Elimde zotac gtx 275 normal versiyon ekran kartı var.Skyrim oyununda bazı yerlerde yada belirli bir süre sonra tekleme oluyordu.Gpu-z programı ile ısıyı ölçtüğümde ekran kartının ısınının 80 derecenin üzerinde olduğunu gördüm 90a doğru dayanmıştı.Teklemenin sebebi sizce ekran kartı aşırı ısındığı içinmi?Gta4 te problem olmuyordu geçen sene ama skyrimde sorun olmaya başladı.Oyunlar orginal oyun.İşlemci i7-970 12 gbram 850 watt high power psu.Yardımcı olursanız sevinirim.
yukarı...
Gtx 275!in yükte 90 C civarında olması normal, ekran kartı sürücülerini güncellemeyi deneyin. Sistemde O.C varsa kapatıp deneyin. Teklemeler anlık mı oluyor yoksa başladığında sürekli devam mı ediyor?
Hocam fan ayarını elle %100 yapın..evet sesli olucak ama karta da yazık..o sıcaklıklar yüksek kış aylarında
quote:
Orijinalden alıntı: hedevilcate
Gtx 275!in yükte 90 C civarında olması normal, ekran kartı sürücülerini güncellemeyi deneyin. Sistemde O.C varsa kapatıp deneyin. Teklemeler anlık mı oluyor yoksa başladığında sürekli devam mı ediyor?
Yani şuan fanı temizleyip Güzelce monte ettigimden beridir.Yok.Bazen 2 saatin sonunda oluyor.Bazense yarım saat sonra başlıyor yani tam olarak süre belirli değil.Bazen çok ağır bir sahneye girince oluyor.Bazende atla dağda gezerken hiç bir özel efekt yokken.Kısacası tam belirli değil.Oc zaten yapmıyorum.Şuan bu haliyle biraz test edicem olmadı fanı değiştiririm.
bence bahsettiğiniz ısı pek normal değil üstelik kış mevsimindeyiz yaznı olsa havalarında etkisi olurdu ama şu mevsimde bahsettiğiniz ısı çok fazla
Arkadaşlar ısı normalmiş.Yük altında öyle oluor zaten.Normalde 50-60 çekiyor kendini hemen.
Oyunun motoru da ağır biraz, (başka oyunlarda sorun yoksa) sistmeinizden oduğunu sanmıyorum. HD5970 (4.5 Ghz 2500K) ile 1080p'de bütün ayarlar en yüksekte 30 Fps veriyor, AA 4 Samples, Shadow Quality Low iken 90-120 Fps oynayabiliyorum (Vsync açık). Bir de oyunun gelişmiş grafik ayarları aracı ile ince ayar yapmayı deneyin isterseniz: http://www.gamefront.com/files/21033294/skyrim_config_1_1.zip
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme