herkese iyi forumlar öncelikle vmg3625-t50b modemim mevcut. son gelen v5.50 ABPM.6 versiyonuna güncelledim. C0 sürümü. Wireless ayarlarına Mesh (sadece Mpro mesh aç kapa özelliği var) ve Operation mode geldi ve 3 seçenek var.
ben 3. seçenek olan repeater özelliği ile mevcutta olan hattımın wifi sinyalini uzakta bulunan ve sinyalin az çektiği odaların olduğu yere kablosuz olarak repeater özelliği ile götürmek istiyorum. zyxel ile iletişime geçtiğimde vmg3625 t50b modemlerin kablosuz köprüleme özelliğinin olmadığını söylediler. pek inanmadım açıkcası çünkü global yazılımda repeater özelliği mevcutsa boşuna o seçeneği oraya koymuş değillerdir diye düşünüyorum. benim denediğim adımları şöyle sıralayayım önce modemi sıfırladım. sonra direkt operation moddan repeater özelliğini aktif ettim ve modem repeater ayarlarını aldı. sonrasında "onboard" a tıkladığımda çevrenizdeki client cihazların wps tuşuna basın diye bir ibare çıkıyor. halihazırda dsl bağlantısı ve wifisi aktif olan modemimin wps tuşuna basıyorum fakat bulmuyor cihazımı. daha sonra mesh özelliğini kapatınca onboard tuşu scan tuşuna dönüşüyor ve çevredeki wifileri taraması gerekiyor. fakat scan dediğimde hiçbir ağ bulmuyor. aynı sorunla karşılaşan ya da deneyen varmı acaba çözüm sağlayabilecek deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum. |
Zyxel VMG3625-T50B Repeater Özelliği: Kapsamlı Bir Kılavuz
Zyxel VMG3625-T50B modemin, ev veya işyerinde Wi-Fi kapsamını genişletmek için kullanılabilen dahili bir repeater özelliğine sahiptir. Bu özellik, mevcut ağınıza bağlanarak sinyali daha geniş bir alana yayarak ölü noktaları ortadan kaldırmanıza olanak tanır.
Zyxel VMG3625-T50B'yi Router Olarak Kullanma
VMG3625-T50B, birincil yönlendiricinizin yerini alacak tam işlevli bir yönlendirici olarak da yapılandırılabilir. Bu, mevcut modem-yönlendirici kombinasyonunuzu değiştirme veya ek bir yönlendiriciye ihtiyaç duymadan ağınızı genişletme seçeneği sunar.
Zyxel VMG3625-T50B'yi Erişim Noktası Olarak Kullanma
Erişim noktası modu, VMG3625-T50B'nin kablolu bir ağa bağlanarak birden fazla cihaz için kablosuz erişim sağlamasına olanak tanır. Bu özellik, mevcut Ethernet altyapınızı kullanarak kablosuz kapsamını genişletmek için idealdir.
Zyxel Mesh Kapatma
Zyxel VMG3625-T50B, evinize veya işyerinize sorunsuz bir şekilde bütünleşen bir mesh Wi-Fi sistemi oluşturmak için diğer Zyxel mesh cihazlarıyla çalışabilir. Mesh özelliğini kapatmak istiyorsanız, yönlendiricinizin yönetim arayüzünden bu seçeneği devre dışı bırakabilirsiniz.
Zyxel VMG8623-T50B Erişim Noktası Olarak Kullanma
VMG3625-T50B'nin bir alt modeli olan VMG8623-T50B de benzer repeater ve erişim noktası özelliklerine sahiptir. Bu yönlendiriciyi, ev ağınızı genişletmek veya kablolu bir ağı kablosuz hale getirmek için kullanabilirsiniz.
Zyxel Mesh Kapatma
Hem VMG3625-T50B hem de VMG8623-T50B modellerinde mesh özelliğini kapatmak mümkündür. Bu, diğer mesh cihazlarını kullanmadan yönlendiricinizi bağımsız bir erişim noktası olarak çalıştırmanıza olanak tanır.
Zyxel VMG3625-T50B Bridge Modu
Zyxel VMG3625-T50B, bir köprü modu ile donatılmıştır. Bu mod, yönlendiricinin ağınızdaki diğer yönlendiriciler veya modemle bağlantı kurmasını sağlar. Bu, ağınızı daha büyük bir alana yaymak için idealdir.