Şimdi Ara

ZTE Axon 7 Detaylı İnceleme Yazısı ve Güncellemeler Hakkında Bilgiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
5
Favori
7.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: matraks__06

Iyi aksamlar fiyat düşmüş :))

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_axon-7-gold-çift-sim-akıllı-telefon-1166735.html?gclid=CMXAzLHq7tACFSHecgodtBkF9A

Ayıp ettiler. 1 gecede 200 lira düşmesi olmadı.

• İnceleme yazısında güncelleme yaptım. Koyu renkle belirttim.

Orijinalden alıntı: B o S c H

quote:

Orijinalden alıntı: matraks__06

Iyi aksamlar fiyat düşmüş :))

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_axon-7-gold-çift-sim-akıllı-telefon-1166735.html?gclid=CMXAzLHq7tACFSHecgodtBkF9A

Ayıp ettiler. 1 gecede 200 lira düşmesi olmadı.

Bence olması gereken seviyeye inmekte geç kaldı. Dolar 3,00 TL seviyelerinde kalsa daha bile önce inecekti. Her ne kadar ürün yok satıyor gibi görünse de, Aralık ayında satış hedeflerini tutturmak için fiyat indirimleri geleceğini tahmin etmiştim.

• B06 sürümünü indirebilmeniz için inceleme yazısına ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 17 Aralık 2016; 17:39:11 >

1) Telefon yazılımında, widget bölümünde rehberden kişi ekleme kısmı yani hızlı arama yapma kısmı yok. Bu özelliği rehberin kendi içinde adeta gizlemişler. Rehberde herhangi bir kişi üzerine gelip parmağınızı basılı tutun. Açılan pencerede "Ana ekrana yerleştir" e tıklayın. Seçtiğiniz kişi hızlı arama ya da hızlı sms için masaüstüne eklenmiş oldu. Dilerseniz masaüstüne eklediğiniz hızlı kişi widgetlerini bir klasör içinde de toplayabilirsiniz. Bunun için 1 adet kişi widgeti birbaşka widget üzerine bırakmak. Böylece tüm widgetler tek klasörde toplanmış olur.

root konusunda bi gelişme varmı?

b06 yükledikten sonra tüm uygulamalar tüm ayarlar siliniyormu?
    LG 49UF8507 UHD
    SONY 65XF9005
    Samsung S22 Ultra
  • quote:

Orijinalden alıntı: jazzer

inceleme için teşekkürler

root konusunda bi gelişme varmı?

b06 yükledikten sonra tüm uygulamalar tüm ayarlar siliniyormu?

Root konusunda bir bilgim yok.
    B06 ya geçerken ya da B06 dan tekrar B05 e geçerken herhangi bir silinme ayar kaybı yaşanmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: smudger

cihazı almadan önce konuyu detaylıca okudum. teşekkür ederim. benim merak ettiğim şey B06 yazılımı acaba neden sitesinden kaldırıldı problem mi vardı acaba ?

ZTE kaldırma nedenini söylemediği için bilemiyoruz.

Orijinalden alıntı: murat3206

http://www.ztedevice.com/support/detail?id=98CEB24F9FFD433EA99EC424163149A6 bu yazılımı deneyen oldumu avrupa sürümü

Yazılımı doğru bir şekilde indirip sd karta aktarsan bile telefon güncelleme kısmında yazılımı görmüyor. Bu yüzden Türkiye sitesi dışındaki yazılımlar kurulamıyor. B20 sürümünü bizzat denedim ama olmadı.
    malesef yanılıyorsun dostum çünkü sorduktan sonra indirip kurdum ve kusursuz çalıştı b20 dediğin çalışmaz haklısın çünku o amerika surümü için yani a2017g için değil a2017u için o yüzden çalışmamıştır saygılar..

Orijinalden alıntı: murat3206

malesef yanılıyorsun dostum çünkü sorduktan sonra indirip kurdum ve kusursuz çalıştı b20 dediğin çalışmaz haklısın çünku o amerika surümü için yani a2017g için değil a2017u için o yüzden çalışmamıştır saygılar..

Hadi ya bak söylediğin çok iyi oldu. Peki şuan B08 yüklüyse dili Türkçe mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 21 Aralık 2016; 14:3:5 >
  • B06 sürümüne göre telefonda ciddi hızlanma var. Kilit ekranı değiştirilmiş ve çok hoş olmuş. Eski sürümde kilit ekranında bildirimleri görmek için çan simgesine tıklamak zorunda kalıyorken yeni sürümde bildirimler direk kilit ekranında gözüküyor. Seste düzelme ve yükselme var. Batarya performansında artış var gibi. Normalde %100 den %99 a 20 dk ekran alınca düşerken bu sefer 30 dk ekran aldıktan sonra düştü. B08 e gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 21 Aralık 2016; 23:6:39 >

