< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
|
|
Keenetic extra dsl de daha anlaşılır şekilde ve kolayca yapılabiliyordu.Bunda bende çözemedim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 9 Mayıs 2023; 22:47:52 > |
|
Merhaba. Ben de online oyunlar va stremio ve diğer platformlarda dizi film izlemek için qos ayarlarını kurcalıyorum. Burada yazdığınızdan sonra memnun kaldığınız yeni bi ayar yaptınız mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
HG658 v2 köprü modunda çalışıyor.3625 de burda herhangi bir şey yapmaya geler varmı?Hg 658 köprü modu ile pingim 22 lerden 19 a düştü. ![]() ![]() QoS böyle yaptım ama internette sorun yok yine C çıkıyor.kablolu https://www.waveform.com/tools/bufferbloat testi C çıkıyor.Bu testte A,B,C çıkmasının günlük kullanımda etkisi nedir?Ben farkedemedim.Bu test ne kadar sağlıklı ve hat stabilliği açısından ölçümüdür?
![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Mayıs 2023; 13:7:22 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizsilin -- 10 Mayıs 2023; 13:15:20 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Bende stabil sonuç çıkmıyor.3625 modem tek bağlı iken A+,A,B,C hatta D çıktığıda oluyordu.Hg 658 v2 köprü kullanınca C çıkmaya başladı. Oyun oynamıyorum.Sonuç ne çıkarsa çıksın evde 7 tane cihaz bağlı,kopma ,youtube,dizi vs izlerken herhangi bir takılma yok.Forumda vs testleri görünce meraktan yapıyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizsilin -- 10 Mayıs 2023; 17:38:42 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
75 Mbps hız ile donma oluyorsa bu internet ile alakalı değildir zaten. Çünkü fazlası ile yeterli bir hız. Bu sunucu kaynaklıdır bence. Çünkü ben 50 mbps 2.4 ghz ile 4 k videoları donmadan rahat izliyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Qos açtın kapattım bende pek faydası olmadı. |
|
merhaba.. 4k videoları ben de açabiliyorum. ben filmleri genelde tv den izliyorum. tv nin özellikleri ram hız vs bir bilgisayar kadar donanımlı olmadığı için bilgisayar performansı beklemiyorum . 4k videoları ben de açıyorum ama benim bahsettiğim stremio uygulamasından izlemek. orada bi filmin 5 gblık boyutu da var 70-80 gb da var. ve hepsi de aynı film yani. 75 mbitte 25 gb filmleri donmadan izleyebiliyorum 5ghz ile bağlanarak. ama aynı filmi 50-60 gb olandan izlemek varken 10-20 gblık olanı arasında görüntü kalitesi olabiliyo. özellikle de dolby vision desteği yüksek boyutlu filmlerde oluyo. gerçi 25 gb lık filmlerin de çoğunda dolby vision aktif ama dediğim gibi aynı filmi 50-60 gblık olanından izlemeyi tercih ederdim :) 25 gb olanı da yeterli gerçi, görüntü açısından. internet altyapım fiber desteklemiyo. 15 tl farkla 75ten 100mbit hıza çıkarsam film ve online oyunlarda hissedilir bir fark olur mu acaba? |
|
|
modem ayarlarıyla ilgili bu kadar detaylı bilgim yok maalesef. hiçbir şey anlamadım saha dolabı, telnet, 3625... youtubeda ve forumda dolaşırken routerle alakalı openwrt ayarlarından bahsedilmiş ama bayaa profesyonel olmak lazım konu hakkında ki forumda bile uyarı yapmışlar. ben şahsen pek anlamadım. bayaa karışık ince ayar lazım. |
|
Sağlıklı test için kabloyu olması gerekiyor. Notebookta 5ghz yok. Eternetleb 2.4 ghz de aynı gibi.5 ghz ise kablosuz sadece telefonda wifi de test edebilirim.Oda ne kadar sağlıklı olur belli değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|