Şimdi Ara

1.0 tsi polo ile istanbul -kuşadası Tüketim verisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
9.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klaudio

1.5 dci olsaydi 2.1 yakardicilar gelir simdi
    Gebze izmir arasi Megane 2 1.5 DCI

ortalama hiz 77 km ile 3.7 litre yakmisti.

2 sene önce. Mazotu 3.25 den almıştık 10 kurus civarı birşey yakmisti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    "Ben haddimi bilirim.Varsın hak kapısını kimse çalmasın, dost bildiklerimizde vefa kalmasın, varsın selamımı kimse almasın...Olmaz bir zerresi mizanda heder SEN sevdiğini ALLAH için sev yeter. " Hz Mevlana
  • bende şöyle bir ekleme yapayım, geçen ay tatil için fethiyeye gittim.
    depoyu fulledim bandırmada.
    405 km civarında iken bp denk geldi, gireyim bakalım ne yakmış.
    119 tl'lik yakıt aldım..
    yani 405 km yola 119 lira yakmışım.
    bagaj dolu, hanım ve kızım var araba da fazla hız yapmadan 90-120 arası gittim.

aracımda peugeot 508 2.2 gt
  • 2 gün önce 2018 6000 km de clio 1.5 dci otomatik ile bursa çeşme gittim geldim klima açık hız sabitleyici ile ortalama hızım 70 di ortalama tüketim 5.8 litre kendi lpg li aracımla gitsem daha az yakardım eminim bu dizel uzun yolda az yakıyor muhabbeti benim için bitmiştir. Gaza bile basmadım yani hız sabitleyiciyi kullandım hep şehir içi hariç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az yaktıracam diye uğraşmayın, saçlarınızı beyazlatıp, hasta eder insanı ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: beyazid84

Geçen Selçuk tarafından Kuşadasına gidiyorum, yokuş aşağı Bayraklıdede mevkiine geldik. Araba bana bir 50 lira uzattı, buralarda harcarsın dedi.
    İyiymiş 😂😂

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Önce şartlara bakalım

3 kişi+bagaj+ ort. 120 km. Ve yakıt 4.2lt.

Şimdi şartları biz belirleyelim.

Araç tek kişi+bagaj yok + sabit 90 km.

Sizce sonuç ne olur?

3.5 lt altına düşer miydi?yada 3lt...bi benzinli araç hele...

Bide aynı şartlarda 1.4tdı polo düşünün.

2.5 lt yakardı herhalde.
    110-120 ile giden dizel araçlar dahi bu tüketimi tutturamaz

110-120 de 5 litrenin üstünde yakar benzinli motorlar

Arkadaş 90-100 aralığını geçmemiş,geçtiyse de anlık geçmiş anlaşılan

Kimse burdaki konulara bakıp araba almasın

Bu hacimdeki bir benzinli aracın uzun yol ortalaması insani şartlarda(klima vs açık) 5.5-6 litredir dizelinde 5-5.5 litredir

3 kişi + bagaj +120km hızla gidicen 4.3 lt yakıcan buna inanan zaten araba sahibi olmayan forumlarda gezinen genç kardeşlerimiz olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Tüketim gayet iyi. Bazı arkadaşlar ortalama hızın benzin almak yemek yemek veya herhangi bir sebeple yavaşladığınızda ortalama hızın da düştüğünü bilemiyorlar galiba.

