Şimdi Ara

1 (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.480
Cevap
784
Favori
322.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam look ahead derslerinde otomatik olarak oluşturulan ingilizce altyazıyı açıyorum.Şu an seviyem pre-intermediate.Sizce bir sakıncası var mı altayzıyı açmamın?Tam anlamayamadığım için açıyorum.Otomatik olduğu için tam doğru değil ama yinede işimi görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciroc Zee

Hocam look ahead derslerinde otomatik olarak oluşturulan ingilizce altyazıyı açıyorum.Şu an seviyem pre-intermediate.Sizce bir sakıncası var mı altayzıyı açmamın?Tam anlamayamadığım için açıyorum.Otomatik olduğu için tam doğru değil ama yinede işimi görüyor.

dostum kafanı boşuna karıştırma bahsedildiği gibi izle sadece, bende senin gibi anlamıyordum ufaktan anlamaya başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Kitabın kalitesine vs. hiçbir sözüm yoktur.Çok kaliteli bir eser.
    Size fazlasıyla yeterli bilgi de öğretiyor.Yani öğretme işinde de başarılı.
    Fakat en önemli sorun Türkçe ile İngilizce arasında bir bağ kurmanıza izin vermez.Yani çeviri konusunda sıkıntılar yaşarsınız.

Türkçe kaynak olarak ne Öönerirsiniz? Öğretmede kalitesini kanıtlamış kitaplardan tavsiye verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.House M.D

quote:

Orijinalden alıntı: bahtszbdvi

quote:

Evet temelden başlamanız daha doğru olur.
    Zaten buradaki sistem sıfırdan başlıyor.Başarılar dilerim.

Merhaba,
    Gramer çalışmak için English Grammar in Use nasıldır? 3 kitaplık setini almayı düşünüyorumm.

Geçmiş sayfalarda çokça cevapladı hocam onlara bakabilirsiniz. Aklıma bir şey takılınca böyle yapıyorum, büyük bir kısmını sormuş oluyorlar

Açıkçası bütün sayfaları okumaya üşendim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: G.House M.D

quote:

quote:

Evet temelden başlamanız daha doğru olur.
    Zaten buradaki sistem sıfırdan başlıyor.Başarılar dilerim.

Merhaba,
    Gramer çalışmak için English Grammar in Use nasıldır? 3 kitaplık setini almayı düşünüyorumm.

Geçmiş sayfalarda çokça cevapladı hocam onlara bakabilirsiniz. Aklıma bir şey takılınca böyle yapıyorum, büyük bir kısmını sormuş oluyorlar

Açıkçası bütün sayfaları okumaya üşendim

Okumaya gerek yok hocam ya. Sayfayı açıp ctrl ve f tuşlarına aynı anda basın. Açılan yere kitabın ismini yazınca o sayfada o kelimeler geçmiş mi, geçmemiş mi gösterecek. Ben 10 sayfayı aynı anda açıp hızlı hızlı tarıyorum. Bitince sonraki 10 sayfayı açıyorum falan. Uzun sürmüyor yani onu demek istiyorum. Hele bundan önce bir soru-cevap konusu vardı ki 60 sayfayı geçmişti. İngilizceye dair bulunabilecek tüm kaynaklar orada sorulmuştur herhalde

• bahtszbdvi kullanıcısına yanıt
    Murat Kurt,English Grammar Today.
    Upper-intermediate seviyesine kadar öğretiyor.27.baskıyı yapmıştı en son.En çok satılan ve kullanılan kitaplardan biri.
  • Arkadaşlar bu gramerin uzunluğu nedir allah aşkına. english grammar inside and out dan bakıyorum bu nedir ya. bu nasıl ezberlenir mirim. Murat kurt ile bu kitabı karşılaştıranlar yardım etsin hangisi daha anlaşılır daha ilgi çekici. şimdi 25 tl vermeyelim.
  • tombow07 T kullanıcısına yanıt
    Dostum yüzlerce kez belirttim.O kitap başlangıç için kullanılacak bir kitap değil.
    Hatta amacınız sınavlara çalışmak değilse gereksiz bile.Fazla detaylı.Bakın sınavlar için bile FAZLA DETAYLI diyorum.
    Kitaptaki sorular bile sınavlardaki sorulardan daha zor.
    O nedenle başlangıç için hiç kullanılmaz.
    Murat Kurt'un kitabı yeterlidir.Sınava gireceksen bu kitabı bitir.İleri düzey gramere internetten de bakabilirsin.
    Bu kitap temeli güzel vermiş.
  • Hocam her gün birer ders olarak ilerliyorum fakat beni tatmin etmiyor. Gelişimi hızlandırmak için günde 2-3 derse çıkarmamda sakınca var mıdır? Teşekkürler

