıyla yok...

yine bitmedi, normal turboda maz tork 2500 devire kadar etkili isek 122 likte 4000 bin devire kadar etkili..

kısaca..
    1250 devirde: 160 tork
    1500-4000 devir arasında ise sürekli 210 tork..[/
    b]

quote:

Orjinalden alıntı: terapist70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 4 Şubat 2008; 12:22:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

122 lik te turboya kompresöre gerek yok...

nedeni açık 122 lik tsi de kullanılan turbo kompresör görevi de yapıyor..

normal bir turbo 1800 devirde max torkunu sunarken...

122 pslik tsi de kullanılan twin scroll turbo sayesinde max torkun % 100'ü 1500 devirde emrinizde..
    bitmedi... max torkun % 75 ise 1250 devirde emrinizde...

sonuçta kompresöre gerek yok, alt devir cansızlığı da dolayısıyla yok...

yine bitmedi, normal turboda maz tork 2500 devire kadar etkili isek 122 likte 4000 bin devire kadar etkili..

kısaca..
    1250 devirde: 160 tork
    1500-4000 devir arasında ise sürekli 210 tork..[/
    b]

quote:

Alıntıları Göster
    Birde Yeni motor Geliyor 2.0 TSI 200 HP gücünde Tüketim İse 7.9

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Alıntıları Göster
    Gorele en iyi şekilde anlatmış
    kadir o motor zaten var
    quote:

Orjinalden alıntı: kdr_

• quote:

Orijinalden alıntı: tthecurly

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Şİmdi ben bunu yazarken " yo, asla 122 hp motor alt devirlerde cansız değil, çünkü maximum torku..." şeklinde itirazlarla karşılaşacağımı biliyordum..Elbetteki kısmen bu doğru, maximum torkun sunulduğu devir bandı ne kadar genişse esneklik de o kadar artar..Fakat ben burda 122 hp'yi 140 ve 170'likle kıyaslamıştım ve onlara göre alt devirlerde daha cansız olacağını belirtmiştim..Kullanıcıların kendi yorumları da bunu doğrular niteliktedir, 122 HP Golf'ün kalkışlarda gazı geç aldığından bahsetmişlerdir..Hiç düşündünüz mü neden 140 TSİ ile 170 TSİ arasında çok az yakıt farkı varken, 122 HP bunlardan çok daha ekonomik?? Cevabı sakın kompressör olmasın??

• quote:

Şİmdi ben bunu yazarken " yo, asla 122 hp motor alt devirlerde cansız değil, çünkü maximum torku..." şeklinde itirazlarla karşılaşacağımı biliyordum..Elbetteki kısmen bu doğru, maximum torkun sunulduğu devir bandı ne kadar genişse esneklik de o kadar artar..Fakat ben burda 122 hp'yi 140 ve 170'likle kıyaslamıştım ve onlara göre alt devirlerde daha cansız olacağını belirtmiştim..Kullanıcıların kendi yorumları da bunu doğrular niteliktedir, 122 HP Golf'ün kalkışlarda gazı geç aldığından bahsetmişlerdir..Hiç düşündünüz mü neden 140 TSİ ile 170 TSİ arasında çok az yakıt farkı varken, 122 HP bunlardan çok daha ekonomik?? Cevabı sakın kompressör olmasın??

Alıntıları Göster
    Ben bir ön görü yapmanız nedeni ile yorum yaptım...alttaki (mavi) sizin sözünüz ve bu bir öngörü.. tahmin yani , haksız mıyım? kullanıcı görüşü değil en azından...

Bu nedenle alt devirlerde daha cansız olması beklenir ( en azından turbo devreye girinceye kadar..)

şimdi, ise kullananlar arasındaki görüş demişsiniz.. 122 likle 140 lık arasında alt devirde max torklar arasında pek bir fark yok...

bu görüşlerden bir tane örnek var mı?

bence kendiniz her iki aracıda da deneyin...

122 liği alt devirde beğenmesseniz mesala hiç dizele falan bulaşmayın... çünkü 2000 cc dizeller bile 1250 devirde 160 tork değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 4 Şubat 2008; 21:36:12 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Bir TSI 122 hp kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. Aracımı 1 vitesten 3 vitese direkt geçirdiğimde ve de gaza biraz yüklendiğim de adeta sırtınızı koltuğa yapıştırıyor. Motor ve yapısı hakkın da pek bir bilgim yok fakat aracta ki bu özellik ya da adı ne ise süper birşey.

