Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Acer

basturkemin -> Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (5 Ekim 2006; 17:30:49)

Bu başlık Nisan 2007 tarihinden itibaren
Acer Aspire 5100 serisine ait ürünlerin geneline ait bir başlık halini aldığından
Derneğimizin adı "Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği" olarak değiştirilmiştir.
5101, 5101+, 5102, 5100, 5104, 5106 gibi varyasyonları kapsamaktadır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle 5101'i inceleyelim..

Bilgisayarın konfrigasyonu ve fiyatını linkten inceleyebilirsiniz (uzun uzun yazmayayım):

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5101AWLMi

Acer 5101'in getirileri:

- Dahili 0.3 mpx Acer Orbicam, 225 derece dönebilen kamera.

- Dahili 5'li kart okuyucu (SD,MMC,..)

- Acer SignalUp Teknolojisi ile daha güçlü wireless çekim gücü.

- 667mhz ram bus desteği, dual ddr ram desteği.

- 15.4 parlak ekran kalitesi oldukça etkileyici.

- Şık kasa, kullanışlı ve enfes tasarım.

- Hızjı şarj süresi.

- Acer Empowering Teknolojisi sayesinde, farklı profiller ile işlemci hızı
ve ekran parlaklığı değişimleri ile daha uzun pil süresi.
4000 mAh, 6 hücreli batarya. Daha hızlı açılış, sistem temizliği.

- AMD Turion 2.0 işlemci, ısınma hissedilmeyecek kadar az, kesinlikle sorunsuz ve kaliteli.

- DVD writer Pioneer ve oldukça kaliteli.

Eksileri:

- Ekran kartı ATI Radeon X1100 oldukça kaliteli bir kart olmasına karşın,
paylaşımlı bellekten dolayı bi eksi.

- S Video çıkışı bulunmuyor, TVye direk bağlantı için.

ancak sistemin fiyatının 1300 YTL gibi komik bir tutar olması bunun hayli hayli gözardı edilmesini sağlıyor;
kesinlikle değecek enfes bir sistem.

Kişisel olarak 10 üzerinden 8 verdim.
Çift çekirdek teknolojisi daha tam olarak oturmadığından
bu aralar alınacak 2000YTL altındaki en iyi sistem olduğu kanaatindeyim.[:'(]

Ürün hakkında test sonuçları, ekstra veri ve bilgilerimizi bu topicte paylaşalım.
Birkaç bilgi daha ilerleyen günlerde ekleyeceğim.

Ürün hakkında bazı sık sorulan soruların cevaplarını bulabileceğiniz sayfalara ait linkler aşağıda listelenmiştir:

Her açıdan Acer 5101 görüntüleri
ACER 5101 ANWLMI Turion 64bit 2.0Ghz MK-36 512 MB DDR2 533 Mhz RAM 60GB HDD Test Sonuçlari

Acer 5101 için Gerekli Sürücü ve Araçları (Driver and Utility)indirebileceğiniz Resmi Site (html)
Acer 5101 için Gerekli Sürücü ve Araçları (Driver and Utility)indirebileceğiniz Resmi Site (ftp)

BIOS Güncellemesi İçin Resimli Anlatım
BIOS Version 2.40 direk indirmek için (ftp)
BIOS Version 2.60 direk indirmek için (ftp)
BIOS Version 2.72 direk indirmek için (ftp)

5101+'ın Biosu 2.73'ün 5101'lere yüklenmesi ve ekran kartının 256MB'a kadar istenilen boyutta elle seçilebilmesi

Acer 5101 ile VİSTA'dan bir görüntü
Acer 5101 için VİSTA sürücüleri ve gerekli yazılımlar (ftp)
İşte 5101 ve VİSTA performansının bir ölçütü

Acer 5101'e Mac OS-X 10.4.8 kurulumu

CPU-Z İşlemci ile ilgili önbellek ve ram ile ilgili bilgi fotoğrafları : (CPU-Z 1.36 sürümü ile edinilmiş veriler)
OrbiCam'in Görüntü Kalitesine Örnek Fotoğraflar

ACER 5101 Driver Kurulumu
ACER 5101 512MB RAM İlavesi
Acer Empowering Technology Hakkında Kısa Bir Bilgilendirme

ACER 5101'e Kurulan ve Oynananabilen bazı En Son oyunlardan Seçmeler
Need For Speed Most Wanted Görüntüsü
Colin McRea Rally 2'den Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler

Linklerde hata varsa lütfen uyarın..

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 17:40:12)

hayırlı olsun derneğimiz [:'(][:'(][:'(][:'(][:'(]

guneyonur -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 18:47:11)

Test sonuclarını ne zaman alırız dostum??

