Şimdi Ara

1.3 linea ile 1.6 linea arasındaki farklar nelerdir hangisini tercih edersiniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
29.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bizde yarın için babamla lınea active plus +stil paket ve metalik boya farklı ile baeraber 35ooo tl ye anlaştık , gerçi daha tam alamadık ama , fiyat konusunda nedersiniz birde 2021 model araba ... beni bilinçlendirecek y yorumlarınızı bekliyorum sağolun , birde güvenlik ve kopnfor açısındanda değerlendiriseniz sevinirm :) cevap arkadaşlar kazık mı yiyoruz anlayamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksand

merhaba arkadaşlar bizde yarın için babamla lınea active plus +stil paket ve metalik boya farklı ile baeraber 35ooo tl ye anlaştık , gerçi daha tam alamadık ama , fiyat konusunda nedersiniz birde 2021 model araba ... beni bilinçlendirecek y yorumlarınızı bekliyorum sağolun , birde güvenlik ve kopnfor açısındanda değerlendiriseniz sevinirm :) cevap arkadaşlar kazık mı yiyoruz anlayamadım ?

Bence normal fiyat. 2012 demek istedin sanırım. Gecen sene biz de 2011 model için 34.500 e anlaşmıştık 1.6 active plus ama almadık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksand

merhaba arkadaşlar bizde bugün babamla lınea active plus +stil paket ve metalik boya farklı ile baeraber 35ooo tl ye anlaştık , gerçi daha tam alamadık ama , fiyat konusunda nedersiniz birde 2021 model araba ... beni bilinçlendirecek y yorumlarınızı bekliyorum sağolun , birde güvenlik ve kopnfor açısındanda değerlendiriseniz sevinirm :)

Hocam ABS + ESP yok mu?
  • 2012 model doğrudur...
    1.3 multıjet 90 beygir active plus;abs+ebd var , ayrıca stil paket; park sensörü,çelik jant, sis farı, kol dayama , artık aldık arabayıda

ben dizel arac ilk defa kullanıyorum ; vites değişimlerini 2000-2500 devir arasında yapıyorum doğru mu bu ? birde aracı hep 1500 ile 2000 devir arasında kullanıyorum doğru bir kullanş şeklimi , gerçi kılavuz da maksimum torkta kullanın diyor oda 1750 devir dk , buna göre nasıl bir kullanım yapmalyım bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar , şimdiden çok sağolun , hayırlı bayramlar bu arada...
  • 1.3 ün bana göre artısı vergi, 1.6 nın performansı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

1.6 versionun performans avantajı belli.

Bunlar da 1.3 versiyonun avantajları:

1- 1.3 olanın vergisi en alt baremden ödeniyor.

2- 1.3 olanın motor gürültüsü 1.6'ya göre daha az.

3- 1.3 olanın motoru triger zincirli iken 1.6 kayışlı.

4- 1.3 olanın bakımları yağ haznesinin küçük olması ve çok daha fazla popüler bir motor olması nedeniyle daha ucuz.

5- 1.3 (dualogic) versiyonun gaz pedalına tepkisi pek başarılı değil ama cruise control ile ara hızlanmaları çok ama çok başarılı.

Benim 1.6 120 bg lik multijet dualogic Bravodan bile daha iyi hatta. Zaten en çok buna şaşırdım. 40 - 100 km arası cc ile daha çabuk hızlanıyor.

Ben olsam 1.3 olanı cc olan bir donanımla alır ve de keyfime bakardım.

Yurtdisindan okudugum icindir belki ama dediginizi anlamadim

Cruise control ile ara hizlanma basarili demissiniz burayi anlamadim

Cruise control un hizlanma ile alakasi nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: misterno1

quote:

4- 1.3 olanın bakımları yağ haznesinin küçük olması ve çok daha fazla popüler bir motor olması nedeniyle daha ucuz.

