Şimdi Ara

ZYXEL P660HN-F1Z Access point?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar ZYXEL P660HN-F1Z modemi almayi dusunuyorum simdilik modemi Access point olarak kullanmak istiyorum bu modemi Access point olarak kullanmak mumkun mu? airties modemlerin cogunu Access point olarak kullanmak mumkun forumda anlatimida var ama ZYXEL hakkinda bir bilgim yok yardimci olursaniz sevinirim.

Saygilarimla...

• Edit:ZYXEL P660HN-F1Z access point olarak aklımda kalmış..Modem hakkında biraz araştırma yaparsanız bridge özelliği varsa ki büyük ihtimal vardır rahatlıkla kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 19 Ekim 2010; 16:34:01 >
  • Aşağıdaki adımları takip ederek cihazınız bridge moda alıp AP olarak kullanabilirsiniz.
    Öncelikle 192.168.1.1 ile modem arayüzüne bağlantı kurunuz.

Ağ > Geniş Alan Ağı > Mod (Bridge)(Köprü)
    Ağ > Geniş Alan Ağı > Kapsülleme (RFC1483)
    Ağ > Geniş Alan Ağı > Çoklama (LLC) > Uygulaya basınız.

Ağ > Yerel Alan Ağı > Dhcp Setup (Kurulumu) > Dhcp(Kapalı)(Hiçbiri) > Uygulaya basınız.
    Son olarak da; ZyXEL modemin Lan ip adresini mevcut modeminizin ip adresi ile aynı networkten bir ip veriniz Örn. Mevcut Modem 192.168.1.1 ZyXEL 192.168.1.2
    Bu ayarlar içinde Ağ > Yerel Alan Ağı den değişikleri yapabilirsiniz.

Ağ > Kablosuz Yerel Alan Ağı > Buradanda kablosuz wlan ayarlarınız tamamlarsanız ayarlarınız bitmiş olucaktır.
    Mevcut modeminizden ethernet ile ZyXEL'e bağlantı sağlayanıp wifi olarak ZyXEL'e bağlanıp internete giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

• cok tskler bunu denediniz mi? cunku modemi henuz almadim alinca olmazsa elimde patlamis gibi bisey olacakta
  • Cihazda Router ve Bridge özelliği var onu biliyorum.. Yani yapmak istediğiniz işlem X marka modem ile HN-F1Z arasında ethernet kablosu takılı olacak ve HN-F1Z'den Bridge(köprü) modunda kurulu iken kablolu veya kablosuz olarak internete girebilmek ise yukarda yazdığım kurulumla istediğinizi gerçekletirebilirsiniz =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImaheLper

Cihazda Router ve Bridge özelliği var onu biliyorum.. Yani yapmak istediğiniz işlem X marka modem ile HN-F1Z arasında ethernet kablosu takılı olacak ve HN-F1Z'den Bridge(köprü) modunda kurulu iken kablolu veya kablosuz olarak internete girebilmek ise yukarda yazdığım kurulumla istediğinizi gerçekletirebilirsiniz =)

belki reapeter olarakda kullanabilirsiniz;x modem ile hn-f1z arasında hiç bi kablo olmadan.Bence hiç kendinize macera aramayın, bridge - reapeter özellikli access point alıp rahat rahat kullanın tabi ekstra bi durum yoksa sizin için. aklımda kalan airties ap-400 bunda herşey mevcut ve 4portlu forumdan bi arkadaşa satmıştım.Buda işinizi görebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiftless

quote:

Cihazda Router ve Bridge özelliği var onu biliyorum.. Yani yapmak istediğiniz işlem X marka modem ile HN-F1Z arasında ethernet kablosu takılı olacak ve HN-F1Z'den Bridge(köprü) modunda kurulu iken kablolu veya kablosuz olarak internete girebilmek ise yukarda yazdığım kurulumla istediğinizi gerçekletirebilirsiniz =)

belki reapeter olarakda kullanabilirsiniz;x modem ile hn-f1z arasında hiç bi kablo olmadan.Bence hiç kendinize macera aramayın, bridge - reapeter özellikli access point alıp rahat rahat kullanın tabi ekstra bi durum yoksa sizin için. aklımda kalan airties ap-400 bunda herşey mevcut ve 4portlu forumdan bi arkadaşa satmıştım.Buda işinizi görebilir

Dediğim gibi sadece Router ve Bridge özelliği mecvut ;) Tabiki özel bir durum söz konusu değilse amacına uygun Repeater özelliği olan cihaz alırsa daha güzel olur =))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airties Acces Point
    13 yıl önce açıldı
    Linksys wag54gp2 <<<genel konu>>>
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Dediğim gibi sadece Router ve Bridge özelliği mecvut ;) Tabiki özel bir durum söz konusu değilse amacına uygun Repeater özelliği olan cihaz alırsa daha güzel olur =))

F/w değişikliği yaparak vesaire o açıdan araştırmasını önermiştim

• access point almama gerek yok yaw zyxel teknık servısınıde aradım onlarda köprü modunda calıstırabılecegımı soyledıler komsudan gelen kabloyu zyxel te takıp kablosuz yapıcaktım zaten ImaheLper tarıf ettıgı sekılde mumkun bu durum gecıcı olduugu ıcın acces poınt almama gerek yok amacım kardeslerım unı sınavına hazırlanıyorlar evde ınt gormesınler yardımlarınız ıcın tskler bırazdan vatandan sıparıs edıcem hazır kampanyalıyken 139 tl 6 taksıt :D ztn laptoptakı kartımda 5100 AGN 300 mbps ıle baglanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibotan -- 20 Ekim 2010; 21:18:19 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

F/w değişikliği yaparak vesaire o açıdan araştırmasını önermiştim

Yok en güncel yazılımında bu şekiLde Router ve Bridge olarak gözüküyor Son fw'si BJI.4 daha günceli cıkmadı Ftp'den baktım =)

@alibotan ; Rica ederim 300mbps ile sorunsuz bağlantılar dileğimle =)

• saol tskler cumlemız en yuksek hız ve en ıyı yardımlasma bagı ıle baglanmak dılegıyle...

saygılarımla...
  • diğer arkadaşlarada yardımcı olmak isterim ZyXEL wireless modemler accespoint olarak kullanılabilinir yalnızca önünde bulunan modem yada routerdan araya kablo çekerek kullanabilirsiniz fakat wap3205 ürününde araya kablo cekmeden marka modem gözetmeksizin kablosuz olarak görüşebiliri. kablonet modem kullanıp kablosuza çevirmek isteyen arkadaşlar ise NBG-417 N ürün alıp bu ürünü router moda alarak birden fazla makineyi internete kablosuz olarak çıkartabilir.
  • slm arkdaşlar ben arkdaşımın evindeki modemden tplink outdoor dış anten ile sinyal aldım antenden aldığım sinyali ket6 ile zyxel p660f1 modemime bağladım modemin arayüzünde arkadaşımızın dediği gibi ayarları yaptım internenete bağlanıyorum fakat kopma oluyor sonra tekrar bağlanıyor olmadı yani bu nasuıl çözebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibotan

cok tskler bunu denediniz mi? cunku modemi henuz almadim alinca olmazsa elimde patlamis gibi bisey olacakta

selam öncelikla bilgilendirmeniz için teşekür ederim dediğiniz ayarları yaptım internete bağlandı fakat kopmlar oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.