Giriş | |
|
|
|
14 Kasım 2006; 17:22:18
|
|
|
arkadaslar bi tanıdımıza laptop alıcaktık baya model gezdik acer 5102 modelde mutabık kıldık gold pc de 949+kdv bonus kartla alırsakta %10 indiriim yapıyorlar tabi bu bilgisayardada karar kılmıstım 750$ sanırım ama linux isletim sistemi vardı peki su an bu bilgisayarı en ucuz fiyata bulucagımız yer neresii 5101 ve 5102 nin
|
|
|
14 Kasım 2006; 17:48:07
|
|
|
arkadaşlar 1-2 sayfa önce bir soru sormuştum yine başınızı ağrıtıcam :) bu cihaz ile fotoğraf cekmek istiyoruz ancak kameranın ışığı yanıyor fakat görüntü olmuyor bilg.ekranında yani göstermiyor big.bende olmadığı için birşey yapamıyorum telefonla yönlendiriyorum acaba programsal bir şey olabilirmi yoksa bilg.göndertip aldığım yere götürmek zorunda kalıcam yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
14 Kasım 2006; 19:46:41
|
|
|
@mahoni_20 quote:
Orjinalden alıntı: Duraxon Windows donanımlarınızı tanımayıpta ihtiyacınız olursa: DRIVERS/SÜRÜCÜLER Bundan mı bahsediyorsun arkadaşım. Benim yazımdı. (Sayfa 7) Kolay gelsin
|
|
|
14 Kasım 2006; 19:58:42
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: the_tuzla arkadaşlar 1-2 sayfa önce bir soru sormuştum yine başınızı ağrıtıcam :) bu cihaz ile fotoğraf cekmek istiyoruz ancak kameranın ışığı yanıyor fakat görüntü olmuyor bilg.ekranında yani göstermiyor big.bende olmadığı için birşey yapamıyorum telefonla yönlendiriyorum acaba programsal bir şey olabilirmi yoksa bilg.göndertip aldığım yere götürmek zorunda kalıcam yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Aynı durum bende de sözkonusuydu. Bilgisayarın yanında gelen CDden yahut yoksa bir üstteki mesajımda linkini verdigim Driver/Sürücüler sayfasından "Bison Camera Driver"ı yükler ve kurarsa sorun ortadan kalkar.
|
|
|
14 Kasım 2006; 22:49:06
|
|
|
Arkadaslar bir sayfa once bir soru sormustum fakat cevap gelmedi... Sizin ekranlarda goruntuyu 16bit gibi mi gosteriyor??? (windows kapanırken sol ust kosede gunes gibi acıktan koyuya giden mavilikteki gecişler belirgin mi?) nereden ogrenebiliriz bizim laptoplarda kullanılan lcd 18bit mi yoksa 24bit mi???
|
|
15 Kasım 2006; 0:43:09
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: akcar Arkadaslar bir sayfa once bir soru sormustum fakat cevap gelmedi... Sizin ekranlarda goruntuyu 16bit gibi mi gosteriyor??? (windows kapanırken sol ust kosede gunes gibi acıktan koyuya giden mavilikteki gecişler belirgin mi?) nereden ogrenebiliriz bizim laptoplarda kullanılan lcd 18bit mi yoksa 24bit mi??? Masaüsütü sag tık > özellikler > ayarlar menüsünde yazmıyormu kac bit oldugu ?
|
|
|
15 Kasım 2006; 1:21:49
|
|
|
Sanırım sorunumu tam olarak ifade edemedim :( windows rahat bir sekilde 32 bit acıyor hatta denemek icin laptop'a philips 17 inch crt monitor bagladım, normal masaustu crt monitorde renkler, ve geişler gayer guzel 32bit oldugu bakınca belli oluyor fakat monitoru cıkartıp oruntuye laptop ekranından baktıgımda goruntu 16bit gibi gorunuyor Bunun sebebi ise anladıgım kadarıyla lcdlerin en fazla 18bit gosterebilmesi fakat dithering denilen yontemle 24 bit'e cıkrılabiliyor asıl sorum su; bu laptop'ı kullanan arkadaslarda goruntuleri 18bit mi goruyor eger onların goruntulerinde sorun yoksa benim lcd'nin inverter'ında veya bilemeyecegim goruntu ile ilgili bir kısmında sorun var demektir... arkadaslar rica ediyorum bi bakıverin anlamak gayet kolay windows'dan log off deyip log off olmanız yeterli cıkan ekranda sol ust kosedeki aydınlık kısımdaki renk gecişleri bariz bir sekilde belli olyorsa18 bit demektir (normal ekranlarda acıktan koyuya gecişte renk aralarındaki farkı gozunuz secemez ama 18bit ise renkler parca parca gorunur...)