5- 1.3 (dualogic) versiyonun gaz pedalına tepkisi pek başarılı değil ama cruise control ile ara hızlanmaları çok ama çok başarılı.

Benim 1.6 120 bg lik multijet dualogic Bravodan bile daha iyi hatta. Zaten en çok buna şaşırdım. 40 - 100 km arası cc ile daha çabuk hızlanıyor.

Açıklayayım:

Yolda cc ile hızınızı 110'a sabitlemiş halde giderken önünüzdeki araç yavaşlıyor ve siz frene basıp mesela 60 km civarına kadar düşüyorsunuz.

Daha sonra önünüzdeki araç mesela sağa dönüyor ve önünüzdeki yol açılıyor.

Tam bu sırada cc kumandasındaki res (resume) tuşuna basarsanız araç hafızasındaki 110 km hızına kendiliğinden çıkıyor.

1.3 lük Linea'nın bu hızlanması çok etkili.

Yan tarafta başka bir 1.3 linea olsa ve sürücü yine 60 km hızdan 110'a çıkmak için gazı köklese alet o kadar seri davranmaz gibime geliyor çünkü gaz pedalı çok sert ve dip gaz yapışlarda dualogic şanzuman hafiften sapıtıyor.

Umarım yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaydeli
    sınıfının en uzun aynı zamnda en de dar aracıı...sonra millet niee böle bilmişlik taslıo diolar...bana...olasnı söylemekte suç olsu memlekette...

O dar Lineanın eni 1728 mm, mercedes C sınıfının eni ise 1770 mm. Aradaki fark 42 mm, yani bir kibrit çöpünden kısa.

At gözlüklerini çıkarmak kolay değil. Keşke imkanınız olsa da emotion donanımlı bir lineaya binip bir iki tur atabilseydiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: misterno1

quote:

Açıklayayım:

Yolda cc ile hızınızı 110'a sabitlemiş halde giderken önünüzdeki araç yavaşlıyor ve siz frene basıp mesela 60 km civarına kadar düşüyorsunuz.

Daha sonra önünüzdeki araç mesela sağa dönüyor ve önünüzdeki yol açılıyor.

Tam bu sırada cc kumandasındaki res (resume) tuşuna basarsanız araç hafızasındaki 110 km hızına kendiliğinden çıkıyor.

1.3 lük Linea'nın bu hızlanması çok etkili.

Yan tarafta başka bir 1.3 linea olsa ve sürücü yine 60 km hızdan 110'a çıkmak için gazı köklese alet o kadar seri davranmaz gibime geliyor çünkü gaz pedalı çok sert ve dip gaz yapışlarda dualogic şanzuman hafiften sapıtıyor.

Umarım yardımcı olur.

Tesekkurler

• Bu konuda özellikle kullanan arkadaslardan beklediğim bazı cevaplar var (hic binmedim yanlış anlaşılmasın )
    1-1.3'lerin yıllık vergisi mi 218 tl yoksa 6 aylık mı ?
    2-diyelim active aldınız buna opsiyonel olarak güvenlik paketi + konfor paketi vs ekleyebiliyor musunuz ?
    3-arac dışarıdan cok geniş gözüküyor, darlık konusunda arkadasın birisi guzel cevap vermiş her zaman olmasa da arkada 4 kisinin oturacağı zaman ezilme olasılığı nedir ?
    4-ortalama istanbul sehir ici yakıt tüketimleri nedir her ikisinin de
    5-bakım ücretleri ne kadar
    6-yol bilgisayarı nasıl anlık tüketim ort tüketim bilgileri veriyor mu?
    7-donanımlı modellerin (dynamic, emition ve pluslari) plastik ve iç mekan kalitesi daha mı iyi
    8-kasko degerleri ne kadar

Sorularımı ikinci ele göre soruyorum

Bugün Fiat'in sitesinden
    1.3 icin 0-100 hızlanma 13.8 saniye
    1.6 icin 0-100 hızlanma 11 saniye diyordu

