Şimdi Ara

1.2 Turbo mu 1.6 Atmosferik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.2 Turbo ve 1.6 atmosferik motorlardan hangisi tercih edilir sizce? Hem tüketim hem performans olarak?
    Mesela 1.6 atmosferik olarak Corolla / Civic gibi 120-130hp / 150nm tork araçları
    1.2 turbo olarak da Megane 4 gibi 130hp 200nm tork vb araçları kastediyorum.

Tüketim, performans, 2. el pazarı vs göz önüne alındığında hangisi daha mantıklı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.2 turbo tabikide.

• Elbette 1.2 turbo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de olsam 1.2 turbo tercih ederim.
  • Her iki motor tipini kullanan olarak tabiki 1.2 turbo.

Sen bakma eski kafalilarin burada 1.6 atmosferik yeaaa demelerine.

Hem yakıt hem güç hem tork her açıdan 1.2 130 ezer gecer

• 1.2 turbo tabiki torku ve vergi avantajı da cabasi.

Dik yokuslari da 3. Vites 5 bin devir yerine 6. vites 2bin devitde bağırmadan çıkarsın.

• Bu sonuca burdan karar vermeniz imkansız. İki gurup var ikiside kendi aracını almanız için önerde bulunacaktır. Önemli olan sizin ne aradığınız. Gidin bayilere test yapın öyle karar verin derim. Eğer lpg düşünüyorsanız corolla yada civic alacaksınız. Benzin de binerim derseniz tercih size kalmış aşşağı yukarı hepsi aynı yakar. 8-10 lt arası ş.içi 5-7 lt arası ş.dışı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 16V mi------ 1.6 8V mi
    17 yıl önce açıldı
    1.4 85 hp mi 1.2 tsi dsg mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saydığın 3 arabada 2.elde kapış kapış gider.

1.2 turbo "sakin kullanırsan" 6.5 - 7 litre yakacaktır. Performansı düşük devirlerde daha iyidir atmosferikten.

1.6 atmosferik sakin kullanımda 8.5-9 litre yakacaktır. Performansı üst devirlere çıkarsan tam anlamıyla elde edebilirsin. Sağlam bir LPG kitiyle 10 litre LPG yakarsın ortalama 2.70 desen 27 kuruşa gezersin.

Şahsen benzin fiyatları korkutmuyorsa sizi LPG tercih etmeye gerek yok.

3 arabanında piyasası iyidir.

• 1.2 lt 130 hp motor bu karşılaştırmada candır.. hiç başka birşey aramayın..

bu motorun kullanım zevki, 1.6 atmosferiği çooook geride bırakır..
  • 1.2 lt turbo araç, 2.0 lt atmosferikle aynı sayılabilir. zamanında draglarda turbo araba ve atmosferik arabaların sınıflandırmasında, turbo araçların hacimleri 1.7 katsayısıyla çarpılırdı. yani 1.2 x 1.7 = 2.04 lt atmosferik motor
  • Honda Civic 1.6 i-VTEC Elegance Otomatik
    125 hp, 152 nm tork, 0-100 11,6 sn, ş.içi 9,2 ş.dışı 5,2 ort 6,7 fabrika verileri, 1322 kg, yıllık 1035 tl vergisi var.

Renault Megane 1.2 TCE İcon Otomatik
    130 hp, 205 nm tork, 0-100 10,9 sn, ş.içi 6,8 ş.dışı 4,7, ort 5,4 fabrika verileri, 1390 kg, yıllık 646 ty vergisi var.

Veriler bunlar, her şey ortada.
  • Atmosferik+lpg tercih ederim.

• LPG takılabilen bir turboysa tercih edilir. Yoksa atmosferik ile devam

• Bende atmosferik LPGli civic secerdim bu durumda, yakit konusunda daha iyi. Performans 1.2 turbodan dedikleri gibi geride degil. Ama test etmenizde fayda var tabiki.
  • kullanım amacına göre değişir. mantıklı olanı 1.2 turbo tercih edilmesi kısa vadeli kullanıcı isen. uzun vade veya ikinci elde km li bir araç düşünülecekse yürütme maliyetleri açısından iş değişir. civic veya corolla gibi araçlarda atmosferik pek mantıklı değil. atmosferiği alacaksanız bmw gibi devir çevirdikçe istekliliği artan araçlarda mantıklıdır. ben atmosferiği bmw dışında düşünmezdim.
  • tüp düşünüyorsan 1.6 atmosferik, diğer türlü tabiki 1.2 turbo 1.2 turbo
  • 2.el pazari dediginden 0 alacakmissin gibi bir izlenim edindim. Oyleyse yeni civicler 1.6 turbolu 182PS 220Nm Tork.
  • 1.6 LPG

Ne kendimi kasacam. Vutututuuuuu diye gezerim en fazla 15 litre yakar lpg yi

• Benzinde binilecekse kesinlikle turbo varken atmosferikle uğraşılmaz.

LPG ile gezeceğim diyorsanız da MPI turboların haricinde verim alamazsınız.
  • 1,2 turbo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.