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 19:10:54)

üzerinde gelen 512 mb ram yeterli oluyor mu windows xp pro ile çalışmalarımızda. yoksa bir an önce arttırmalı mıyız?
ne önerirsiniz? içindekini çıkarıp satıp 1 tane 1 gb 667 mz ram mi alsam? yoksa farkedilir bir hız kazanmıyor mu?

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 19:35:32)

winxp için 512 ii. zaten ekran kartından dolayı 448mb olarak kullanıosun bu bile xp için yeter.. fakat vista kuracaksan ve ekran kartını 128 olarak kullanmak istiyorsan 1gb lazım.

bence 1gb yap kafan rahat olsun

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 19:39:02)

peki 1 gb ı nasıl yapayım . linkteki 1gb 667 mhz ram i mi alsam? tek parça olarak çalışır mı yoksa 2 tane 512 mi olmak zorunda
benim 5101 den çıkan 512 mb ram i satabilir miyim kolayca?
yada yanına bir adet 512 mb 533 mhz ram mi alsam performans farkını ayırt edemiyeceksem 667 mhz ile .

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=887&productid=bd81598

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 19:42:04)

5101 667mhz ram destekliyor. eger satabiirsen makınandakını satıp tek parca 1gb 667 takıp kullanabılırsın. eger 512ekleyecem dersen 533lük bi ram alman lazım 2 secenek arasında nekadar performans farkı olur bilemem ama.

yyayman -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 19:58:37)

quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Bilgisayarın konfrigasyonu ve fiyatını linkten inceleyebilirsiniz (uzun uzun yazmayayım):

Acer 5101'in getirileri:

- Hızjı şarj süresi.

- Acer Empowering Teknolojisi sayesinde, farklı profiller ile işlemci hızı ve ekran parlaklığı değişimleri ile daha uzun pil süresi. 4000 mAh, 6 hücreli batarya. Daha hızlı açılış, sistem temizliği.

- AMD Turion 2.0 işlemci, ısınma hissedilmeyecek kadar az, kesinlikle sorunsuz ve kaliteli.

Eksileri:

- Ekran kartı ATI Radeon X1100 oldukça kaliteli bir kart olmasına karşın, paylaşımlı bellekten dolayı bi eksi.

ancak sistemin fiyatının 1300 YTL gibi komik bir tutar olması bunun hayli hayli gözardı edilmesini sağlıyor; kesinlikle değecek enfes bir sistem.

Kişisel olarak 10 üzerinden 8 verdim. Çift çekirdek teknolojisi daha tam olarak oturmadığından bu aralar alınacak 2000YTL altındaki en iyi sistem olduğu kanaatindeyim.[:'(]

Ürün hakkında test sonuçları, ekstra veri ve bilgilerimizi bu topicte paylaşalım. Birkaç bilgi daha ilerleyen günlerde ekleyeceğim.

OHAA bilader abartmamak lazım...

Kimse yeni aldığı sistemi kötülemek istemez ama ''senden sonraaalacaklarıda'' yanlış yönlendirme arkadaşım...

Şayet benim 1300YTL param olsa gider ikinci el bi ATIx1400 kartlı ya da GeForce7400 bi notebook alırdım.Olmadı biraz daha biriktirip 1500-1600'e adam gibi bişey alırdım.

Tamam Fiyatına göre özellikleri fena değil ama diğer notebooklarla karşılaştırıldığında ciddi şekilde performans eksikliği var.

Özellikle bizim gibi oyun oynayan genç insanlara yönelik değil bu cihaz.Ekran kartı nerdeyse paylaşımlı bi karta denk olduğundan kesinlikle oyun ihtiyacını karşılamıycaktır.

Oyuncu olmayan kitle için ''belki'' bi alternatif olabilir ki oyun oynamıycak adam gider internete girmek için $500'a bi notebook alır.

Tamam fiyatı ucuz ama 2000YTL altına alınacak en iyi notebook değil 1500 YTL2ye bile daha iyileri mevcut.

İnsanları yanlış bilgilendirmemek lazım...

fethiyetv -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 19:59:30)

quote:

Eksileri:

- Ekran kartı ATI Radeon X1100 oldukça kaliteli bir kart olmasına karşın, paylaşımlı bellekten dolayı bi eksi.

bu makine için bu fiyata bunu eksi olarak görmemek lazım. 1500ytl altı hangi notebookda tümleşik ekran kartı kullanılmıyor? 1500 ytl altında türkiyede alabileceğiniz notebooklar için en iyi ekran kartı diyebiliriz? zaten harici ekran kartı olsaydı bu fiyata satılabilir miydi?

yanılıyor muyum?

yorumların için saol. sanırım bu makineyi alacağım.

katastrof54 -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 20:30:19)

@basturkemin
camera 1.3 mp

@yyayman

Tamam Fiyatına göre özellikleri fena değil ama diğer notebooklarla karşılaştırıldığında ciddi şekilde performans eksikliği var.

diosun.FAkat 2. el notebooklarla karşılaştırıyorsun.bana sıfır 1300 e başka bi ürün önerebilirmisin?