|
|
15 Kasım 2006; 1:47:12
|
|
|
Oki arkadaşım şimdi cok daha ii anladım sorunu. Bende senin kadar merak ediyorum cevabı
|
|
|
15 Kasım 2006; 1:47:30
|
|
|
arkadaşlar ben Fn+F2 ve Fn+F3 kombinasyonlarını kullandıgım zaman "Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor." uyarısı karşıma çıkıyor. bu problem neyden kaynaklanıyor ve çözümü nedir acaba?
|
|
15 Kasım 2006; 10:29:22
|
|
|
evet bende de makine kapanırken mavi ekrandaki mavi geçiş çizgileri çok belirgin. ama 16 bit'mi değilmi ben anlamıyorum. dünkü mesajları okuduğumda masaüstünde özelliklerden 16 bit'e indirdim denedim, masaüstü simgeleri kötü bir görüntü aldı. 32 bit'e çevirdim eski net haline geri döndü. ben şu ana kadar ne fotoğraflarımda, ne photoshopta, ne oyunlarda bir sorun yaşamadım. videolarda o da zaten maille geldiği yada youtubeden baktığım içindir. eğer sorun var bilgisi verebilen anticahil arkadaşımız varsa faydalanabiliriz yani Saygılarımla.. quote:
Orjinalden alıntı: akcar Arkadaslar bir sayfa once bir soru sormustum fakat cevap gelmedi... Sizin ekranlarda goruntuyu 16bit gibi mi gosteriyor??? (windows kapanırken sol ust kosede gunes gibi acıktan koyuya giden mavilikteki gecişler belirgin mi?) nereden ogrenebiliriz bizim laptoplarda kullanılan lcd 18bit mi yoksa 24bit mi???
2.Dönem Resim Bulma Yarışması Kralı ve 3.Dönem Yönetici Yardımcısı Isı-Su-Ses ve Yangın Yalıtımı, Çatı ve Cephe Kaplama, Yapı Kimyasalları konusunda merak ettiklerinizi, bana PM ile sorabilirsiniz.. Sizde yardım kampanyamıza katılın - Kullanmadığınız giyim eşyası ve eğitim gereçlerinize, kitaplarınıza ve bilgisayar donanım malzemelerinize talibiz..
|
|
|
|
|
15 Kasım 2006; 10:51:35
|
|
|
Fn+F2 tuş kombinasyonu Acer eSettings Management'i, Fn+F3 tuş kombinasyonu Acer ePower Management'i açar. dolayısıyla belirtilen dosyayı bulamaması için ya hedefin yanlış verilmesi yada o programın kurulu olmaması gerekiyor. aynen bende de olduğu gibi bu yardımcı programlar sende kurulu değil.eğer kurmak veya bilgi edinmek istersen; Acer ePower hakkında PDF dosyası ---> ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/empowering_technology/acer_epower_management.pdf Acer eSettings hakkında PDF dosyası ---> ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/empowering_technology/acer_esettings_management.pdf Acer Empowering Technology'nin diğer kurulumları (edatasecurity, eLock, eNet, ePerformance, ePresentation, eRecovery) hakkında bilgi almak için ---> http://support.acer-euro.com/empowering_technology/nbutility.html Saygılarımla.. quote:
Orjinalden alıntı: maybe22days arkadaşlar ben Fn+F2 ve Fn+F3 kombinasyonlarını kullandıgım zaman "Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor." uyarısı karşıma çıkıyor. bu problem neyden kaynaklanıyor ve çözümü nedir acaba?
