Şimdi Ara

01.01.2016 Ehliyet Değişimi Başladı EGM Randevu Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sürücü belgesi işlemlerini kolaylaştırmak için online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu. Sistem http://surucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden hizmet veriyor.

Arkadaşlar verdiğiniz tepkileri anlıyorum bende tepki gösterdim birçoğunuza katılıyorum hak veriyorum ilk başlarda 100 küsür liralardan bahsediliyordu ne olduda şimdi 15 TL ye kadar düşürdüler.. ayrıca dediğiniz gibi hepimizin ehliyetinde zaten kan grubu var.. sanki 10 yıl önceki kanım A + dan değişime uğrayıp B - olabilecekmiş gibi komik bi şekilde istiyolar ama aldığınız randevuda karşınıza nasıl bir memur çıkacak bilemezsiniz git bana resmi beyan getir diyen çıkacaktır.. ben almak zorundayım çift vatandaşlığım var yılda en az 1 kere yurtdışına çıkıyorum orada araba kullanıyorum her ülkeye göre ehliyet tercümesi alamam o daha büyük masraf benim için.. bu ehliyetler zaten yıllar önce ab kapsamında ortak tanınmaya girmeliydi.. ehliyeti bırakın biz kendi ülkemizde ortak ULAŞIM KARTI bile kullanamıyoruz.. istanbulda iett kartı paso - ankarada bilmemne kartı - eskişehirde eskart - kütahyada başka bişey izmirde başka bişey.. Amacım olay tam ciddileşmemişken biran önce randevunuzu alıp işlemlerinize başlayın donanımhaber ailesi olarak birbirimize yardımcı olalım herkes edindiği tecrübeleri yazsın ki yeniletmek isteyenler bilinçlensin güçlük çekmeden tekrar yaşamadan kolaylıkla işini halledebilsin.. ilerleyen aylarda yoğunluktan patlak verecekler saçma sapan işlerle karşılaşacağımızı garanti ediyorum..

UYGULAMALI OLARAK SIRASIYLA YAPTIĞIM İŞLEMLER

1-http://surucurandevu.egm.gov.tr web adresine girip randevu tarihimi saatimi aldım..
    referans numaramı ve gerekebilecek bilgilerin çıktısını aldım..

2- Aile hekimine giderek tc no ile SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLER İÇİN SAĞLIK raporu aldım..
    (aile hekimim 1 adet fotoğraf istedi burada eski çirkin bir foto kullanabilirsiniz aile hekimi kesip biçip rapora zımbalıyor resmi kontrol etmeden kaşe imza beni göz muayenesi için Asya göz tıp merkezine yönlendirdi muhtemelen burayla anlaşmış kar payı var.. rapor 50 TL ama emekliye 10+50 TL sigortasız çalışmayan biri 90+50 özel sigortalı 25+50 TL gibi miktarlarla karşılacaksınız.. o yüzden devlet hastanesine randevusuz vezneye gidin aile hekiminin verdiği raporu gösterin standart 50 TL muayene ücreti bunu ehliyetini yenileten herkes ödeyecek göz muayenenizi olun sağlamdır B sürücü belgesi alır onayı imza kaşe.. geçmiş olsun)

3- devletin kart parası ve katkı payı adı altında aldığı 15 TL ye gelelim.. 13 TL vergi tahsili 2 TL Türk Polis Teşkilatına havale..
    (Teb ve Vakıf sadece 2 TL lik işlemi yapıyomuş iş bankası 13 TL yi tahsil edebiliyomuş ziraat bankasının bi boktan haberi yok Halk bank ve vergi dairesi bu işin ikisinide yapıyor yani 15 TL lik iki işlemide tahsil ediyorlar Halk Bankta işimi gördüm..

4-Kimlik, 2 adet pasaporttan kalan biometrik foto (biometrik olmak zorunda) 2012 yılından iş yerinden kalma kan grubu kartım ile randevu saatinden 15 dk önce hazır bulundum..
    (başvurumu yaptım kan grubu kartını almadı zaten ehliyetin arkasında olduğunu söyledi)

5-Artık beklemeye geçtim ne boka bu kadar acele ediyosun 5 yıl süren var değiştirmek için diyebilirsiniz.. senede en az 1-2 kez kesin yurtdışına çıkıyorum.. ehliyet tercümesi almaktan bıktım 30 ila 70 lira arasında para ödüyorum yaptım kurtuldum..

