Şimdi Ara

1.3-1.9 DOBLO HANGİSİ AVANTAJLI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU İKİ MOTOR SEÇENEĞİ ARASINDA KALDIM ARKADAŞLAR.2003-2004 MODEL ARASI DÜŞÜNÜYORUM.1.3 MULTİJET RAMPA DA BAYILMA YAPIYOR DENİYOR. 1.9 JTD DAHA SERİ OLDUĞU SÖYLENDİ.1.3 MULTİJET KAMYONET OLDUĞU İÇİN VERGİDE AVANTAJI OLUYOR MU.YANİ HUSUSİ OTO OLSA TAMAM DA.KAMYONET GİBİ İŞLEM GÖRÜNCE 1.3 VE 1.9 AYNI VERGİ ÖDÜYORSA 1.9 İYİ GİBİ DURUYOR.YORUMLARINIZ.....

• bence 1.9dizel motorlusunu tercih etmelisin. Yeni 1.9 motorları eskisinden farklıymış, onlarda multijet motormuş ama binek otolardaki 1.9multijete göre Beygirleri biraz düşük zannedersem.
  • yaw benim anlamadıgım:
    opel vectradaki 1.9multijet motor= 320NM tork 150HP güç üretirken
    Fiat doblodaki 1.9multijet motor = 200NM tork ve 105HP güç üretiyormuş.

Bunlar aynı motor degillermi yaw. Aynı motorda neden bu kadar performans farkı olur. Bence bunlar aynı motorsa Doblodaki 1.9multijet motor Chip tunningle modlanırsa harika performans verebilir ileride.

Opel vectra 1.9 multijet
    Fiat doblo 1.9 multijet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 8 Şubat 2006 11:22:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fakas2000

BU İKİ MOTOR SEÇENEĞİ ARASINDA KALDIM ARKADAŞLAR.2003-2004 MODEL ARASI DÜŞÜNÜYORUM.1.3 MULTİJET RAMPA DA BAYILMA YAPIYOR DENİYOR. 1.9 JTD DAHA SERİ OLDUĞU SÖYLENDİ.1.3 MULTİJET KAMYONET OLDUĞU İÇİN VERGİDE AVANTAJI OLUYOR MU.YANİ HUSUSİ OTO OLSA TAMAM DA.KAMYONET GİBİ İŞLEM GÖRÜNCE 1.3 VE 1.9 AYNI VERGİ ÖDÜYORSA 1.9 İYİ GİBİ DURUYOR.YORUMLARINIZ.....

1.3 ve 1.9 ticari olursa vergileri farklı ama 1.3 binek doblo ise alırken ötv fazla mtv ise en düşüğü

ben 1.9 jtd kullanıyorum ama abimdeki 1.3 mj kesinlikle rampada bayılmıyor
    1.9 jtd ise gerçekten çok seri

angaralı kardeş firmalar hani makjaj yapınca motoruda biraz güçlendiriyorlar ya
    galiba yavaş yavaş en son güce kadar artıra artıra bize ssunacaklar

birden bire 150hp önümüze getirince fazla yenilik yapma şansları kalmıyo

• Hadi 150HP yi geçtim ama bari torku yuksek tutsalar iyi olacakmış. Malum agırlık tasınacak ticari araçlarda tork nekadar yuksekse o kadar makbuldur. Keske tork daha fazla olsaymış.
    Binek tip dobloda ileride cıkar belki 150HP 320NMtork dizel. Olmadı Chip modifiyesiyle bu guç elde edilebilir.

Aslında binek olarak ; 1.9 150HP 320NM' lik dizel Doblo family üretilse (7lişilik) ve güvenlikte de 5 yıldız alıcak sekilde yenilense(makyajlansa) türkiyede çogu ailenin tercihi olabilir.

Bu arada artık doblo da rusyada üretilecekmiş aynı palio-albea gibi.
    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=137016

• Bir yakınım alırken 1.9 tercih etti çünkü yük taşıyor.
    Eğer yük taşımayacaksan 1.3 yeterlidir.
  • 1.9 doblo kombo vergisi yüksek olduğunu biliyorum. 2002 doblo 1.9 jtd 333YTL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    18 yıl önce açıldı
    1.33 vs 1.6 Corolla ?
    4 yıl önce açıldı
    doblo 1.3 mü 1.9 mu almalıyım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eyer performans beklentin yoksa 1.3 ekonomikliyi ve düşük vegileri ile yüzünü güldürür ama gaza basınca giden bişeyler istiyosan 1.9 tercih etmelisin

bu arada yeni kasa 150 bg lik opel vectra dizelin torku gayet yeterli bence bende s40 t4 var bolu dağına tırmanırken peşimden geliyordu bakiyim nereye kadar gelebilecek diye biraz bastım tepeye kadar aynamdan kaybolmadı gerçi biz arabada 4 kişiydik o tekti ama yinede o dağı fazladan 50bg rağmen peişimizden çıkaibldiyine göre gayet yeterli bir torku olduğunu söyleyebilirim
  • bence fiat alma ne alırsan al

git vosvos al ford al reno al bence kendin kullanacaksan hiç tavsiye etmem alıpta memnun olanı görmedim

arabanın ön konsolu bmc nin kamyonun konsolundan daha kötü her tülü kangoo yayla alrım aklını doblonun(bizde kango var)
  • doblo hem ödüllü hem de sınıfının en çok satan aracıdır

konsolu da malzemedi de motoru da gayet kalitelidir.

bugüne kadar 500.000 adet üretildi.

iki motoru da kendine göre avantajlıdır.