150 ile git ama ışıklarda durduğunda veya benzin için durduğunda o ortalama hız düşüyor. 3 Km şehir içi gidiyorum atıyorum 40 km de 90 a sabitleyip gidiyorum ortalama hızım 60 civarı falan oluyor.
    Şehir içine girse zaten bu benzin ortalaması tutturulamaz,araç trafiğe girmemiş

Ve 120 ile giden bir aracın ortalama hızı 77 olamaz

95 olur 100 olur 105 olur ama 77 olamaz

Hadi trafik vs var desen 4.2 yakıtı tutturamaz

Bu araç 90-95-100 aralığında gitmiş en fazla klima da açılmamış

120 ile böyle yakıyırsa millet boşuna dizel alıyor kimse kimseyi kandırmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

Şehir içine girse zaten bu benzin ortalaması tutturulamaz,araç trafiğe girmemiş

Ve 120 ile giden bir aracın ortalama hızı 77 olamaz

95 olur 100 olur 105 olur ama 77 olamaz

Hadi trafik vs var desen 4.2 yakıtı tutturamaz

Bu araç 90-95-100 aralığında gitmiş en fazla klima da açılmamış

120 ile böyle yakıyırsa millet boşuna dizel alıyor kimse kimseyi kandırmasın

Alıntıları Göster
    Uzun uzun anlatamam şu an ama Aksaray mesela şehir içi de değil şehir dışı da değil. Işıklarda duruyorsun yavaşlıyorsun tam girişinde çıkışında radar duruyor onun için yine yavaşlıyorsun

Bu ve bunun gibi yerler çok var güzergahlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Ağustos 2018; 20:19:44 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Matematik dehaları derken beni kastettiğiniz için cevap hakkım doğdu. Etiketlerseniz bildirim gelir daha erken cevap verebilirim. Belki laf sokmaya çalıştınız ama dikkatli dinleyin.

Sizin hatanız kırklareli ile istanbulu karşılaştırmanız. Coğrafi koşullar ve konumlar çok farklı.

Feribotta geçirdiğiniz süre beni alakadar etmez. Çünkü yol bilgisayarına etki etmiyor. Sonuçta feribotta motor çalışmıyor. Haliyle süre artmıyor, km de ilerlemiyor. Ha siz feribotta motoru kapatmıyor krikoda tekerleği boşa çeviriyorsanız bileceğiniz iş.

Kaz dağları muhabbeti de o zaman haliyle ortalama hız çok daha düşük olacaktı. İniş çıkış vs. derken bu tüketimi de yakalayamacaktı. Arkadaş kırklareline değil istanbula yolculuk ediyor. Kırklarelinden yola çıksaydı sizin 10 saate yakın süren yol, konudaki arkadaş için 14 saat sürebilirdi :)

Ben yol bilgisayarında yazana göre konuşuyorum. 8 saat 42 dk motor çalıştığı sürece 666km yol gidilmiş. + 2 saatte bir mola verilmiş.

Google maps'e göre

Eskihisar topçular feribotu ile istanbuldan 546km - 7 saat
    Osmangazi ile 559km istanbuldan 6,30 saat.

Hadi arta kalan 100km ye fazladan fazladan 75 dk daha ekleyin. 7,45 saat

Nerde kaldı mola hariç 8.42 saat

• bende 10 gün istanbul konya antalya ve dönüş istanbul yaptım.aracım clio3 1.2 motor lpg li.antalyada 6 gün kaldım ve trafik ışıkları gerçekten kabus hem çok sık lara tarafında hem de 90 saniyenin altında yok.toplam 420 tl lik gaz aldım 1998 km yaptım.yarım depo benzinim vardı hiç almadım zaten 250 metrede gaza geçiyor yazın.ve netice itibarıyla kilometre de 21 kuruş tüketimim olmuş.hızım yolun yüzde 90 nında 110-120 km arasında idi.tek kelimeyle hayran kaldım arcımın ekonomikliğine.

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Uzun uzun anlatamam şu an ama Aksaray mesela şehir içi de değil şehir dışı da değil. Işıklarda duruyorsun yavaşlıyorsun tam girişinde çıkışında radar duruyor onun için yine yavaşlıyorsun

Bu ve bunun gibi yerler çok var güzergahlarda.

Alıntıları Göster
    Anlatacak birşey yok genç kardeşim

Kısacası 120km ortalama hızla bu tüketim elde edilemez,birşey izah etmene gerek yok

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

110-120 ile giden dizel araçlar dahi bu tüketimi tutturamaz

110-120 de 5 litrenin üstünde yakar benzinli motorlar

Arkadaş 90-100 aralığını geçmemiş,geçtiyse de anlık geçmiş anlaşılan

Kimse burdaki konulara bakıp araba almasın

Bu hacimdeki bir benzinli aracın uzun yol ortalaması insani şartlarda(klima vs açık) 5.5-6 litredir dizelinde 5-5.5 litredir

3 kişi + bagaj +120km hızla gidicen 4.3 lt yakıcan buna inanan zaten araba sahibi olmayan forumlarda gezinen genç kardeşlerimiz olur...

Alıntıları Göster
    Tüm yazdıklarınıza katılıyorum.

Size kendimden örnek vereyim.

İstanbulda oturuyorum.izmirden güncel kasa i20 1.4 otomatik araç aldım.Araç almaya 3 kişi gittik.dönüşte yine 3 kişi vardı arabada.bagaj boş.ister inanın ister inanmayın izmirden istanbula kadar cc açtım 90 la geldim.sollamalar harici 91 dahi demedi araba.bu şartlarda bile 6.1 ile geldim istanbula.

Şimdi bu şartlarda(polo nun şartları daha ağır) polo ile arasında 2 lt fark olmaması lâzım.hadi tsi 5 lt yaksın.2lt fark nedir ya.o zaman kimse dizel almaz ki.enayi mi millet dizel alsın.dizel kadar az yakıyor zaten !

• 163.000 km tdi dsg jetta ve 15 kmdir tsi dsg jetta kullaniyorum. Tdi ve tsi ile ilgili kisaca sunu soyleyebilirim

Tdi’in saakin kullanimla 4-5 arasi yaktigi sehir disinda tsi 5-6 arasi yakiyor.Bu durum sehir disi 110 km sabit hizla gidildiginde karsimiza cikiyor veya ankara gibi duz, trafiksiz saatlerde bu rakamlari gorebilirsiniz.Yok ben sehir disinda 140-150 giderim derseniz burada da makas tdi lehibe acilir(tdi 6.5yakar-tsi 8.5u gorur)

Konu sehir ici yogunntrafige gelirse (15-20 km ort) tdi in 7yaktigi durumda tsia 8.5-9 yaktirirsiniz(yani sehir ici yogunntrafikte fark biraz aciliyor)

Benim tercihim trafik yoksa ve sakin bir surucu icin tsi ideal ( max yillik 15.000 km) , yok kopru trafigi, sert surus stili var derseniz size tdi yakisir.

( yukarda bahaettiklerim 1.4 tai jetta, 1.6 tdi jetta ve 1.2 tsi polo icin gecerli)

Bu arada son 2 haftadir 1.4 tsi dsg 150 bg tiguan kullaniyorum, sozde act falan ama 10-11 litreenin altina inmiyor vicdansiz😊 Ama o cusseye gore guzel gidiyor

• VW mühendisleri konuyu görse şoka girer öyle bir konu aynı motor mu bilmiyorum ama okuyup kıyaslamak isteyen olursa diye şuraya verilerimi bırakayım.

1. Seat ibiza 1.0 110bg Turbo Benzinli dsg 2017

Şehir dışı ortalaması 4,8 -5 lt arası

Şehir içi (izmir Balçova) ortalaması 7,8 lt

Karışık ortalama 6,8 lt

2. Opel Corsa 1.3 cdti 75 bg 2012

Şehir dışı hayvan gibi basınca dip gaz otobanda sürekli hız denemesi yaparak ortalaması 5,5 lt

Şehir dışı sakin kullanımla ortalaması 4 lt (klima kapalı)

Klima açık 4,4 lt

Şehir dışı verileri İstanbul - samsun arası git gel ortalamalar. Trafiğe girerken bakıp kaydettiğim veriler karışık kullanım değil yani.

Son olarak şehir içi yazın 4,4 civarı kışın dahi 5,2 yi hiç geçmedi karışık kullanımda.

