Şimdi Ara

1,25 motorun 1,4 e göre dezavantajları nedir ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
34.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat


    quote:

    Orjinalden alıntı: suicide


    sollamaya çıkmadan önce 3e gerekirse 2 ye atarsın olur biter ya. yada onuda geçtim çek devri 4000e bakayım gidiyormu gitmiyormu. tabi kurallar dahilinde ve garanti sollamalar yapılmasından bahsediyoruz, karşıyı göremiyorsan ya da mesafeyi gözüne kestiremiyorsan beklersin 2 dk daha olur biter.


    2. vitese atıp, traktör mü sollayacaksınız? Sollayacağınız araçta en az 80-90 km hızla gidiyordur.



    bende 1.25 mk4 kasa fiesta var ve 2. vitesi devirli kullanacak olursan 60 70 çıkıyorsun. 3 vitese çıktığında 90 100 görüyor yakıt çok yakıyor ama 1.25 beklenmedik performans bazen 1.6 kullananları bile şaşırtıyor yanından geçerken. küçük motor demeyin ford teknolojisi albea dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    uzun yolda kaza yapar demiş arkadaş ben buyaz 2200 km yaptım çok şükür kazada yapmadım kullanan kazma ise biz ne yapalım

    öncelikle bindiğin aracı tanıyacaksın gerisi sorun olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [TaRıK] -- 9 Eylül 2009; 10:54:41 >




  • performans derken ne anlaşılır? ben uzun yolda genellikle 90 la giden şimdiye kadar 110 u aşmayan ve sehirler arası yoda otoban olsa dahi 110 u geçmemeyi prensip edinmiş,muhtemelen en uzun sehirler arası yolum memlekete 200 km(gidiş geliş 400)olacağı genelde şehir içinde haftasonu kullanacağım (işe servisle gidiyorum)ortalama yılda 10 000 i geçemeyeceğim gerçegi dururken 3 000 tl fazla verip 1.4 dizel mi yoksa 1.25 benzinli fiesta mı almalıyım?
    mantık benzinli diyor fakat 4-5 yıl sonra 2. elde dizel ertı değer katarmı ?
  • Sollamada ne gibi bir sıkıntı yaratbilir ki bu araç ? Sollamayı bilmeyen adama ferrari versen onunla bile sag aynadan göremez önünde gördüğü aracı

    Bakarsn adam önünde belirli bir hızla seyrediyor.Aynanı kontrol eder sinyalini verir gaza biraz fazla basarsın sollaman biter devam edersin.

    Sollamaya başladıgın araç seninle beraber hızını arttıyorsa o herifte bi sıkıntı var demektir.

    Rampada sollama derdiniz ne ki ? İlerde düzlük yok mu orda solla. Millet gaza basmaya korkuyor sonra sollayamadık yok çekmedi.

    1.2 motor diger motor hacimlerinden ufak olabilir.Bu aynı performansı vermeyeceği anlamına gelmez.Süratlı kullanımlarda daha cabuk eskiyeceği anlamına gelir.
  • Ben 2011 Ford Fiesta 1.4 TDCI Dizel olanını kullandım hiç begenmedim. 1.25 motorla hiç gitmez o araç. Sadece yol tutuşu cok iyi diyebilirim. Fiyatı da cok pahalı: 32.500 TL o da en boş 1.25 benzinli olanı. Ford'da ve Koç'un bazı şirketlerinde çalışanlar ford araçları %15 indirimle alıyorlar. Bu nedenle 3 yıl sonra 2. elde pek zarar etmeden satıyorlar. Böyle bir avantajın olmadıgına göre o kadar para vermeye asla değmez. O fiyata fiat linea dizel almak bence daha mantıklı. 5 bin tl daha ekleyebilirsen Kia Ceed Dizel bile alabilirsin. 90 hp'lik Kia Ceed Dizeller ortalama 4,5 lt ile tuketim rekoru olan çok güzel bir araç.
  • 1.25 motorların ömrü diğerlerine göre nasıldır. bu konuda aydınlatıcı bilgi veren yazsın lütfen.. bana kimse tavsiye etmedi de. sibopları çabuk yersin vs. gibi çok duydum ne derece doğru.
  • Önemli olan beygir değil tork tur. Beygir aldatır torka dikkat edin.

    Ben daha önce 1050kg ağırlığında 75hp 110Nm torklu arac kullandım, rampalar haric problem yok ama en ufak rampa bile facia...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sansar_Selim

    uzun yolda kazaya sebebiyet verir.şehiriçinde dur kalklarda daha fazla yakarsın.

    Yuh
  • 1.25 zetec motor ise kast edilen,gerçekten kullanmayanların yaptığı yorumlar çok komik geliyor.


    50000 km yol yaptım ben o motorla.Muhteşem bir motordur,hiç tereddütsüz alabilirsiniz,hem de hiç.


    Motor dışı elektrik aksamı süspansiyonu ıvırı zıvırı bilemem.Ama 1.25 zetec motorsa,inanılmaz verimli bir motordur.Çok da güzel gider,kullanmayanların 1.2 corsa veya 1.2 fabia motoru gibi düşünmelerini anlayabiliyorum,ama bir direksiyona geçip sonra yorum yapmaları şiddetle tavsiye olunur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftk44

    özellikle yokuş kullanımlarında baskı balatayı erken bitirirsin.4 kişi kullanımda ciddi problem.1.4 en ideal.

    Bir kere olsun arabayı 4 kişi kullanırken problem yaşamadım.

    Baskı balatam da 100000 km de ilk defa değişti.Erken mi?Bence değil.

    Şu eski 8v clio motorlarının 1.4 lerini falan bu 1.25 16v zetec ile kıyasa bile girmeyin komik duruma düşersiniz.Yakıt tüketimi,performans vs karşılaştırılmaz bile.


    Kesinlikle sıkıntı yaşamazsın arkadaşım,yokuşlarda da.Kaz dağını çok rahat aştım yüklü araçla,hiç de performansa takılmadı kafam.


    50000 km kullandım diyorum benden çok kullanan varsa buyursun yorumunu yapsın,beklerim.

    Bu aracın sıkıştığı yokuşta kullandığım 1.6 focus da öyle ahım şahım farklı bir rahatlıkla çıkmıyordu,açık ve net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 14 Nisan 2012; 17:49:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deli_yek

    teknolojiye göre değişir bence...hangi motorlar bunlar...marka olarak...poloda 1.2 tsi motorla gelecek...1.6 lardan bile daha ii motor diyebiliriz ama hepsinden değil konuyu açmakta yarar var...

    Polo gelmedi 1.2 TSI motorla :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.