MiNiK -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 20:31:00)

quote:

Orjinalden alıntı: fethiyetv

quote:

Eksileri:

bu makine için bu fiyata bunu eksi olarak görmemek lazım. 1500ytl altı hangi notebookda tümleşik ekran kartı kullanılmıyor? 1500 ytl altında türkiyede alabileceğiniz notebooklar için en iyi ekran kartı diyebiliriz? zaten harici ekran kartı olsaydı bu fiyata satılabilir miydi?

yanılıyor muyum?

yorumların için saol. sanırım bu makineyi alacağım.

kesinlikle [:'(] 1300 ytl ye 15 taksitle başka laptop alsan bence bu ekran kartından alacağın performansı almazsın.

hdg52 -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 20:44:11)

bence iyi fiyat iyi makine 2 günde 4 adet satıldı..

ekk 128 olması normal pek çok notebook da 128 paylaşımlı var zaten bu fiyata da ancak bu kadar olur..

işlmeci +kamera+kart okuyucu+ fiyat [:'(]

MaviBodrum -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 21:07:04)

@yyayman

1500 YTL'ye bundan daha iyi bir makina bulabilirsen burada detay ver de bizde görelim ne imiş o ? Model numarası yaz, link ver.

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 22:36:33)

5101e laf yok. fiyatına göre mükemmel.. sonucta bu fiyata daha iyisini bulamazsınız.. eger paylaşımsız ekran kartına ihtiyacın varsa zaten bu fiyata bulamazsın.

zzzzz -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 22:50:09)

bence de fiyat performans olarak suan gayet iyi bu fiyat centrino almaktan çok daha mantıklı ikinci el centrinolar 900-1000 gibi fiyata satılırken bence 1300 sıfır olarak gayet iyi hemde 64 bit

bscol -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (5 Ekim 2006; 22:59:52)

fiyatına göre süper alet diyorum ama performansı nasıldır bilemem kullananlar yazarsa sevinirim

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 1:11:12)

quote:

Orjinalden alıntı: guneyonur

Test sonuclarını ne zaman alırız dostum??

PC Mark 3D 2006'dan 206 puan mı ne almıştı, bikaç test yapıyorum detaylı olarak bilgi ve resimlerini gireceğim bikaç güne kadar..

@yyayman.. benm fikrim bu, diğer ürünlerde ya kasa dandik, ya ekran 15, ya bilmem ne fsb düşük bi şekilde daha fazla eksi var, kasdettiğim çift çekirdek 2000 YTL civarındaki ürünlerden sonra alınabilecek ilk göze batan, en iyi ürün..

kahraman -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 2:01:19)

aldım ve performansından memnunum.
süperpi 1M skorum 46 sn[;)]
ehueh bi sürü test yaptım ama sonuçlarından aklımda kalan bu[8D]

turklucky -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 10:33:08)

ARKADAŞLAR

Derneğimiz hayırlı uğurlu olsun [:(][:'(]

unpop -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 10:38:40)

Vay Kahraman aldin demek cihazi ha? Dedim sana sen benden once alirsin diye . Bir de kendine pimpirikli diyordun.. Nerden kaca aldin hocam? bir de aldigin yer pixel kontrolu yaptiriyor muı?

quote:

Orjinalden alıntı: kahraman

aldım ve performansından memnunum.
süperpi 1M skorum 46 sn[;)]
ehueh bi sürü test yaptım ama sonuçlarından aklımda kalan bu[8D]

turklucky -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 11:16:00)

şimdi bu makinayı aldıktan sonra bir kablosuz adsl modem farz oldu. Hangi kablosuz modemleri tavsiye edersiniz? Ben airties i tercih edicem ama siz ne diyosunuz. Bu arda fiyatıda 155 ytl. gold da

fethiyetv -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 12:39:49)

quote:

Orjinalden alıntı: turklucky

şimdi bu makinayı aldıktan sonra bir kablosuz adsl modem farz oldu. Hangi kablosuz modemleri tavsiye edersiniz? Ben airties i tercih edicem ama siz ne diyosunuz. Bu arda fiyatıda 155 ytl. gold da

75 dolara skype telefonlu U.S. adsl modemler hem ucuz hem hediyeli.... vtanda var.

g.o.l.d'un bonuskarta olan kampanyası bitmiş mi? 6 taksit %10 indirim olan yani? bu haftasonu aksaklık çıkmaz ise 5101 alıyorum artık. g.o.l.dtan 12 taksitle en az kaça alabilirim?

