Şimdi Ara

0850 li numara dolandırıcılık önemli! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 0850 li bi numaradan aradılar ve evde internet olup olmadığını sordular yok deyince altyapi kontrolü yapmak için adresi aldılar. Ondan sonra vodafone internet altyapısı olduğunu soylediler ki daha turk telekom altyapisi bile yok binada. Herneyse daha sonra kampanyaları saydilar ama ben iskillendim. Dedimki beni yarın 12 de arayın okeyleyecegim. Aradim vodafone u ve numarayı verdim bizde öyle kayıtlı bir numara yok dediler. 11880 aradım numara gizli dediler.

Başına böyle birşey gelen varmidir ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

0850 Numaralı Hatlar Dolandırıcılıkları: Önemli Uyarı

Son zamanlarda, kendilerini resmi kurum veya şirketler olarak tanıtan 0850'li numaralar aracılığıyla gerçekleşen dolandırıcılık vakaları artış göstermektedir. Bu dolandırıcılar, bireyleri arayarak sahte teklifler sunmakta ve hassas bilgilerini ele geçirmeye çalışmaktadır.

Nasıl Çalışır?

Dolandırıcılar genellikle 0850'li numaralardan ararlar ve kendilerini resmi kurumlara veya şirketlere aitmiş gibi tanıtırlar. Ardından, aşağıdakileri içeren teklifler sunarlar:

• Kredi kartı borcunun kapatılması
    • Sigorta poliçelerinin güncellenmesi
    • Resmi bildirimlerin iletilmesi
    • Ödül veya çekiliş kazıları

Dikkat Etmeniz Gereken İşaretler

0850'li numaralı hatlardan gelen dolandırıcılık aramalarını tespit etmek için aşağıdaki işaretlere dikkat etmelisin:

• Kişisel Bilgilerini İstemeleri: Dolandırıcılar genellikle adın, adresin, sosyal güvenlik numaran veya kredi kartı bilgilerini isterler.
    • Aciliyet Yaratmaları: Seni anında harekete geçmeye zorlayan acil bir ton kullanırlar.
    • Sahte Web Siteleri: Seni sahte web sitelerine yönlendirirler ve bu siteler resmi gibi görünür.
    • Korkutma Taktikleri: Bilgilerini vermemen halinde olumsuz sonuçlarla tehdit ederler.

Ne Yapmalısın?

0850'li numaralı hatlardan gelen şüpheli aramalarla karşılaşırsan şu adımları izlemelisin:

• Sakin Kal: Panik yapma ve dolandırıcıların baskılarına boyun eğme.
    • Bilgilerini Verme: Asla kişisel bilgilerini veya finansal bilgilerini paylaşma.
    • Aramayı Sonlandır: Şüpheli bir aramayla karşılaşırsan, derhal aramayı sonlandır.
    • Yetkililere Bildir: Dolandırıcılık girişimini Tüketiciyi Koruma Kurumu (TKK) gibi ilgili yetkililere bildir.

0850'li numaralı hatlardan gelen dolandırıcılık aramalarının farkında olmak ve yukarıda belirtilen adımları takip etmek, seni bu sahtekarlık biçiminden korumanın en iyi yoludur. Daima dikkatli ol ve hassas bilgilerini korumak için önlem al.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yarın 12 gibi balistik füzeler ulaşır.

• anakata kullanıcısına yanıt
    :))) eyvallah

• Benim düşündüğüm ileride teror vs mubabbetine ararlar mi diye ;)

• Kurrda kuzuya yem oldunuz beyfendi
  • Perey Jackson kullanıcısına yanıt
    Yok kurt kuzu meselesi degil de hem insanlar bilgilensin istedim , hemde başına gelen varsa tecrübesini paylaşır dedim o kadar

