Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
74.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LiberaL kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim deneyip sonucunu yazarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapshot dağıtımları yüklemeyi deneyip brick yapanlar için yeni u-boot imajı.

    Sorun 8 MB üstü kernel imajlarının açılamamasından kaynaklanıyordu, yeni u-boot(bios) imajı 8 MB üstü kernel imajlarını desteklemektedir.

    https://www.mediafire.com/folder/24t2jp95m3o43/P2812-HNU-F1


    Ana konu adresi:

    https://forum.openwrt.org/t/zyxel-p2812hnu-f1-u-boot/100281/6





  • wywh kullanıcısına yanıt

    Yani bu u-boot u kullanarak 18 sürümü ve ara sürümü kurmadan doğrudan 19 veya 21 sürüm kurulabilir doğru mu anladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OpenWRT 20210911 Snapshot sürümü derledim kullanmak isteyen olursa.


    https://www.mediafire.com/file/kqee0rvs6ximzbv/openwrt-snapshot-v20210911-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin/file



    Snapshot sürümüdür, openwrt-lantiq-p2812hnufx_nandtpl-u-boot-16M-patch.img u-boot ile çalıştırınız, değilse cihazınız brick olabilir.


    *Wifi ayarları hazır olmasına rağmen ilk başlangıçta SSID yayın yapmıyor Disable/Enable yapınca aktif oluyor onu çözemedim.


    Alıntı

    metni:
    Yeni Özellik:luci web arayüzü snapshot için aktif edildi.Yeni Özellik:nft-qos paketi varsayılanda eklendi.Yeni Özellik:sqm paketi varsayılanda eklendi.Yeni Özellik:ddns paketi varsayılanda eklendi.Yeni Özellik:adblock paketi varsayılanda eklendi.Yeni Özellik:stubby paketi varsayılanda eklendi.Yeni Özellik:wget-ssl paketi varsayılanda eklendi.Yeni Özellik:curl paketi varsayılanda eklendi.Yeni Özellik:htop paketi varsayılanda eklendi.
    İyileştirme:luci-ssl-openssl seçildi, web arayüzü biraz daha hızlı çalışıyor.İyileştirme:wan dsl0.35 aktif olarak geliyor.
    Düzeltme: wifi RT3062.eeprom eklendi. Düzeltme: wifi sorunu /etc/rc.local üzerinden echo 1 > /sys/bus/pci/rescan komutu ile çözüm sağlandı.


    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 12 Eylül 2021; 12:32:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: admestos

    Yani bu u-boot u kullanarak 18 sürümü ve ara sürümü kurmadan doğrudan 19 veya 21 sürüm kurulabilir doğru mu anladım.

    Bu sorunun cevabını bende merak ettim doğrusu Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33

    Bu mesaj silindi.

    Alıntı

    metni:
    2) En son 19.07.8 yüklemem sonrası nedense firefox luci menüsüne giriş yapmadı. Chrome'dan giriş yapabildim. Daha sonrada düzeldi. Bunu yaşayanlar chrome la çözüm elde edebilir.


    Bu bende de oldu, hatta chorme da yaşadım bu sorunu. Birkaç kez modemi resetleyerek aştım.



    Alıntı

    metni:
    3) luci den reboot yaptığım zaman cihaz reboot etmiyor. tüm ışıklar sönüyor ve öyle kalıyor. reboot için modemi kapatıp açıyorum. bir problem değil ama tüm 19.07.8 kullanıcıları böyle mi merak ettim.


    Bunu da denedim bahsettiğin şekilde kalıyor. Aç kapa yapmak gerekiyor.



    Alıntı

    metni:
    4) Wifide sorun yaşamadım. 19.07.8 de aktifleştirdim. telefonda 72mbps olarak aynı orjinal yazılım gibi bağlandı.


    Wifi stabil gözüküyor. aynı şekilde hatta sürücüyü yükledikten sonra aç kapadan sonra kendiliğinden aktif oluyor.