turklucky -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 13:32:14)

dostum

gold a kemal çiftçi var sanal mağazacılıkta o sana güzel indirim yapar ben ondan kdv dahil 1316 ytl. ye aldım ve mouse ve çanta da hediyesi[:'(]

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 14:05:09)

quote:

Orjinalden alıntı: fethiyetv

quote:

75 dolara skype telefonlu U.S. adsl modemler hem ucuz hem hediyeli.... vtanda var.

g.o.l.d'un bonuskarta olan kampanyası bitmiş mi? 6 taksit %10 indirim olan yani? bu haftasonu aksaklık çıkmaz ise 5101 alıyorum artık. g.o.l.dtan 12 taksitle en az kaça alabilirim?

us robotics modem 69 dolar, forumda topiği vardı; işte linki: http://forum.donanimhaber.com/m_9626369/tm.htm

turklucky -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 15:28:30)

wiraless li adsl modem alırken nelere dikakt etmeyeliyim yardımlarınız rica olunur

kahraman -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 16:28:52)

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Vay Kahraman aldin demek cihazi ha? Dedim sana sen benden once alirsin diye . Bir de kendine pimpirikli diyordun.. Nerden kaca aldin hocam? bir de aldigin yer pixel kontrolu yaptiriyor muı?

[sm=s18.gif] heheh[:'(]
valla askerlik şubesinde bi işim vardı, oraya gttik bi arkadaşla, o da bilgisayar toplayacaktı (laf aramızda am2 3000+ gigabyte m55plus tarzı[8D]); birlikte gittik kadıköye, o desktopu aldı ben laptopu[:D]
gold kadıköy'den 710 $ + KDV'ye aldım (1280 YTL kdv dahil). bonus'a 15 taksit. aylık 85 ytl civarına geliyor. gidersen donanımhaber'den geliyorum de, arkadaşın parçaları da iyi bi indirimle aldık[;)] (amd64 am2 3000+ 76 dolar, gigabyte o/b nforce6100 84 dolar vs)..
pimpirikliyim tabii, ama artık canıma tak etti. sen en azından celeron 300a sahibisin, benim masanın üstünde kablosuz klavye+mouse seti ve piranha webcam boşta duruyodu, her gün onlara bakıp duruyodum[:)] ödevler filan da iyice birikmeye başlamıştı, her geçen gün kayıptı benim için. sonunda ince eleyip sık dokuyup karar aşamasına geldim, o gün de paldır küldür arkadaşın bilgisayarı alma bahanesiyle ben de aldım. henüz karar vermediysen söyleyeyim: son derece memnunum seçimimden. arkadaşa topladığımız sistem de güzel oldu, problemsiz biçimde herşey.
ev/iş/okul arasında koşturan biri olarak 4 gündür yanımdan ayırmıyorum[;)]

izlenimlerime gelinceeeee:
performansından gayet memnunum, ihtiyaçlarıma tatmin edici yanıt veriyor. xp pro sp2 yükledim, sonra sürücüleri yükledim, ayarlarımı yaptım, programlarımı yükledim. benchmark testler yaptım vs. muhtemelen windows kurarken yaptığım aşırı özelleştirilmiş işlemler ve de yüklediğim sistem optimizasyon yazılımlarından olsa gerek, ufak tefek sorunlar yaşadım. acronis kurup da sistemi yedekleyemedim, örneğin. bir de internet ayarlarında otomatik ip alamadım evdeki ağda, kendim girdim dns vs zımbırtılarını. sanırım ethernet kartının sürücüsünden ya da windows'umdan kaynaklanıyor sorun. öte yandan wireless'i test etme imkanım olmadı, evde 8-10 bağlantı buluyor düşük-orta sinyal seviyelerinde. okula gidip kantine kurulup bi deneyeceğim nasıldır diye. o zaman izlenimlerimi yazarım. bu arada 60 gb hemen doldu[:D] sanırım bi external disk almam gerek. ram taktırmayı düşünüyordum ama şu an makina gayet de güzel, takılmadan çalışıyor, vista kuracağım zamana erteledim bu upgrade işini[:@] ekran gayet tatmin edici görüntü kalitesi sunuyor. kamerası da yeterli, fakat karanlıkta çok iyi olmuyor görüntü. gene de benim eski dandik piranha'dan iyi diyebilirim. kasası süper bi görünümde olmasa da şık duruyor, bu sabah işerimde herkes görüntüye ve kasaya hayran kaldı[;)] hatta iki arkadaş da aldığım fiyatı duyunca hemen almak üzere kolları sıvadı[sm=s16.gif] alet genel olarak sessiz ve ısı problemi yok. dvd/cd okurken fırıl fırıl ses geliyor tabi, bir de fazla yüklenince işlemcinin fanı hafif ses yapıyor. ama nette dolaşırken vs ses duymak mümkün değil, eğilip de fanın olduğu yere kulağını yaklaştırman gerekiyor duyman için. klavye tuşları yumuşak, kullanımı rahat. touchpad de bildiğin gibi :P ben kablosuz mouse'u yanımda taşıdığım için pek kullanmıyorum touchpad'i. işlemci fanı genelde serin üflüyor, ama fazla yüklendiğimde ılık üflüyor (özellikle yatağa uzanıp dizüstünde kullandığımda sanırım yorgan alttaki havalandırmayı engellediği için olsa gerek). bu arada dün gece işyerimde 19" lcd monitöre bağlama fırsatım da oldu. sonuç olumlu. 56k ile 146'dan bağlandım ilk aldığımda, sorun yok (özlemişim bip bip seslerini [;)] ). biraz dağınık oldu ama idare ediver[sm=s17.gif] msn'den video konferans yaptım, karşı taraf sesimin iyi geldiğini söyledi. mikrofonu da böylece test etmiş oldum. kart okuyucuyu denemedim, wireless, speaker / kulaklık / harici mikrofon denemedim şimdlik.
darısı başınaaaaa[sm=s18.gif]

