Şimdi Ara

1 (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
784
Favori
323.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.Cbc dersleri hakkında çeviri yapmayın demedim.Çeviri yapmayın dediğim ders Look Ahead dersleridir.
    Cbc derslerinde çeviri(daha doğrusu tercüme) yapacaksınız.Bunu yapmadan olmaz zaten.
    Cbc çalışma sistemini detaylı şekilde anlattım.
    5.adımdaki o çalışma sistemini okursanız ve doğru uygularsanız sorun olmaz.
    Fakat diğer arkadaşlardan da bu yönde bir istek gelirse kağıt üzerinde bir anlatım yaparak siteye ekleyebilirim.

Çalışma sistemini 5 adımda çok detaylı şekilde anlattım.
    Aklınıza takılan tam olarak nedir?5 adımın tamamını okursanız daha iyi anlarsınız.
  • Kazanokovana K kullanıcısına yanıt
    Kelime öğrenmeyle ilgili detaylı bilgi verdim.Olmaz olur mu?
    İmzamdaki konuda açtığım tüm konular mevcut.
    Oradaki bir konuda kelime öğrenimi nasıl olmalı onu anlattım.
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Hocam sana desem bilemiyorum

Cbc derslerinin başlangıç derslerini bitirdim ve sonra seviyemi ölçmek için bir dizi açtım diyorsun.
    Dizi yerine bir seviye tespit sınavı yap.Ya da ne bileyim basit düzeyde günlük gazeteleri okumaya çalış.Ne kadar anlıyorsun onu ölç.Diziler sana basit gelebilir.Eğer izlediğin dizi 2 broke girls gibi farklı bir kullanıma ait bir diziyse anlaman sıkıntılı olur.Fakat günlük dilde konuşulan bir dizi ise rahatlıkla anlaman gerek.Bilmediğin kelime sayısı(dizide geçen) çok az olur.Eğer anlamıyorsan ve bilmediğin kelime çok ise bir sıkıntı vardır.O da seninle ilgilidir.Çalışma sisteminde bir sorun vardır.Kelimeleri unutma konusunda eksiğin olabilir.
    Voscreen konusunda şöyle bir yol izlesen daha iyi olur.
    Eğer çok çalışmak istiyorsan o siteye ya önce o sitedeki tüm dersleri bitir.
    Ya da önce cbc derslerini bitir sonra ona başla.Fakat bana göre cbc yanında pek gerek yok.Speaking konusunda cbc gerekli boşluğu doldurur.Sen bilirsin.Fakat yaptığın işini uzatmak olacak.Faydasız demiyorum işi uzatırsın diyorum.
    Önerdiğim gibi çalışsan sorun olmazdı hocam.Keşke deneseydin.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    5 adımı bırak, yazmış olduğun tüm konuları okumuşumdur emin olun :) hergün girip arka planda bakanlardandım fakat anca bakmakla kaldı en azından burada buraya yazmakla kendime, buradakilere karşı bir sorumluluk alıp daha sıkı çalışacağım diyorum son olarak pdf dersini kağıtta göstermenizi ısrarla rica ediyorum tşkler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blue-love B kullanıcısına yanıt
    Dikkat ettiyseniz size ÖZELLİKLE soruyorum.
    Cbc çalışma sisteminin tam olarak neyini anlamadınız?
    Daha açık şekilde yazın.Ben de ona göre yazayım.
  • Anlamadığım kısmı kelimelerdi onu da açıkladınız zaten kağıt üzerinde istediğim ise örnek bir çalışma olarak istemiştim ben ve nasıl olması gerektiğini düşünen arkadaşlar çıkar diye ama olmasa da olur tşkler illaki gelişimle ilgili cevabımı vereceğim tşkler tekrardan

Hocam selam,

Aynı romanın hem ingilizcesini hem de türkçesini alıp cümle cümle önce ingilizcesine sonra türkçesine baksak nasıl olur sizce?

Sözlük bakma zahmetinden kurtulmuş oluruz, hem çevirmenin yaptığı çeviri bizden daha iyidir

Siz ne düşünüyorsunuz hocam bu konuda?

O konunuza baktım,benim sormak istediğim 5 adımda İngilizcede hangi adımda kelime öğrenmemiz gerek ben her adımda da kelime öğrenmeyi düşünüyorum, sizin fikriniz nedir acaba ?

Şimdiden Teşekkürler.

• sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde dil öğrenilmez DİYEMEM.
    Öğrenilir ama ne düzeyde öğrenirsin o tartışılır.
    Roman ezberleme metoduyla dil öğrenme yöntemi var mesela.Onun konusunu açmıştım.
    İmzamdaki konuda var.

Sorduğunuz soruya cevap olarak mesela Harry Potter birinci kitabını Türkçe ve İngilizce olarak alıp karşılaştırarak bir şeyler öğrenmeye çalışan bir arkadaşım vardı.Faydası oldu ama kelime konusu ciddi şekilde es geçiliyor.
    Her kelimeyi tek bir anlamda kullanamıyorsun.
    Dili öğrenmek değil belki ama biraz işleyişini anlarsın.Kelime öğrenme anlamında ciddi sorunları var.
    Gramer de aynı şekilde.
    İşe yarar bir yöntem olarak pek düşünmüyorum.Fakat kitabın sesli kitabı da olursa konuşma anlamında geliştirebilir.
    Bence deneme derim.Denersen yorumlarını buraya yaz biz de görelim.

