Şimdi Ara

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
13
Favori
15.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i7 2700k ve 4930k ile yaptığın testler çok faydalı oldu rezes tşk ediyorum şahsım adına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 26 Ekim 2013; 0:51:33 >
  • tişikkirler sipirmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 26 Ekim 2013; 2:00:49 >
  • Bu Cry engine ne biçim motor anlamadım. Bu oyunda işlemci kullanımı sıkıntılı bence. Fps daha 60larda yok böyle bir darboğaz eskiden hiç değilse sadece ekran kartı aldırmaya çalışırlardı şimdi sanki işlemci+ekran kartı peşinde adamlar. tmm işlemciler istenilen oranda gelişmemiş olabilr ama bu da fazla bence. Bu ekran kartlarından birini alan kişi alışılagelmişin aksine ilerde işlemci değiştirmek zorunda kalır..http://media.bestofmicro.com/P/N/406571/original/crysis-19-and-25-fr.png
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Daha bu birşey değil. Haswell-e çıksın 8 çekirdekli birde o zaman farkı görün. Oyun kasten optimize edilmemiş. optimizasyon gibi bir dertleri olsaydı yamalarla bunu düzeltirler bizi "set timer resolution" gibi yazılımlarala uğraştırmazlardı.

Crysis3 ün çok kastığından yakınan arkadaşlar tüm ayarları çok yüksek yapsalar bile sadece gölgeleme ayarını düşük olarak seçip oyunu rahatlatabilirler. Bu gölgeleme ayarı bir nevi tesselation gibi olduğundan oyunu en çok zorlayan grafik ayarıdır. Tabi yumuşatmayı saymama gerek bile yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 27 Ekim 2013; 11:02:39 >
  • Bende Q6600 var 3.6 ghz'e hızaşırttım( valla taş gibi işlemciymiş) hd7850nin hakkını versin de sırf şu oyunu oynayayım diye.. En yüksek ayarda yine de sıkıntı var. Neyse gölgelendirme ayarlarını kapatmayı denememiştim. kenar yumuşatmayla onu kapatıp bugün oyunu bitirmeyi düşünüyorum.
  • bu amd garip bi olay.
    250 liralık işlemciye 750 liralık ekran kartı alınıyor. fx6300 ile hd7950 işte.

biraz garipsedim.
  • Intel Core i5-4670K vs 3570K vs 2500K Gaming-Performance

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

ocaholic.ch tan güzel bir karşılaştırma. CPU nuzun kıymetini bilin

LINK

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Intel Core i5-4670K vs 3570K vs 2500K Gaming-Performance

LINK

Tesekkurler.

Herhalde hayatimda bilgisayara harcadigim en mantikli 419 tl ile 2500k almisim.

İntel bence bundan sonraki seride artik patlamayi yapacaktir. O seri de alinir iste:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eğer cpu ayak uyduramıyorsa opencl sürücüsünü yükleyiniz.
    çoğu oyunda cpunun low olmasının önemi kalmıyor. amd - nvidia farketmez ; opencl sürücüsünü kurunuz . amd app sdk ; nvidianın sürücü paketinin içinde olup olmadığını bilemiyeceğimden tahmini söyledim opencl olayını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Intel Core i5-4670K vs 3570K vs 2500K Gaming-Performance

LINK

3570k nasıl bir şeydir öyle 4670k cidden fos çıkmış tamamen. 2500k'nın da hakkını yemeyelim. Intel soket değiştirip milletin parasını sömürmeye devam etsin ne zaman akıllanıcak buna kananlar merak içerisindeyim.

• 3570K zaten efsane olacak.
  • Arkadaşlar benim sorunuma ne diyeceksiniz? Kuzenimle anyı sisteme sahibiz q6600 var ikimizdede ramler 4 gb vs. ben 3.2 ghz yaptım o 2.7 ghz, hd7850 2 gb ekran kartı aldık. kendisi ultrada 40 fps alıyor ben 30 un üstüne çıkamıyorum. Onda da tabiki darboğaz yapıyor normalde 50 felan olması lazım çözünürlükler 1440x900. Tek fark benim PSU cooler master 460 w onun modelini tam bilmiyor ama 500w diyor. Öncelikle benim sorunum psu olabilirmi? CPU kullanımı %95 lerde GPU %40 dan yukarı çıkmıyor. GPU'ya nasıl daha fazla yük bindireblirim?
  • RAM: Mhz & Timing ilişkisi

• Mantle çıkınca tüm bu sorunlar düzelecek rahat olun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optimizasyondan dolayı bir oyunda %60 performans farkı olur mu?

Crysis 3, 1920x1080, GTX 780 SLI, 4930K@4.4GHz 12HT on, Win8.1-64, nVidia 340.52

"Set Timer Resolution" kullanmaya mecburmuyuz hala?

DX12 çıkınca bu dertler biter umarım.

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

• rezes kullanıcısına yanıt
    Şu Set timer resolution tam olarak nedir? hangi oyunlarda işe yarar biraz bakındım 2.0 sürümü için 10 dolar ödememiz isteniyor
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    crysis3 te işe yaradığını gördüm şimdiye kadar. isminle artırsan ücretsiz 1.2v versiyon var bende onu kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 7 Eylül 2014; 21:11:14 >
  • Set Timer Resolution v 2.0 (indireceğiniz rar içerisinde hem v 1.2 hemde v 2.0 sürümü yer almaktadır)

http://www.mediafire.com/download/74iundjhy17zli8/TimerResolution+-+by+Lucas+Hale+%28v1.2+and+v2.0%29+-LoK-.rar
  • Evallah sağolasın
  • Aynen ya şimdiye kadar 10GHz lik işlemcileri görmemiz gerekiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.