Ayrıca
    1.3 190 tork
    1.6 290 tork yazıyordu
    Bu farklar cok hissediliyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nicolasanelka39

Bu konuda özellikle kullanan arkadaslardan beklediğim bazı cevaplar var (hic binmedim yanlış anlaşılmasın )
    1-1.3'lerin yıllık vergisi mi 218 tl yoksa 6 aylık mı ?
    2-diyelim active aldınız buna opsiyonel olarak güvenlik paketi + konfor paketi vs ekleyebiliyor musunuz ?
    3-arac dışarıdan cok geniş gözüküyor, darlık konusunda arkadasın birisi guzel cevap vermiş her zaman olmasa da arkada 4 kisinin oturacağı zaman ezilme olasılığı nedir ?
    4-ortalama istanbul sehir ici yakıt tüketimleri nedir her ikisinin de
    5-bakım ücretleri ne kadar
    6-yol bilgisayarı nasıl anlık tüketim ort tüketim bilgileri veriyor mu?
    7-donanımlı modellerin (dynamic, emition ve pluslari) plastik ve iç mekan kalitesi daha mı iyi
    8-kasko degerleri ne kadar

Sorularımı ikinci ele göre soruyorum

Bugün Fiat'in sitesinden
    1.3 icin 0-100 hızlanma 13.8 saniye
    1.6 icin 0-100 hızlanma 11 saniye diyordu

Ayrıca
    1.3 190 tork
    1.6 290 tork yazıyordu
    Bu farklar cok hissediliyor mu

linea 1.3mj emotion kullandım 2 gün. şimdi ise 1.6mj bravo kullanıyorum.
    1- 1.3ün 6 aylık vergisi 218tl iken 1.6nın 348tl
    2- bu konuda bilgim malesef yok.
    3- aracın boyu uzun ama eni dar. arkada oturan için diz mesafesi çok iyi ancak 4 kişi tost olur.
    4- 1.6 1-2lt daha çok yakıyor.
    5- bakım yaptırdığınız yere göre değişmekle beraber 1.3mj bariz daha uygun.
    6- gösteriyor.
    7- evet
    8- ben de bilmiyorum.

ikisi arasında ciddi performans farkı var. ancak performans delisi bir adam değilsen 1.3 yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

quote:

Orijinalden alıntı: kaydeli
    sınıfının en uzun aynı zamnda en de dar aracıı...sonra millet niee böle bilmişlik taslıo diolar...bana...olasnı söylemekte suç olsu memlekette...

O dar Lineanın eni 1728 mm, mercedes C sınıfının eni ise 1770 mm. Aradaki fark 42 mm, yani bir kibrit çöpünden kısa.

At gözlüklerini çıkarmak kolay değil. Keşke imkanınız olsa da emotion donanımlı bir lineaya binip bir iki tur atabilseydiniz

üstad boşuna yazma arada 42 mm de var desen fiat ın euroncap ten 5 yıldız alan arabalarını da örnek versen, ödüllü motorunu da anlatsan boşuna yazmış olacaksın çünkü sen ne kadar anlatırsan anlat karşıdakinin anlama kapasitesi yoksa senin çaban boşa olacak.

• Fiat'a kağıt gibi araba diyenler Honda civic'in çarpışma testlerinden 4 yıldız aldığını biliyor mu?
    Ayrıca fiyatına bakmadan 2 katı pahalı araçlarla kıyaslanıyor??!!!
    Aracın fiyatına göre bana verdiği konfor+düşük yakıt tüketimi+performans+prestij+tasarım...vb unsurları önemlidir..
    Herkesin de beklentileri farklıdır alacağı arabadan.. kimi az yaksın der, kimi bagajı geniş olsun der, kimi hızlı olsun der..

