Şimdi Ara

ZTE H267A Modem (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.416
Cevap
52
Favori
311.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Superonline 100mbps fiber kullanıcısıyım.
    ZXHN H267A V1.0 V1.0.1_TRT24 modem ile aynı odadayım. 5GHz bandında 95mbps hız alırken 2.4Ghz bandında bağlanırsam 45mbps geçmiyor.
    Kanal değiştirmeyi, 5Ghzi kapatıp açmayı denedim değişmedi.
    Superonline servis için birisini gönderecek, 'ücretli servis talebiniz alınmıştır' diye mesaj geldi.Benimle alakalı olmadığı için ücret ödemeyeceğimi düşünüyorum. Her şekilde, servis bu normal derse çözüm ne olur ? Modemi kendim değiştirmeli miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: luckylukegs

Arkadaşlar merhaba ZTE H298A modemini kullanıyorum sorunum şu;

Kablosuz kullanımda modem 2.4ghzde 802.11 b/g/n modunda ani ping artışı yapıyor.Pingim sabit 5ken bi anda 300lere 500lere fırlıyor bazen dahada fazla.Bu ping yükselmesi 2-3 saniye sonra düzeliyor ancak bi süre sonra gene yapıyor aralıklarla.Online oyunlar oynanmaz hale geliyor.Netten araştırdığım kadarıyla bu sorunu modem wlan konfigrasyon ayarlarından 802.11 b/g/n modunu 802.11 b/g moduna alarak düzeltmişler.Bende denedim sorun halloldu ping hiç artmıyor ancak bu moddaykende hız düşüyor.35mblik net 16 17mbitlere düşüyor.

802.11 b/g/n modunda normal hızlarda bu ping sorununu halletmenin bi yolu varmı bildiğiniz ?
    Aynı sorun bende de var. Discord da 4718 ping gördüm. 5ghz de 55-70mbit arasındayım üstüne çıkamıyorum paketim 100mbit fiber. Arıza kaydı açtırdım bakalım ne olucak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar selamlar Cumartesi günü eve Superonline bağlattım. Fiber altyapısı var 25mb hız ilk 1 ay 100mb hediye. ZTE nin bu modeminden verdiler.

Öncelikle sormam gereken bir kaç soru var

1) Salonda kitaplığı üstünde olduğu halde modem( yerden +1.5m yükseklik) hız olarak stabil değil yani salonda tam hız alıyorsam koridorun ortasına gidince %50 yakın verim kaybı yaşıyorum ki aradaki mesafe 5 ila 7.5m arası. Araya duvar girmiyor sadece kapı var. Odalarda hız yarı yarıya düşüyor

2) Arayüz ayalarından hem 2.4g hem 5ghz açık yaptığım halde sadece bir seçenek çıkıyor. Modemde ışıkları yanıyor. Normalde apartmanda herkes fiber ve wifileri 2 ye ayrılıyor. 5g isterse seçiyor giriyor. Ben de öyle değil. 5ghz için 2.4 kapatmak zorundayım. Bunu naaıl çözerim? Çünkü ben modemin yakınında 5g bağlanmak isterken evdekiler 2.4 bağlansın istiyorum. Çünkü mesafe olunca 5ghz verim vermiyor dediler!

Yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler

• Hg255s teki 5ghz e telefonla giriş yaptığımda kopmalar olunca bu modemden verdiler şimdi 5ghz e bağlanabiliyorum ama bunda da başka problemler var. 5ghz kanalı modemi kapatıp açtığımda çok geç devreye giriyor ve tv 5ghz kanalını hiç görmüyor huawei de görüyordu neden olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bioyilmaz

Merhaba arkadaşlar,

Bu modem üzerinde port açmayı bilen yardımcı olabilir mi?
    Superonline dağıttığı modemlerde port yönlendirmeyi engelliyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: principino

Hg255s teki 5ghz e telefonla giriş yaptığımda kopmalar olunca bu modemden verdiler şimdi 5ghz e bağlanabiliyorum ama bunda da başka problemler var. 5ghz kanalı modemi kapatıp açtığımda çok geç devreye giriyor ve tv 5ghz kanalını hiç görmüyor huawei de görüyordu neden olabilir.
    Hg255s leşinden sonra çeşitli problemlerden dolayı Superonline gelip modemi değiştirdi. Zte H267a taktılar. Tv 5ghz bandına hemen bağlandı. Modem arayüzünü sevdim. Uzak odalarda eski modem neredeyse hiç çekmiyordu. Bunu deneyimleyip yazarım sonuçları.

