Zyxel VMG3625-T50B Repeater özelliği

-
-
Ana modem de Zyxel olmalı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
zyxel bir cihaz daha var elimde eski ama denemelik olabilir. deneyeip dönüş yapıyorum hemen
-
Onda da mesh özelliği yoksa yine olmayabilir
mesh özelliği yok maalesef onuda bulmuyor. 3 gündür kafayı yemek üzereyim
-
Aynısından bir tane daha bulup denemek en iyisi
maalesef onu yapamam çevremde yok hiç bu modemden. biyerde hatamı yapıyorum acaba anlamadımki. repeater moda aldıktan sonra nasıl bir ayar yapmam lazım ki
-
kardeş, ne içtiysen bana da ver ismini. ben de içeyim.
elindeki cihaz modem, ap değil!
o cihazı repeater moduna aldığında, çepredeki ap cihazları ona bağlanır. o cihaz başka yere bağlanmaz. anlıyorsun değil mi? hadi bana eyvallah.. bu yazıyı yazabilmek için beni foruma soktun..
-
bağlandın mı?
-
Fritzbox modemlerde de aynı özellik var. Size şaşırtıcı gelmiş olabilir. Ana modem mesh master başka bir modem repeater olabilir
Şimdi denedim çalışıyor. Elimdeki 3625 i master, 8623 ü repeater yaptım. Repeatera alınca restart yaptı. Sonra aynı sayfaya gelip onboarda basıp adımları takip ettim ve eşleştiler.
Tek bir wifi adı görünüyor.
8623 ün Lan 1 ine bilgisayarı bağladım 192.168.1.1 yazınca 3625 e bağlanıyor. (Zatrn öyle olmalı 8623 başka bir ip almış olmalı)
Sonuç OK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 12 Temmuz 2022; 10:4:10 >
işini halletmiş olan güzel. yalnız 8623 hangi ip aldı, bilmiyorum diyorsun.
her iki istasyona ping atabiliyor olman lazım. ayrıca her iki cihazın web arayüzüne de girebiliyor olman gerekir. benim vurgulamak istediğim şeyi sanırım anlamışsındır. router/ap/repeater bu her üç mod için de elindeki cihaz istasyondur diyorum. hal böyleyken, bir istasyonu başka bir istasyona bağlayabilmen için modem web arayüzünde böyle bir özellik zaten yok. yani bir ap'yi bir router'a zaten bağlamışsındır. aradaki farkı da biliyorsun. wlan istasyon sayfasına gir ve bağlı olan cihazları kontrol et. orada ip ve mac nolarını verir. evet, gerçekten bağlandım diyorsan yine geriye bir tek web arayüzüne ulaşmanı sağlayabilecek bir çözüm üretmek kalıyor. bunu da web arayüzü gruplandırma ile yapabiliriz diye düşünüyorum. wlan istasyom durum sayfasına girip bak.
-
-
Konuyu hortlatabilirim kusura bakmayın şimdiden :)
Ben de 3-4 saat uğraştım. Bir sonuca ulaştım ama istediğim gibi olmadı.
Fiber modemi, 3625'i repeater moduna alarak, kablosuz sinyal güçlendirici olarak bağlamak istedim. Yani 3625, modeme kablosuz olarak bağlanacak. 3625'i repeater moduna aldıktan sonra (mesh pro özelliği açık), arayüzden onboard tuşuna ve aynı zamanda modemdeki wps'i de aktif ederek, kablosuz repeaterı aktif ettim. Tek SSID üzerinden her iki cihaz da yayın yapmaya başladı. Buraya kadar herşey tamam. Bir deneme yapayım dedim. 3625'i kapattım açtım, bir daha da modeme bağlanmadı. Power ışığı hızlı hızlı sürekli yandı söndü. Baktım olmuyor, ben de Accesspoint moduna getirip, modem ve 3625 arasına kablolu bağlantı yaptım ve sonra her ikisinin de kablosuz yayın yapmasını sağladım.(Yine tek SSID üzerinden) Şimdilik bir sorun yok ama repeater neden böyle yaptı anlamadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X