• Kazanokovana K kullanıcısına yanıt
    Hayır.
    Kelime öğrenmeye gerçek anlamda cbc dersleriyle başlıyorsunuz.
    Gramer bilmeden kelime öğrenilemeyeceğini 4.adımda gramer konusunda anlattım.O yazıyı mutlaka oku.Sebeplerini o zaman anlayacaksın.
  • Sizin uzun suredir calisma kaynagi olarak onerdiginiz siteyi, dunyaca unlu dil ogretme kurumu twitterde takipcilerine oneriyor. Gormusken paylasayim dedim

Bu arada sisteminiz ile calismaya devam ediyorum 4.adim olan grammer de sonlara geldim,cok verimli gecti bu surec ancak grammere odaklanip dinleme yapmadigim icin dinlemede geriledigimi dusunuyorum. cbc derslerinde telafi olacak umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talibi35 -- 29 Mart 2017; 20:36:12 >

• talibi35 T kullanıcısına yanıt
    British Council bu mesajı bugün paylaşmış.
    Ben kaç senedir bu siteyi öneriyorum.Güzel bir gelişme.
    Gerçekten lit2go sitesi bulunmaz bir nimet.Bir sürü kaynak ses dosyalarıyla birlikte ücretsiz.
    Şu zamanda İngilizce veya başka bir dilde seviyelendirilmiş kitap almak gereksiz masraftır.
    İnternette çok kaynak var.

Gramer konusunu bitirin hocam.Ondan sonra zaten cbc dersleriyle 4 beceride ileri düzeye kadar gelişme kaydedeceksiniz.
    Yorumlarınız için teşekkürler.
    Gramer konusunu madem bitmeye geldi biraz daha detaylı yorum yazarsanız arkadaşlar için motivasyon olur.
    Başarılar dilerim.

Ben her zaman söylüyorum internet varken dil öğrenemiyorum diyen bir insanı falakaya yatırmak gerekiyor.
    Şaka bir yana çok kaliteli kaynaklar var.

• Dediğim gibi gramer konularında son aşamadayım diyebilirim, konular bittiğinde hızlı bir tekrar yapıp, 5. adıma geçmeyi planlıyorum, Öncelikle sizin sisteminiz dışında denemediğim sistem kalmadı,daha önceleri grammerin gereksiz ve zaman kaybı olduğunu düşünürdüm ve gramer öğretmiyoruz diyen ne kadar sistem varsa hepsi ile çalışmaya çalıştım, sonuç öğrenemedim tabi ki, Sizin sisteme karar verdikten sonra eskide uyguladığım her şeyi kenara koyup sisteme odaklandım.

Ben gramere Murat kurt un kitabı ile çalışıyorum ,kitap gayet akıcı fazla ağırda değil, öğrenciyi kaçırmıyor, gramer konularını işledikçe önemini daha iyi anladım , gereksiz metodlar ile geçirdiğim onca zamana hayıflandım. Karşımıza çıkan bir ingilizce cümlede geçen fiil, isim, nesne, bağlaç vs. bunların ne amaçla kullanıldığını bilmeden yol katetmek çok zor, olay o kadar derinmiş ki içine girince farkediyorsunuz,ve türkçe dil bilgisi ile mukayese konuların akılda kalıcılığını arttırıyor.

Son yaptığım seviye tespit sınavında %70 intermediate gösteriyordu, bundan 1 ay kadar önceydi ve daha işlemediğim gramer konusu çoktu, gramer tamamen bittikten sonra tekrar test edeceğim.

5. adıma geçmek için sabırsızlanıyorum , söylediğiniz gibi en çok zamanı bu derslere ayıracağım , günde 4-5 saati bulacak en az, buradan yine sürecimi anlatan mesajlarım olacak, ve bu sistemle çalışan diğer arkadaşlarında bilgilendirici mesajları gelirse, birbirimize motivasyon kaynağı olur,çekinmeyin yazın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talibi35 -- 29 Mart 2017; 22:22:58 >

• türkçe terim bilgisi ve türkçe biçim bilgisi kitaplarını aldım hocam

ama daha hala look ahead dinliyorum bu ara fırsat buldukça dinlediğim için yavaş gidiyor.
  • talibi35 T kullanıcısına yanıt
    Hocam gramersiz dil öğreten sistemler belli düzeye kadar öğretiyor onda sorun yok.
    Fakat eninde sonunda TEKRAR sizin gramer çalışmanız icap ediyor.
    O nedenle yine zamanınızı alıyor.Aynı kapıya çıkıyor iş.
    Demek istediğim şey dil öğrendim demek için gramerden kaçış yok.

Neyse ki çalıştığınız dil İngilizce.Grameri basit bir dil.Ben Rusça gramer kitabını 6 kez çalıştım.Yeni yeni oturmaya başladı.Kitap 700 küsür sayfa.

Murat Kurt'un kitabı çok iyi bir kitap.
    Bu konuyu açmamın sebebi bu gramerin zor bir şey değil aksine bizim için çok önemli bir şey olduğunu anlatmak.
    Büyük bir korku var bu gramer konusunda.

Başarılar.
  • TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Türkçe terim bilgisi kitabını ben önermedim hocam karışıklık olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Türkçe terim bilgisi kitabını ben önermedim hocam karışıklık olmasın.

Türkçe cumle bilgisiymiş hocam terim nerden çıktıysa :)

• Hocam eskiden günde en az 4 saat diyordunuz, bunu 2.5 saat yapmanız çok iyi olmuş.
  • Hocam soruldu mu bilmiyorum ama biz bu sitelerden UK mi US mi ingilizcesi öğreneceğiz?

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.