Şimdi Ara

0'dan başlayıp DERECE yapanlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
23
Favori
16.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2014 düz lise mezunuyum malumunuz bu sene güzel bir puan alamadm ve istediğim bölüm gelmediği için tercih yapmayıp mezuna kalmaya karar verdim dershaneye yazılacam ve 0'dan başlayıp temelim zayıf sadece temel var ama zayıf oldugu için 0 'dan başlayıp eksiksiz yerliyerinde,disiplinli,programlı bir çalışma gösterip iyi bir puan hedefliyorum inşallah.Sizlere sorum; hani vardır bazıları 0'dan başlayıp iyi yerlere gelenler veya mezun olup 0'dan başlayıp iyi dereceler yapan arkadaşlardan tavsiye bekliyorm; nasıl bir çalışma göstermişler, ne gibi zorluklar cekmişler, bunları merak ediyorum ve sizin söyleyeceğiniz tavsiyelere veya örneklerden yola çıkıp bnde başarmak istiyorum..Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorm.. Okuyan ve cevap veren arkadaşlara sonsuz saygı selamlar.. Hayırlı Ramazanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mynameisferit -- 2 Temmuz 2014; 13:52:49 >



  • Tamamen sıfırdan başladım. Yabancı dil mezunuydum. Liseden mezun olalı 3-4 yıl oldu. Ücgenin iç açıları toplamını 360 karekök 25'i 625 sanarak dershaneye yazıldım. Edebiyattan tek bildiğim şey çalıkuşu romanıydı onu da okuduğum için. İnanılmaz ders çalıştım benden daha çok çalışanı görmedim dershanede. Sonuç tm-2 53 bin. Aslına bakarsanız sınavların hepsine stres yüzünden hiç uyumayarak girdim ve edebiyatta bile süreyi yetiştiremedim. Yoksa dershane netlerim 15-20 bini getiriyordu bana.
    Tekrar hazırlanmayacağım.
    Sağlık olsun cidden bunu samimi olarak söylüyorum sağlığımı bozdum çünkü. Ortalama 10 saat hiç bir günü boş bırakmadan bir defa bile dışarı çıkmadan çalışarak geçirdim seneyi. Sadece haftasonları çalıştığım için işe gittim. Eve geldim yine çalıştım.

    Hazırlananlara söylemek istediğim : Benim azıcık da olsa temelim olsaydı, en azından tm bölümü okusaydım ve sınavdan önce stres yapmasaydım
    Ben bu sene ilk bine girmiştim. Siz de yapabilirsiniz yeter ki azimli olun ve sınav öncesi kafanıza hiç bir şeyi takmamayı öğrenin. Uykunuzu alın.
    Ara sıra da gezin. Benim gibi moron gibi yaşamayın.
    Arkadaşlar hep olumsuz konuşmuş. Ben de düz lise okudum. Benim de temelim pek yoktu. Okuldaki dersler berbat ötesidir zaten kimse hocayı dinlemez, üstüne gürültü yapar dinlemek isteyen bile dersi öğrenemez. Neyse, ben ilk sene yine çalışabildiğim kadar çalıştım. Tutturabildiğim sıralama 50 bindi.

    Düz liseliysen yapman imkansız. Hele ilk 20 binleri rüyanda görürsün diyenler oldu. Hatta mezuna kalınca bir arkadaşım (300 binlerden falan girdi) benimle dalga geçmişti sen 50 bin ile girmedin hayatının hatasını yaptın dedi gülerek gitti. Gitmeden önce "lafını unutma seninle sene sonunda görüşürüz" demiştim. Sonuç ne mi oldu? MF4, 3000. oldum. YGS'de de 2700. oldum. Sınavdan sonra bütün şehir sallandı bu haberle :) Afişlere falan astılar. Okul kendi başarısıymış gibi gösterdi falan baya eğlenceliydi aslında.

    Kardeşim bak önünde canlı örnek olarak şunu söylüyorum. Ne ailenin, ne sınıf arkadaşının ne hocanın ne de yoldan geçen birinin sana güvenmesine gerek yok. Sınavda başarının altın anahtarı KENDİNE GÜVEN'dir. Bana ikinci senemde herkes güvenle mi bakıyordu? Hayır, alakası yok. İlk sene sonucumu alınca 'git bir yere, seneye karnın ağrırsa sınavda iki senen de heba olur, bu puanın da' dediler. 'Keşke başka bölümden girseydin' dediler. 'İTÜ çok yüksek başka okul seç' dediler. En güvendiğim hoca bile istediğim bölümün ingilizcesinin puanını tutturmak istediğimde bir duraksayıp türkçesi kaç puanla alıyor? demişti.

    Ben hepsine gülüp geçtim. Çünkü ben biliyordum çok daha iyisini yapabileceğimi. Hatta kendime öylesine güveniyordum ki, ilk sene ygs'de sıralamam 50k gelince bile 5k'lık sıralamaya girme hesapları peşindeydim. Son olarak, okulu istemek ile okulu hak etmek farklıdır bunu unutma.