Birde mesela film,dizi olayı var. Kaç aydır çalışıyorum ama filmleri halen anlayamıyorum. Bazen kelime seçebiliyorum bazen de tam cümleyi anlayabiliyorum ama nadir. CBC derslerine eksiksiz şekilde çalışıyorum Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Günlük 5-6 saate kadar çalışabilirsiniz.3 ders bitirebilirseniz çok iyi olur.

Çok normal anlamamanız.Henüz erken.Tüm cbc dersleri bittikten sonra çok iyi bir noktaya gelirsiniz.
    Filmleri anlamanız biraz zaman ister.
    Her bir filim türü için ayrı bir çalışma yapmak gerekiyor.
    İngiliz dizi ve filmleri çok farklı mesela.
    Abd dizi ve filmleri farklı.
    Hatta Avustralya dizi ve filmleri de apayrı.
    Her biri için 15-20 gün çalışarak anlayabilirsiniz.(Upper seviyesine geldikten sonra olmalı bu.)
    Bu bir seçimdir.Mesela ben İngiliz dizilerini seviyorum.Geçen gün Fawlty Towers dizisini altyazısız izlemeye başladım.Anlayamadığım bir sürü yer oldu.Adamlar İspanyollardan hızlı konuşuyor.Ama sabır edip İngilizce altyazısını bulup 3 gün çalıştım.Şimdi anladım.Zaman ve emek.

• quote:

Günlük 5-6 saate kadar çalışabilirsiniz.3 ders bitirebilirseniz çok iyi olur.

Çok normal anlamamanız.Henüz erken.Tüm cbc dersleri bittikten sonra çok iyi bir noktaya gelirsiniz.
    Filmleri anlamanız biraz zaman ister.
    Her bir filim türü için ayrı bir çalışma yapmak gerekiyor.
    İngiliz dizi ve filmleri çok farklı mesela.
    Abd dizi ve filmleri farklı.
    Hatta Avustralya dizi ve filmleri de apayrı.
    Her biri için 15-20 gün çalışarak anlayabilirsiniz.(Upper seviyesine geldikten sonra olmalı bu.)
    Bu bir seçimdir.Mesela ben İngiliz dizilerini seviyorum.Geçen gün Fawlty Towers dizisini altyazısız izlemeye başladım.Anlayamadığım bir sürü yer oldu.Adamlar İspanyollardan hızlı konuşuyor.Ama sabır edip İngilizce altyazısını bulup 3 gün çalıştım.Şimdi anladım.Zaman ve emek.

O zaman günde 3 taneye çıkartıyorum. Hem sömestır da geldi. Hazır fırsatı değerlendiriyim.

3×15= 45

15 günde 45 ders. İyimiş

Sizinde iş zor be hocam. 4-5 dil bilmek. Yani zor. Acaba kaç yılınızı verdiniz bunları öğrenmek için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Beyler;

Bana bu linkte bulunan #Listen to the Story# lazım yardımcı olursanız sevinirim. Bu dersleri tek tek indirdim sadece bu ses dosyası eksik kaldı.

Ayrıca INTERMEDIATE-ADVANCED derslerinde linkte bulunan 55 adet story dersini indiriceğim ama daha 1. dersten linkler kırık gözüküyor bunun toparlanmış hali ya da düzgün halinin bir linki var mı acaba?

• SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Ben her zaman arkadaşlara söylüyorum dili ÖĞRENMEK bana göre zor değil.Dili unutmamak için sürekli çaba harcamak DAHA ZOR.
    Şuan en çok İtalyanca'da geriledim.Çünkü okuma vs. yapamıyorum.
    İngilizce için 3 yıl toplam çalıştım fakat 1 senede öğrendim.
    Diğer dillerde ortalama 10 ay.Portekizce 13 ay sürdü.Onu karıştırdım.3 ay ek çalışma yaptım.
  • LucasAuAn kullanıcısına yanıt
    Cbc dersleri konusunda bir arkadaş silinen dersleri yandex linki olarak vermişti.Orada vardı.
  • GÜNCELLEME
    Türkçe gramer kitabı önerisi istek üzerine eklendi.
    Bazı arkadaşlar Türkçe gramer kitabı önerisi istedi.
    Bu konuda çok kitap var.
    Ben şu kitabı kullanıyorum.
    İçinde her konuyla ilgili bolca örnek var.
    Kitap Adı:Türkçe Biçim Bilgisi
    Fiyatı da çok ucuz.10 TL
    quote:

https://kitapsatis.anadolu.edu.tr/turkce-bicim-bilgisi-11370
  • Sistemi uygulayan arkadaşlar,
    Dersimiz İngilizcede Elementery konularından başlayıp Advanced konularını bitirmeniz ne kadar zaman aldı?
    Günlük çalışma saatiniz ile yazarsanız daha güzel olur.
  • Hocam kelime ezberi yapmıyoruz, cbc de öğretiyorlar ya. Düzensiz olan şeyleri de mi ezberlemeyelim? Fiil, sıfat, zarf neyse bir şeyler çalışıyorum. Alıştırmalarda kelimeleri bilmediğimden cümleyi anlamıyorum e haliyle de çözemiyorum :) Düzensiz olanları ezberleyeceksek bir nebze onları yapabilirim diye soruyorum.

116 sayfa taradım ama bulamadım, sorulduysa kusuruma bakmayın hocam. :)
  • Sorulmadı
  • @rat.planet hocam merhaba, birşey sormak istiyorum.
    Look Ahead dersleri ile bu hafta başı başladım çalışmaya. 41. dersteyim bugün. İlk 30 ders neredeyse hep bildiğim şeylerdi ama artık hafiften unutmaya başladığım konular var. Sen buna ek olarak hiç çalışmayın demişsin, öyle de gidiyorum.

Ama mesela unuttuğum bir tense, bir kalıp geçti seride. Bununla ilgili ufak bir araştırma yapıp 5-6 örnek incelemek de yasak mı ? Mesela would geçti diyelim, nasıl kullanılıyordu hatırlayayım diye biraz araştırmamın bir sakıncası var mı ?
    Yani bir kalıbı ezberliyoruz bu seride ama farklı kullanımlarına dair pek birşey öğrenemiyoruz. Yok dersen çalışmayacağım. Zaten gelecek hafta gramere başlayacağım önerdiğin gibi, o zaman da çalışabilirim. Ama böyle de sanki çok hızlı geçiyormuşum gibime geliyor, kararsız kaldım.

Koca günün yarısını İngilizceye ayırıyorum bir süredir. Look Aheadları birer bire izleyip dediğin şekilde not alınca neredeyse günde 20 bölüm bitecek oluyor. Tekrarlayıp çalışıp günde 10 bölümden 1 haftada bitirecek şekilde planladım. Ama bu bile hızlı gibi sanki.

Tavsiyelerini bekliyorum. Intermediate hatta biraz daha üst seviyedeyim. İngilizce konuşmaları aksanlı yada aşırı hızlı olmadığı sürece %60-70 anlıyorum konuya göre. Yıllardır da tüm derslerim İngilizce. Sıfır değilim yani, ama mesela have been v3 kalıbını unutmuşum. Duyunca bağlamdan çekimleyebiliyorum kafamda ama yazarken-konuşurken aklıma gelmiyordu öyle bir tense olduğu look ahead da hatırlayana kadar.

• Tam olarak sorunuzu anlamadım.
    Biraz daha detaylı yazabilir misiniz?
    Şuan hangi seviyedesiniz ve hangi adımdasınız tam olarak?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.