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Bir TSI 122 hp kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. Aracımı 1 vitesten 3 vitese direkt geçirdiğimde ve de gaza biraz yüklendiğim de adeta sırtınızı koltuğa yapıştırıyor. Motor ve yapısı hakkın da pek bir bilgim yok fakat aracta ki bu özellik ya da adı ne ise süper birşey.

quote:

Alıntıları Göster
    Gorele, işte sana görüş ( kafadan atmayacağımı düşünmen lazım)..
    14 ocak tarihli, keremdem arkadaşımızın yorumu;

" Benim de (122 Hp Midline) aynı şikayetlerim var. Eski arabam 2004 golf 4'e göre
    1) Rölantide aynen dizel gibi çok ses var.
    2) Gaza tepki geç..
    3)..."

Proteo, eminim 140 ve 170 TSİ'ler koltuğunu daha çabuk eskitirdi..

122 HP şehiriçi tüketim: 8.2 lt/100 km
    140 HP: " " : 9.5 lt/100 km
    170 HP: " " : 9.9 lt/100 km... Bu rakamlar size neyi hatırlatıyor?? Alt devirlerde 122 HP çok daha az yakıyor? Neden?? ( Beygir gücü farkıyla açıklamayın, çünkü o zaman 170 TSİ'nin de 140'dan çok daha fazla yakması beklenirdi, oysa aralarındaki fark sadece 0.4 lt) Motor blokları, silindir hacimleri aynı olduğuna göre bu 3 motor arasındaki düşük devirdeki performans farkları yakıt tüketimlerine yansıyor..Daha performanslı olan daha fazla yakıyor..Umarım yeterli olmuştur??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 5 Şubat 2008; 0:19:51 >

• quote:

" Benim de (122 Hp Midline) aynı şikayetlerim var. Eski arabam 2004 golf 4'e göre
    2) Gaza tepki geç..
    3)..."

170 HP: " " : 9.9 lt/100 km... Bu rakamlar size neyi hatırlatıyor?? Alt devirlerde 122 HP çok daha az yakıyor? Neden?? ( Beygir gücü farkıyla açıklamayın, çünkü o zaman 170 TSİ'nin de 140'dan çok daha fazla yakması beklenirdi, oysa aralarındaki fark sadece 0.4 lt) Motor blokları, silindir hacimleri aynı olduğuna göre bu 3 motor arasındaki düşük devirdeki performans farkları yakıt tüketimlerine yansıyor..Daha performanslı olan daha fazla yakıyor..Umarım yeterli olmuştur??

Alıntıları Göster
    yanılıyorsunuz 122 tsı lerde daha düşük devirlerde tork geliyor 140 ps e göre (1500 e karşın 1750 devir max torkları alıyorsun)
    ayrıca ECU denen elektronik beyin bile farklı bildğim kadarıyla ve 122 lerde daha gelişmiş bir versiyon (170 lerin 2008 modellerinde de bu ECU kullanılıyor)
    kullanılıyor ve gaza vrdiği tepkiler daha hızlı...

• quote:

2) Gaza tepki geç..
    3)..."

Alıntıları Göster
    Bir önceki yorumdaki kullanıcı görüşü ilgini çekmedi sanırım...
    başta kendi ön görünü verdin, sonra 140 lık tsi ye göre farkı var dedin, örnek istedik..
    verdiğin örnekteki 140 lık tsi ile karşılaştırma değil, golf 4 ile yapılan bir karşılaştırma, golf 4 de ne turbo ne de kompresör varl, hangi alt devir cansızlığı, kaldı ki yorumda alt devir cansızlığı ilgili bir yorum da yok...

Yalnız sana bir şey sormak istiyorum. savunduğun ile çelişmiyor musun?

alt devir güçsüzlüğü olan mı daha az yakar yoksa alt devirde güçlü olan mı?
    alt devirde güçsüz olan sıkışık trafikde her zaman daha çok gaz isteyeceği için daha çok yakmaz mı?

bence yazdıklarını okuyuver ve neyi savunduğunu bir kere daha düşün...

quote:

2) Gaza tepki geç..
    3)..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 5 Şubat 2008; 1:06:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

Bir önceki yorumdaki kullanıcı görüşü ilgini çekmedi sanırım...
    başta kendi ön görünü verdin, sonra 140 lık tsi ye göre farkı var dedin, örnek istedik..
    verdiğin örnekteki 140 lık tsi ile karşılaştırma değil, golf 4 ile yapılan bir karşılaştırma, golf 4 de ne turbo ne de kompresör varl, hangi alt devir cansızlığı, kaldı ki yorumda alt devir cansızlığı ilgili bir yorum da yok...

Yalnız sana bir şey sormak istiyorum. savunduğun ile çelişmiyor musun?

alt devir güçsüzlüğü olan mı daha az yakar yoksa alt devirde güçlü olan mı?
    alt devirde güçsüz olan sıkışık trafikde her zaman daha çok gaz isteyeceği için daha çok yakmaz mı?

bence yazdıklarını okuyuver ve neyi savunduğunu bir kere daha düşün...

quote:

2) Gaza tepki geç..
    3)..."