kahraman -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 16:57:27)

unutmuşum söylemeyi, aldığım yer (kadıköy gold'ta murat bey) ile görüştüm ölü pixel olayını. orda makinayı alırken açtık kutuyu, baktık kabaca. sonra dedim eve gidip test etmem lazım, hemen anlayamam, zaten 15,4" ekran, 1280*800 çözünürlükte, pixeller ufacık [;)] tamam dediler, pixel sorunu ya da başka bi sorun çıkarsa bi kaç hafta içinde getirirsin, değiştiririz yenisiyle. (zaten gold'da 15 gün içinde iade şansı var diye biliyorum).
valla tavsiye ederim 5101'i, ben çok memnunum. tek sorun, benim aldığım esnada dolar kurunun yüksek olmasıydı[8D].. nitekim benim laptopu aldıktan yaklaşık 45 dakika sonra arkadaşın anakart işlemci ramlerini aldık oradan, ve o zaman düşmüştü biraz [:-]
şaka maka iyi kas yapıcam, 3 kg taşıyorum sürekli yanımda[sm=s15.gif]
az önce harici bi mikrofon taktım, sorun yoktu. denemediğim diğer aygıtları ve portları da denediğimde yazarım bişiler.
yaşasın 5101[sm=s17.gif]

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 17:42:17)

quote:

wiraless li adsl modem alırken nelere dikakt etmeyeliyim yardımlarınız rica olunur

eğer çok uzun mesafeden kullanacaksan US ROBOTICS MaxG almanı öneririm. 210 YTL gibi bi fiyatı var, yada yukarıda linkini verdiğim 120YTL ye de uygun tek portlu bi modemi de var US ROBOTICS'in.. mesafe önemli, ev içi kullanıcaksan normal bi wireless yeterlidir.

@ kahraman arkadaşım, detayların için teşekkür ederim. kart okuyucuyu kullandım oldukça kullanışlı. hoparlör çıkışını ben test ettim, mis gibi, mikrofonuda oldukça güzel, spdif yani dijital çıkışı test etmek istiyorum, tv kartı nasıl olur merak ediyorum, SATA hdd desteği varsa nası olur onu da merak ediyorum :)

Bu arada süperpi 1M süresi 46sn.
3D Mark 2006 notu 206 (demosundan test ettim)

unpop -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 18:33:07)

ben gitar çalıyorum ve bana muzik kayitlarinda kullanabilecegim bir laptop lazim mesela cakewalk,acid pro,fruityloops gibi. Yeter mi bu cihaz acaba ?

coxackie -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 20:17:26)

quote:

Orjinalden alıntı: yyayman

quote:

Acer 5101'in getirileri:

- Hızjı şarj süresi.

- Acer Empowering Teknolojisi sayesinde, farklı profiller ile işlemci hızı ve ekran parlaklığı değişimleri ile daha uzun pil süresi. 4000 mAh, 6 hücreli batarya. Daha hızlı açılış, sistem temizliği.

Eksileri:

ancak sistemin fiyatının 1300 YTL gibi komik bir tutar olması bunun hayli hayli gözardı edilmesini sağlıyor; kesinlikle değecek enfes bir sistem.

Kişisel olarak 10 üzerinden 8 verdim. Çift çekirdek teknolojisi daha tam olarak oturmadığından bu aralar alınacak 2000YTL altındaki en iyi sistem olduğu kanaatindeyim.[:'(]

Ürün hakkında test sonuçları, ekstra veri ve bilgilerimizi bu topicte paylaşalım. Birkaç bilgi daha ilerleyen günlerde ekleyeceğim.

OHAA bilader abartmamak lazım...

Kimse yeni aldığı sistemi kötülemek istemez ama ''senden sonraaalacaklarıda'' yanlış yönlendirme arkadaşım...

Şayet benim 1300YTL param olsa gider ikinci el bi ATIx1400 kartlı ya da GeForce7400 bi notebook alırdım.Olmadı biraz daha biriktirip 1500-1600'e adam gibi bişey alırdım.

Özellikle bizim gibi oyun oynayan genç insanlara yönelik değil bu cihaz.Ekran kartı nerdeyse paylaşımlı bi karta denk olduğundan kesinlikle oyun ihtiyacını karşılamıycaktır.

Oyuncu olmayan kitle için ''belki'' bi alternatif olabilir ki oyun oynamıycak adam gider internete girmek için $500'a bi notebook alır.
Tamam fiyatı ucuz ama 2000YTL altına alınacak en iyi notebook değil 1500 YTL2ye bile daha iyileri mevcut.

İnsanları yanlış bilgilendirmemek lazım...

Ne yani laptop oyun oynamak için mi alınıyor? Ya oyun ya internet mi? Hiç oyun oynamam ama 500USD laptop da almam ben mesela. Tek kriter oyun oynamak mı?

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 21:18:12)

quote:

quote:

eğer çok uzun mesafeden kullanacaksan US ROBOTICS MaxG almanı öneririm. 210 YTL gibi bi fiyatı var, yada yukarıda linkini verdiğim 120YTL ye de uygun tek portlu bi modemi de var US ROBOTICS'in.. mesafe önemli, ev içi kullanıcaksan normal bi wireless yeterlidir.

@ kahraman arkadaşım, detayların için teşekkür ederim. kart okuyucuyu kullandım oldukça kullanışlı. hoparlör çıkışını ben test ettim, mis gibi, mikrofonuda oldukça güzel, spdif yani dijital çıkışı test etmek istiyorum, tv kartı nasıl olur merak ediyorum, SATA hdd desteği varsa nası olur onu da merak ediyorum :)

Bu arada süperpi 1M süresi 46sn.
3D Mark 2006 notu 206(demosundan test ettim)

206 demek vasatmı demek? 3dmark 2006da? ? ?

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 22:17:46)

Vista Transformation Pack yukledım hiçbir kasılma yok. pencereler transparan.. ama full vista cıkınca asıl performansını ozman gorecez..

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (6 Ekim 2006; 22:44:41)

İşlemci ile ilgili önbellek ve ram ile ilgili bilgi fotoğrafları: (CPU Z Son sürüm ile edinilmiş veriler)
[image]http://img48.imageshack.us/img48/5286/resim1eh2.jpg[/image]

[image]http://img508.imageshack.us/img508/7640/resim2iy2.jpg[/image]

[image]http://img508.imageshack.us/img508/1433/resim3cv5.jpg[/image]

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 0:16:04)

windows xp pro yüklüyoırum acer a .
ekranda şöyle çıktı;

E:birim bilinmiyor 28616 mb
bölümlenmemiş alan 8 mb
C:birim 2 fat32 28608 mb

ne yapmak lazım? e ve c olarak ikiye mi ayırıyor diski ? tek parça daha iyi olmaz mı

fat yerine diğerini mi seçmeliyim? ntfs ydi sanırım

cevap bekliyorum acil:)
teşekkürler

not: tek parça olarak ntfs kurdum. iyi aapmış mıyım?
heralde linux olduğu için fat 32 ydi.

kahraman -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 0:55:21)

@kanoute
keşke iki pArtisyon yapsaydın, çöktüğünde dosyalarını kurtarma şansın olurdu, formattan sonra.
windows linux'un dosya sistemini tanımadığı için e sürücüsü bilinmiyor şeklinde çıkar, fat32 ise gerek windows sürümlerinin, gerekse linux'un görüp okuyup yazabildiği alandır.

@unpop
hocam keşke istanbulda olsaydın, kurardın programlarını bendekine denerdin nasıl çalışıyo diye..

@basturkemin
ben de dayanamadım speaker taktım harici mikrofon denedim bugün. tv çıkışını nasıl yapacaksan burada detaylı anlatabilir misin? vga/scart dönüştürücüsü gibi bişi mi kullanıcaksın? nerde bulunur bu tip şeyler? elektronikçiilerde olur mu?

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 1:50:10)

adaptörü ateş gibi ısınıyor
normal mi?

