|
-
-
Bir onceli yazilim lazim bana bulamadim. Bu versiyonda hem global hem turknet yaziliminda benim eski pc me ip vermiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2*2gb Kingston DDR3 1333, Amd x3 720BE, Gigabyte 790XTA-UD4, Ati 3450, Cooler Master 460w, Sunbeam Core-Contac, 22" 2284f LG, RC-690 Nvidia, Logitech Drive Force GT, PS3 160gb fat, 40B652, Sharkoon X-Tatic Digital, Asus 1215N -
Arkadaşlar internette biraz araştırma yaptım da, bu kopma* sıkıntılarını aşmak için biri splitter tavsiye etti. Bildiğim kadarıyla telefon kullanmıyorsak bi faydası yoktu ama size de bi sormak istedim. Bi faydasını görebilir miyim acaba?
_____________________________ -
2-3 yıldır turknet abonesiyim. Modemim tplink eski modemdi. Bağlantım en yuksek 13m oluyordu ancak ortalamam 9-10 gibiydi. Son donemlerde modem iyice sapıttı ve gunde 10 kez kopma yaşamaya başladım. Turknetin modemini dün sipariş ettim ve bu sabah geldi. Modemin uzerindeki sürüm V5.50(ABPM.3)b2_F0 ve Türkçe arayüzle geldi. Turknet online işlemlerden bizim eski şebekenin desteklediği hızın 61 olduğunu ancak 35mb tanımlayabileceklerini öğrendim. 1 dk sonra modemi açıp kapadık ve 33m D, 5,5m U test ettim. 11 saattir kopma yok. wifi açısından ev büyük olmadığından modemin olduğu yere en uzak nokta bir duvar ötesi çizgi kaybı yok. test sonucu kablolu bağlantıdan az düşük 32m çıktı. Şimdilik benim açımdan gayet iyi. Zaten oyun oynayan, iptv izleyen biri değilim. Modemi benim gibi orta seviye kullanıcılara yapmışlar. Sağolsunlar.
_____________________________ Canon Eos 1Dx Mark II ve Canon 300mm 2.8 Sigma 28-70mm 2.8 Canon 70-200 2.8 Canon 24-105 mm 4.0 Canon 50mm 1.8 // Sony HDR AS50 Action Cam Sony A7 28-70mm Full Frame // TCL 10L -
hayır alakası yok en stabil bağlantı arada ek olmayan bir bağlantıdır
Ev telefonu kullanıyorsanız splitter olmalı telefon yoksa direk bağlantı yapmak daha verimli oluyor -
Ağ ayarları / Kablosuz / Diğerleri sekmesinde "Korumalı Yönetim Çerçeveleri" diye bir ayar var bunu devre dışı bırakıp kaydet böyle bir dene benimde eski bilgisayarıma bağlanmamıştı bu ayarı devre dışı bıraktığım da bilgisayara ip verdi ve internete bağlandım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Teşekkür ettim. Kafayı yiyecem galiba.
Bu moıdeme geçtikten sonra bazı sitelere girmemeye, yavaş girmeye başladı bu problem sizde de var mı? Global sürümdeyim.
Sizin internet hızınız nedir? Ben 75/8 turknet kullanıyorum bu modem 20-30 saniyede bir ping yükseltiyor. 17. Sayfada paylaşımlarım var kablo değiştim fayda etmedi. Airties 5650 ye geri döndüm bu modem yedekte yatıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
dsl ayarlarında bitswap, sra, phyR açık mı kapattınız mı? ben de airties'dan buna gectim. ilk etapta ayarlarda cebelleştim, arayüzü hoşuma gitmedi. bir dns çaktım, rest attım guzel oldu simdilik.
_____________________________ shoot for the moon. even if you miss you'll land among the stars. -
192.168.1.1 zyxel modem arayuz sifresini tarayıcıya bir turlu kaydedemedim. her seferinde tek tek giriyorum. yapabilen var mı aranızda
_____________________________ shoot for the moon. even if you miss you'll land among the stars. -
Model Name: VMG8623-T50B
Firmware Version: V5.50(ABPM.3)b2_F0
Line State: Up
Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
Annex Mode: ANNEX_B
INP downstream: 0
INP upstream: 0
shineGINPdownstream: 0
shineGINPupstream: 0
reinGINPdownstream: 0
reinGINPupstream: 0
TPSTC type: 64/65B PTM TC
near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 100012 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 8188 kbps
near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 8684
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :1 day, 4:50, 2 secs
DSL activetime :0 min, 13 secs
Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 7.0 dB
output power upstream: 9.1 dbm
attenuation downstream: 3.8 dB
Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 30.0 dB
output power downstream: 13.6 dbm
attenuation upstream: 4.2 dB
airties5650'de 0 olan hat zayıflama degerim bunda 4db olarak gorunuyor :) cihaz kopmuyor. sadece basta geç açılıyor. dsl gec oturuyor. internet olarak bir sey diyemem airties'dan bir fark göremedim. bir kere oyundan dustum pc kaynaklı da olabilir. ama wifisi guzel, begendim.
_____________________________ shoot for the moon. even if you miss you'll land among the stars.
-
teşekkürler. şuan airties 5750 mi taktım. zyxelde boşa çıktı. hatta satmayı düşünüyorum :) alıca varsa forumdan benle iletişime geçebilir. faturalı :)
_____________________________ 2*2gb Kingston DDR3 1333, Amd x3 720BE, Gigabyte 790XTA-UD4, Ati 3450, Cooler Master 460w, Sunbeam Core-Contac, 22" 2284f LG, RC-690 Nvidia, Logitech Drive Force GT, PS3 160gb fat, 40B652, Sharkoon X-Tatic Digital, Asus 1215N -
Deneyebileceğim her şeyi denedim. Splitter değiştirdim, hattı modeme düz bağladım olmuyor.
Komut penceresini açıp.ping www.google.com -t
komutu ile google a ping atıyorum 20-30 ping de bir donuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 6 Şubat 2021; 12:9:54 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: orhan
Sizin internet hızınız nedir? Ben 75/8 turknet kullanıyorum bu modem 20-30 saniyede bir ping yükseltiyor. 17. Sayfada paylaşımlarım var kablo değiştim fayda etmedi. Airties 5650 ye geri döndüm bu modem yedekte yatıyor.35-6 alıyorum pingte problem yokta sitelere girememek falan can sıkıcı ilk modemi aldığımda gta 5 online girememiştim mesela social club açılmıyordu.
Bu modeme wpa-psk şifreleme ekleme olanağı yok mu? custom firmware falan her şey olabilir.
Sabit ip vermeyi denediniz mi?
Bu modemden almayı düşünüyorum. Satmayı düşünen olursa PM

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı