Şimdi Ara

ZOTAC GTX 1050 TI Ekran Kartı Fanı Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartına hava tutup temizleteyim derken hava tutan arkadaş kompresörü karta yakın tutunca fanın yaprakları parçalandı gitti.

Kartı vatandan aldım ve daha 6-7 ay anca olmuştur. Ancak sanıyorum ki garantiye girmeyecektir.

Acaba böyle bir şey deneyimleyen oldu mu? Servis, ücret karşılığında fan onarımı veya değişimi yapar mı?

Ya da başka nasıl çözebilirim bu fan sorununu?

• Suan aklimdan gecenleri yazsam forumdan 6 ay ceza alirim. O sebeple gecmis olsun diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O plastik aksamı altında ki ufak bloğu ellemeden çıkarabilirsen 8-12cm bir fanı idareten o bloğun üzerine oturtabilirsin. Burada biraz senin el becerine kalıyor iş.
  • Fanın boyutunu tam olarak öğrenip yedek fan alabilirsin aliexpressden amazondan felan. ben sitesinden baktım fan kısmı 90mm diyordu 88mm bi fan uyabilir. Servisde ücretli olarak fanını değiştirir bu arada.

https://tr.aliexpress.com/item/88-MM-PLD09210S12HH-Gigabyte-GTX-1070-1050-Ti-I-in-So-utma-Fan-De-i-tirin/32846995649.html

• Çok ısınan kart değil nette araltır ekrab kartı fanı diye satılan fanlar var birşey uydurulabilir. Ekran kartına bakkan kasa fanı takılıp desteklenebilir. En temiz servise yollamak. Arkadsının elinin ayarı da çakışan kartı temizlemeye çakışmasıda ikginçmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    Fanı komple sök çkkar yaparken gpu chioi naziktir nazik davranın. Fan değiştriyim derken gpuyu bozanlar oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Bugia

Fanın boyutunu tam olarak öğrenip yedek fan alabilirsin aliexpressden amazondan felan. ben sitesinden baktım fan kısmı 90mm diyordu 88mm bi fan uyabilir. Servisde ücretli olarak fanını değiştirir bu arada.

https://tr.aliexpress.com/item/88-MM-PLD09210S12HH-Gigabyte-GTX-1070-1050-Ti-I-in-So-utma-Fan-De-i-tirin/32846995649.html

Şu aliexpressdeki fan uyar gibi duruyor. En kötü fanı ve bloğu kapatan siyah plastik parçayı çıkarıp üstüne 12cm lik bir kasa danını zip ile tutturuladabilir ki yapanlar var ve normal kartla gelen fanlardan daha iyi performans veriyolar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fanın tam ölçülerini bulamadım internette. O yüzden hangisini almam gerektiğini bilemiyorum tam olarak.
  • Ultimatefe kullanıcısına yanıt
    Burda yazıyor ama o deliğin büyüklüğümü fanın botunumu söylüyor anlamadım. alacağın fanın vida delikleri uymayabilir oraya vidayı ısıtarak bi delik açıp deliklere denk getirerek vidalamak gerekebilir. Servis de orjinali vardır değiştirirler ücretini ödeyerek tamir ettirmek istediğini söyleyebilirsin daha kolay olur bence

• Her ay en az bir kere mutlaka açılan ekran kartı temizlerken kartı çalışmaz duruma getirenlerin konusuna hoş geldiniz.

6-7 aylık kartı temizlemeye gerek yok.

Birde bu konuları açanların ortak özelliği öyle 3-4 yıllık kartlara degil 6-12 aylık ürünlere bu işlemleri yapmış olmalarıdır, 2000 yılından beri onlarca kart kullandım bir kere bile temizleme ihtiyacı duymadım zaten doğru düzgün bir kasa kullanıp, doğru airflowu oluşturursanız ekran kartınız tozlanmaz.
  • hocam aynı fandan bulabilirseniz bulun bulamazsanız bir fan alın üzerine plastik cıt cıtla oturtun kafanızada takmayın.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Çok fazla toz ve kirli havanın temas ettiği bir ortamda çalışıyordu kart. O yüzden yıllarca temizlenmemiş gibi tozlanmıştı.
  • Tebrikler :)))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede olmuştu ama ben hiç ellememiştim kasanın içindeki sistemi kim topladıysa o zaman fanın 1 yaprağı kırılmıştı heralde içerdeki kablolara takılmıştı, bende hiç dokunmadan kasayı götürdüm ve ekran kartını söktüler garantiye gitti yeni ekran kartı gelmişti.

Bence bişey demeden yolla servise hatalısın ücret alırız derlersede ver parasıyla yaptır.

Ben apuya geçtim rahatım artık toz,ses vs yok.
  • Şöyle bi ihtimal de değerlendirebilir. Soğutucu üzerindeki plastiği komple çıkarıp alttaki bloğa kaliteli bir tane 92mm fan sabitleyip kullanılır. Görsel olarak kötü durur ama iş görür.

• Başka birşey yapmadan garantisine durumu anlatın gerekirse ücretli onarım yaptirin bence en azindan orjinal fanı takılmış olur.

• müdahale etmeden servise danış, baktın servis olumsuz bakıyor, öyle diğer seçeneklere yönel

• kasa fani ile yapilir heralde

bu arada o fanı kıran arkadasla da uzun bi süre görüşmeyin bence masallah kala kala 2 yaprak kalmis fandan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 25 Şubat 2018; 14:46:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.