Şimdi Ara

ZTE ZXHN H3600p güncel H298A Root Etkinleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
5
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZTE ZXHN H3600P & Güncel H298A Root Etkinleştirme

Her iki model TT modem üzerinde test edilmiştir.

(H298A TTN.26_240416 - H3600P V9.0 TTN.5_240228)

Aşağıdaki bağlantıdan ZIP dosyasını indirip açın.

Oracle VirtualBox programını kurun ve “Ekle” seçeneğinden klasörü göstererek sanal sistemi başlatın.

(Ethernet bağlantısının köprü modunda seçili olduğundan emin olun) İnternet bağlantısına ihtiyaç yoktur.

Kullanıcı: root 

Parola: 1122pL

Giriş yaptıktan sonra root dizininde bulunan: ./zte uygulamasını çalıştırın.

( @enoymuss “Sol Modem” için yayınladığı videoyu referans alabilirsiniz.)

https://forum.donanimhaber.com/zte-zxhn-h3600-root-sifresi-etkinlestirme--158942961#158942961

💡 İpucu

İşleme başlamadan önce modemin WAN portuna bilgisayarınızı bağlayın.

Bilgisayarınızın 10.116.13.x bloğundan IP aldığını gördükten sonra aşağıdaki adımları uygulamaya başlarsanız, sonuç daha hızlı alınır.

🔹 Kullanım Adımları

1. Modemin WAN kablosunu çıkarın
    2. Modemi fabrika ayarlarına döndürün (Reset düğmesine 10 saniye basılı tutun)
    3. Sanal makineyi modemin WAN portuna bağlayın
    4. Modemi açın
    5. Script, modem bağlantısını algılayacak ve otomatik yapılandırma yapacaktır

📡 Script Çalışma Prensibi

Script, modemden gelen DHCP/ACS bağlantısını dinleyerek gerekli konfigürasyonu uygular.

Tüm süreç boyunca bağlantı durumu ekranda saniye bazlı olarak gösterilir.

🔑 Varsayılan Root Bilgileri

• Kullanıcı Adı: root
    • Parola: Baris123

⚠️ Not:

Bu proje eğitim ve araştırma amaçlıdır.

Script’in kullanımı sonucu oluşabilecek tüm yasal ve teknik sorumluluk kullanıcıya aittir.

Debian İmajı Linki:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunmedia -- 13 Ağustos 2025; 11:25:59 >

• Sunmedia kullanıcısına yanıt
    Calisiyor. Tesekkurler.

Script de şifreli ahah:) Son derece mantikli...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hocam root işlemini yaptım h298a modemde ama yine de pppoe şifresini elde etmemin bir yolu yok. ev sahibinin adına internet ve ona öğrenmesi için rica etmem şu an pek mümkün gözükmüyor. kendi modemimi kullanmak istiyorum. modemimdeki pppoe kopyalama özelliği işe yaramadı. daha önce sol modemde yaptığım linux'tan şifre öğrenme de işe yaramadı. modem bin dosyasından alma muhabbetini de denedim o da olmuyor. yardımcı olabilecek olan varsa çok mutlu olurum.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2ceyrekkokorec

hocam root işlemini yaptım h298a modemde ama yine de pppoe şifresini elde etmemin bir yolu yok. ev sahibinin adına internet ve ona öğrenmesi için rica etmem şu an pek mümkün gözükmüyor. kendi modemimi kullanmak istiyorum. modemimdeki pppoe kopyalama özelliği işe yaramadı. daha önce sol modemde yaptığım linux'tan şifre öğrenme de işe yaramadı. modem bin dosyasından alma muhabbetini de denedim o da olmuyor. yardımcı olabilecek olan varsa çok mutlu olurum.

Burdaki ikinci yöntemi denediniz mi?

• Hocam merhabalar,

Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim, elinize sağlık. Türk Telekom ile kullanabiliyorum.

Fakat DHCP Server ayarları hala kapalı ne yazık ki, bunun için firmware mi değiştirmek gerekir yol gösterebilir misiniz?

Pi-Hole kurmaya çalışıyorum fakat DHCP olmadığı için tıkandım.