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 2:20:44)

xp yi kurdum
nasıl açacam wireless bağlantısını acer 5101 in.
internete nasıl bağlanacam

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 2:24:43)

quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

adaptörü ateş gibi ısınıyor
normal mi?

normal, normal, bende de oldu 1-2 kez, bugün ısınmıştır diye baktım hiç ısınmamıştı şaşırdım:)

@kahraman

tv derken tv out deil Tv kartı alıcam demiştim onu kasdettim, çevrimci vardır ama pahalıdır sanırım.

@kanoute

hoparlör çıkışının orda wireless anahtarı var onu aktif et. soora ağları tara.

8mb lık boş alanda normal o kadarda dert etmeyin hehe:)

BlackRobe -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 9:28:25)

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben gitar çalıyorum ve bana muzik kayitlarinda kullanabilecegim bir laptop lazim mesela cakewalk,acid pro,fruityloops gibi. Yeter mi bu cihaz acaba ?

O tür programlar için işlemcisinin yeteceğini düşünüyorum.İlerde zorlanırsa da bri ram takviyesi ömrünü uzatır.Ama biraz daha profosynel bişiy olsun ve param da var diyorsan sen bilirsin.Ama benim görüşüm rahatlıkla yetmeli.

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 13:15:41)

monitorun altında en soldaki küçük siyah düğme ne işe yarıyor ? biraz uzun bir düğme bu. bascınca ekranı yeniliyor gibi bir hali var. kapatıp açıyor

bir de aygıt yöneticisinde 3 tane monitor görünüyor.2 tane varsayılan monitor ve tak ve kullan monitor olmak üzere

st_emx -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 13:23:50)

o küçük düğme kapağı kapatınca ekranın kapanmasını sağlıyo [:)]

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 13:30:42)

:) sağol

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 13:52:56)

pili azaldığında şarja takmanın zararı var mı? yoksa bilgisayarı kapatınca mı takmalıyız
cep telefonlarında öylr uyarı vardır. kapalıyken şarja takın diye

fexadyn -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 13:59:33)

arkadaşlar benim kinde sorunmu var acaba harddisk ten duyacağım kadar ses geliyo ayrıca bu fan sıcakta üflüyo speed fan ta test ettim hdd 42 cpu 44 core 49 civarlarında bu sadece explorer açıkken ki sıcaklıklar acaba sorun falan varmı. bir de bu harddisk sesi gerçkten gıcık edeiyo insanı sizde nasıl fan sesinide çok rahat duyabiliyorm

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 14:16:58)

hdd zorlanınca ses duyuluyor fakat rahatsız edici şekilde değil.. fan sesini ilk açılışta power tusuna basınca 1-2sn duyuyorum. sonra oyun oynarsam duyuyorum. baskada duymuyorum.

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 14:47:29)

monitor driver ı yok mu ?
tak ve kullan monitor ve varsayılan monitor var bende. hangisini seçmek lazım ?

melihtash -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 15:08:06)

Arkadaşlar Acer ın e power management programını kullanmayın.

5101 deki mk-36 işlemcide daha önceki turionlarda olmayan bir özellik var. İşlemcinin voltajı işlem gücüne ne kadar ihtiyaç duyulduğuna bağlı olarak sürekli otomatik olarak ayarlanıyor. Yani o anda fazla işlem gücüne duyan bir uygulama çalışmıyorsa işlemcinin voltajı dolayısıylada saat frekansı düşerek hem güç tüketimi azaltılıyor hem de ısınması engelleniyor. İşlem gücüne ihtiyaç duyulduğunda ise işlemcinin voltajı yükseltilerek tam performansta çalışması sağlanıyor.

Ama e-power management programını kullandığınız zaman bu özellik devre dışı kalıyor, işlemcinin çalışma hızını siz manuel olarak belirliyorsunuz ve hep öyle kalıyor yani ya hep hızlı ya hep yavaş olarak çalışıyor işlemciniz.

Amd'nin sitesinden amd power monitor isimli programı indirip kullanın hem işlemcinin o andaki hızını ve voltajını görebilirsiniz hem de güç seçeneklerini pratik olarak değiştirebilirsiniz. Güç ayarlarını control panel deki güç seçeneklerinden de düzenleyebilirsiniz.

Eee kullanılmaması gerekiyorsa Acer niye sitesine koymuş bunu diyebilirsiniz, daha öncede defalarca söylenmişti Acer ın sitesindeki herşey 5100 serisi için ortaktır, 5101'e özel olarak hazırlanmamıştır.

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 18:42:17)

quote:

Orjinalden alıntı: melihtash

Arkadaşlar Acer ın e power management programını kullanmayın.

