Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Acer >> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) Sayfa: <<   < önceki  15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mstolunay

22 Ocak 2007; 16:12:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: taska

meraba arkadaşlar benim sorma bi cevap gelmedi acaba bunların işlemcileri mobile olduğu için mi öle tanıyo bazen işlemcim 1.60 oluyo bazen ise 1.99 oluyo 2.0 hi. görmedim ve benim kisinin dvd si pioneer değil slimtypeDVDRW ssm-8515s diye bi marka kullan mışlar niye acaba bilmiyorum dvd önemli değilde bu işlemci nomal mi sizlerde de böylemi gösteriyo acaba bir bilgi verirsenin çoookk memnun olurum arkadaşlar

Güç tasarrufu için işlemcinin çarpanı değişiyor, bu durum ondan kaynaklanıyor. Bir nevi otomatik vites gibi düşün. Yaptığın işlemler çok fazla işlemci gücü istiyorsa işlemciyi tam kapasitede çalıştırıyor, yok eğer istemiyorsa işlemci çarpanını düşürerek hem güçten tasarruf etmiş hem de ısınmayı önlemiş oluyor.

Verilmeli herkese doyasıya düş kurabilme özgürlüğü ve alınmalı geri kalan hayatımız başkalarının ellerinden...
basturkemin

Sisteme Gözat

22 Ocak 2007; 16:19:03 

Merhaba arkadaşlar,
sorduğunuz tüm sorular en az 3-5 kez sorulduğu için çabuk cevaplanmıyor bence. Hepsinin cevabı 5101 Üstün Başarım kitabı niteliğindeki bu 17 sayfalık topicte mevcut, olası soru ve sorunlarınız için 17 sayfalık kitapçığımızı incelemeniz çok faydanıza olacaktır, bilginize:)

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
acer

22 Ocak 2007; 18:20:21 

çok net ve temiz bir açıklama olmuş teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: mstolunay

quote:

Orjinalden alıntı: taska

meraba arkadaşlar benim sorma bi cevap gelmedi acaba bunların işlemcileri mobile olduğu için mi öle tanıyo bazen işlemcim 1.60 oluyo bazen ise 1.99 oluyo 2.0 hi. görmedim ve benim kisinin dvd si pioneer değil slimtypeDVDRW ssm-8515s diye bi marka kullan mışlar niye acaba bilmiyorum dvd önemli değilde bu işlemci nomal mi sizlerde de böylemi gösteriyo acaba bir bilgi verirsenin çoookk memnun olurum arkadaşlar

Güç tasarrufu için işlemcinin çarpanı değişiyor, bu durum ondan kaynaklanıyor. Bir nevi otomatik vites gibi düşün. Yaptığın işlemler çok fazla işlemci gücü istiyorsa işlemciyi tam kapasitede çalıştırıyor, yok eğer istemiyorsa işlemci çarpanını düşürerek hem güçten tasarruf etmiş hem de ısınmayı önlemiş oluyor.

olcay77

Sisteme Gözat

22 Ocak 2007; 22:08:01 

arkadaslar 3DMark skorlarını veriyorum
2006-131
2005-362
2003-1168
2001SE-4385
Valla diğer arkadasların yazdıklarına inanamadım hepsini indirip yaptım testleri öyle uçuk rakamlarda çıkmadı birde bu 2006 da 200 küsür alan arkadaslar vardı hayret ediyorum insan kendi elindekini neden bu kadar gökyüzünde göre hissi duyar

eengin60

23 Ocak 2007; 0:39:52 

ARKADAŞLAR İNŞALLAH YARIN ELİME ULAŞACAK BU ALET. TABİ ELBETTE TEMİZ BİR XP + S.PACK KURUP BÜTÜN TESTLERİNİ YAPACAM. BİR BİLGİSAYAR ÇATLAĞI OLARAK ÇOK SABIRSIZLANIYORUM. GÖRÜŞMEK ÜZR TEKRAR.

hubey

23 Ocak 2007; 1:02:45 

Selam beyler ben bilgisayara 64 bitlik xp kurmaya çalıştım ama driverlarda problemler çıktı acaba şu 64 bit chipset driverlarını faln bulabilecegim bir adres var mı?Ğ
64 bit lik windows da makinanın süper performans sağlayacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hubey -- 23 Ocak 2007; 1:03:48 >

ACER ASPIRE 5101ANWLMI AMD 64 MK36
macit_e

23 Ocak 2007; 11:32:27 

__olcay77__

kardes göge vurmayla alakası yokkkk bence benimki;

3d mark 2003= 1399
3d mark 2001se = 5322 puan aldı

resimleri 16. sayfada mevcuttur seve seve bakabilirsin

melantis

23 Ocak 2007; 16:57:45 

SLM ARKADAŞLAR AZ ÖNCE BENDE 5101 ALIP ARANIZA KATILDIM.

