22 yaşındaki bir genç kızın başörtüsü takmadığı için polis tarafından dövülerek öldürülmesinden sonra Türkiyedeki İranlılar Atatürk heykeli önünde İran molla rejimini protesto gösterisi düzenlediler. Biz Atatürkün kıymetini bilmeyelim daha,İranlılar onun kıymetini acı tecrübeler yaşayarak öğrendiler. ![]() “Atatürk heykeli önünde toplanan çok sayıda İran vatandaşı, ahlak polisleri tarafından katledilen 22 yaşındaki Mehsa Emini'yi anıp, rejimi protesto ettiler.” https://twitter.com/aykiricomtr/status/1571549146426871808![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 19 Eylül 2022; 19:59:47 > |
Zulme Uğrayan İranlılar Atatürk e sığındı

-
-
Atatürk çok çok büyük bir liderdi bu toprağın insanına siz saray kulu değilsiniz milletsiniz insansınız dedi kadınlar cariye değildir oyuncak değildir dedi bunu anlamayanlar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atatürk sadece ülkemize değil, bilhassa tüm çevre ülkeleri devrimleri ve kısa sürede yaptıkları ile etkilemiş liderdir.
Siyasal islamcıların ölümüne nefret etmesi bu nedenledir.
Din dogmaları içinde kıvranan insanlar kurtuluşu Atatürk'te araması boşuna değil.
Umarım İran'daki mücaadelelerini kazanırlar. "Şeriat isterük" diyen şu kadınlara baksın
Ayrıca size birde kitap tavsiyesi vereyim. Yazarın İranlı biriyle evlenmesini konu alan başından geçen hikayeyi anlatan
"Şu dağın ardı iran" kitabını temin edin ve muhakkak okuyun derim.
-
Din baskisi yuzunden intihar etmeye kalkan kadinlar oldu bu memlekette ben bizzat sahidim
-
Antalya'da tatile gelmiş 15-20 İranlı'nın Atatürk heykeli önünde eylem yapmasının oraya gül bırakmasının mum yakmasının kimseye faydası yok.
Bir eylem protesto yapacaksalar İran'da yapacaklar. Kim gördü kim duydu sanki burada onları.
-
Dikkat edin Türkiye'de başörtüsü üzerinden acıtasyon yapanların biri bile İran'da yaşanılan bu vahşete dair tek bir açıklama bile yapmadı.Halbuki tam tersi olsaydı şuan ortalığı inletirlerdi.
Türkiye'de ki kadınların en büyük şansı inandıkları inancın hükümleri ile 'gerçekten' tanışmamış olmalarıdır.Türkiye'de kadınlar kapalı veya açık olsun tamamen özgürdürler.Evet Amerika ve Avrupa'ya göre hala daha eksikliklerimiz olsa da Türkiye ortadoğu coğrafyasındaki kadınlar için adeta bir vahadır.Mesela geçen haftalarda BBC Türkçe Samsunda yaşayan Iraklıları gösteren bir video yayınlamıştı.Orada Iraklı kadınların ortak noktada buluştukları konu kadınların Türkiye'de bir değerlerinin olduğu ve 1.sınıf vatandaş muamelesi gördükleriydi.Bu nedenle Irak'a geri dönmek istemiyorlardı.
-
Boş işler hafız bunu Türkiye’de yada bir başka ülkede değil İran’da yapmaları lazım her ne kadar başka yerde protesto edersen et bu düzen yıkılmaz
şimdi Bahçeli hesabı ile bu yasaklara karşı çıkan her İranlı 2 tane asker arkadaşını ikna edecek onlarında aileleri 1 er kişi ikna edip bu yasağa karşı olup tepkilerini dile getirirse olay çözülür şimdi Türkiye de tatil bölgesinde Atatürk heykelinde 7 gün 24 saat 365 gün eylem yap İran da bu yasak kalkmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İran için anlamsız olduğunu söylüyorum. Kimin ruhu duydu sanki burada eylem yapan 15-20 kişiyi diyorum.
İran 85 milyon nufuslu bir ülke. Bir değişim istiyorsalar devrim istiyorsalar Tahran'da yapacaklar. İran'ın büyük şehirlerinde yapacaklar eylemi. Oranın kitlenmesi lazım madem memnun değilsin yönetimden sistemden değişmesi için kendi ülkende çabalıyacan.
Daha geçen sene seçim oldu İran'da en koyu dinci olan lider yüzde 72 ile seçildi. Cübbeli Sarıklı bildiğin adam. ( Çoğu seçime bile gitmiyor oy kullanmaya. Seçime katılım yüzde 48.8)
-
Sayı önemsiz olur mu yapmayın ALlah aşkına önemli olan şuhur flan nasıl laflar bunlar. İsterse 10 yıl orada aynı eylemi protestoyu yapsın ne geçecek eline. Azcık gerçekçi ve realist bakın şu olaylara.
Dünyanın hiç bir yerinde halka rağmen devrim olmamıştır olmazda. Ve çok nadirdir kansız devrim olması. Orta çağda Avrupa ve kilisenin savaşında milyonlar ölmüştür. Rusya'da çarlık yıkılırken gene milyonlar ölmüştür. Ülkemizde geçiş süreci sancılı olmuştur. Her ülke bir şey kazanırken bir şeyler feda etti bir şeyler verdi bu günlere gelmek için...
İranli 15-20 kişi burada Atatürk heykeli önünde resim vererek hiç bir şey yapamaz diyorum.