Ama e-power management programını kullandığınız zaman bu özellik devre dışı kalıyor, işlemcinin çalışma hızını siz manuel olarak belirliyorsunuz ve hep öyle kalıyor yani ya hep hızlı ya hep yavaş olarak çalışıyor işlemciniz.

ben bilg.ımı ilk aldığımda ePower yüklemeden NFS Most Wanted yüklemiştim ve ilk yarış başlangıcında kilitlendi 1 kez, yani işlemci çarpanı hemen yükselmior sanırım, bende program kullanarak genelde minimumda kullanıp oyuna fln girerken max.a almak daha mantıklı gibi. Test etmek lazım tekrardan aslında..

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 19:02:15)

most wantedi hala oynuyormusun? görüntüyü buraya eklermisin? cdsini alıcamda. önce görüntüyü görmek istedim.. [:@]

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 19:04:39)

quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

most wantedi hala oynuyormusun? görüntüyü buraya eklermisin? cdsini alıcamda. önce görüntüyü görmek istedim.. [:@]

şuanda bilgisayarımda kurulu deil, talebini en geç 24 saate kadar karşılarım merak etme [:'(]

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 19:07:52)

saolasın. bekliyoruz

5101[:'(]

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 19:14:56)

film seyreden arkadaslara bir öneride bulunmak istiyorum

ati catalyst control centeri açtıgımız zaman video sekmesi var oraya girip standart ayarlar yazan yerdeki sihirbazı calıstırın ve notebook için olan ayarı yapın ve ful screen yazan yeri secin..

görüntü çok güzelleşiyor video seyrederken. azönce denedim[:'(]

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 19:33:15)

quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

film seyreden arkadaslara bir öneride bulunmak istiyorum

ati catalyst control centeri açtıgımız zaman video sekmesi var oraya girip standart ayarlar yazan yerdeki sihirbazı calıstırın ve notebook için olan ayarı yapın ve ful screen yazan yeri secin..

görüntü çok güzelleşiyor video seyrederken. azönce denedim[:'(]

sanırım parlaklık normalde tam ekran video açıldığında %100 iken o ayarda %60 seviyelerine alıyor, ben onu manuel olarak yapıyordum, onun dışında bişi farkedemedim pek. Power DVD 6.sürümde bir DVD video ve yüksek kaliteli bir klip ile denedim..

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 19:45:12)

ben poverdvd kullanmıyorum. belkı o kendı ayarlıyo olabilir. ama win. medıa playerda seyrederken farkı hissettim.

bir baska keşfettiği şey ise. ati catalyst control centeri açtıgımız zaman 3d sekmesindeki örtüşme önleme, yönbağımlı filtreleme yazan yerlerde uygulama karar versin secili olursa ve mipmap ayrıntı düzeyi yazan yer performans olara ayarlanırsa. ekran kartını daha verimli kullanabilirsiniz.. bunuda oyun oynarken farkını neredeyse %40 olarak gördüm.

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 22:18:10)

dün geceden beri kullanıyorum. çok güzel.
benimkinin tek kusuru var. sağ hoparlör arızalı gibi. cızırtı yapıyor
ama değiştirmeyede kıramıyorum. ölü pixel filan yok çünkü
bunu veriririm de ölü pixelli gelirse daha kötü olur.
belki cızırtı zamanla geçer diye düşünüyorum

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 22:22:01)

aman nazar değmesin.[:'(] zaten hoparlörden cok kaliteli ses cıkmıyo. belkide kulagın alısmadıgı için cızırtı gibi geliyodur[8D]

kanoute -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 22:27:40)

evet ses kalitesiz. bir konuşma programı açtım orada anladım cızırtıyı. sanki patlak gibi sağ hoparlör.
realtek in demosunu çalıştırıyorum mesela
ses sağ taraftayken cızırtılı
soldayken cızırtı yok. olursada çok az..
sesi kısık yapınca gidiyor gerçi cızırtı ama o zaman da bişey duyulmuyor :)
neyse bu kadar kusur kadı kızındada olur.

coxackie -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (7 Ekim 2006; 23:30:18)

quote:

evet ses kalitesiz. bir konuşma programı açtım orada anladım cızırtıyı. sanki patlak gibi sağ hoparlör.
neyse bu kadar kusur kadı kızında da olur.

Bence de hiç değiştirmene falan gerek yok. Zaten harici hoparlör takma imkanı da var.

basturkemin -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (8 Ekim 2006; 1:12:53)

quote:

neyse bu kadar kusur kadı kızındada olur.

ses denetiminden mic sesini kapat abi:) aynısı bende de olmuştu noluo dedim mic artırma açık yankı yapıo ondan:D [sm=s17.gif][:'(][;)]

Interior Architect -> Cevap: Acer Aspire 5101 Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları, Bilgi vs.) (8 Ekim 2006; 1:17:09)

büyük ihtimal budur [:'(]

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.328125