2.Dönem Resim Bulma Yarışması Kralı ve 3.Dönem Yönetici Yardımcısı Isı-Su-Ses ve Yangın Yalıtımı, Çatı ve Cephe Kaplama, Yapı Kimyasalları konusunda merak ettiklerinizi, bana PM ile sorabilirsiniz.. Sizde yardım kampanyamıza katılın - Kullanmadığınız giyim eşyası ve eğitim gereçlerinize, kitaplarınıza ve bilgisayar donanım malzemelerinize talibiz..
|
|
|
|
|
15 Kasım 2006; 11:39:07
|
|
|
Arkadaşlar, biliyorum ki bu konuyu oyunlar bölümünde açmam gerekli ama 5101 kullanıcısı olarak makineden de şüpheleniyorum. 2. gün öncesine kadar sorunsuz oynadığım most wanted oyunu bir akşam açtığımda yerlerde sürünüyordu. Sebebini anlamış değilim. Oyun D:\ de kurulu. 2-3 kez Türkçe Yamasını ekleyip kaldırdım. Ancak bu ekle-kaldırlardan sonra oyuna en az 5-6 kez girip sorunsuz oynadım. Tek bir takılma dahi yaşamadım. Türkçe yamayı eklerken bazı dosyalarda değişiklik ve silme yapmıştım sebebi buda olabilir. Bunlar ; D:\games\EA Games\Need for Speed Most Wanted\LANGUAGES'den agree.eng'yi silmek Yine aynı klasörde, Türkçe yamayı kurunca içinden çıkan german.bin dosyasının ismini dutch.bin olarak değiştirip, o klasördeki dutch.bin ile değiştirmek. Bu olayı yaşadığım gün ticari tekliflerimi kaydetip kontrol edebilmek için bir program indirmiştim. TeklifS diye. Bunu kurarken "My SQL Engine" diye birşey kurdu C:\ ye. Saatin yanındaki ikonlarda gördüm. Play-Pause-Stop tuşları vardı. benim makinem bir ana makine falan değil. şirketimde kullandığım ağdada böyle birşey yok. ben bundan kıllandım ve kaldırdım. sebebi buda olabilir. yada bunlardan bağımsız daha önce sizler tarafından yaşanmış bir sorunda olabilir. 2 tane image ekledim. birincisinde EA logosu demosunda, mia'nın çıktığı demo ekranında, onun ardından gelen bmw ile diğer arabanın yarıştığı demo ekranında kırmızı ile daire içine aldığım şekilde görüntü birde orada oynuyor. yani 2 ekran var. ikincisinde ise main manu yerlerde sürünüyor. oyunu kaldırdım, yine D:ye yükledim olmadı yine aynı sorun. tekrar kaldırdım şimdide c:ye yükledim yine aynı yine aynı ekran ayarlarındamı bişeyler yaptık yanlışlıkla anlamadımki. acaba diyorum, windowsun içine bir yerlere oyunu başlatırken destekleyen bir dosya yerleştide hep sorunu bundan yapıyor. olur ya bir data dosyası yaratmıştır, uninstallda kaldırmıyordur, her açılışta bunu okuyup eskiye döndürüyordur. sorun hakkında bilgisi, fikri olan yada yaşamış olan varsa lütfen yardım etsin. ben most wanted oynayamacakmıyım makinemde yaaaaaaaaaaaaaa! Saygılarımla, teşekkür ederim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoPaRLoR -- 15 Kasım 2006; 11:41:49 >
|
|
|
|
|
15 Kasım 2006; 14:33:10
|
|
|
buna benzer bi sorunda benim makinede mevcut gibi....tek sevdiğim oyun olan commandos strike force oynadıktan sonra exıt'le oyundan çıkmak istediğimde siyah bir ekrana düşüyor ve birtürlü masaüstüne dönmüyor bilgisayar.ve yeniden reset etmek zorunda kalıyorum makineyi ilk başlarda böyle bi sorun olmuyodu,şu anda hep oyundan çıkmak istediğimde masaüstüne değilde siyah bir ekrana düşüyor ve öyle kalıyor.makine durup durup yeni sorunlar üretiyor anlamadım gitti bende, ha bu arada birde geçen nette sörf yaparken birden bire ekran yukarıdan aşağıya sıra sıra yeşil çizgiler olan bembeyaz bi ekrana dönüştü ve makine kitlendi yeniden başlatmak zorunda kaldım, bunuda neden yaptı anlamış değilim hala.
|
|
|
|
|
15 Kasım 2006; 14:55:20
|
| | | |