Not: Bu arada İran'a şeriatta devrimle gelmiştir. Şah'ı devirip İslam Cumhuriyeti yaptılar zamanında İran'ı. Bu işler ne yazık ki böyle. Her halk kendinden sorumlu ve hak ettiği gibi yönetilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 19 Eylül 2022; 22:16:39 >
-
Bir üyelik istisnasız nasıl tüm iktidarla alakalı veya karşıt konulara damlayıp normalleştirebilir, yalanlayabilir, önemsizleştirebilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ülkemizdeki atatürk düşmanı kansız fetocular pkk lılar aktroller fesli bademciler tarikatçılarda sabah akşam küfür edip dursunlar.
-
İranlı kadınlar mollaları protesto için saçlarını kesmeye ve başörtülerini yakmaya başlamışlar...
https://twitter.com/tele1comtr/status/1571808262131007495
Tele1 TVtwitter
“İran’da protestolar büyüyor! Kadınlar saçlarını kesip başörtülerini yaktı”https://twitter.com/tele1comtr/status/1571808262131007495
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 19 Eylül 2022; 23:7:28 >
-
Al İran'da da gösteri yapıyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam gösteri yapıyorlarsa yarın devrilir orada ki yönetim !
İran nufusu 85 Milyon diyorum. Sen bana 10 kişilik sözde gösteri atıyorsun. :) Yapmayın şöyle kendinizi...
Gösteri dediğin Tahran'ın yıkılması gerekir. Tüm halkın sokaklara dökülmesi geceyi gündüzü sokakta geçirmesi gerekir büyük çaplı bir iş veya devrim olması için.
-
-
Cevap mı vermiş oldun şimdi ?
Sonuç ne ben ona bakarım. Bu tarz cılız ve anlamsız eylemler ile hiç bir şey olmaz. Gösteri oluyor mu oluyor diye iki video atıyorsun bana alakasız bir şekilde.
Aynı mesajımın bir altında bir mesak daha var onu okudunuz mu? Bu tarz eylemlerin KİTLESEK olması ve çoğunluğun istemesi gerektiğini söylüyorum. Ve benim gördüğüm İran'da halen daha Şeriat taraftarları aşırı fazla. Daha 1 yıl önce yapılan seçimi ezici bir çoğunlukla kazanmışlar diyorum.
-
Yazdıklarını eğip bükmeden konuşamıyor musun? Böyle yaparak daha önce söylediğin sözleri kendin yalanlıyorsun (farkında değilsin)
Cılız mılız eylem oluyor mu sen ona bak! Bu işler bir anda büyümez, Molla rejimi şayet önlem alamazsa dalga dalga yayılır...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Atatürk çok çok büyük bir liderdi bu toprağın insanına siz saray kulu değilsiniz milletsiniz insansınız dedi kadınlar cariye değildir oyuncak değildir dedi bunu anlamayanlar var.
|
Atatürk sadece ülkemize değil, bilhassa tüm çevre ülkeleri devrimleri ve kısa sürede yaptıkları ile etkilemiş liderdir. Siyasal islamcıların ölümüne nefret etmesi bu nedenledir. Din dogmaları içinde kıvranan insanlar kurtuluşu Atatürk'te araması boşuna değil. Umarım İran'daki mücaadelelerini kazanırlar. "Şeriat isterük" diyen şu kadınlara baksın Ayrıca size birde kitap tavsiyesi vereyim. Yazarın İranlı biriyle evlenmesini konu alan başından geçen hikayeyi anlatan "Şu dağın ardı iran" kitabını temin edin ve muhakkak okuyun derim. |
Dikkat edin Türkiye'de başörtüsü üzerinden acıtasyon yapanların biri bile İran'da yaşanılan bu vahşete dair tek bir açıklama bile yapmadı.Halbuki tam tersi olsaydı şuan ortalığı inletirlerdi. Türkiye'de ki kadınların en büyük şansı inandıkları inancın hükümleri ile 'gerçekten' tanışmamış olmalarıdır.Türkiye'de kadınlar kapalı veya açık olsun tamamen özgürdürler.Evet Amerika ve Avrupa'ya göre hala daha eksikliklerimiz olsa da Türkiye ortadoğu coğrafyasındaki kadınlar için adeta bir vahadır.Mesela geçen haftalarda BBC Türkçe Samsunda yaşayan Iraklıları gösteren bir video yayınlamıştı.Orada Iraklı kadınların ortak noktada buluştukları konu kadınların Türkiye'de bir değerlerinin olduğu ve 1.sınıf vatandaş muamelesi gördükleriydi.Bu nedenle Irak'a geri dönmek istemiyorlardı. |
Ülkemizdeki atatürk düşmanı kansız fetocular pkk lılar aktroller fesli bademciler tarikatçılarda sabah akşam küfür edip dursunlar. |
İranlı kadınlar mollaları protesto için saçlarını kesmeye ve başörtülerini yakmaya başlamışlar... https://twitter.com/tele1comtr/status/1571808262131007495 ![]() “İran’da protestolar büyüyor! Kadınlar saçlarını kesip başörtülerini yaktı” https://twitter.com/tele1comtr/status/1571808262131007495![]() |
Merak etmeyin Çöl zihniyeti gelecek nesillerde karşılık bulamıyor zamanla azalarak bitecekler bu uzun bir süreç ama yapacak birşey yok. |
Gerçek başörtüsü zulmü ve mağduriyeti İran da yaşanıyor.
|
Umarım protestolar başarıya ulaşır. Siyasal İslam'ın gücü ele geçirdiğinde nasıl zulümler meydana geldiğini defalarca gördük, görmeye de devam edeceğiz.
|
Benzer içerikler
- efe oak barrel fiyat
- 6 aylık kira sözleşmesi olur mu
- fissler boykot mu
- erlik kimdir
- bir cafe aylık ne kadar kazanir
- nintendo switch 2 türkiye
- hbo max türkiye
- iphone fiyatları artar mı
- sıfır araba fiyatları
- türkiye çip üretimi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X