öyleyse 2.4 ghz ile hız testini qos açık ve kapalı şekilde deneyin. |
# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (97. sayfa)

-
-
Denedim pek bir fark göremedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhabalar. mevcut modemim aşırı derecede bufferbloat yaptığı için yeni modem bakıyorum. 1000 tl'nin altına 5 ghz bu modemi buldum. bufferbloat yapar mı bu modem acaba? Openwrt filan ile uğraşmak istemiyorum (destekliyor mu bilmiyorum orasını da)
-
Merhaba
V550ABPM7.1G0 yazılımı çıkmış sanırım. Neler değişti acaba bilen var mı?
Ben hala içindeki yazılımı kullanıyorum:
V5.50(ABPM.5)G0
Sizce yapmalı mı?
ben şu an dsl kullanıyorum o yzden modem almak daha mantıklı ee bu cihazdan wan girişi var yarın bi gün fiber le de çalışır, çok pahalı cihazlar yerine bunu alsam kalabalık kullanıcı da ping yavaşlama hız sorunu olur mu nasıl bir cihazdır özellikleri güzel ancak mumimo su işe yarıyor ayrıca bu cihaza wpa şifreli cihazlar kesinlikle gremiyor değil mi ?
-
ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. V5.50(ABPM.7.3)C0 global yazılım yüklü. 100 mbit lik turknet (telekom altyapısı) kullanıyorum,94 mbit stabil geliyor. ipv6 desteği var. bir sorun yaşamadım.
-
35 mbps vdsl hattımda dün itibari ile Zyxel p-2812hnul-f1 openwrt yüklü modem+ zyxel vmg3625-t50b modemi router modunda kullanmaya başladım.Saha dolabımın lantiq olduğunu öğrendim.Modemde lantiq olunca iyi bir uyum oldu.
-
Bayaa karışık işler 😅
Belirgin bi fark oldu mu?
Ekstra bi aparatla mı yapıldı bu ayar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk cihazdaki chipset ve yüklü olan openwrt ile yapılan ayarlarla oldu.
İkinci cihaz router mi oluyo? Belirgin fark varsa ben de alıp deneyebilirim film izlemek için
2.cihaz modem router olarak kullanıyorum.Saha dolabı ile modem uyumlu.Crc şu an 0 ,hat stabil .Alabileceğim max hızda artış var.Sizin saha dolabınız nedir.Alt yapınız nasıldır?Araştırın işinize yarayacaksa ,faydası olacaksa alıp kullanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Mayıs 2023; 22:3:28 >
Saha dolabı nedir?
Altyapı fiber değil, vdsl var.
Bir de ikinci cihazın adı ne? Almak istesem ne diye aratayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizsilin -- 28 Mayıs 2023; 22:10:24 >
Bende vdsl de kullanıyırum.2.cihaz konu başlığındaki,saha dolabı vs biraz araştırırsanız forumda konuları var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Mayıs 2023; 22:18:45 >
online oyunlarda yüksek ping değerleri alıyorum. Bufferbloat oluyor. Anladığım kadarıyla QOS ayarı yapmam gerekiyor ama çözemedim. Bilen birisi yardımcı olursa çok makbule geçer
-
Ben oyun oynamıyorum.Forumda bir arkadaş aşağıdaki çekilde olursa QOS çalıştığını söyledi ama ben denedim.Bufferbloat testinde bir fark göremedim.Çalışmıyor gibi.
Geçen gün Zyxel p-2812hnul-f1 openwrt yüklü modem+ zyxel vmg3625-t50b modemi router modunda kullanmaya başladım.SQM ayarları var, normal hızımla B,hızı 35-30 lara düşürerek A,A+ aldım.
Tek zyxell 3625 i kullanırken C
2812hnul-f1 le normal hızda B
2812hnul-f1 le SQM DE hızı 35 mbos ye düşürdüğümde A
2812hnul-f1 le SQM DE hızı 30 mbos ye düşürdüğümde A+ oluyor.
-
Gereksiz ayarları kapatın, mesela hücresel yedekleme veya UPnP, ben çok ama çok memnunum yazılımını hiç güncellemedim bile...
Enteresan bir şekilde 5GHz frekansını da çok kapatmıyor ilk günler gibi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin kadar şanslı değilim anlaşılan. Önceden 2012de ttnetin verdiği Zyxel vmg b10b modemim vardı çok memnundum ama düşürdüğüm için bozuldu maalesef. 1 haftadır da t50b kullanıyorum firmware güncellemesi de yaptım ama online oyun oynanmıyor. Dediğiniz ayarları da denedim işe yaramadı.
Qos ayarlarını çözemiyorum gerçekten karışık, adım adım bir rehber olsaydı keşke.
Teşekkürler ilk önerdiğiniz ayarı yaptım ama bir değişiklik olmadı. Diğer ayrıntılı ayarları nasıl yapabileceğime dair hiçbir fikrim yok. Arayüzü çok farklı
Merhaba herkese. 1 yıl önce bu cihazı medimarkttan almıştım. Aldıktan birkaç gün sonra 50mbit (dsmart internet) olan hızda 1 mbitlere kadar düşmeye başladı. Aç kapa yapıp birkaç saat düzeliyordu ama sonra yine aşırı yavaşlama oluyordu. Zyxel müşteri hizmetleri ile teamviewer ile bağlantı kurup birkaç ayar değiştirmişti ve sonra sorun çözülmüştü. Ama neyi değiştirdiğini hatırlamıyorum. Antakya'da yaşıyordum, depremden sonra başka bir yere taşındım. Dsmart interneti kapatıp geçen günlerde türk telekom abonelik açtım ve aynı modemi kullanmaya başladım. Tabi reset atıp kullanmaya başladım. Birkaç gün sonra yine aynı yavaşlama (1 mbit falan) olmaya başladı. Yine Zyxel müşteri hizmetleri ile teamviewer ile ayarları değiştirdi. Sabit IP verdi 1.1.1.1 - 8.8.8.8 ve kablosuz ağlar - Diğerleri - 802.11 Koruması off yaptı, Korumalı Yönetim Çerçeveleri devre dışı bıraktı. Düzelecek dedi ama yine aynı hata olursa zyxelkurulum.com adresinden firmware güncelleme yapın dedi. Tabi net yine yavaşladı ve firmware güncelledim. Şu anki versiyon V5.50(ABPM.7.1)G0 bu. Güncelleme yapıp yine kablosuz ayarları değiştirdim ama yine hız düşüyor. Arkadaşlar sorun nedir acaba? Evde modeme bağlı en az 5-6 kablosuz cihaz var. Hız neden 50 mb olmayıp 1-2 mbite düşüyor? Çok teşekkürler şimdiden.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X