• cosmosboy kullanıcısına yanıt
    Sorun dağıtılan modemlerde değil, internet servis sağlayıcılarının uyguladığı CGN sisteminden kaynaklanmaktadır. Müşteri hizmetleri ile görüşerek sorunu hallettim. Biraz zor oldu ama en nihayetinde oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GoXVII G kullanıcısına yanıt
    Şimdiden geçmiş olsun arkadaşım.. Asrın hatasını yaptın, ben de Superonline'a geçtim ve 2 yan odada çekmeyen modemleri yüzünden Mi ağ genişletici almak zorunda kaldım. O da yetmedi her gün bağlantı kopmalarından dolayı modemi aç kapa yapıyorum... Türksat Kabloda evime hiç ekip gelmedi ama Superonline'a geçtikten sonra ekipler ile kanka olduk :D :D
  • bioyilmaz kullanıcısına yanıt
    Kısaca bize de bahsetsen de biz de faydalansak arkadaşım.. Çünkü her iki modem ile sürekli bağlantı kopma problemi yaşıyorum maalesef...
  • MikaHakkinen kullanıcısına yanıt
    Benim problemim modemde port açma ile ilgiliydi. Bağlantı kopma şeklinde bir sorun değildi.

• bunun root şifresini almanın yolunu bilen var mı? Vodafone kullanıyorum bunu taktılar, WAN şifresini almak sıkıntı değil benim için ama modemdeki tr069'u kapatmak istiyorum.

• Uzun çabalarım sonucunda HG255s antikasından ve kronik wifi sorunundan kurtuldum. H267A V1.0 geldi ama olsun HG255s değişince aradaki farkı iliklere kadar hissediyorsunuz.

HG255S Takılı iken :

ZTE H267A Modem

ZTE Takıldıktan Sonra :

ZTE H267A Modem

• Merhaba,
    H267A V1 kullanıyorum.
    Modemin arayüzünden baktığımda superonlinın kendi ethernet kablosu cat6 olmasına rağmen wan ethernet hızım 100mbit gözüküyor. Sizde de durum aynı mı? Teşekkürler

• söylendi mi bilmiyorum fakat h268a nın içinde;
    Winbond Nand Çipi
    Winbond VRAM
    Mediatek MT7530BU
    Mediatek MT7612EN
    Gördüğüm Çipler bunlar. İşlemciye bakamadım çünkü soğutucusu yapıştırılmış.
    ZXHN H267AV1.0 Board numarası
    U&T UTG48C01 Lan Guard 2 adet
    U&T UTG 24C01
    Bulunuyor.

1 sağda 1 solda
    1 ön sağ 1 ön sol olmak üzre 4 adet anteni var.
    2 adet te laptop wifi anteni portu. bulunuyor.
    Talep gelir ise boardın resimlerini de paylaşabilirim. Saygılarımla
  • harici anten takabiliyor musun yani? tak performansı artar ama mucize bekleme 3dB anten tak yada yap...
    https://forum.donanimhaber.com/el-yapimi-wireless-anten-yagi-uda-15-17-db-yeni-anten-eklendi--13522068-32
  • boardin sağ alt ZTE H267A Modem ve sol alt kisminda 2 adet laptop wifi anteni takma slotu var dikkatli inceler iseniz

• Selam;
    Bu modemin lan portları 100 mbit mi yoksa gigabit mi arkadaşlar. İnşallah gigabit'tir.
  • SuSeL kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ediyorum bunu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce hg253s router kullanırken faklı markarouter ile mac clone yapmadan internete çıkabiliyordum.

Fakatinternetim birgün aniden gitti ve arıza kaydı doğrultusunda teknik ekip ben evde yokken routeri Zte ile değiştirmiş. Değişim sonrası daha önce mac clone olmadan kullandığım router şimdi çalışmıyor.

Bu tarz bir durumla karşılaşan var mı?

Syg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Ben de merak ediyorum bunu
    Modemin tüm portları gigabit
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.