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşlar şu ön yargılarınızdan kurtulun...
  • ,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakinas -- 7 Mart 2012; 21:08:30 >
  • Yeni konu açmamak için burayı kullanayım dedim, bende 2007-2008 emotion almayı düşünüyorum, 25.000TL gibi bir bütçe var, gerekirse biraz zorlayabilirimde bütçeyi, merak ettiğim bir konu var emotion ve emotion plus arasında ne fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wagnerx

quote:

Orijinalden alıntı: 666

Fiatın hangi arabası olursa olsun abi dıştan bakınca dahi güven vermiyo sanki kağıttan ev gibi.Belki punto biraz daha sağlam olabilir.Ama bence Fiattan uzak dur derim.1000 çeşit seçenek var neden fiat?? O paralara neler alırsın neler.

ne alınır?

kendi ülkemizde üretilen bir araç, ayrıca punto beş yıldız almıs, buda aynı karoseri,
    adam gibi soru sormuslar cahil cahil laflar.

Az evvel okudum 8 şehit haberi geldi Allah rahmet eylesin. Biz birbirimize ve yaptıklarımıza ne düşmanız yahu.

Adamlar 31 milyara dizel büyük araba satıyorlar, o fiyata o sınıfta ne var. Polo mı alsın daha pahalıya.

aradan bir sene geçmiş ....

unutulanların dışında değişen bir şey yok.

Şehitlerimizin mekanı cennet olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

quote:

Orijinalden alıntı: wagnerx

quote:

Orijinalden alıntı: 666

Fiatın hangi arabası olursa olsun abi dıştan bakınca dahi güven vermiyo sanki kağıttan ev gibi.Belki punto biraz daha sağlam olabilir.Ama bence Fiattan uzak dur derim.1000 çeşit seçenek var neden fiat?? O paralara neler alırsın neler.

ne alınır?

kendi ülkemizde üretilen bir araç, ayrıca punto beş yıldız almıs, buda aynı karoseri,
    adam gibi soru sormuslar cahil cahil laflar.

Az evvel okudum 8 şehit haberi geldi Allah rahmet eylesin. Biz birbirimize ve yaptıklarımıza ne düşmanız yahu.

Adamlar 31 milyara dizel büyük araba satıyorlar, o fiyata o sınıfta ne var. Polo mı alsın daha pahalıya.

aradan bir sene geçmiş ....

unutulanların dışında değişen bir şey yok.

Şehitlerimizin mekanı cennet olsun.

Amin

• quote:

Orijinalden alıntı: Intermed

Yeni konu açmamak için burayı kullanayım dedim, bende 2007-2008 emotion almayı düşünüyorum, 25.000TL gibi bir bütçe var, gerekirse biraz zorlayabilirimde bütçeyi, merak ettiğim bir konu var emotion ve emotion plus arasında ne fark var.

ESP, hillholder, ASR, cruise control
  • 1.6 dizel motor iyidir. 1.3 Mjet yerine aynı motoru ve aynı platformu paylaşan Tata Manza 1-2 ay içerisinde gelecek onu tavsiye ederim. Tabi dış tasarım, iç tasarım vb. detaylarda zevkler ve renkler tartısılmaz. Ama asıl önemli olan Tata Manza modelini Lİnea'dan 10 bin TL ucuza satıyor:

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=65810999

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=65849875
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

1.6 dizel motor iyidir. 1.3 Mjet yerine aynı motoru ve aynı platformu paylaşan Tata Manza 1-2 ay içerisinde gelecek onu tavsiye ederim. Tabi dış tasarım, iç tasarım vb. detaylarda zevkler ve renkler tartısılmaz. Ama asıl önemli olan Tata Manza modelini Lİnea'dan 10 bin TL ucuza satıyor:

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=65810999

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=65849875

fiatın lineada kullandığı motor 95hp olandır. tataya sattığı 74hplik motorla karıştırmayın. ikisi arasında sıklet farkı var. fiat 74hplik motoru punto-palioda kullanır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.