1.3 az yakar yeterli performans verir .1.9 daha fazla yakar ancak performans olarak rakiplerinden çok üstündür 0-100 12 sn gibi
  • takıl kafana göre yaa
    ama dobloya o parayı vereceğine CADDY al
    çünkü o hepsinden performanslı ama bi de mercedes Vaneo lar var onlar nasıl bilmiyorum ama CADDY iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: no_fate

takıl kafana göre yaa
    ama dobloya o parayı vereceğine CADDY al
    çünkü o hepsinden performanslı ama bi de mercedes Vaneo lar var onlar nasıl bilmiyorum ama CADDY iyidir

caddy 0-100 14 sn son hız 166

doblo 0-100 12.3 sn son hız 168

sınınfının en performanslı aracı doblo 1.9mjet
  • caddy daha konforlu üstelik sağlam bi araç
    tipi doblodan daha güzel
    rahat bi şekilde VİP de yapabiliyorsun
    ama dediğim gibi takıl kafana göre

bi de bu vaneolar hakkında bilgisi olan varmı
  • quote:

caddy daha konforlu üstelik sağlam bi araç
    tipi doblodan daha güzel
    rahat bi şekilde VİP de yapabiliyorsun
    ama dediğim gibi takıl kafana göre

bi de bu vaneolar hakkında bilgisi olan varmı

doblo vip fabrikasyondur

onun bunun yaptığı vip değil
  • ya arkadaşım fiatı neden bu kadar çok savunuyorsun anlamıyorum
    ben gerçekten emeğe saygı gösteririm ama CADYYnin işçiliği falan o sınıftaki en iyisi diyebilirim
    ayrıca araçların son hızları rahatlıkla geçilebilir yani fabrikada 160 diyosa o araç 190 yapabilir
    renocu olmama rağmen CADDY diyorum
    unutma Doblonun motoru ödül aldı ama CADDY yılın hafif ticarisi seçilmişti(yılını hatırlamıyorum)
  • quote:

ya arkadaşım fiatı neden bu kadar çok savunuyorsun anlamıyorum
    ben gerçekten emeğe saygı gösteririm ama CADYYnin işçiliği falan o sınıftaki en iyisi diyebilirim
    ayrıca araçların son hızları rahatlıkla geçilebilir yani fabrikada 160 diyosa o araç 190 yapabilir
    unutma Doblonun motoru ödül aldı ama CADDY yılın hafif ticarisi seçilmişti(yılını hatırlamıyorum)

YAW ARKADAŞ CADDY NEE DOBLO NEEE TABİKİ CADDY DAHA İYİ AMA SEN ARADAKİ FİYAT FARKI VE KALİTEYİ GÖZ ÖNÜNE ALMIYOSUN.BAKIN HERKES BİLSİN TÜRKİYEDE FİAT HERZAMAN AVANTAJLIDIR.AL 1.9 DOBLO YU BAK KEYFİNE CANAVAR GİBİ DE BİR ARABA BEN DE VAR 1.9 JTD VİP HARİKA YAW HEMDE OKADAR PAHALI DA DEĞİL İYİ İŞTE CADDY'DE DE 1.9 MOTOR 105 DOBLO DA 1.9 105 BENCE TÜRKİYEDE FİAT

• quote:

ya arkadaşım fiatı neden bu kadar çok savunuyorsun anlamıyorum

Bak arkadaş önce git doblo yu kullan incele fiyatına bak öyle yorum yap

doblo yu savunucaz tabi .kangoo mu savuncaz?

fiyat&performans en iyisi kimse o bir numaradır ,en pahalı bir numara olmaz

caddy ödül mödül almadı.sen bizim otobil i diyorsan gülerim

bu işin otoritesinden ödülü doblo aldı

2006 van of the year.

bu ödülü biz vermedik

• quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

eyer performans beklentin yoksa 1.3 ekonomikliyi ve düşük vegileri ile yüzünü güldürür ama gaza basınca giden bişeyler istiyosan 1.9 tercih etmelisin

bu arada yeni kasa 150 bg lik opel vectra dizelin torku gayet yeterli bence bende s40 t4 var bolu dağına tırmanırken peşimden geliyordu bakiyim nereye kadar gelebilecek diye biraz bastım tepeye kadar aynamdan kaybolmadı gerçi biz arabada 4 kişiydik o tekti ama yinede o dağı fazladan 50bg rağmen peişimizden çıkaibldiyine göre gayet yeterli bir torku olduğunu söyleyebilirim

Abi yanlış anlamışsın dedigimi heralde. 150HP lik Opel vectranın torku 320NM ve bırak yeterliyi bence süper yani. Ama aynı motor dobloda 105HP ve sadece 200NM tork olarak uygulanmış. Bende keşke dobloda da HP olmasada tork 200NM degilde 300-320NM olarak kullanılsaydı demiştim yukarıda yazdıgım mesajımda. Ama yanlış anlaşılmış heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 8 Şubat 2006 20:18:44 >

• sana bişi sölicem bi kere fiyat performans oranında hiç bir arabayı tanımam
  • quote:

Orjinalden alıntı: T.@.C

bence fiat alma ne alırsan al

git vosvos al ford al reno al bence kendin kullanacaksan hiç tavsiye etmem alıpta memnun olanı görmedim

arabanın ön konsolu bmc nin kamyonun konsolundan daha kötü her tülü kangoo yayla alrım aklını doblonun(bizde kango var)

Ağzı olan konuşuyor
    çok komiksin
    beni güldürdünya allahta seni güldürsün

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.