    LYS 3000.si olarak sana ve bunu okuyan diğer arkadaşlara verebileceğim en önemli tavsiyeler bunlar. Kendinize güvenin ve bunun yanında ısrarla ve saatlerce ders çalışın.
    Sınavı çok gözünüzde büyütüyorsunuz. Konular burada. Çıkmış sorular burada. Çalışıp, soru çözüp sınava girip "Ayyy yapamadım :(" insanı olmadım hayatım boyunca. Bunun değişeceğini düşünmüyorum. Çalışan yapar. Dikkatsizliği denemelerle falan halledersin. Zaten heyecanlı biri değilim.
    ÖSYM sınavları çalışanla çalışmayanı ayırıyor, sonra çalışanlar içinde kapasitesi olanı ve olmayanı. Doğru düzgün cümle kuramayan insanlar bile girip nerelerde okuyorsa ben kendimi küçümsemeyeceğim. İnsanı ya özgüvensizlik ya da fazla özgüven bitirir. Arasını tutturduktan sonra, bir sene de dişini sık çalış. Sonuç istediğin gibi.
    Bu kişiden kişiye değişir ve sınav becerisiyle doğru orantılıdır.Kendinizi örnek göstererek olmaz,yapamazsınız,imkansız gibi kelimeler kullanarak en fazla burda kendinizi küçültürsünüz diye düşünüyorum.
    Mühendisus diye bi arkadaş vardı forumda kendisi ile Pm'den konuşmuştum adam ilk senesi 250 gibi bişey yapıyor 2. senesinde İTÜ makine müh. kazanmış(470+ diye biliyorum)
    Hiç birşey imkansız değil inanç olsun içinizde yeter bence.Anadolu liselerinde okuduk da ne oldu neslimize yapılan en büyük kazıktı hiç bir katkısı yok adamlar şişirilmiş diplomalarla önümüze geçti bizde anadolu mezunuyuz diye geziniyoruz işte.
  • 0 dan derece yapan yani dereceden katsın ilk 1000 2000 3000 ise yoktur. Benim sıfır diyenleri dinlemeyin az çok alt yapısı vardır. Tek sene olacak iş değil sen zaten 1 sene girmişsin az çok alt yapın olmuştur kendi programını kendin yaparak eksiğinin üzerine giderek halledersin.
  • Bende senle aynı durumdayım hangi alandan gireceksin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    Temelden kastınız nedir? İlköğretimden bile temel almışsan bu çok mümkün. İnsanlar Mat-1 bitirmeden Mat-2 yapılamaz diyor ama ben ilköğretimden sağlam matematik temeliyle geldiğim için 9-10da matematiğim 1-2 iken 11de çalışmaya başlayınca ortalamam 90dan aşağı değildi. Bana 0dan derece çok mümkün geliyor en azından ben yapacağım
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    ya zaten bn öyle 1 k 3k 5 k demiyorum hedefim ilk 50K.Doğru diyon hocam program yapacam zaten başladm paragraf çözerek karekök mpslerden.
  • semihk123 kullanıcısına yanıt
    MF kardeşim
  • İlk 50 kya girer temeli olmayan biri 1 senede de halleder bence.Ama 20bin 10bin biraz daha kasar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komikmi K kullanıcısına yanıt
    inşallah kardeşim temennmiz odur ki herkes istediği üniversiteyı ıstediği bölümü kazansın inşallah Allah'ın yardımıyla bizde başaracağz. Sendemi mezuna kaldın?
  • fiko07 kullanıcısına yanıt
    benimde hedefim 50 k inşallah. Başladık iste çalışmaya biraz ramazanın verdiği yorgunluk üzerimizde ama rızk Allah'tandır paragraf sorularından başladık bakalım.
  • mynameisferit kullanıcısına yanıt
    hayır ben 12ye geçtim 9-10 pert, 11de sadece matematik ve geometri temeli attım diğer dersler duruyor.
  • ilk olarak 9 10 un konuları 11 den zordur matematik adına haberiniz olsun :) Temelden kastım mat1 i çalışmadan yorumlayacak düzeyde olmak gibi. Matematik kolay bir derstir ancak bu sınav matla bitmiyor ;) Ha bu arada eğer dediğiniz gibiyse ilk 3k giremeyeceğinizi halen iddia ediyorum. Başarılar.
  • İmkansız hele mfden daha da imkansiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: komikmi

    Temelden kastınız nedir? İlköğretimden bile temel almışsan bu çok mümkün. İnsanlar Mat-1 bitirmeden Mat-2 yapılamaz diyor ama ben ilköğretimden sağlam matematik temeliyle geldiğim için 9-10da matematiğim 1-2 iken 11de çalışmaya başlayınca ortalamam 90dan aşağı değildi. Bana 0dan derece çok mümkün geliyor en azından ben yapacağım

    Kardes okulun nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    10 zor 11 kolay diyemem çünkü ben o iki senede çok farklı durumdaydım. Ama ilkokul temeli tam anlamıyla Mat-1 temeli zaten. Sadece onun üzerine bir şeyler koyuyorsun. Ben de, kendim başaracağımı iddia etmiyorum çünkü zamanın ne getireceğini bilemem, ama ilk 1knın bile sıfırdan başlayan biri için %100 mümkün olduğunu iddia ediyorum.
  • Tmden hazırlanacak ve sıfır olan birinin 400 yapma ihtimali nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bireycmatik kullanıcısına yanıt
    düz liseden mezun oldum ortak okul puanı 38 geliyor o.O
  • Bireycmatik kullanıcısına yanıt
    Ortalama altında bir anadolu lisesi. İlköğretim temeline bağlayacaksan, yapma
  • Ben yaptım oldu hiç temelim yoktu dinleyenlere tenezül dahi etmeyiniz ygs yapabilirler ama lys yetişmez her türlü çakılırlar :) Bu kadar insan emek veriyor temeli var 5k 6k oluyor o adam giremez :) maalesef. Boşa iddia etmeyiniz daha yaşamadan.
  • vala benim 9 da biraz 10 dan baya temelim var bu sene 11 e geçtim 30 k ya girmek için şimdiden başladım ben mi abarttım acaba? Gireceğim üniversite 31-33 k ile alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    Pekala seneye de buralarda olacağım muhtemelen, o zaman iddiama daha net bir örnek sunabilirim umarım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.