*Şarjı biraz daha iyi gitmeye başladı.
    *Kilit ekranı daha güzel ve kullanışlı hale geldi.
    *Telefonda ciddi anlamda hızlanma gözlemleniyor.
    *Hoparlör ses kalitesinde ciddi anlamda iyileşme var. (Mesela bazı kendi melodilerinde çok kötü bir cızırtı gelirken ses yüksekliğinde azalma olmadan bu cızırtı sesinde ciddi azalma var)
    *Telefonun ekranı kapalı iken şarj yeme olayında azalma hissettim. (Yani telefon yazılımına entegre edilen uygulamaları derin uykuya alma özelliğinde sanırım iyileştirmeye gidilmiş. Bu derin uykuya alma konusunda ZTE ekibine teşekkür etmek lazım. Çok güzel iş başarmışlar)
    *Dolby Atmos da iyileşme yapılmış.
    *Kulaklık ses kalitesinde hissedilir bir değişiklik sezemedim.
    *Eski sürümde gelen bildirimleri kilit ekranında görmek için çan simgesine tıklamak gerekiyordu. B08 de ise bildirimler artık direk gözüküyor.

• ZTE Axon 7 Detaylı İnceleme Yazısı ve Güncellemeler Hakkında Bilgiler

Sadece wifi açık aldığım ekran görüntüsü. Ortalama 1,5 gün rahat gidiyor. LG G4 den sonra ilaç gibi geldi çok şükür.

Aşağıdaki ortalamalara bakmayın. Format sonrası tekrar uygulamayı kurdum ve şarja takmadığım için şarja takınca böyle bir değer yazdı.

• telefonu almayı dusunuyorum ama bu cızırtı problemı varmıs galıba %100 tüm cihazlarda varmı veya suan satılan serılerde bu problem varmı daha yenı almıs arkadaslar bılgılendırırse sevinirim veya baska problemlerı varmı telefonun buyuk bu sıkıntı cıkınca gerı ıade veya degısım ısteyebılıyoruz galıba 6 ay boyunca ?

Orijinalden alıntı: uurturk94

telefonu almayı dusunuyorum ama bu cızırtı problemı varmıs galıba %100 tüm cihazlarda varmı veya suan satılan serılerde bu problem varmı daha yenı almıs arkadaslar bılgılendırırse sevinirim veya baska problemlerı varmı telefonun buyuk bu sıkıntı cıkınca gerı ıade veya degısım ısteyebılıyoruz galıba 6 ay boyunca ?

Ahizedeki cızırtının kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Cızırtı benim cihazda da var. Fakat genelde evde iken cızırtı yapıyor. Başka ilçeye geçtiğimde cızırtı olmuyor. %97 evde cızırtı yaşarken %3 gibi dışarda farklı ilçede cızırtı olabiliyor. Ben sorunun hatlardan kaynaklandığını düşünenlerdenim. Kronik olsaydı her yerde bu cızırtının olması gerekirdi.
    Cızırtı ile ilgili şu tarz bir teorim var. Telefonda anladığım kadarıyla ayrı bir ahize yok. Üstte bulunan hoparlör aynı zamanda ahize görevini görüyor gibi geldi bana. Eğer üstte ahize yoksa o zaman dahili büyük hoparlörü kullanıyoruz demektir ki ahizenin ses yüksekliği çok fazla çünkü.
    Evde üstteki hoparlörü kulağıma tam olarak yerleştirirsem cızırtı sesi bariz ve net belli oluyor ve çok rahatsız ediyor. Fakat telefonu kulağımdan biraz aşağıya kaydırdığım zaman cızırtı tamamen ortadan kalkıyor. Bu örnek bile telefonda ayrıca bir ahize barındırmadığı gerçeğini bence ortaya koyuyor.
    Diyelim ki telefona kulaklık takalım ve 128 kbps ebatında bir mp3 müzik dinleyelim. Herhangi bir cızırtı duyulmayacaktır. Aynı mp3 ü 32 kbps boyutuna düşürürsek bu sefer müziği cızırtılı dinleyeceğimiz kesindir.
    Bana göre şebeke bazı yerlerde ses kalitesini yukarıda örneklendirdiğim biçimde veriyor olabilir. Telefonun hoparlörü eğer ahize görevi olarak da kullanılıyorsa ve ses kalitesi de aşırı derecede düşükse o zaman cızırtı gelmesi bence normal oluyor. Çünkü cihazın hoparlörü çok büyük.
    Özellikle cızırtı varken telefonu kulağımdan hafif aşağıya indirdiğimde cızırtı duymamama rağmen karşı tarafın sesinde ufacık bile olsa azalma olmuyor. Şiddeti o kadar fazla ki sessiz ortamda sesi bazen sondan bir üste kadar kısmam gerekebiliyor. Aksi halde kulağımın içinde ağrılar başlıyor.
    Bu yüzden cızırtı sorunu kronik değil gibi geliyor bana.
    Enteresan olan başka bir şey de var. Cızırtının bariz yüksek olduğu evde telefona kulaklık bağlarsam cızırtı kulaklıkta yer almıyor. Buda aslında sorunun telefonda ahize olmaması onun yerine hoparlörün kullanılması ve o anki ses kalitesinin şebeke tarafından aşırı düşük olmasından kaynaklanmış olabileceği teorimi de güçlendiriyor çünkü aynı şehirde başka ilçede aynı kişiyle yapılan görüşmede cızırtı hiç olmuyor. Mesela telefonu satın aldığım Media Markt mağazasının orada hiçbir zaman cızırtı sesi aşırı yüksek olmadı. Bazen tertemiz ses vardı bazende çok dikkatli dinlenirse hafif duyulan cızırtı vardı ki onun da olması zaten normal her telefonda var çünkü.

