Şimdi Ara

1.000 cc ara hızlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Motorlar hakkında hiç bilgim yok,

1.000 cc motorların teknik özelliklilerine baktığım zaman 0-100 hızlanmaları 3 saniye altı ve ara hızlanmaları 100-200 hızlanmasıda 2.5 sn civarı.

youtube da videoları izlediğim zaman mercedes amg, audi R8 araçlar ile olan yarışlarda ( otoyol kapışmalarında ) 1.000 cc lik motorlar bu araçların çok gerisinde kalıyor.

motorların ara hızlanmaları kağıt üzerinde bu araçlardan daha iyi olmasına rağmen neden geri kalıyorlar ?

benim kaçırdığım nokta nedir yada yanlış bildiğim bir şeyler mi var ?

Teşekkürler

• teknik özelliklere nereden bakıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrttn/bora

teknik özelliklere nereden bakıyorsunuz?

baktığım belli bir site yok, google aratıyorum ve çeşitli sitelere bakıyorum.
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • başta motor otomobile göre daha çabuk hızlanır nedeni de hafif ve güçlü olmasıdır fakat son süratte otomobil geçer çünkü rüzgardan çok daha az etkilenir ve son süratte motosikletin max göreceği hız 320-330 iken(çok uç örnekler de vardır muhakak fakat ben motoGP motosikletlerinden bahsediyorum) otomobillerde 360 ı rahat görebilen Lamborghini vs gibi bir çok marka var Bugatti 410 görüyor mesela. böyle birçok test var youtube de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolbey -- 28 Aralık 2013; 16:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolbey

başta motor otomobile göre daha çabuk hızlanır nedeni de hafif ve güçlü olmasıdır fakat son süratte otomobil geçer çünkü rüzgardan çok daha az etkilenir ve son süratte motosikletin max göreceği hız 320-330 iken(çok uç örnekler de vardır muhakak fakat ben motoGP motosikletlerinden bahsediyorum) otomobillerde 360 ı rahat görebilen Lamborghini vs gibi bir çok marka var Bugatti 410 görüyor mesela. böyle birçok test var youtube de

son hızda tamam,

youtube da bir çok motor 299 da kalıyor,

ama benim sormak istediğim, araba 150 falan giderken gaza yükleniyor ama motor onu geçemiyor baya bi fark atarak gidiyor araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

quote:

başta motor otomobile göre daha çabuk hızlanır nedeni de hafif ve güçlü olmasıdır fakat son süratte otomobil geçer çünkü rüzgardan çok daha az etkilenir ve son süratte motosikletin max göreceği hız 320-330 iken(çok uç örnekler de vardır muhakak fakat ben motoGP motosikletlerinden bahsediyorum) otomobillerde 360 ı rahat görebilen Lamborghini vs gibi bir çok marka var Bugatti 410 görüyor mesela. böyle birçok test var youtube de

son hızda tamam,

ama benim sormak istediğim, araba 150 falan giderken gaza yükleniyor ama motor onu geçemiyor baya bi fark atarak gidiyor araç

ona da şu şekilde cevap vereyim eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen;

genelde çoğu 1000cc yarış motosikletinin 0-100 0-200 hatta 0-300 süreleri çoğu exclusive otomobilden daha kısadır 150 civarı giderken iki araçta gaza yüklendiğinde motosikletin öne geçmesi normaldir gayet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

son hızda tamam,

genelde çoğu 1000cc yarış motosikletinin 0-100 0-200 hatta 0-300 süreleri çoğu exclusive otomobilden daha kısadır 150 civarı giderken iki araçta gaza yüklendiğinde motosikletin öne geçmesi normaldir gayet

tamamda benim izlediğim videolarda tam tersi oluyor araçlar öne geçiyor,

• Bende gördüm bi tanesinde r8 vardı absurt bi durum yok hayvan gibi gidiyor geçmesi normal....
    Diğerlerinde motosiklet sürücüleri basmaya korkuyor biraz ayrıca adamlar pist pilotu değil motosiklette pilotajda önemlidir...
    Aynı marka araçların bulanabiliyorsa pistte drag yarışlarına bakılmalı...
    Profesyonel pilotlar tarafından kullanılan...
  • şartlar eşit değil ondan oluyor eşit şartlarda araba vs kalmıyor ortada çünkü motosiklette gaz verirken araba gibi abanamazsın önü havaya kaldırır belli açıdan sonra düşersin.

drag motorları şu şekilde oluyor arka teker daha geride şase uzun arkada aparat var.
     1.000 cc ara hızlanma

1.000 cc ara hızlanma

1.000 cc ara hızlanma

1.000 cc ara hızlanma

• Eger kapistiklari yer hizli ve ofkeli filmindeki hava alani gibibdumduz biyer olsa motor tokatlar ama arabalarin tutusu daha iyi virajlara gaz kesmeden girebiliyor motorlar gazkapatiyor haliyle arabada koyuyor farki
  • Motorlar 250-300 gibi hızlara kadar çoğu araçtan hızlıdır.Arabalar farkı sonradan açıyor.Dikkat et motosiklet başta geçer sonra araba öne geçer.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

son hızda tamam,

tamamda benim izlediğim videolarda tam tersi oluyor araçlar öne geçiyor,

Videoya göre neden yorum yapıyorsun.Motosikletlerin hızlanmaları çoğu araçtan iyidir.Ayrıca motorcunun yeteneğide önemli etken.
    Motor sanki 0-100 yaparmış gibi 300 e çıkıyor.
    Spor otomobiller son hızlarda motoru geçer.