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ
    1) Eski sürücü belgesi
    2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
    3) Sürücü sağlık raporu
    4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
    5) 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)
    6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Randevudan geri çevrilmemeniz için yada evraklarınızın kabul edilmemesi durumunu yaşamamanız için toplayabildiğim tecrübe edindiğim bilgileri sizinle paylaşıyorum aşağıdaki notları dikkate alınız.

Randevu saatinden 10 dakikka önce işlemleri için emniyet müdürlüğümüzde bulunmanız gerekmektedir.
    Randevu sistemini açtığınızda dolu olduğunu göreceksiniz hergün özellikle haftasonları açıp size en yakın bölgeyi kontrol etmelisiniz..
    Bu arada sistem yeni olduğundan dolayı randevuyu almadan önce randevu almayı planladığınız ilçe müdürlüğünü arayın bi şekilde ulaşmaya çalışın çünkü sistem yok sistem kapalı biz başlamadık daha gibi cevaplar alabilirsiniz.. bu da tecrübeyle sabittir egm nin web site açmış olması randevu kontenjanı olması o işi yapacaklar anlamına gelmez..

ÖNEMLİ NOTLAR

1- Şuan kullandığınız ehliyet aslı

2- Aslını ve 2 adet fotokopi yanınızda bulundurun

3- Sürücü sağlık raporu (ek bir maliyet olmayacak Sağlık bakanlığı açıklama yaptı aile hekiminizden alabilirsiniz zaten ehliyetiniz olduğu için fazla detaylı göz, bedensel vs muayene olmuyor doktor bir şüphe duyarsa detaylı muayene için sevk edebilecek)

4- 15 TL yatırılacak ama bazı bölgelerde vergi dairelerinin haberi bile yok.. anlaşmalı banka bilmiyorum tek sorun şuanda bu bi gelişme olursa yapan olursa lütfen yazsın burayada anlaşmalı bankaları yazalım (halkbank olabileceğini tahmin ediyorum)

5- 2 adet biometrik foto arka fon beyaz olacak pasaport gibi.. normal vesikalık arkası beyaz bile olsa kabul edilmeyecek yüz hafif yan pozisyon kabul edilmiyor randevu boşa gider bu konuda hassas olun..

6- kan grubunuzu belirtir belge beyan aslını yanınızda bulundurun eğer elinizde kart varsa önlü arkalı dr kaşeli fotokopi bulundurun aslı ile birlikte fotokopiyi verin kabul etmezlerse kartı vereceksiniz..

KAN GRUBU BELGESİ İÇİN BİLGİ

Ümit5725 :

kan grubu istenmiyor
    zaten yeni raporda kan grubu yazacak
    başvurumu yaptım
    kesin bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 3 Şubat 2016; 17:40:16 >

• + lar burdan tepki için beyler hadi bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kan grubu kartımı 2 yıl önce elihyet alırken verdim
    ehliyetin arkasına yazıldı bu durumda kan grubu kartı götürmem gereksiz nasıl olsa aslı onlarda

ayrıyetten son başvuru tarihi vs. hiçbiryerde belirmemişler.
  • Alirken 100 liradan fazla verdim zaten 5 sene once. 15 tl'ye bu is vozulebiliyo neden 100 liradan fazla aldilar benden. Simdi kusura bakmasinlar 15 tl ben vermem. Hatta o kadar belge hazirlamak icin ustune para bile isterim. 30 senelik eski kocaman ehliyetlerden param parca olmasina ragmen kullanan amcalar var. Benim ehliyetim sapasaglam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 11 Ocak 2016; 18:58:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

kan grubu kartımı 2 yıl önce elihyet alırken verdim
    ehliyetin arkasına yazıldı bu durumda kan grubu kartı götürmem gereksiz nasıl olsa aslı onlarda

ayrıyetten son başvuru tarihi vs. hiçbiryerde belirmemişler.

+1 ehliyette zaten kan grubum belirtilmis durumda. Kan grubu karti olmadan islem yapilmasi lazim. Nufus cuzdanimda bile yaziyor niye belgeyle desteklemem lazim anlamasi zor.

Yararli bir konu, tesekkurler.

• AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    Son başvuru tarihi derken ? 5 Sene geçerli şu anki ehliyetler.
  • Merhaba.
    Ne kadar mantıksız bir para tuzağı olduğu kan grubu kartı istenmesinden belli.
    Zaten yenilenecek eski ehliyette kan grubu yazıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegasAlexandros

Peki ya 5 sene sora? Cevirmede ceza mi kesilecek.

• senged kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal ehliyetsiz araç kullanmadan dolayı ceza kesilecektir.
  • quote:

son başvuru tarihinden kasıtım

elimizdeki ehliyetleri yenisiye değiştirmemiz için belirli bir son tarih varmıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

quote:

son başvuru tarihinden kasıtım

elimizdeki ehliyetleri yenisiye değiştirmemiz için belirli bir son tarih varmıdır.

Dediğim gibi 5 sene vaktiniz var, 31.12.2020 son tarih.
  • Benim için çok iyi oldu :) 11 sene önceki ehliyeti kullanıyordum halen 17 yaşımdaki vesikalık vardı. 2 kere gittim trafiğe 90 ila 120 TL arası bir rakam söylemişlerdi Ehliyet yenilemeye. Hem LENS ' yazdıracağım hem de foto değişecek vatandaşlık görevimi yerine getireceğim ama benden 90 tl para istiyorlardı.

11 yıllık ehliyet için sadece 15 TL ile kurtulacaksam ne mutlu bana. Zaten 5 sene süresi var isteyen değiştirir isteyen değiştirmez bekler fakat bu sene ehliyet alanlar için ücretsiz değiştirme gibi bir kampanyaları olsaydı iyi olurdu.
  • ne kadar zor işmiş,sanki bankadar kredi çekiceğiz

• Sürücü sağlık raporunu bakalım aile hekimleri verecek mi ?

(Sağlık bakanlığının duyurusu var fakat şeker, göz, duyma, kalp damar vs vs hekimler kişi beyanını kabul ederler mi sizce.)

Benim aile hekimim asla kabul etmez ve hastahaneye yönlendirir. Bakalım ikna edebilecekmiyim..

http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-44656/surucu-surucu-adaylarina-saglik-raporu-duzenlenmesi-hak-.html
  • Ohoooo daha 5 sene daha sure var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kan grubu kartı istemek kadar saçmalık olamaz. hadi kan grubunu bu yaşında hiç bilmeyen olabilir, istisna da olsa. peki kan grubunu bilen adam psikopat mı, manyak mı yalan beyan versin. bir kaza durumunda yanlış kan verildiğinden olan kendisine olur. ulan amerikada araba alım satımında noter bile yokmuş, beyana göre aldım sattım. bu kadar. bizde de vatandaşın beyanına güvenmek bu kadar mı zor?
  • MegasAlexandros kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şeyin olacağının imkansız olduğunu düşünüyorum.Belki yeni bir kural uydurup bu kurala dayanaraktan ceza yazarlar.Ehliyetsizlikten ceza yazacaklar desek kişi zaten sınavları başarı ile geçmiş ve sistemde ehliyetinin olduğu görünür ceza yazılamaz.Sertifikasını ehliyete çevirmediği için ceza yazacaklar desek adamın zaten ehliyeti var.

Olacağı en fazla 5 yıl içinde çevirmeyenler için son 1 ya da 2 yıl diye bir şey çıkarırlar veya 1 ay gibisinden herkes o zaman yüklenir hiç bir yerde randevu bulunmaz kavga gürültü polis karakollarında kavga cinayet olur uzatırlar süreyi tekrar.
  • yav afidersiniz amma; sığır mı bunlar, eski ehliyette kan grubu yazıyor, ha illa isterlerse eski ehliyet zamanından kalma kan damlalarının üzerinda durduğu kan grubu saptama kartı halen durmakta ama ne kaşesi ne imzası ne doktoru????????

yurt dışına çıkacak olanları bilemem de kıprısa bile gitmeyen, hatta bulunduğu ilden çıkmayanlar için aceleye gerek yok diyorum, bi durulsun ortalık, kimsenin bi b.k bildiği yok zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kan grubu istenmiyor
    zaten yeni raporda kan grubu yazacak
    başvurumu yaptım
    kesin bilgi

• Bu yeni ehliyet avrupada gecerli olacak mi? Yani yunana giderken beynelminel ehliyet isteniyordu artik avrupa ehliyeti mi oluyor? Bilgisi olan var mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.