Şimdi Ara

1.3 dizel punto için motor yağı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir konuda size danışmak istedim.

1.3 75 bg dizel 107 binde punto aracım var. Yağ değişim vakti geldi hatta birazda gecti.

Aracın benden önceki sahibi 5w30 mobil1 yağ koymuş ve motor oldukca sessiz sarsıntısız calışıyor.

bende şimdi hburada da bu iki yağı keseme uygun buldum. Bu yağlardan hangisi bana uygundur?

castrol magnetec 5w30

castrol edge 5w40

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

Merhaba arkadaşlar.

Bir konuda size danışmak istedim.

1.3 75 bg dizel 107 binde punto aracım var. Yağ değişim vakti geldi hatta birazda gecti.

Aracın benden önceki sahibi 5w30 mobil1 yağ koymuş ve motor oldukca sessiz sarsıntısız calışıyor.

bende şimdi hburada da bu iki yağı keseme uygun buldum. Bu yağlardan hangisi bana uygundur?

castrol magnetec 5w30

castrol edge 5w40

Hocam bence kesenize uygun olanı değil araçınıza uygun olanı derim çünkü öteki türlü 5-10 lira için 1-2 bin masraf bile çıkabilir

• 5w30 yeterli bence. Kesene uygun motora uygun diye bisey yok bu kadar takilmayin. Castrol gayet iyi bir marka. Yaglara bu kadar takilmaya gerek yok. Sen arabanin ustune titrersin yok yag suzulsun turbo yaglansin diye stop etmeden 5dk beklersin. Yetkili serviste shell 10w30 koyarlar farkina bile varmazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arac için uygun olan emin olmamakla birlikte 10w40 diye biliyorum. daha doğrusu standart bu numara yağ kullanıyor turbo dizellerde. zaten emin olmadıgım için danışmak istedim.
  • haklısınız sakınılan göze cöp batar misali. ancak bu yağ incemi kalınmı gelir yoksa standart bir yağ kullansam arac gürültülümü calısır gibi ikilemlerdeyim.
  • Aracınıza uygun yağı kullanın bunu bilmiyor iseniz yetkili servisten bilgi alın , aksi taktirde Motor ile ilgili sorunlar oluşabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

haklısınız sakınılan göze cöp batar misali. ancak bu yağ incemi kalınmı gelir yoksa standart bir yağ kullansam arac gürültülümü calısır gibi ikilemlerdeyim.

Motor yağı aracın çalışmasında etkilidir bizzat yaşadım , Bursa yolculuğumda yağ ikaz lambası yandı benzinliğe uğradım Mobil 1 yağ aradım fakat aracıma uygunu bulamadım. Castrol yağ aldım aracın çalışması bile değişti hafif gürültülü çalıştı mesela eskisine göre o yüzden uygun yağı kullanın derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiat selenia kullanıyor bildiğim kadarıyla, eğer çok bütçeniz yoksa selenia alın kullanın ama arabanızı çok seviyorsanız ve kafam rahat olsun diyorsanız mobıl1 ya da castrol tam sentetiklerden birini seçin.

Başıma geleni de anlatayım.Arabamı çok sevdiğimden bakım zamanı gidip castroledge 5w40 tam sentetik aldım.Ama o da ne.Araba 3 bin km'de 1 litreye yakın yağ eksiltti.Sonra gittim bu sefer de servisin kullandığı Elf 10w40 yarı sentetik koydum, hem daha ucuz hem de 2500 km'de 0.25 litre eksiltti.Diyeceğim o ki yağ konusunda bir anlık agresif değişikliklere gerek yok, ya öncekinden kullanın ya da servisin kullandığını.

Saygılarımla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam linkteki yagi kullanin hem orjinal yagi hemde kaliteli bir yag ayrica 4lt yede bosa para vermemis olursunuz aracinizin kapasitesine uygun uretiliyor 3.2lt

http://www.n11.com/selenia-selena-wr-5w-40-32-litre-madeni-motor-yagi-P16586979
  • Selena 5/30.

• 1-Kesinlikle tam sentetik olmalı.
    2- 5/30 veya 5/40 koymalısın, 10/40 fln tam sentetik değil.
    3- Marka olarak Mobil tavsiye ederim.
    4-http://forum.donanimhaber.com/m_6792166/tm.htm (incelemelisin süper konu)
  • 10 40 tam sentetik yeterlidir hocam yag konusuna cok takmamak ve firmalarin gazina gelmemek lazim, 5 30 dusuk hacimli yuksek devir ceviren araclar icin, servis selenia marka yag koyuyor zaten fiatlara ki o yag yari sentetik, 100.000 deki araca gerek yok, soyle dusunun her 15-20 binde fazladan para vereceksiniz iyi yag koyayim diye, yag fiyatlari arasinda ucurum var biri 60 ise o meshur yag 110 yada 120 lira, siz bu araci 500.000 km kullanmayacaksiniz , kullansaniz bile verdiginiz fazla parayla rektefiye yaptirirsiniz, kaliteli yag koymak icin cok para harcamayin motora bisey olmaz, bakimlari zamaninda yaptirin yeter, dizele konulan yag 100 km sonra simsiyah oluyor zaten

• 10 40 tam sentetik yag hangisi ???
  • bende puntom için dün sipariş verdim n11 den baysal otodan aldım castrol magnetec 5w-30 idealdir artık servislerde 5w-30 koyuyor. motor sesinde azalma ve az titreşimi ilk çalışmadan itibaren hissedersiniz. Bununla birlikte hava ve yağ filtrenizide değiştirmeyi ihmal etmeyin. Kazasız sürüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmrkmustafa

10 40 tam sentetik yeterlidir hocam yag konusuna cok takmamak ve firmalarin gazina gelmemek lazim, 5 30 dusuk hacimli yuksek devir ceviren araclar icin, servis selenia marka yag koyuyor zaten fiatlara ki o yag yari sentetik, 100.000 deki araca gerek yok, soyle dusunun her 15-20 binde fazladan para vereceksiniz iyi yag koyayim diye, yag fiyatlari arasinda ucurum var biri 60 ise o meshur yag 110 yada 120 lira, siz bu araci 500.000 km kullanmayacaksiniz , kullansaniz bile verdiginiz fazla parayla rektefiye yaptirirsiniz, kaliteli yag koymak icin cok para harcamayin motora bisey olmaz, bakimlari zamaninda yaptirin yeter, dizele konulan yag 100 km sonra simsiyah oluyor zaten

• bende 5-30 ve 5-40 arasında kaldım punto için , kışın 5-30 daha iyi oluyor diyorlar
  • 2 gün önce arkadaşımın punto icin yağ degisimi yaptırdık selâna mıdır oyle bir yağ koydu 0-40 yada 0-30 olması lazım arac 120 binde yapılan yer ozel servis ve fiatin orijinalinde selâna kullanıyormus. Mazot filtresi , yağ degisimi , yağ filtresi , hava filtresi , polen degisti mı bilmiyorum bunun var yada yok oldugunu toplamda 125 tl para verdik.

• hangisi sahte değilse onu kullanın. castrol magneteclerin piyasada sahtesi çok kullanılıyor. fiat multijet için 5-30w iyidir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.