Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu başlık Nisan 2007 tarihinden itibaren
    Acer Aspire 5100 serisine ait ürünlerin geneline ait bir başlık halini aldığından
    Derneğimizin adı "Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği" olarak değiştirilmiştir.
    5101, 5101+, 5102, 5100, 5104, 5106 gibi varyasyonları kapsamaktadır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle 5101'i inceleyelim..

Bilgisayarın konfrigasyonu ve fiyatını linkten inceleyebilirsiniz (uzun uzun yazmayayım):

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5101AWLMi

Acer 5101'in getirileri:

- Dahili 0.3 mpx Acer Orbicam, 225 derece dönebilen kamera.

- Dahili 5'li kart okuyucu (SD,MMC,..)

- Acer SignalUp Teknolojisi ile daha güçlü wireless çekim gücü.

- 667mhz ram bus desteği, dual ddr ram desteği.

- 15.4 parlak ekran kalitesi oldukça etkileyici.

- Şık kasa, kullanışlı ve enfes tasarım.

- Hızjı şarj süresi.

- Acer Empowering Teknolojisi sayesinde, farklı profiller ile işlemci hızı
    ve ekran parlaklığı değişimleri ile daha uzun pil süresi.
    4000 mAh, 6 hücreli batarya. Daha hızlı açılış, sistem temizliği.

- AMD Turion 2.0 işlemci, ısınma hissedilmeyecek kadar az, kesinlikle sorunsuz ve kaliteli.

- DVD writer Pioneer ve oldukça kaliteli.

Eksileri:

- Ekran kartı ATI Radeon X1100 oldukça kaliteli bir kart olmasına karşın,
    paylaşımlı bellekten dolayı bi eksi.

- S Video çıkışı bulunmuyor, TVye direk bağlantı için.

ancak sistemin fiyatının 1300 YTL gibi komik bir tutar olması bunun hayli hayli gözardı edilmesini sağlıyor;
    kesinlikle değecek enfes bir sistem.

Kişisel olarak 10 üzerinden 8 verdim.
    Çift çekirdek teknolojisi daha tam olarak oturmadığından
    bu aralar alınacak 2000YTL altındaki en iyi sistem olduğu kanaatindeyim.

Ürün hakkında test sonuçları, ekstra veri ve bilgilerimizi bu topicte paylaşalım.
    Birkaç bilgi daha ilerleyen günlerde ekleyeceğim.

Ürün hakkında bazı sık sorulan soruların cevaplarını bulabileceğiniz sayfalara ait linkler aşağıda listelenmiştir:

Her açıdan Acer 5101 görüntüleri
    ACER 5101 ANWLMI Turion 64bit 2.0Ghz MK-36 512 MB DDR2 533 Mhz RAM 60GB HDD Test Sonuçlari

Acer 5101 için Gerekli Sürücü ve Araçları (Driver and Utility)indirebileceğiniz Resmi Site (html)
    Acer 5101 için Gerekli Sürücü ve Araçları (Driver and Utility)indirebileceğiniz Resmi Site (ftp)

BIOS Güncellemesi İçin Resimli Anlatım
    BIOS Version 2.40 direk indirmek için (ftp)
    BIOS Version 2.60 direk indirmek için (ftp)
    BIOS Version 2.72 direk indirmek için (ftp)

5101+'ın Biosu 2.73'ün 5101'lere yüklenmesi ve ekran kartının 256MB'a kadar istenilen boyutta elle seçilebilmesi

Acer 5101 ile VİSTA'dan bir görüntü
    Acer 5101 için VİSTA sürücüleri ve gerekli yazılımlar (ftp)
    İşte 5101 ve VİSTA performansının bir ölçütü

Acer 5101'e Mac OS-X 10.4.8 kurulumu

CPU-Z İşlemci ile ilgili önbellek ve ram ile ilgili bilgi fotoğrafları : (CPU-Z 1.36 sürümü ile edinilmiş veriler)
    OrbiCam'in Görüntü Kalitesine Örnek Fotoğraflar

ACER 5101 Driver Kurulumu
    ACER 5101 512MB RAM İlavesi
    Acer Empowering Technology Hakkında Kısa Bir Bilgilendirme

ACER 5101'e Kurulan ve Oynananabilen bazı En Son oyunlardan Seçmeler
    Need For Speed Most Wanted Görüntüsü
    Colin McRea Rally 2'den Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler

Linklerde hata varsa lütfen uyarın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 23 Aralık 2007; 2:32:57 >

• hayırlı olsun derneğimiz
  • Test sonuclarını ne zaman alırız dostum??
  • üzerinde gelen 512 mb ram yeterli oluyor mu windows xp pro ile çalışmalarımızda. yoksa bir an önce arttırmalı mıyız?
    ne önerirsiniz? içindekini çıkarıp satıp 1 tane 1 gb 667 mz ram mi alsam? yoksa farkedilir bir hız kazanmıyor mu?
  • winxp için 512 ii. zaten ekran kartından dolayı 448mb olarak kullanıosun bu bile xp için yeter.. fakat vista kuracaksan ve ekran kartını 128 olarak kullanmak istiyorsan 1gb lazım.

bence 1gb yap kafan rahat olsun
  • peki 1 gb ı nasıl yapayım . linkteki 1gb 667 mhz ram i mi alsam? tek parça olarak çalışır mı yoksa 2 tane 512 mi olmak zorunda
    benim 5101 den çıkan 512 mb ram i satabilir miyim kolayca?
    yada yanına bir adet 512 mb 533 mhz ram mi alsam performans farkını ayırt edemiyeceksem 667 mhz ile .

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=887&productid=bd81598

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 5 Ekim 2006; 19:40:43 >
  • 5101 667mhz ram destekliyor. eger satabiirsen makınandakını satıp tek parca 1gb 667 takıp kullanabılırsın. eger 512ekleyecem dersen 533lük bi ram alman lazım 2 secenek arasında nekadar performans farkı olur bilemem ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Öncelikle 5101'i inceleyelim..

Bilgisayarın konfrigasyonu ve fiyatını linkten inceleyebilirsiniz (uzun uzun yazmayayım):

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5101AWLMi

Acer 5101'in getirileri:

- Dahili 0.3 mpx Acer Orbicam, 225 derece dönebilen kamera.

- Dahili 5'li kart okuyucu (SD,MMC,..)

- Acer SignalUp Teknolojisi ile daha güçlü wireless çekim gücü.

- 667mhz ram bus desteği, dual ddr ram desteği.

- 15.4 parlak ekran kalitesi oldukça etkileyici.

- Şık kasa, kullanışlı ve enfes tasarım.

- Hızjı şarj süresi.

- Acer Empowering Teknolojisi sayesinde, farklı profiller ile işlemci hızı ve ekran parlaklığı değişimleri ile daha uzun pil süresi. 4000 mAh, 6 hücreli batarya. Daha hızlı açılış, sistem temizliği.

- AMD Turion 2.0 işlemci, ısınma hissedilmeyecek kadar az, kesinlikle sorunsuz ve kaliteli.

- DVD writer Pioneer ve oldukça kaliteli.

Eksileri:

- Ekran kartı ATI Radeon X1100 oldukça kaliteli bir kart olmasına karşın, paylaşımlı bellekten dolayı bi eksi.

- S Video çıkışı bulunmuyor, TVye direk bağlantı için.

ancak sistemin fiyatının 1300 YTL gibi komik bir tutar olması bunun hayli hayli gözardı edilmesini sağlıyor; kesinlikle değecek enfes bir sistem.

Kişisel olarak 10 üzerinden 8 verdim. Çift çekirdek teknolojisi daha tam olarak oturmadığından bu aralar alınacak 2000YTL altındaki en iyi sistem olduğu kanaatindeyim.

Ürün hakkında test sonuçları, ekstra veri ve bilgilerimizi bu topicte paylaşalım. Birkaç bilgi daha ilerleyen günlerde ekleyeceğim.

OHAA bilader abartmamak lazım...

Kimse yeni aldığı sistemi kötülemek istemez ama ''senden sonraaalacaklarıda'' yanlış yönlendirme arkadaşım...

Şayet benim 1300YTL param olsa gider ikinci el bi ATIx1400 kartlı ya da GeForce7400 bi notebook alırdım.Olmadı biraz daha biriktirip 1500-1600'e adam gibi bişey alırdım.

Tamam Fiyatına göre özellikleri fena değil ama diğer notebooklarla karşılaştırıldığında ciddi şekilde performans eksikliği var.

Özellikle bizim gibi oyun oynayan genç insanlara yönelik değil bu cihaz.Ekran kartı nerdeyse paylaşımlı bi karta denk olduğundan kesinlikle oyun ihtiyacını karşılamıycaktır.

