Şimdi Ara

1.3 linea ile 1.6 linea arasındaki farklar nelerdir hangisini tercih edersiniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
29.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tmm hocam siz haklısınız... herkesin paliosu, lineası kendine mercedes burda anlaşılan....tartışmaya grk yok herkes kendii şeyinin doğrusuna gidio tartışmaya girildiğinde......aka kara dedirtemio kimse kimseye.... en isiii kapatalım bu konuyu tatsızlık çıkmassın..
  • yazılacak çok şey var ama neyse ramazan ramazan tartışmaya girmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaydeli

tmm hocam siz haklısınız... herkesin paliosu, lineası kendine mercedes burda anlaşılan....tartışmaya grk yok herkes kendii şeyinin doğrusuna gidio tartışmaya girildiğinde......aka kara dedirtemio kimse kimseye.... en isiii kapatalım bu konuyu tatsızlık çıkmassın..

benim arabam linea değil. ama uzun yıllar fiat kullandım, hondada, toyotada, bmwde, alfada. ama sizin amacınızı anlıyorum. neyse tamam kapatalım konuyu.
  • daha doğru düzgün Türkçe yazamayan yeni ehliyet alacak tipler gelmiş burada 40binlik araçla 55binlik aracı karşılaştırıp 40binlik araca kağıt diyor. okullar başlayana kadar çekeceğimiz var. ne kadar çoluk çocuk varsa doldu foruma.

@odevinimo, yakın zamanda 1.3mj lineayı 900km kullandım, şu an da 1.6mj bravo kullanıyorum. bütçenizi bilmiyorum. ama çok da yüksek olmadığını tahmin ediyorum. eğer performans sizin için çok önemli bir kriter değilse 1.3mj olanı işinizi görecektir. sonuçta astralarda kullanılan motorun aynısı. kötü bir araç değil.

bu linkte passat ile lineanın kaza görüntüleri var. bakın bakalım arada fark var mı? ezbere konuşan lise çocuklarına da ders olsun bu.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/10806/0/1/iki-arac-kafa-kafaya-carpisti.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 19 Ağustos 2011; 11:53:06 >

• aynen ya opelin dizel motorlarının fiat a ait olduğunu bile bilmiyorlar bu liselilerden çekeceğimiz var
  • Önyargılar kırıldı artık. Milletin gözü açıldı. Çatır çatır satılıyor Linealar.

Zayıf motorlu ve bomboş arabalara kimse 50 bin lira vermiyor artık.
  • ülkemizdeki insanların aldıkları maaşlar belli arkadaslar. fiata karsı bu on yargı neden bir turlu anlamıyorum. sadece aracı almakla bitiyorsa katılıyorum size. ama bakımıdır yakıtıdır bunlar neden dusunulmuyor. fiat markasının gerek bakım masrafları gerekse de m.jet lerdeki yakıt tüketimleri ortada...
  • Nedense bu Linea konusu açıldımı direkt olarak bu aracı kötülemek için bazı kişiler elinden geleni ardına koymuyor. Daha önce defalarca tartışıldı bu konu...
    Linea F/P aracıdır. Fren mesafesi, konforu, donanımı, yalıtımı (özellikle çoğu araçtan iyidir heleki japon araçlarından), süspansiyon yapısı olsun sınfındaki araçlardan hiçte alt seviyelerde değildir. Sadece malzeme kalitesi ve çok az da olsa işçiliklerinde sıkıntı vardır.
    Eee 30bin liraya C sınıfı dizel araç alıyorsanız bırakında malzeme kalitesi iyi olmasın.
    Arkadaşın sorusuna gelince ben olsam 1.6 dizel alırdım ama bu işler bütçe meselesi tabi. 1.3 multijeti 1200km kadar uzun yolda kullandım, kalkışlardaki hantallığı dışında pek bir kusurunu görmedim. Motoru zaten kendini ispatlamış bir araçtır, gönül rahatlığı ile de alınır.
    Not: Ben lina almam ama alana da saygı duyarım, fiyat ve bakım maliyetlerini göze alırsak alınası bir araçtır.

