Şimdi Ara

ZYXEL P-660HN-F1Z KURULUM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
20.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir türlü kuramadım. Eski modemimden yazıyorum şu anda. Bağlantıda vs. bir problem yok ama "Cihaza bağlanılamıyor. Cihazın açık olduğundan ve kablosunun bağlı olduğundan emin olun" diye hata veriyor kurulum aşamasında. Bahsedilen tüm ışıklar yanıyor "POWER" , "ETHERNET" , "WLAN/WPS" , "DSL" bunlar yanıyor. Ama bir türlü kuramadım hata veriyor 5-6 seferdir deniyorum olmadı bir türlü. Sizce sebebi ne olabilir?

ZYXEL P-660HN-F1Z KURULUM SORUNU

• Modemi arka reset tuşundan sıfırlayın ince uçlu bir cisimle hafifce basip 10-15 sn bekleyin.Ardından modemin kullanma klavuzunda yazan (siz genede kontrol edin) 192.168.1.1 (admin/1234 standart fabrika verileri) kullancı adı şifreyi girin internet tarayıcınız üstünden modeme bağlanın.DNS filan girili ise TCP/IP altında bunu silin.Bende bu modemi kullanıyorum kolay kurulum cd kullanmadım web arayüzünü kullanarak kurulum yapmak daha pratik ve gelişmiş özelliklerine tam olarak hakim olabiliyorum modemin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyLord4u

Modemi arka reset tuşundan sıfırlayın ince uçlu bir cisimle hafifce basip 10-15 sn bekleyin.Ardından modemin kullanma klavuzunda yazan (siz genede kontrol edin) 192.168.1.1 (admin/1234 standart fabrika verileri) kullancı adı şifreyi girin internet tarayıcınız üstünden modeme bağlanın.DNS filan girili ise TCP/IP altında bunu silin.Bende bu modemi kullanıyorum kolay kurulum cd kullanmadım web arayüzünü kullanarak kurulum yapmak daha pratik ve gelişmiş özelliklerine tam olarak hakim olabiliyorum modemin.

Hocam Allah razı olsun , resetlemekle geçtim IP kısmını ama bu sefer kullanıcı adı ve şifrede takıldım. Bu kullanıcı adı ve şifre kota öğrenmek için girdiğimiz kullanıcı adı ve şifre değil mi? O ise giriyorum her seferinde yanlış diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

Orijinalden alıntı: SkyLord4u

Modemi arka reset tuşundan sıfırlayın ince uçlu bir cisimle hafifce basip 10-15 sn bekleyin.Ardından modemin kullanma klavuzunda yazan (siz genede kontrol edin) 192.168.1.1 (admin/1234 standart fabrika verileri) kullancı adı şifreyi girin internet tarayıcınız üstünden modeme bağlanın.DNS filan girili ise TCP/IP altında bunu silin.Bende bu modemi kullanıyorum kolay kurulum cd kullanmadım web arayüzünü kullanarak kurulum yapmak daha pratik ve gelişmiş özelliklerine tam olarak hakim olabiliyorum modemin.

Hocam Allah razı olsun , resetlemekle geçtim IP kısmını ama bu sefer kullanıcı adı ve şifrede takıldım. Bu kullanıcı adı ve şifre kota öğrenmek için girdiğimiz kullanıcı adı ve şifre değil mi? O ise giriyorum her seferinde yanlış diyor.

Hayır oo kullanıcı adı ve şifreyi girmeyeceksin modeme.O senin internet hizmeti alduğın ad ve şifredir.Sen modeme ayar yapacaksın.Bunun için yapman gerekenleri bir önce ki mesajımda belirtmiştim.Kurulumu ister cd isterse web arayüzünden olsun oldukça basit ve türkçe menüler.Standart fabrika çıkışı bu modemin ham olarak son kullanıcıya geldiğinde modeme ayar yapmak için kullanacaginiz ad ve şifre admin-1234 şeklinde idi son hatirladiğim.Kurulum aşamasının ilk bölüöünde bu şifreyi size değiştirmeniz gereken menü otomatik olarak gelecek birinci aşaması ondan sonra ADSL kısmından bağlantı ayarlariniz ve kablosuz SSID adı ve şifreyi vermek kaliyor.Şifreleme tipi kablosuzda WPA-PSK2 verin modem 300Mbps kablosuz özelliği devreye girmez.Kullanma klavuzu varsa takildiğiniz yerde yardimci olur.Ek olarak bilen biri ile modeme son yazılımını (firmware) yükleyin.Tek başınıza beceremezseniz modemde sıkıntı meydana gelmesin uyarayım.Ama güncelleme şart modem çok daha iyi çalışıyor.

• Arkadaşlar TTNET'î aradım. Tarayıcı üzerinden kurulum yaptık ve sorun çözüldü. Yaklaşık 25 dk.'da. Sorunum kalmadı , yardımcı olan arkadaşlardan Allah razı olsun.
  • win 7 de o kurulum exesini yönetici olarak çalıştırmak gerekiyor yoksa ttnet kullanıcı adı ve şifresi hatalı diyor
  • konuyu okuyup web arayüz ekranından modemi kurmak isteyen arkadaşlara yardımcı olacak teknik dokümanlar aşağıdaki gibi dir.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/2.%20Aray%FCz/Internet%20Ayarlari.doc

ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/2.%20Aray%FCz/Yeni%20Menu%20Wlan%20Ayarlari.doc

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendede aynı modem var kullanım kılavuzundakileri harfiyen uyguladım ama siz yinede modeme reset atın gerçi konu üzerinden uzun zaman geçmiş ama olsun
  • ZyXEL adsl modemleri WEB Arayüzü Üzerinden basitçe kurmak ve gerekli ayarlara ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz herşey bu makalede anlatılmış.
    konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.