Şimdi Ara

1.0 tsi polo ile istanbul -kuşadası Tüketim verisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
9.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Polo ile A3'ün ağırlıklarını bir karşılaştırın hocam :)

Sonra konu sahibine laf söyleyince, yalancılıkla itham ediyorsunuz diyorlar, geçiniz herşey ortada. Doğru bilgi sahibi olmak isteyenler bunlara güvenip yola çıkmasın diye yazıyoruz, yoka bize ne, isterse yokuş aşağı salıp 1 litre yakıyor desin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Güzel yazmışsın hocam.

Sonra konu sahibine laf söyleyince, yalancılıkla itham ediyorsunuz diyorlar, geçiniz herşey ortada. Doğru bilgi sahibi olmak isteyenler bunlara güvenip yola çıkmasın diye yazıyoruz, yoka bize ne, isterse yokuş aşağı salıp 1 litre yakıyor desin...
    Bizim insanımızda bi hız abartma durumu var hocam.

3 gün falan önce forumda bir konu açılmıştı bilmem ne aracının basarak kaç litre yaktığını paylaşmış arkadaş ortalama hız 106 diyor ki arkadaşımız 150 den aşağı hiç inmedim 170_180 gittim.nerede gittin çorum_ankara arası (ezbere bildiğim yol) ben aynı yolda 130_140 sabitle gideyim ortalama hızım 110 unun altına inmez. Hatta çok benzer bir güzergahta kendi deneyimimi paylaştım 130_150 arası hızlarla ortalama hız 112.

Tatillere hep 3_4 araba gideriz bazen peş peşe gideriz sonra mevzusu olur arkadaşlar anlatırlar işte 120 den aşağı inmeden geldik yeri geldi 180 bastık falan.

Hayır ben orda olmasam inanacam.

Evet bir kez 180 bastık onun haricinde de 120 yi geçmeden 110_120 bandında geldik işte

İki ifade arasındaki farkı görüyorsun işte.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    O basarak yakıt paylaşımı konusunda ben de yazmıştım, tabi o rotayı ve kullanım şartlarını siz biliyormuşsunuz o ayrı da ben de 170 civarı dip gaz kullandığım 200 gördüğüm bi sürüşte eve vardığımda ortalama hızım 105 gösteriyordu. Tabi benimki 50 kilometrelik kısa bir rotaydı. Hız yükek olunca, şehir içine girdiğin vakit eve varana kadar ortalama hız baya bi düşüyor, tabi rotanın kısalığı da etkiliydi benim durumumda.

Orijinalden alıntı: lojistisyen

O basarak yakıt paylaşımı konusunda ben de yazmıştım, tabi o rotayı ve kullanım şartlarını siz biliyormuşsunuz o ayrı da ben de 170 civarı dip gaz kullandığım 200 gördüğüm bi sürüşte eve vardığımda ortalama hızım 105 gösteriyordu. Tabi benimki 50 kilometrelik kısa bir rotaydı. Hız yükek olunca, şehir içine girdiğin vakit eve varana kadar ortalama hız baya bi düşüyor, tabi rotanın kısalığı da etkiliydi benim durumumda.
    Ne kadar süratli olursanız olun az kmlik bir veride şehir içine girerseniz ortalama hız paraşütle düşüyor.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yakıt tüketiminden daha önemli konuları tartışmalıyız. Mesela, Kuşadasına giderken dağlardan yokuş aşağı inilir, ama o dağlardan yokuş aşağı inebilmek için önce o dağları yokuş yukarı Bi tırmanmak gerekir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 6 Ağustos 2018; 0:4:38 >

İki araç arasında beygir farkı da var.

Ağırlık farkı da taşıdığınıza göre değişir.

Bu forumda insanları TSI konusunda bilerek yanlış yönlendirenler var.

A3 forumunda da bir depo ile şehirler arasında 1000km, şehir içi 750km yapanlar vardı.Arabam 30.000km'ye geldi, henüz böyle değerler göremedim.

Uygun koşullarda, çok sakin kullanımda bu değerler yakalanabilir.Arkadasi da tebrik ederim.

Ancak dizele gerek yok, TSI şahane gibi yaklaşımlara karşı, forumu okuyup araç almak isteyenleri de doğru bilgilendirmek gerekir.

Özel birini kastetmedim genelde forumda insanlar 650/10 yapıp “yakıtı düşürmek için kağnı gibi gitmişsin” muhabbeti yapıyor, yıllardır böyle. Ben de verdiğim sayıları şüphe uyandırıcı bulduğum için açıklama ekledim. 2-3 saati zaten oralarda gitti. Gereksiz bir alınma ve yanıt olmuş sizinki. Haklılık payı var tabi yukarıyı okudum sıkıntı yok.

Ayrıca kırklareli-Kuşadası istanbul (arefe trafiği yoksa) üzerinden de gelibolu üzerinden de aynı zamanı alıyor. Tek fark trafik çilesi ve artan km.

• uzun yol verısı asla krıter vs degıl arkadaslar. ıstanbulda yasıyorsanız ımkan varsa dızel alın.
    az km yapıyorsanız evet turbo benzınlı arac alın ancak aracın sehır ıcınde 7,5 yakacagını bılın.
    ımkan yok, butce az ıse atmosferık+lpg alın.

yok tsi az yakıyormus, yok kokluyormus, yok benzın almayı unutuyormussun falan fılan hıkaye.

dizelden baskası yalan.

tecrubelerım; honda-benzin , hyundai-benzin, renault-dizel, nissan-turbo benzın, volvo-dizel, seat-turbo benzın.

Eşim evden çıkıyor, soğuk motorla 300-400metre dik yokuşa tırmanıyor. Okulu da iki km mesafede, kışın haftanın 5günü. 8litre yaksın hemen alacağım tsi. Benim aracım 12-13yakıyor orada.

• Hocam arabayı park etmeniz kaç dakika sürüyor bilmiyorum ama mesela 7 saat ortalama 90 ile gelip arabayı 20 manevra yaparak 5 dakikada park edince genel ortalama 88 e düşer. Daha uzun sürüyorsa ya çok dar yere girmeye çalışıyorsunuz demektir ya da bilemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8AC7DD5C3 -- 6 Ağustos 2018; 12:2:29 >

• siz park süreci içerisinde aracı 100le giderken 1 dk içinde yavaşlayıp 2 dk park edip aynı şekilde aracı çalıştırıp 100e gelene kadar en az 5-10 dk arası geçmiyorsa dediğim gibi araç kullanıyorsunuz sanırım :D ayrıca ışıklarda durunca vs vs bunlar ortalamayı düşürür bir anda 100le giderken 1 dk boyunda 10 la giderseniz ortalamanız çok düşer
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.