Şimdi Ara

# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.168
Cevap
61
Favori
189.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim iyiyim. Bu aralar biraz yoğunum ama takip ediyorum gelişmeleri  

@Michael Giacchino

Teşekkür ederim. Buradan almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 14 Haziran 2021; 0:46:0 >
  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

İyi olduğuna sevindim hocam.

Bu arada Keenetic Hero çıktı biliyorsundur. Yazılım desteğini saymazsan, iki modemi teraziye koyduğunda neredeyse aynı özellikler var. 3625 T50B ye saygım ve sevgim bi kat daha arttı.

T50B için tak-çalıştır modemlerin f/p kralı diyebiliriz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Haziran 2021; 15:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Evet gördüm güzel bir ürün çıkarmışlar ancak fiyatı için aynı şeyi söyleyemiyorum. Yazılım konusunda ne beklendiğine bağlı bence çoğu kişiye Zyxel yeterli bir modem 

• quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci1

Öncelikle hayırlı olsun. Evet hocam çok güzel noktaya değinmişsiniz. Çift bant modemlerde en büyük sıkıntı bu. Geniş evlerde 5 Ghz yetersiz kaldığı için bu sorun oluyor. En güzel çözüm menzil genişletici kullanıp bütün odalara 5 Ghz yayını sağlıklı bir şekilde iletmek.

Genel olarak kabül gören yaklaşım, her iki wifi için farklı isim ve farklı şifre kullanmak. Türkçe karakter ve boşluk kullanmamak.

5 Ghz kapsama sorununu çözebilirseniz kişisel tavsiyem bütün cihazlarınızı sadece ona bağlayın. Aynı odada 90 Mbits ( kablolu ile aynı ) , bir duvar ötesinde 75- 80 Mbits hız alıyorum.

Yani işin özetin 5 Ghz kapsama sorununu çözemezseniz maalesef cihazlar genelde daha güçlü olan 2,4 Ghz e bağlanıyor ve öyle kalıyor.

Teşekkür ederim. Ağları ayırdım ve 2 ağın da şifresi girili olan telefonumda 5ghz'ye bağlandığımda, hiç ağdan düşmüyorum ve 60mbps üstü hız alıyorum. Şu an vmg3312'nin baya bi üstüne çıkmış oldu performans. Başlangıçta fark yok diyip satmayı bile düşünmüştüm. Tekrar teşekkürler.

Bu arada pingim de 5ms ve bu oldukça iyi herhalde fakat snr margin downstream 8 civarı. Bu konuda sorun yaşar mıyım? Muhtemelen yeni üye olduğum için sınırı zorladılar hızı yüksek göstermek için. Bunun dezavantajı var mı?

• turko873 T kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

Hocam yüksek hızdan başlamak iyi olmuş. 8 SNR çok parlak bir değer değil fakat siz böyle kullanın. Kopma yaşamadığınız sürece bu şekilde devam edersiniz. Sorun olacağını sanmıyorum. Şimdiye kadar kendini gösterir ve sizi üzerdi zaten.

Ben 100 lük hıza çıktığımda SNR 9,5 lara düşmüştü, bir kaç gün sonra garip şekilde aynı hızda 10,5-11,5 lara yükseldi ve böyle devam ediyor.

Bu arada 5 ms nasıl efsane bir değer böyle, ben 17 ms altını görmedim hiç, tarih yazmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 15 Haziran 2021; 18:57:58 >

Modemde anlık kesintiler oluyor ve bağlantı tekrar geldiğinde telefon otomatik olarak bağlanmıyor, 5ghz kapalı sadece 2.4 ghz açık , modemi aldığımda Turknet tarafından kurulu gelmişti, yapmam gereken bir ayar vs. varmı ?

• Legend_84 kullanıcısına yanıt

Hocam 5 Ghz ve 2,4 Ghz i ayıralım. Ayrı şifre ve isim verelim. İsimlerde boşluk ve türkçe karakter olmasın. Birde her iki wifi de açık olsun. Wifi kanal ayarları otomatikte olsun.

Üzerinde hangi yazılım var?

Dediğiniz şekilde yaptım bakalım sonuç ne olacak ,

Geçerli Firmware Versiyonu: V5.50(ABPM.3)b2_F0

Geçerli WWAN Paketi Versiyonu: 1.18

• Legend_84 kullanıcısına yanıt

Hocam bu ayarlardan sonuç alamazsanız, modeme aşağıdaki en güncel yazılımı yükleyelim. Yüklemeden önce kullanıcı adı ve şifrenizi kaydedin, tekrar turknet e sormak zorunda kalmazsınız. Güncelleme ihtiyacı olursa sonrasında modemi resetlemeyi unutmayın.

İki linkte aynı yazılıma gidiyor

https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360014615300-VMG8623-T50B-T%C3%BCrknet-V550ABPM4F0-

ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/VDSL_MODEMLER/V550ABPM4F0.bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 21 Haziran 2021; 23:25:39 >

• Teşekkürler Hocam.

• Kablonet için alan bir arkadaş, VMG 3625 T50B nin uyumsuz olduğunu ve geri iade ettiğini yazmış. Kablonet için düşünenler dikkat !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci1

Kablonet için alan bir arkadaş, VMG 3625 T50B nin uyumsuz olduğunu ve geri iade ettiğini yazmış. Kablonet için düşünenler dikkat !!!

Adsl2, Vdsl2 ve Fiber desteklidir. Kablonet için coax girişi yoktur.