Burada 700 beygirlik corvette.Fark atıyor motor.

Birde şu videoya bak motor o kadar istekli ki hemen tekere geliyor.Arabada kökle gazı bas git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xBlitzkriegx -- 29 Aralık 2013; 13:31:01 >

• Hocam saniyorum sordugunuz soruyu anladim. Bu hizlanmada motosikletlerin once cikmasi ancak ara hizlanmalarda ayni kabiliyeti gosterememesi soyle aciklanabilir. Motosiklet guc/agirlik oraninda arabadan daha ondedir. Bu yuzden ilk ivmelenmesi otomobile gore daha cabuk olur. Ancak araba belli bir hiza ulastiktan sonra devasa motoru ve yuksek torku devreye girer ve ozellikle ara hizlanmalarda kendini gosterir. Aslinda motosiklette tork konusunda basarilidir ancak en yuksek torkunu cok yuksek bir devirde sunabilir. Bu durumda charger ve turboya sahip bir otomobil dusuk bir devirde bile yakaladigi torq motosiklette devir cevirmeyle gelir. Izlediginiz videolara bu gozle bakin demek istedigimi goreceksiniz. Hareket halinde iken kra hizlanmada arabanin bir anda firladigini motorun ilk etapta bu tepkiyi veremedigini goreceksiniz. Sonra devrini alan motosiklet bir miktar yaklasa da araba artik sakli beygirlerin hakkini verdigi icin birinciligi kaptirmaz. Genelde durum boyledir. Ancak burada plotaj da onemli egere motosiklet surucusu motosikleti iyi taniyor ve torq bandini iyi biliyorsa devri ayarlayabilir ve bu kadar acikli bir durum ortaya cikmaz. Ingilizce kaynaklar icin power to weight ratio diye aratiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sürücüsüne bağlı olsa da olay genel olarak virajlarda arabaların çok rahat yol tutuşu olması. En büyük avantaj bu. Düz yolda araba motoru zor geçer. Ki hele drag gibi bir yarışsa arabanın şansı yok. Ama işte virajlarda motorlar mecburen hız kesmek zorunda. Tabi burda ortalama bir motor sürücüsünden bahsediyoruz, mangal gibi bir yürek lazım 140-150 ile viraja girip sağlam çıkmak için. Ben yapamadım, yapamam da mesela. Millet dizini, dirseğini fln sürtüyor viraj alırken.

[DHVideo=]http://www.youtube.com/watch?v=r0U51KuwWis
  • Beceremedim link koymayı, kopyalayıp yapıştır bir zahmet :)
  • adam 700 beygirlik corvete fark koymuş üzerine laf söylenmez artık heralde konu kapanmıştır, senin izlediğin videodakiler acemiymiş :)
  • motor konusunda başta bahsettiniz çoğu araba v motora sahip (v8) motor da ise bildiğim kadarıyla ducati harıç diğerleri sıralı motora sahip + arabalarda 700 beygirlik araçlar
    (motorda 1 hata hızda ölüm getirir sonuçta iki teker şeytan işi arabada ise airbag abs osu busu full koruma doluma dolu)
    ve izlediğiniz çoğu pist dışı videolar amatörce)

http://www.youtube.com/watch?v=AxHzwWndtvk
  • at sahibinde göre kişner sürücü eşekse makinaların hiç bir önemi yok..

biziö burda racing makinası olan bi adam r1'i vardı şimdi yok kaza yaptı motor gitti neyse arabayla gidiyorum baktım arkadan geliyor önümüzde viraj ulan şununla bir oynayayım dedim virajda daldım arabayla kaç kere geçmeye yeltendi geçemedi süremedikten sonra altında ne olursa olsun boşa motorların beygirlerinden çok kendi yeteklerini geliştirmeli insan
  • Honda CBR 600RR sahibiyim yanıma ne ferrariler ne porschelar geldi de geçemedim. Gazı açıyorum sonuna kadar düz yerde bir anda arkada kalıyor 250nin üstüne çıkınca o yaklaşıyor ve geçiyor. Motor zaten gitmiyor bir süre sonra 6.viteste kesiciye girmeye çalışıyor. Viraj geldiğinde zaten gazı kısıyorum o arada adam yandan uçuyor gidiyor. Sonuç olarak motosikletler daha çabuk hızlanıyor, arabalar daha yüksek hız yapıyor. Tabi pist yeteneği olanlar belki geçebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.