Teşekkür ederim deneyip sonucunu yazarım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (22. sayfa)

-
-
Snapshot dağıtımları yüklemeyi deneyip brick yapanlar için yeni u-boot imajı.
Sorun 8 MB üstü kernel imajlarının açılamamasından kaynaklanıyordu, yeni u-boot(bios) imajı 8 MB üstü kernel imajlarını desteklemektedir.
https://www.mediafire.com/folder/24t2jp95m3o43/P2812-HNU-F1
Ana konu adresi:
https://forum.openwrt.org/t/zyxel-p2812hnu-f1-u-boot/100281/6
-
Yani bu u-boot u kullanarak 18 sürümü ve ara sürümü kurmadan doğrudan 19 veya 21 sürüm kurulabilir doğru mu anladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: admestosYani bu u-boot u kullanarak 18 sürümü ve ara sürümü kurmadan doğrudan 19 veya 21 sürüm kurulabilir doğru mu anladım.
Bu sorunun cevabını bende merak ettim doğrusu
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33
Bu mesaj silindi.Alıntı
metni:2) En son 19.07.8 yüklemem sonrası nedense firefox luci menüsüne giriş yapmadı. Chrome'dan giriş yapabildim. Daha sonrada düzeldi. Bunu yaşayanlar chrome la çözüm elde edebilir. Bu bende de oldu, hatta chorme da yaşadım bu sorunu. Birkaç kez modemi resetleyerek aştım.
Alıntı
metni:3) luci den reboot yaptığım zaman cihaz reboot etmiyor. tüm ışıklar sönüyor ve öyle kalıyor. reboot için modemi kapatıp açıyorum. bir problem değil ama tüm 19.07.8 kullanıcıları böyle mi merak ettim. Bunu da denedim bahsettiğin şekilde kalıyor. Aç kapa yapmak gerekiyor.
Alıntı
metni:4) Wifide sorun yaşamadım. 19.07.8 de aktifleştirdim. telefonda 72mbps olarak aynı orjinal yazılım gibi bağlandı. Wifi stabil gözüküyor. aynı şekilde hatta sürücüyü yükledikten sonra aç kapadan sonra kendiliğinden aktif oluyor.
Alıntı
metni:5) Tera termde klavyeden yazmaya çalışınca yazılar karışıyor. Devamlı kopyala yapıştır ile ilerleyebildim. Kopyala yapıştır yapıyorum son harfi ekranda göstermiyor ama enter yapınca o harfle birlikte tüm girdiyi çalıştırıyordu. Tera term win10 uyumsuzluğu veya ekran kartı sürücü uyumsuzluğu gibi birşey olabilir. win10 uyumsuzluğu olabilir. win7 kullanıyorum kullanıcı adı yazarken sorun yaşadım. Alt-shift denemek sorunu çözebilir diye tahmin ediyorum.
-
Sıfırdan kurulum bahsediyorsanız şöyle;
Alıntı
metni:nand erase.chip tftpboot openwrt-lantiq-p2812hnufx_nandtpl-u-boot-16M-patch.img nand erase 0 $filesize && nand write $fileaddr 0 $filesize u boot yazdınız diyelim devamında
Alıntı
metni:mtdparts add nand0 256k uboot mtdparts add nand0 128k uboot-env mtdparts add nand0 3m kernel mtdparts add nand0 - ubi setenv ethaddr AA:BB:CC:DD:EE:F1 setenv nboot 'nand read 0x80800000 0x60000 0x300000; bootm 0x80800000' setenv bootcmd 'run nboot' saveenv . tftpboot openwrt_21.02-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-initramfs-kernel.bin bootm $fileaddr şeklinde direkt 21.02 ile cihazı açabilrsiniz. Önemli nokta çağırdığınız kernel ram binary dosyası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 22 Eylül 2021; 18:10:18 >
-
Ben 21.02 sürümünü sevdim, web server olarak nginx ekledim, birde tema ile güzel oldu. Kablosuz özelliğini kullanmıyorum cihazın.
-
quote:
Bu mesaj silindi.Bunu belirtmen iyi oldu. Boşuna tekrar kurulum ayarlar vs uğraşmak gerçekten vakit alabiliyor. Ben şimdilik 19.07.8 de devam edeceğim. Bir sıkıntı yaşamadım şu an memnunum. Aslında 2812 için yeni sürüm çıktığında Wi-Fi sürücüsünü içine entegre etseler ya daha güzel olmaz mı?
quote:
Bu mesaj silindi.@eskibirkurt aslında burada benim için kritik olan çekim gücünden ziyade çipin ısınma sorunu acaba bu yöntemle Ralink çipi bi nebze olsun rahata kavuşup serinleyecek mi? Ya da tam tersi mi olacak? Zaten sıcak olan çip daha da ısınacak mı? Büyük olasılık sıcaklık değişmeye de bilir. Bunu nasıl takip edebilirsin bilmiyorum ama bunun tespitini yapıp sonucu paylaşabilirsen oldukça faydalı bir sonuç çıkarmış oluruz. Bu kısım bu cihazda kanayan tek yara.
Arkadaşlar merhaba elimde bu modemden bulunuyor konuyu görünce merak saldım ve birkaç soru sormak istiyorum.
1- Bu yazılım ile ping imde kayda değer bir düşme olur mu ?
2- Suan 35 mbit kullanıyorum yarın birgün hızımı yükselttiğimde herhangi bir ayar yapmama gerek varmı ?
3- Openwrt sitesinde yeni sürüm çıkmış kernel ve upgrade dosyaları mevcut ilk sayfadaki anlatıma göre kurulum yaptığımda sadece upgrade dosyasını yüklemem yeterli olur mu ? yoksa kernelide güncellemeli miyim ?
4- Kernel dahil temiz bir son sürüm kurulumu için hangi yolu izlemeliyim.
konuda gezindim ancak modem firmware konusuna yabancı olduğum için şuanda kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.
-
Kernel konusu benim de kafama takıldı sürekli yüklemek gerekiyor mu acaba? Şimdiye kadar yaptığım güncellemelerde kernel dosyasını ayrı olarak hiç yüklemedim ama yayınlanan yeni sürümlerde kernel dosyaları vardı. Yüklersek fark eden bişey olur mu acaba?
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X