Oyuncu olmayan kitle için ''belki'' bi alternatif olabilir ki oyun oynamıycak adam gider internete girmek için $500'a bi notebook alır.

Tamam fiyatı ucuz ama 2000YTL altına alınacak en iyi notebook değil 1500 YTL2ye bile daha iyileri mevcut.

İnsanları yanlış bilgilendirmemek lazım...

• quote:

Eksileri:

- Ekran kartı ATI Radeon X1100 oldukça kaliteli bir kart olmasına karşın, paylaşımlı bellekten dolayı bi eksi.

bu makine için bu fiyata bunu eksi olarak görmemek lazım. 1500ytl altı hangi notebookda tümleşik ekran kartı kullanılmıyor? 1500 ytl altında türkiyede alabileceğiniz notebooklar için en iyi ekran kartı diyebiliriz? zaten harici ekran kartı olsaydı bu fiyata satılabilir miydi?

yanılıyor muyum?

yorumların için saol. sanırım bu makineyi alacağım.
  • @basturkemin
    camera 1.3 mp

@yyayman

Tamam Fiyatına göre özellikleri fena değil ama diğer notebooklarla karşılaştırıldığında ciddi şekilde performans eksikliği var.

diosun.FAkat 2. el notebooklarla karşılaştırıyorsun.bana sıfır 1300 e başka bi ürün önerebilirmisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fethiyetv

quote:

Eksileri:

bu makine için bu fiyata bunu eksi olarak görmemek lazım. 1500ytl altı hangi notebookda tümleşik ekran kartı kullanılmıyor? 1500 ytl altında türkiyede alabileceğiniz notebooklar için en iyi ekran kartı diyebiliriz? zaten harici ekran kartı olsaydı bu fiyata satılabilir miydi?

yanılıyor muyum?

yorumların için saol. sanırım bu makineyi alacağım.

kesinlikle 1300 ytl ye 15 taksitle başka laptop alsan bence bu ekran kartından alacağın performansı almazsın.

• bence iyi fiyat iyi makine 2 günde 4 adet satıldı..

ekk 128 olması normal pek çok notebook da 128 paylaşımlı var zaten bu fiyata da ancak bu kadar olur..

işlmeci +kamera+kart okuyucu+ fiyat
  • @yyayman

1500 YTL'ye bundan daha iyi bir makina bulabilirsen burada detay ver de bizde görelim ne imiş o ? Model numarası yaz, link ver.
  • 5101e laf yok. fiyatına göre mükemmel.. sonucta bu fiyata daha iyisini bulamazsınız.. eger paylaşımsız ekran kartına ihtiyacın varsa zaten bu fiyata bulamazsın.
  • bence de fiyat performans olarak suan gayet iyi bu fiyat centrino almaktan çok daha mantıklı ikinci el centrinolar 900-1000 gibi fiyata satılırken bence 1300 sıfır olarak gayet iyi hemde 64 bit
  • fiyatına göre süper alet diyorum ama performansı nasıldır bilemem kullananlar yazarsa sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: guneyonur

Test sonuclarını ne zaman alırız dostum??

PC Mark 3D 2006'dan 206 puan mı ne almıştı, bikaç test yapıyorum detaylı olarak bilgi ve resimlerini gireceğim bikaç güne kadar..

@yyayman.. benm fikrim bu, diğer ürünlerde ya kasa dandik, ya ekran 15, ya bilmem ne fsb düşük bi şekilde daha fazla eksi var, kasdettiğim çift çekirdek 2000 YTL civarındaki ürünlerden sonra alınabilecek ilk göze batan, en iyi ürün..
  • aldım ve performansından memnunum.
    süperpi 1M skorum 46 sn
    ehueh bi sürü test yaptım ama sonuçlarından aklımda kalan bu
  • ARKADAŞLAR

Derneğimiz hayırlı uğurlu olsun
  • Vay Kahraman aldin demek cihazi ha? Dedim sana sen benden once alirsin diye . Bir de kendine pimpirikli diyordun.. Nerden kaca aldin hocam? bir de aldigin yer pixel kontrolu yaptiriyor muı?

quote:

Orjinalden alıntı: kahraman

aldım ve performansından memnunum.
    süperpi 1M skorum 46 sn
    ehueh bi sürü test yaptım ama sonuçlarından aklımda kalan bu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.