• Arkadaşlar modemin arayüzündeki ayarlarda Hücresel Yedekleme diye bir kısım var,bu tam olarak ne işe yarıyor acaba?Bunu kapatsak herhangi bir sorun yaşar mıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Achievement Hunter

Arkadaşlar modemin arayüzündeki ayarlarda Hücresel Yedekleme diye bir kısım var,bu tam olarak ne işe yarıyor acaba?Bunu kapatsak herhangi bir sorun yaşar mıyız?

3G modemin çalışmasına yarıyor. Kapatabilirsiniz bir sorun yaratmaz

• merhaba arkadaşlar. türknet'ten sipariş verdiğim bu model modem, bugün elime ulaştı. direkt kurulumu yaptım fakat hızım 33-34 mbps'den 24'e sabitlendi-düştü.

eski modemi tekrar geri taktım yine 30-32 bandında hız aldım,

yeni modemi tekrar geri taktım ve yine 24-25'lere düştü download hızım. sorun ne kaynaklı acaba yapmam gereken bir ayar mı var?

YENİ MODEM DEĞERLERİ :

=============================================================================

xDSLFwVersion:   FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0

Line State:   Up

Modulation:   ITU G.993.2(VDSL2)

Annex Mode:   ANNEX_B

=============================================================================

INP downstream: 47087

INP upstream: 15015

shineGINPdownstream: 0

shineGINPupstream: 0

reinGINPdownstream: 0

reinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

near-end fast channel bit rate: 24679 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

far-end fast channel bit rate: 7192 kbps

near-end FEC error fast: 188

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 20

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 0

far-end FEC error interleaved: 0

far-end CRC error fast: 0

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

DSL uptime :37 min, 10 secs

DSL activetime :0 min, 19 secs

Downstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin downstream: 8.1 dB

output power upstream: 6.5 dbm

attenuation downstream: 25.7 dB

Upstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin upstream: 8.2 dB

output power downstream: 13.0 dbm

attenuation upstream: 27.0 dB

ESKİ MODEM DEĞERLERİ :

Upload Çıkış Gücü : 6.0

Download Çıkış Gücü : 13.4

Upload Kapasite Hızı : 9872 kbps

Download Kapasite Hızı : 32860 kbps

Upload Mevcut Hızı : 8192 kbps

Download Mevcut Hızı : 35752 kbps

Upload Noise Margin : 8.1 dB

Upload Attenuation : 30.7 dB

Download Noise Margin : 7.8 dB

DownloadAttenuation : 0.0 dB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anemoia -- 29 Haziran 2021; 18:17:8 >

• anemoia kullanıcısına yanıt

Hocam hangi yazılım var modemde, sanki ISS hızları limitlemiş gibi duruyor. Kişisel tavsiyem ilk önce kullanıcı adı ve şifrenizi bir kenara not edip modemi resetleyin, olmadı yeni yazılım yükleyip resetleyin.

modemi bir kez resetledim ( iğne gibi bir şeyle basılan tuş ile ) ama bir şey değişmedi. Bu yazılım ile birlikte geldi modem

V5.50(ABPM.3)b2_F0

Türknet sitesine baktığımda da teknik bilgilerde 24mbps yazıyor zaten.

35Mpbs paketimi 75'e çıkarttırdım çünkü altyapı sorgulamalarımda 75 desteklediği gözükmekte, 3-4 gündür onun geçişini bekliyorum paket geçti ama hız yükselmedi.

Dün kullanıcıyla alakalı sorun tespit edilmiş iç tesisat vs yazıyordu bugün ise

Türk Telekom Sisteminden Gelen Durum Güncellemesi

Arıza Bildirim Tarihi : 25-06-2021 22:03:37

Görev : ISLAH

Görev Bildirim Zamanı : 29-06-2021 15:07:00

Arıza ID :2021062700086880360

Arıza Durum Açıklama : Arıza kontrolü yapıldı

İş Emri ID : 2021062900209815513

İş Emri Durum Açıklama : Arıza ile ilgili kontroller yapılarak çözümlenmek üzere bir üst ekibe eskale edilmiştir

Log : SAHADA FİZİKSEL SORUN TESPİT EDİLMİŞTİR

İşlem Sonuç Kodu : Kontrol

İşlem Sonuç Grubu : Kontrol

Geçen Süre Tipi :TurkTelekom

Böyle güncelleme gelmiş destek mesajına, bununla alakalı olabilir mi bu hız düşüşü sizce?

Evet hocam büyük ihtimalle sorun belirtilen teknik arıza kaynaklı gibi. Arızanın çözülmesini beklemek en güzeli.

Modeminizle ilgili daha güncel yazılımlar mevcut (ABPM 4) fakat arıza modem veya yazılımdan değil.

Bir ihtimal saha dolabı ile modemdeki Mediatek işlemci arasında uyum sorunuda yaşıyor olabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Haziran 2021; 21:28:48 >

bahsettiğiniz uyum sorununun çözümü nedir peki?

Hocam 75 Mbit hız paketine geçiş yaptığınızı yeni farkettim. Dolayısıyla modemlerin en az birinden kablolu hız testinden en kötü 70 Mbit civarı hız alabilmeniz lazım.

Bu durumda sizin saha dolabınızdaki portta sorun var gibi görünüyor. Eğer boş port varsa sizin hattınızı ona aktarırlar yoksa biraz sürüncemede kalabilir sizin hız problemi.

Yada hepimizi şaşırtıp komple kutuyu değiştirirler.

Can sıkıcı bir durum, umarım düzelir.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.