    Alıntı

    metni:
    5) Tera termde klavyeden yazmaya çalışınca yazılar karışıyor. Devamlı kopyala yapıştır ile ilerleyebildim. Kopyala yapıştır yapıyorum son harfi ekranda göstermiyor ama enter yapınca o harfle birlikte tüm girdiyi çalıştırıyordu. Tera term win10 uyumsuzluğu veya ekran kartı sürücü uyumsuzluğu gibi birşey olabilir.


    win10 uyumsuzluğu olabilir. win7 kullanıyorum kullanıcı adı yazarken sorun yaşadım. Alt-shift denemek sorunu çözebilir diye tahmin ediyorum.





  • admestos kullanıcısına yanıt

    Sıfırdan kurulum bahsediyorsanız şöyle;


    Alıntı

    metni:
    nand erase.chiptftpboot openwrt-lantiq-p2812hnufx_nandtpl-u-boot-16M-patch.imgnand erase 0 $filesize && nand write $fileaddr 0 $filesize


    u boot yazdınız diyelim devamında



    Alıntı

    metni:
    mtdparts add nand0 256k ubootmtdparts add nand0 128k uboot-envmtdparts add nand0 3m kernelmtdparts add nand0 - ubisetenv ethaddr AA:BB:CC:DD:EE:F1setenv nboot 'nand read 0x80800000 0x60000 0x300000; bootm 0x80800000'setenv bootcmd 'run nboot'saveenv.tftpboot openwrt_21.02-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-initramfs-kernel.binbootm $fileaddr



    şeklinde direkt 21.02 ile cihazı açabilrsiniz. Önemli nokta çağırdığınız kernel ram binary dosyası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 22 Eylül 2021; 18:10:18 >




  • Ben 21.02 sürümünü sevdim, web server olarak nginx ekledim, birde tema ile güzel oldu. Kablosuz özelliğini kullanmıyorum cihazın.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi


    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33

    Bu mesaj silindi.

    Bunu belirtmen iyi oldu. Boşuna tekrar kurulum ayarlar vs uğraşmak gerçekten vakit alabiliyor. Ben şimdilik 19.07.8 de devam edeceğim. Bir sıkıntı yaşamadım şu an memnunum. Aslında 2812 için yeni sürüm çıktığında Wi-Fi sürücüsünü içine entegre etseler ya daha güzel olmaz mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33

    Bu mesaj silindi.

    @eskibirkurt aslında burada benim için kritik olan çekim gücünden ziyade çipin ısınma sorunu acaba bu yöntemle Ralink çipi bi nebze olsun rahata kavuşup serinleyecek mi? Ya da tam tersi mi olacak? Zaten sıcak olan çip daha da ısınacak mı? Büyük olasılık sıcaklık değişmeye de bilir. Bunu nasıl takip edebilirsin bilmiyorum ama bunun tespitini yapıp sonucu paylaşabilirsen oldukça faydalı bir sonuç çıkarmış oluruz. Bu kısım bu cihazda kanayan tek yara.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba elimde bu modemden bulunuyor konuyu görünce merak saldım ve birkaç soru sormak istiyorum.


    1- Bu yazılım ile ping imde kayda değer bir düşme olur mu ?


    2- Suan 35 mbit kullanıyorum yarın birgün hızımı yükselttiğimde herhangi bir ayar yapmama gerek varmı ?


    3- Openwrt sitesinde yeni sürüm çıkmış kernel ve upgrade dosyaları mevcut ilk sayfadaki anlatıma göre kurulum yaptığımda sadece upgrade dosyasını yüklemem yeterli olur mu ? yoksa kernelide güncellemeli miyim ?


    4- Kernel dahil temiz bir son sürüm kurulumu için hangi yolu izlemeliyim.


    konuda gezindim ancak modem firmware konusuna yabancı olduğum için şuanda kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.

  • By_Remorseless kullanıcısına yanıt

    Kernel konusu benim de kafama takıldı sürekli yüklemek gerekiyor mu acaba? Şimdiye kadar yaptığım güncellemelerde kernel dosyasını ayrı olarak hiç yüklemedim ama yayınlanan yeni sürümlerde kernel dosyaları vardı. Yüklersek fark eden bişey olur mu acaba?

  • Sanırım kernel dosyası yüklemeden 21.02 olan son sürüme güncelleme mümkün değil. Konunun uzmanı arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Remorseless -- 19 Eylül 2021; 0:11:36 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.