• herkese selamlar,konuyu açan arkadaşa bilgi olması açısından bişeyler yazmak istiyorum.2011 şubat ayında linea 1.3 multijet active plus+still paket aracımı sipariş verdim ve nisan ayından beri kullanmaktayım.ben aracımı 31 bintl ye satın almıştım.şimdi objektif olarak + vede - lerini kullanıcı gözüyle paylaşmak istiyorum
    + ları
    1 bu paraya hiçbir marka ve modelin(abs,ebd,çift hava yastığı,elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar,yine 4 cam elektrikli,sis farı,park sensörü,kol dayama,alaşım jant)vermiyor oluşu,
    2 türkiyede üretiliyor oluşundan servis ve yedek parçası ucuz oluşu
    3 turbo dizel olduğu için hem yakıtı az hemde eski benzinli aracıma görede performanslı oluşu
    4 218 tl ödediğim verginin nispeten yüzümü güldürmesi.
    5 500 lt bagaj hacmi
    - leri
    1 birinci vitesi çok cansız resmen araç sürünüyor!
    2 iç plastik kalitesi çok vasat.
    şimdi ben kararımı lineadan yana kullandım çünkü fiyat/fayda oranı çok yüksek.ha şöyle bir durumda var,ben biraz daha varlıklı biri olsam gidip lineanın emotion modelini almam.üstüne biraz daha koyup farklı birşey alırım.
    linea güzel bir araç, parasına göre güzel....
    herkese hayırlı ramazanlar

• 1.6 daha mantıklı bir tercih olacaktır fakat 1.3 de alınırsa performans kaygınız yoksa alınabilir.Zaten devir ekonomi devri.
  • lineanın passatla kafa kafaya çarpıştıgı kazanın videosu var, açıkçası linea çok başarılıydı o kazada. albea vs olmadıkça fiatin diger markalardan aşagı kalır yanı yok ki zaten fiat group vw groupdan bile büyük denebilecek bir hale geldi.
  • 1.3 Lineanın 1. vitesi gerçekten çok kötü, kamyonlardaki gibi sadece arabayı yerinden oynatmaya yarıyor, 2. ve 3. viteste ise güç hissediliyor. Bunun haricinde bir sıkıntısı yok. 1.3 olduğunu bilmeyen birisi otursa 1.5 1.6 sanabilir bu motoru, çünkü gerçekten çok başarılı.

Ama arada fazla fiyat farkı yoksa 1.6 almakta fayda var, sonuçta 105HP.

Aracın plastik kalitesine ve işçiliğine laf atan arkadaşlar, bu araba C sınıfı ve 30-35 Bin TL aralığında. 50bin liralık Corolla Jetta vs ile karşılaştırmayın lütfen...
  • Cehalet çok kötü birşey.

Linea kiraladım, ve kullandım. Şahane bir araç. Parasının her kuruşunun hakkını verir, keza Punto 'da

Hatta ve hatta, sıfır Albea Sole 'de kullanmıştım, daha 200km. deydi, ilk kiralayan bendim. 1.2 fire motor vardı üzerinde, inanılamz az yakıyordu, performansı benim 1.4 araçtan bile iyiydi...

Fiat küçük motor uzmanı. Ayrıca yeni araçlarının süspansiyonu 10 numara, Ağrı gibi bozuk yolları olan bir şehirde kullandım, o yollarda çok rahat yolculuk ettim.

Fiat'ın imajı gözümde değiti diyebilirim. Hele Linea'nın tipini beğenmiyorum ama inanılmaz konforlu, arka koltuk diz mesafesi inanılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdor

1.6 daha mantıklı bir tercih olacaktır fakat 1.3 de alınırsa performans kaygınız yoksa alınabilir.Zaten devir ekonomi devri.