• 800lü hatları açmak zaten büyük bir hata başlı başına. O hatlar arayanın kim olduğu gözetilmeksizin daima karşı tarafa yazılır görüşme ücreti. Onların araması veya sizin aramanız bir şeyi değiştirmez. Aramayın da açmayın da. Çok mühim bir şeyse size zaten ulaşırlar.
    Not olarak vereyim hiçbir devlet kurumu sizi doğrudan aramaz ve 800lü hat kullanmaz.
    İyi geceler iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aksarayın adresini verseydin

• quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

800lü hatları açmak zaten büyük bir hata başlı başına. O hatlar arayanın kim olduğu gözetilmeksizin daima karşı tarafa yazılır görüşme ücreti. Onların araması veya sizin aramanız bir şeyi değiştirmez. Aramayın da açmayın da. Çok mühim bir şeyse size zaten ulaşırlar.
    Not olarak vereyim hiçbir devlet kurumu sizi doğrudan aramaz ve 800lü hat kullanmaz.

Hocam keşke bilgin yoksa yazmasan. 0800lü hatlara bankalarda sahip. Ücret sanada yazılmaz.
    Sıcak sohbet hatlarıyla karıştırmamak lazım.
    Arkadaşa dolandırıcı gelmiş olabilir ayrı konu. Ancak dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavun11 -- 11 Mart 2016; 23:27:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuteKavun

quote:

800lü hatları açmak zaten büyük bir hata başlı başına. O hatlar arayanın kim olduğu gözetilmeksizin daima karşı tarafa yazılır görüşme ücreti. Onların araması veya sizin aramanız bir şeyi değiştirmez. Aramayın da açmayın da. Çok mühim bir şeyse size zaten ulaşırlar.

Hocam keşke bilgin yoksa yazmasan. 0800lü hatlara bankalarda sahip. Ücret sanada yazılmaz.

En fazla ne olabilir ki ya para çekmenin vs haricinde ben haberleri okudum ki kiminin kapısına polis yollamış lar arkadaş ihbar edip adresi

• quote:

quote:

850lileri de ben 800lü olarak biliyordum ondan o şekilde yazdım. Genel olarak öyle biliyordum sen öyle dedin bende baktım gerçekten dediğin gibi 850li hatlar ücretliymiş. Teşekkürler düzelttiğin için.

• En fazla ne olur balistik füze vs :)

• 0850 ile başlayan Superonline numarası var benim bildiğim. Ama beni Fırat Telekom diye bi firma aramış, numaraları açarsanız abone falan yapmaya çalışıyorlarmış. Beni 2 kere aradılar açmadım bidaha da aranmadim. Açmayın hatta engelleyin direk..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Japan

0850 ile başlayan Superonline numarası var benim bildiğim. Ama beni Fırat Telekom diye bi firma aramış, numaraları açarsanız abone falan yapmaya çalışıyorlarmış. Beni 2 kere aradılar açmadım bidaha da aranmadim. Açmayın hatta engelleyin direk..

Teşekkür

• Abi beni geçen gün 00000000 lı numara aradı korltum yemin ederim cin felan diye böyle numaramı olur dedim inanmayanlara ss atabilirm.

• quote:

quote:

quote:

850lileri de ben 800lü olarak biliyordum ondan o şekilde yazdım. Genel olarak öyle biliyordum sen öyle dedin bende baktım gerçekten dediğin gibi 850li hatlar ücretliymiş. Teşekkürler düzelttiğin için.

Rica ederim hocam karşılıklı birbirimize bir şey katmışsak. Hayatın her anı birşey öğrenmek çok güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gbresice

Abi beni geçen gün 00000000 lı numara aradı korltum yemin ederim cin felan diye böyle numaramı olur dedim inanmayanlara ss atabilirm.

korkuttun kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

quote:

Abi beni geçen gün 00000000 lı numara aradı korltum yemin ederim cin felan diye böyle numaramı olur dedim inanmayanlara ss atabilirm.

korkuttun kardeş

Bende korkmuştum hocam.

• çok korkuttun be

• quote:

Lucifer aramistir acsaydin :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.