Telefonun bilinen başka bir sorunu da sesin karşı tarafa gitmeme sorunu. Bu sorunu çok şükür ben yaşamadım. Yaşayanlar var. Forumda yazdılar hep. Servis ürün değişimi kararı çıkartmış ama yeni gelende de 1 kez yaşamış. Yine hat kaynaklı da olabilir.

Bu aralar hatlar ciddi sorunlu nedense?

• quote:

quote:

telefonu almayı dusunuyorum ama bu cızırtı problemı varmıs galıba %100 tüm cihazlarda varmı veya suan satılan serılerde bu problem varmı daha yenı almıs arkadaslar bılgılendırırse sevinirim veya baska problemlerı varmı telefonun buyuk bu sıkıntı cıkınca gerı ıade veya degısım ısteyebılıyoruz galıba 6 ay boyunca ?

Ahizedeki cızırtının kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Cızırtı benim cihazda da var. Fakat genelde evde iken cızırtı yapıyor. Başka ilçeye geçtiğimde cızırtı olmuyor. %97 evde cızırtı yaşarken %3 gibi dışarda farklı ilçede cızırtı olabiliyor. Ben sorunun hatlardan kaynaklandığını düşünenlerdenim. Kronik olsaydı her yerde bu cızırtının olması gerekirdi.
    Cızırtı ile ilgili şu tarz bir teorim var. Telefonda anladığım kadarıyla ayrı bir ahize yok. Üstte bulunan hoparlör aynı zamanda ahize görevini görüyor gibi geldi bana. Eğer üstte ahize yoksa o zaman dahili büyük hoparlörü kullanıyoruz demektir ki ahizenin ses yüksekliği çok fazla çünkü.
    Evde üstteki hoparlörü kulağıma tam olarak yerleştirirsem cızırtı sesi bariz ve net belli oluyor ve çok rahatsız ediyor. Fakat telefonu kulağımdan biraz aşağıya kaydırdığım zaman cızırtı tamamen ortadan kalkıyor. Bu örnek bile telefonda ayrıca bir ahize barındırmadığı gerçeğini bence ortaya koyuyor.
    Diyelim ki telefona kulaklık takalım ve 128 kbps ebatında bir mp3 müzik dinleyelim. Herhangi bir cızırtı duyulmayacaktır. Aynı mp3 ü 32 kbps boyutuna düşürürsek bu sefer müziği cızırtılı dinleyeceğimiz kesindir.
    Bana göre şebeke bazı yerlerde ses kalitesini yukarıda örneklendirdiğim biçimde veriyor olabilir. Telefonun hoparlörü eğer ahize görevi olarak da kullanılıyorsa ve ses kalitesi de aşırı derecede düşükse o zaman cızırtı gelmesi bence normal oluyor. Çünkü cihazın hoparlörü çok büyük.
    Özellikle cızırtı varken telefonu kulağımdan hafif aşağıya indirdiğimde cızırtı duymamama rağmen karşı tarafın sesinde ufacık bile olsa azalma olmuyor. Şiddeti o kadar fazla ki sessiz ortamda sesi bazen sondan bir üste kadar kısmam gerekebiliyor. Aksi halde kulağımın içinde ağrılar başlıyor.
    Enteresan olan başka bir şey de var. Cızırtının bariz yüksek olduğu evde telefona kulaklık bağlarsam cızırtı kulaklıkta yer almıyor. Buda aslında sorunun telefonda ahize olmaması onun yerine hoparlörün kullanılması ve o anki ses kalitesinin şebeke tarafından aşırı düşük olmasından kaynaklanmış olabileceği teorimi de güçlendiriyor çünkü aynı şehirde başka ilçede aynı kişiyle yapılan görüşmede cızırtı hiç olmuyor. Mesela telefonu satın aldığım Media Markt mağazasının orada hiçbir zaman cızırtı sesi aşırı yüksek olmadı. Bazen tertemiz ses vardı bazende çok dikkatli dinlenirse hafif duyulan cızırtı vardı ki onun da olması zaten normal her telefonda var çünkü.

Telefonun bilinen başka bir sorunu da sesin karşı tarafa gitmeme sorunu. Bu sorunu çok şükür ben yaşamadım. Yaşayanlar var. Forumda yazdılar hep. Servis ürün değişimi kararı çıkartmış ama yeni gelende de 1 kez yaşamış. Yine hat kaynaklı da olabilir.

cevabınız için teşekkurler telefonda başka bir problem galiba yok varsa bılgılendırmsınız

• quote:

quote:

quote:

cevabınız için teşekkurler telefonda başka bir problem galiba yok varsa bılgılendırmsınız

Bildiğim kadarıyla başka bir sorunu yok ve inşallah olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.