Arkadaşlar Malumunuz fiber modem alternatifsiz bir modem. Telekom da şuan TPlink ve Zte modemler mevcut. Ben çok sorun yaşadım zte de tp link e geçtim sonra tp linkte ara ara wifi kopması yaşıyordum dedim yine zte ye döneyim. Döndüm sorunlar devam etmekte idi. Sonra araştırmalara girdim. Sorunum 1- Modem uzakta çalışma odasında çekim kötü idi ve 150₺ lik xaomi giga roter ile odamda kablosuz yayını kabloluya çeviriyordum. 2- Ara ara wifi kopması yaşamaya internetten cevap alamamaya düşük hız alma problemleri ile karşılaşıyordum. Tüm tercihler hüsran ile karşılaşırken biraz araştırma yaptım. Ve mutlu sona ulaştım. Çözüm
Evinizde 5ghz kullanmak hız olarak çok avantajlı tüm hızı alabiliyorsunuz. Komşu sinyallerin hangi kanallarda sıklaştığını telefona kurduğunuz programdan görün. 2,4 çok sıkışık bir band incelemeyin bile 5ghz için bakın. fiber bina olduğu için tahminim hepsi ch100 ve üstünde bir yerde oluyor. Bir bakın. Modem arayüzüne girip; Yerel ağ sonrası wlan diyin. WLAN Global Konfigürasyonu sekmesini açın ve 5ghz dağıtım için; Kanal; Boş kanala çekin ben 40 a çektim otomatikten. Bant genişliği : 80 yapın. Uygula diyin. Geçmiş olsun. Bu ayar ile sıkıntısız bir wifi ağına sahip olacaksınız. Modeme 18 mt de xaomi routur u kurup 100mbps hızımı tam olarak alabiliyorum. Kopma düşük hız sorunu ortadan kalktı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 18 Mayıs 2021; 18:19:1 > |
ZTE ZXHN H298A V1.0 Fiber Modem Kullananlara Tavsiyeler
ZTE ZXHN H298A V1.0 fiber modemi kullanıyorsanız, internet deneyiminizi iyileştirmek için şu tavsiyelere uymanız faydalı olabilir:
- Donanım Yazılımını Güncel Tutun: En son yazılım sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Bu, modeminizin en iyi performansla çalışmasını sağlayacaktır. En son güncellemeyi modem arayüzünden veya ZTE web sitesinden kontrol edebilirsiniz.
- Bellenim Güncellemesi Yapın: Zaman zaman, performans sorunlarını gidermek ve yeni özellikler eklemek için bellenim güncellemeleri yayınlanır. ZTE'nin web sitesinden bellenim güncellemelerini kontrol edin ve bunları modem arayüzünden uygulayın.
- Wi-Fi Ayarlarınızı Optimize Edin: Modem arayüzünden Wi-Fi kanalını değiştirin ve en az parazite sahip olanı seçin. Ayrıca, Wi-Fi ağınız için güçlü bir parola kullanın ve güvenliği sağlamak için WPA2 veya WPA3 şifrelemesini etkinleştirin.
- Modem Konumuna Dikkat Edin: Modemi merkezi bir konuma yerleştirin ve etrafında engeller olmadığından emin olun. Bu, tüm evinizde güçlü bir Wi-Fi sinyali almanızı sağlayacaktır.
- Modem Ayarlarını Sıfırlayın: Sürekli sorunlarla karşılaşıyorsanız, modem ayarlarını fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Bununla birlikte, bu işlemin tüm özelleştirilmiş ayarlarınızı sileceğini unutmayın.
- ZTE Destek ile İletişime Geçin: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, ZTE destek ile iletişime geçin. Size sorun gidermede yardımcı olabilirler veya cihazınızın onarılması gerekip gerekmediğini belirleyebilirler.
Bu tavsiyelere uyarak ZTE ZXHN H298A V1.0 fiber modeminizden en iyi şekilde yararlanabilir, sorunsuz bir internet bağlantısının keyfini çıkarabilirsiniz.