|
kahraman -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 16:28:52)
|
quote:
Orjinalden alıntı: unpop Vay Kahraman aldin demek cihazi ha? Dedim sana sen benden once alirsin diye . Bir de kendine pimpirikli diyordun.. Nerden kaca aldin hocam? bir de aldigin yer pixel kontrolu yaptiriyor muı? [sm=s18.gif] heheh[:'(] valla askerlik şubesinde bi işim vardı, oraya gttik bi arkadaşla, o da bilgisayar toplayacaktı (laf aramızda am2 3000+ gigabyte m55plus tarzı[8D]); birlikte gittik kadıköye, o desktopu aldı ben laptopu[:D] gold kadıköy'den 710 $ + KDV'ye aldım (1280 YTL kdv dahil). bonus'a 15 taksit. aylık 85 ytl civarına geliyor. gidersen donanımhaber'den geliyorum de, arkadaşın parçaları da iyi bi indirimle aldık[;)] (amd64 am2 3000+ 76 dolar, gigabyte o/b nforce6100 84 dolar vs).. pimpirikliyim tabii, ama artık canıma tak etti. sen en azından celeron 300a sahibisin, benim masanın üstünde kablosuz klavye+mouse seti ve piranha webcam boşta duruyodu, her gün onlara bakıp duruyodum[:)] ödevler filan da iyice birikmeye başlamıştı, her geçen gün kayıptı benim için. sonunda ince eleyip sık dokuyup karar aşamasına geldim, o gün de paldır küldür arkadaşın bilgisayarı alma bahanesiyle ben de aldım. henüz karar vermediysen söyleyeyim: son derece memnunum seçimimden. arkadaşa topladığımız sistem de güzel oldu, problemsiz biçimde herşey. ev/iş/okul arasında koşturan biri olarak 4 gündür yanımdan ayırmıyorum[;)] izlenimlerime gelinceeeee: performansından gayet memnunum, ihtiyaçlarıma tatmin edici yanıt veriyor. xp pro sp2 yükledim, sonra sürücüleri yükledim, ayarlarımı yaptım, programlarımı yükledim. benchmark testler yaptım vs. muhtemelen windows kurarken yaptığım aşırı özelleştirilmiş işlemler ve de yüklediğim sistem optimizasyon yazılımlarından olsa gerek, ufak tefek sorunlar yaşadım. acronis kurup da sistemi yedekleyemedim, örneğin. bir de internet ayarlarında otomatik ip alamadım evdeki ağda, kendim girdim dns vs zımbırtılarını. sanırım ethernet kartının sürücüsünden ya da windows'umdan kaynaklanıyor sorun. öte yandan wireless'i test etme imkanım olmadı, evde 8-10 bağlantı buluyor düşük-orta sinyal seviyelerinde. okula gidip kantine kurulup bi deneyeceğim nasıldır diye. o zaman izlenimlerimi yazarım. bu arada 60 gb hemen doldu[:D] sanırım bi external disk almam gerek. ram taktırmayı düşünüyordum ama şu an makina gayet de güzel, takılmadan çalışıyor, vista kuracağım zamana erteledim bu upgrade işini[:@] ekran gayet tatmin edici görüntü kalitesi sunuyor. kamerası da yeterli, fakat karanlıkta çok iyi olmuyor görüntü. gene de benim eski dandik piranha'dan iyi diyebilirim. kasası süper bi görünümde olmasa da şık duruyor, bu sabah işerimde herkes görüntüye ve kasaya hayran kaldı[;)] hatta iki arkadaş da aldığım fiyatı duyunca hemen almak üzere kolları sıvadı[sm=s16.gif] alet genel olarak sessiz ve ısı problemi yok. dvd/cd okurken fırıl fırıl ses geliyor tabi, bir de fazla yüklenince işlemcinin fanı hafif ses yapıyor. ama nette dolaşırken vs ses duymak mümkün değil, eğilip de fanın olduğu yere kulağını yaklaştırman gerekiyor duyman için. klavye tuşları yumuşak, kullanımı rahat. touchpad de bildiğin gibi :P ben kablosuz mouse'u yanımda taşıdığım için pek kullanmıyorum touchpad'i. işlemci fanı genelde serin üflüyor, ama fazla yüklendiğimde ılık üflüyor (özellikle yatağa uzanıp dizüstünde kullandığımda sanırım yorgan alttaki havalandırmayı engellediği için olsa gerek). bu arada dün gece işyerimde 19" lcd monitöre bağlama fırsatım da oldu. sonuç olumlu. 56k ile 146'dan bağlandım ilk aldığımda, sorun yok (özlemişim bip bip seslerini [;)] ). biraz dağınık oldu ama idare ediver[sm=s17.gif] msn'den video konferans yaptım, karşı taraf sesimin iyi geldiğini söyledi. mikrofonu da böylece test etmiş oldum. kart okuyucuyu denemedim, wireless, speaker / kulaklık / harici mikrofon denemedim şimdlik. darısı başınaaaaa[sm=s18.gif]
|
|
|
|