Yaz kış karışık ortalama 4,8 lt

Benzin vs dizel kıyaslaması yaparsak ibiza ile geçen yıl 12bin km corsa ile 16 bin km yol yapılmış.

12 bin km de 6,8 ortalama ile güncel fiyattan (opet verileri benzin 6,26) 5.108 tl

16 bin km de 4,8 lt ortalama ile güncel fiyattan (yine opetten 5,74) 4.408 tl

Böyle uzun uzun hesaplama yapmaya gerek var mı? Yok benzinli araçta anlık tüketim gaza biraz dokununca 40 50 litreleri görüyor, dizelde aynını yapınca 20 30 litreleri görüyor. Az bi trafiğe girince benzinli araç katalog değerinin en az 3 katını yakarken dizel araç katalog değerinin 1,5 2 katını zor geçiyor. Edindiğim sınırlı tecrübeye ve verilere dayanarak söylüyorum.

Yani hesap ortada dizel ölmüş diyen abiler herhangibir otomobil bayisine gidip benzer güç ve donanımlara sahip benzinli ve dizel modeller arasındaki binlerce tl farkı sorup, bence dizel ölmüş yeeea diyip güvenlik tarafından dışarı atılabilir. Hiç itirazım olmaz.

• Aracın ne yaktığı, ne kadar yaktığı o kadar önemli değil, cebinizin ne kadar yandığı önemli. Bunu hesaplamanın da çok basit ve kesin sonuç veren bir yöntemi var. 1 Ağustos, 1 Eylül ya da kendi belirleyeceğiniz bir tarihte kmnizi kaydedin. 1 sene boyunca aldığınız bütün pompa fişlerini torpido gözünde bir şeffaf dosya içinde saklayın. Sene-i devriyesi geldiğinde alın elinize hesap makinasını, toplayın, kmye bölün, hanyayı, konyayı görün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100-110 civarı gidilmiş. 120 üstü olsa 90 civarı ortalama olurdu. ancak ne şartta olursa olsun 4.2 çok iyi. ben 90 la gitsem bile klima açık ise 5 in altına düşmüyor. kapatırsam 4.5 i görüyorum. tam otomatik farkı da var.

tebrikler.
  • Evet guzel tespitler. Kucuk hacimli dizel motorlar gayet verimli ve torku gayet tatminkar. Bahsettiginiz corsa dizel de 200 nm tork vardi sanirim araca gorr gayet guclu. Tdci ve dci motorlarda gayet ekonomik ve guclu 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 5 Ağustos 2018; 22:29:21 >

Daha şu güne kadar ortalama hızım sadece bir kez 77 çıktı oda yakıt denemesi yaptığımda.

https://forum.donanimhaber.com/bizden-de-hypermiler-olurmu-dedik-olmus-mu-2-denemede-sonuclandi--121212952

100 den aşağı hiç inmeyen birisinin genelde de 120 ile giden birisi nin ortalama hızı 70 civarı çıkmaz. Eğer 70 civarı çıkacak kadar ışık dur kalk varsa o zamanda tüketim 4 litre çıkmaz.

Hangi hızlarla araç kullanıldığında 3 aşağı 5 yukarı ne ortalama hız elde edileceğini merak edenler varsa

Şu konumu inceleyebilirler.

https://forum.donanimhaber.com/ankara-samsun-yakit-tuketim-verileri-5-farkli-arac-farkli-kosullarda-14-gidis-14-donus-verisi--97989011#97989011

Daha fazla veri isteyen olursa buna benzer başka konularımda var.

Uzun lafın kısası bu konularda tecrübesi olan herkes bu tüketimin yakıt denemesi için yapıldığını anlamıştır. Kaldıkı nuh nebiden kalma 1.4 90 hp atmoaferik motoru easytronic şanzımanı 1250 kg ağırlığı ile h kasa astra ile aynı ortalama hızda hemen hemen aynı tüketimin sağlanabildiğinide görüyorsunuz.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.