Alıntıları Göster
    Gorele arkadaşım; Özetlersem belki derdimi anlatabilirim, anlatamazsam da uzatmanın alemi yok..

1. Golf 140 TSİ DSG'yi test etme imkanı bulmuştum..Hem gaz tepkisi hem de alt ve üst devirlerde canlılığıyla beni mest etmişti..Hem alt devirlerde hem kalkışlarda hem de gaz tepkimesi son derece tatmin ediciydi..

2. Golf TFSİ 122 HP'de kompressör olmamasından dolayı ( her ne kadar turbo alt devirlerde devreye giriyor olsa da ) özelikle kalkışlarda ve alt devirlerde ABİLERİNDEN DAHA cansız olacağını düşünüyorum..( Birkaç kullanıcıdan bu motorun gaz tepkimesinin özellikle kalkışlarda biraz zayıf olduğu yorumunu okudum..Ayrıca verdiğim örnekteki arkadaş bırakalım Golf4'le kıyaslasın, bunun bir sakıncası mı var??)..Performans kavramının her zaman göreceli olacağının altını özellikle çizmek isterim..Size göre yeterli olan başkasına göre öyle olmayabilir..Ben burda 140 ve 170 HP'lerle kıyaslıyorum..

3. Çelişkiye düştüğüm falan yok..Tezimi yakıt tüketimleriyle destekliyorum..Diyorum ki aynı motorun değişik versiyonları alt devirlerde farklı yakıt tüketiyorsa bu aynı zamanda şu demektir; alt devirlerde farklı performans sunuyorlar..Fazla yakan motorun benzini egzosttan çiğ atılmayacağına göre performans olarak geri döner, bunu anlammaış olmanı anlamış değilim..Senin bakış açından bakarsak, alt devirlerde daha zayıf olan motor daha çok gaz yiyeceği için daha çok yakıt tüketecekse o zaman 140 ve 170 kompressörlü motorlar alt devirlerde daha cansız oldukları için mi daha çok yakıt tüketiyorlar?? Bunu kullanıcılarının duymasını senin adına istemem doğrusu..

Kendine iyi bak, yeni bir polemikte görüşmek üzere..

• quote:

Gorele arkadaşım; Özetlersem belki derdimi anlatabilirim, anlatamazsam da uzatmanın alemi yok..

1. Golf 140 TSİ DSG'yi test etme imkanı bulmuştum..Hem gaz tepkisi hem de alt ve üst devirlerde canlılığıyla beni mest etmişti..Hem alt devirlerde hem kalkışlarda hem de gaz tepkimesi son derece tatmin ediciydi..

2. Golf TFSİ 122 HP'de kompressör olmamasından dolayı ( her ne kadar turbo alt devirlerde devreye giriyor olsa da ) özelikle kalkışlarda ve alt devirlerde ABİLERİNDEN DAHA cansız olacağını düşünüyorum..( Birkaç kullanıcıdan bu motorun gaz tepkimesinin özellikle kalkışlarda biraz zayıf olduğu yorumunu okudum..Ayrıca verdiğim örnekteki arkadaş bırakalım Golf4'le kıyaslasın, bunun bir sakıncası mı var??)..Performans kavramının her zaman göreceli olacağının altını özellikle çizmek isterim..Size göre yeterli olan başkasına göre öyle olmayabilir..Ben burda 140 ve 170 HP'lerle kıyaslıyorum..

3. Çelişkiye düştüğüm falan yok..Tezimi yakıt tüketimleriyle destekliyorum..Diyorum ki aynı motorun değişik versiyonları alt devirlerde farklı yakıt tüketiyorsa bu aynı zamanda şu demektir; alt devirlerde farklı performans sunuyorlar..Fazla yakan motorun benzini egzosttan çiğ atılmayacağına göre performans olarak geri döner, bunu anlammaış olmanı anlamış değilim..Senin bakış açından bakarsak, alt devirlerde daha zayıf olan motor daha çok gaz yiyeceği için daha çok yakıt tüketecekse o zaman 140 ve 170 kompressörlü motorlar alt devirlerde daha cansız oldukları için mi daha çok yakıt tüketiyorlar?? Bunu kullanıcılarının duymasını senin adına istemem doğrusu..

Kendine iyi bak, yeni bir polemikte görüşmek üzere..

Alıntıları Göster
    polemiğe gerek yok..:)))
    bence sıra bu sefer 1.4 tsi 122 pslik ile..

test edin lütfen ve bizimle paylaşın...

yoksa yukarda bir arkadaş demişki.. kalkışta 1. vitesden 3. vitese atıyorum gaza basınca araba koltuğa yapıştırıyor.. bu gerçekten etkileyici bir gözlem ve anlatım...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.