• quote:

aracın iyi yönüyle kötü yönünü yorumladım sadecebşiy demedim zevk meselesi bu işler.. ...bnde 2007 d4d corolla var...0 linea+ üstüne para versinler değişmem aracımı açıkcası..

Toyotanla aynı özelliklere sahip (belki daha fazla) bir araç olunca ve performas özürlü aracının fiyatından çok daha ucuz fiyatına lineaları görünce hazım problemi baş gösteriyor doğal olarak. Git bir 1,6 emotion plus'a bin ondan sonra konuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilusa

quote:

aracın iyi yönüyle kötü yönünü yorumladım sadecebşiy demedim zevk meselesi bu işler.. ...bnde 2007 d4d corolla var...0 linea+ üstüne para versinler değişmem aracımı açıkcası..

Toyotanla aynı özelliklere sahip (belki daha fazla) bir araç olunca ve performas özürlü aracının fiyatından çok daha ucuz fiyatına lineaları görünce hazım problemi baş gösteriyor doğal olarak. Git bir 1,6 emotion plus'a bin ondan sonra konuş...

Güzel cevap olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufcik82

herkese selamlar,konuyu açan arkadaşa bilgi olması açısından bişeyler yazmak istiyorum.2011 şubat ayında linea 1.3 multijet active plus+still paket aracımı sipariş verdim ve nisan ayından beri kullanmaktayım.ben aracımı 31 bintl ye satın almıştım.şimdi objektif olarak + vede - lerini kullanıcı gözüyle paylaşmak istiyorum
    + ları
    1 bu paraya hiçbir marka ve modelin(abs,ebd,çift hava yastığı,elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar,yine 4 cam elektrikli,sis farı,park sensörü,kol dayama,alaşım jant)vermiyor oluşu,
    2 türkiyede üretiliyor oluşundan servis ve yedek parçası ucuz oluşu
    3 turbo dizel olduğu için hem yakıtı az hemde eski benzinli aracıma görede performanslı oluşu
    4 218 tl ödediğim verginin nispeten yüzümü güldürmesi.
    5 500 lt bagaj hacmi
    - leri
    1 birinci vitesi çok cansız resmen araç sürünüyor!
    2 iç plastik kalitesi çok vasat.
    şimdi ben kararımı lineadan yana kullandım çünkü fiyat/fayda oranı çok yüksek.ha şöyle bir durumda var,ben biraz daha varlıklı biri olsam gidip lineanın emotion modelini almam.üstüne biraz daha koyup farklı birşey alırım.
    linea güzel bir araç, parasına göre güzel....
    herkese hayırlı ramazanlar

• linea t-jetlere hayranım,sürprizlerle dolu bi araç
  • merhaba arkadaşlar bizde bugün babamla lınea active plus +stil paket ve metalik boya farklı ile baeraber 35ooo tl ye anlaştık , gerçi daha tam alamadık ama , fiyat konusunda nedersiniz birde 2021 model araba ... beni bilinçlendirecek y yorumlarınızı bekliyorum sağolun , birde güvenlik ve kopnfor açısındanda değerlendiriseniz sevinirm :)
  • 1.6 versionun performans avantajı belli.

Bunlar da 1.3 versiyonun avantajları:

1- 1.3 olanın vergisi en alt baremden ödeniyor.

2- 1.3 olanın motor gürültüsü 1.6'ya göre daha az.

3- 1.3 olanın motoru triger zincirli iken 1.6 kayışlı.

4- 1.3 olanın bakımları yağ haznesinin küçük olması ve çok daha fazla popüler bir motor olması nedeniyle daha ucuz.

5- 1.3 (dualogic) versiyonun gaz pedalına tepkisi pek başarılı değil ama cruise control ile ara hızlanmaları çok ama çok başarılı.

Benim 1.6 120 bg lik multijet dualogic Bravodan bile daha iyi hatta. Zaten en çok buna şaşırdım. 40 - 100 km arası cc ile daha çabuk hızlanıyor.

Ben olsam 1.3 olanı cc olan bir donanımla alır ve de keyfime bakardım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.