Sağlıcakla,

• @Sunmedia size ne kadar teşekkür etsem az. Neredeyse 2024 yılının Nisan ayından beri arayüzde yalnızca IPSecVPN ihtiyacımdan dolayı araştırmaktan başka bi şey yapamamıştım. @enoymuss da çok uğraşmış ama sonuç alamamıştık. Bugün yeni bir gelişme var mı diye bakarken gördüğüm anda umutsuzluk bir anda heyecana dönüştü. Bir kaç denemenin ardından rootladım. İkinize de çok teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: hakkiokan

@Sunmedia size ne kadar teşekkür etsem az. Neredeyse 2024 yılının Nisan ayından beri arayüzde yalnızca IPSecVPN ihtiyacımdan dolayı araştırmaktan başka bi şey yapamamıştım. @enoymuss da çok uğraşmış ama sonuç alamamıştık. Bugün yeni bir gelişme var mı diye bakarken gördüğüm anda umutsuzluk bir anda heyecana dönüştü. Bir kaç denemenin ardından rootladım. İkinize de çok teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
    Cihaz ZTE H3600 V9, scriptte “P” ibaresini görünce yine git gel yaşadım ancak “Otomatik Algıla” seçeneğiyle tek seferde oldu. Ancak çok sevinemeden yeni bir sorunla karşılaştım. VPN yapılan adrese bağlantı kurabildiğimde internete çıkamıyorum, internete çıktığımda VPN yapamıyorum. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hakkiokan H kullanıcısına yanıt

Bu lan yapılandırması hatalı. 172.16.38.0/19 networkü ayarlanmış. Ağ maskesi (subnetmask) 255.255.255.0 olmalı. VPN ayarını denemedim ama çözülmeyecek şey değildir.

Merhaba, subnetmask düzeltildi, teşekkürler. VPN kurduğumda tüm trafik VPN'e gidiyor full tunnel oluyor. Split tunnel yapmak istiyorum ama firmware üzerinde sınırlandırılmış, konfigürasyon tablolarına erişilip düzenleme yapılabilir mi? TP-Link Ax1800 router'ım var ama ZTE'yi köprü moduna aldığımda üzerindeki 2 VoiP'in sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum (roottan önce denemiştim işletmenin yoğunluğu nedeniyle root sonrası deneyemedim.) Çift NAT yapmak da ileriye dönük sorun teşkil eder mi bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkiokan -- 10 Eylül 2025; 9:58:6 >

Öncelikle hiç bir sorumluluk kabul etmiyorum.

İşlemleri daha da basitleştirmek için bir powershell betiği hazırladım.

Kendim sanal makinede denedim ama gerçek bir windows ortamında denemedim.

İsteyen veya konu sahipleri test edebilir.

https://www.upload.ee/files/18581204/zte.ps1.html

Betiği güncelledim, sağ tık powershell ile çalıştır seçildiğinde otomatik yönetici olarak çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atplsx -- 10 Eylül 2025; 17:18:46 >

Yöntem SOL için geçerli değil zaten. Onun için şu konudaki imajı kullanabilirsin.

donanımhaber forum
    ZTE ZXHN H3600 root şifresi etkinleştirme | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/zte-zxhn-h3600-root-sifresi-etkinlestirme--158942961

Öncelikle tekrar emeklerinize sağlık diyorum.

Bahsettiğiniz konuya bir üyemiz sizin paylaşımınızı alıntılayıp, "SOL içinde geçerli" algısı yaratığı için, projenizi denemiştim. Başaramayınca da haliyle acaba ben hatalı bir adım mı uyguladım diye yazdım.

Bu nedenle gelişen karışıklıktan dolayı kusura bakmayınız.

- Gönderdiğiniz konudaki root yöntemi artık SOL nezdinde işlerlik sağlamıyor. V9.0.0P17 sürümü için güncel değil.

SOL için de projenizi güncellemek isterseniz, size müsait bir zamanda V9.0.0P17 sürüm SOL cihaz gönderebilirim. Ya da uzaktan bağlantı yeterli olur derseniz, uzaktan bağlantı kurmanız için gereken teknik altyapıyı sunabilirim. Evimde iki farklı ISS'den internet sağladığım için sorun yaşamayız diye düşünmekteyim. Malum biraz öksüz kaldık. Hele ki SOL abonelerinin yaşadığı sansür ve kısıtlamalar düşünülünce de, ihtiyacımız oldukça fazladır.

Bu arada profilinize baktığımda meslektaş olduğumuzu görüntüledim. Sizi teknik bilginiz ve ilginiz konusunda da ayrıca tebrik ediyorum.

İyi forumlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 12 Eylül 2025; 19:13:25 >

•  H3600P V9.0 Modemde türk telekom 1000 mbit internet ve tivibu kullanıyorum. Herhangibir sorun olmadan çalışıyor. Yanlış internet ışığı arada kırmızı olup yeşile dönüyör. Ayarlarda bir hata yapmış olabilir miyim ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.