ŞİMDİ XP YÜKLEYECEM İNŞALLAH DRİVER İSTEMEZ.

1GB Sony M2 (Sıfır) + 2GB Sandisk M2 Satılıktır !!!

Biz büyüdük mü bitti, dalgalar mı geçmişe gitti?
jiletreco
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ocak 2007; 13:10:58 

kahraman

24 Ocak 2007; 19:13:33 

şu an 5101'imde iki adet 512 mb 667 mhz samsung ram mevcut, ve de vista'da aldığım puan hayli değişti.
öncelikle şunu söyleyeyim; cihazın içinde gelen 512 mb 533 mhz hynix ile azlmış olduğum puan sanırım 1.8 ya da 2.1 civarındaydı.
şu an ise 3.1 puan veriyor vista. ram ve ekran kartının artması normal, ancak hard disk puanının artışına bir anlam veremedim?
2.8 olan hdd puanı, yeni ram'lerle birlikte 4.2'ye ulaştı. bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilen var mı? bekliyorum.
almış olduğum ekran görüntüsünü de huzurlarınıza sunuyorum. işte 5101 ve vista performansının bir ölçütü

Ekteki dosya (1)

uç yalnız uç...
basturkemin

Sisteme Gözat

24 Ocak 2007; 22:35:44 

off ya bu samsung ramler amma uğurlu geldi sana he

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
kahraman

24 Ocak 2007; 23:05:31 

quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

off ya bu samsung ramler amma uğurlu geldi sana he

ya geldi gelmesine de.. neden performans bu kadar arttı :P hard disk en fazla puan alan bileşen oldu..

ayrıca ram upgrade'i yapacak varsa, elimde kingston var satılık..

uç yalnız uç...
yimmasabi

Sisteme Gözat

25 Ocak 2007; 0:13:58 

Evet Vista çok güzel çalışıyor bende de 1.0 GB 512Ghz RAM'e 3.0 puan vermişti !

kahraman kardeş sanırım Windows HD puanı verirken aynı zamanda virtual harddisk kullanımını da değerlendiriyor herhalde.
Bildiğin üzere RAM artınca HD'deki sanal RAM kullanımı azalıyor ve dolayısıyla alet hızlı çalışıyor bir de veriler RAM'e iki kaz hızlı
yazılıyor yanı HD'den 10 geliyorsa ama buna 5'lik bir boru bağladıysan bu onu kaşılamıyor, bir miktar dual ram olayınında etkisi var.
Bu HD puanı yapar mı ? bence yapar abi ! Yoksa niye dual ram alıyoz. Temel amacımız HD'i rahatlatıp , HD bir sanal ram'e bir bizim dosyaya koşuturuken kafa sağa sola gidip durmasın! Şimdi dosdoğru dosya blokunu okuyor bu da hız demektir.

Hmm bu arada bu iPhone olayından sonra ben bu alete bir de Mac OS-X 10.4.8 kurmayı deniyeceğim. Vista ve Office 2007'de çok bug var,
ve çoğu şey de eski tas eski hamam. 10.4.8 hem intel hem AMD için ama ne kadar başarılı olur bilmiyorum.

Bu alete OSX kurmayı deneyen var mi?

AMD FX57 2.8 Ghz + EVGA 8800GT + 2x160GB Raid Samsung HD falan fişman.
Acer Aspire 5101 AMD Turion64 MK-36 2.0 Ghz
http://www.yyoru.com
Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil
yimmasabi

Sisteme Gözat

25 Ocak 2007; 0:16:42 

Oow kahraman kardeş ben de yıllardır bu taskbar'i hep sola atiyorum, ilk defa benim gibi bir screenshot sende gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 25 Ocak 2007; 11:04:32 >

AMD FX57 2.8 Ghz + EVGA 8800GT + 2x160GB Raid Samsung HD falan fişman.
Acer Aspire 5101 AMD Turion64 MK-36 2.0 Ghz
http://www.yyoru.com
Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil
HoPaRLoR

26 Ocak 2007; 10:59:14 

Değerli 5101 kullanıcısı arkadaşlarım. Konu dışında bir yardım kampanyası başlattık, durumu müsait olan arkadaşlarımın katılımlarını rica ederim. Şimdiden teşekkürler..

SİZDE YARDIM KAMPANYASINA KATILIN - KULLANMADIĞINIZ GİYİM EŞYASI ve EĞİTİM GEREÇLERİNİZE TALİBİZ

2.Dönem Resim Bulma Yarışması Kralı ve 3.Dönem Yönetici Yardımcısı
Isı-Su-Ses ve Yangın Yalıtımı, Çatı ve Cephe Kaplama, Yapı Kimyasalları konusunda merak ettiklerinizi, bana PM ile sorabilirsiniz..
Sizde yardım kampanyamıza katılın - Kullanmadığınız giyim eşyası ve eğitim gereçlerinize, kitaplarınıza ve bilgisayar donanım malzemelerinize talibiz..