Şimdi Ara

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaslar

    Yaklasik 250. kez fikrimi degistire degistire, sonunda Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB almaya karar verdim. Anladigim kadariyla rtx 2070'ten iyi, rtx 2080'den bir tik daha kotu ki arada epey de bir fiyat farki var. En azindan izledigim videolarda boyle gozukuyordu. Ben de gtx 1080ti'de karar verdim. Bahsi gecen kartin (Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB) sogutmasinin biraz daha gurultulu olmasinda bildiginiz bir sikintisi var midir? Biraz uzun hikaye ama gtx 1080ti alirsam, bu marka ve bu modeli almak zorundayim (aldigim yer butun parcalari ordan toplarsam fena sayilmayacak bir indirim yapiyor ama ellerinde de sadece bu kart var 1080 ti olarak)

    Alinacak bir kart midir arkadaslar, fikriniz nedir?Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?







  • Aldığın fiyata göre değişir ben o tasarımı almam şahsen.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    3900 liraya geliyor yenisi ama burda parcalar daha ucuz. Tasarimi almam derken sikinti sadece goruntude mi yoksa islevsel olarak mi soyluyorsunuz?
  • Bende blower soğutuculara karşıydım ama aldım blower soğutmalı bir kart ve çok memnun kaldım oyunda işlemci ısımda 60 ları bulurdu diğer soğutucular kasa içine sıcak hava üflediği için şimdi 40larda dolanıyor hem işlemci hem anakart vrm leri hem anakart çipseti yani herşeye faydası var bu blower sisteminin, gömüldüğü kadar kötü değilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 9 Aralık 2018; 22:45:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasanızın yan kapağı üzerine fan takılabiliyorsa diğer normal custom modelleri soğutmada yakalar...
  • Bilgiler icin tesekkurler. Anladigim kadariyla diger 1080 ti'lere gore tek sikintisi sogutma konusunda olabilir (bu da performansa bir miktar etki eder heralde). komple sistem topladigim icin kasayi da ona gore alicam artik. ayni fiyata tr'de 2.el satanlar da var farkli markalarin modellerini ama su mining isinden oturu guvenip alamiyorum acikcasi. sonuc olarak sogutma isini halledersek alinmayacak bir kart degil yani?
  • asus strıx 1080 ti 11 gbs oc. ıle arasındaki saat farkları nedır kaça gpuboot ıle çıkıyor bunlarda onemlı. yerınde olsam 6 ay kullanılmış garantılı degıgım karttan 2 cı el bulup satın almaya bakardım. Ama genede karar sızın sımdıden hayırlı olsun.
  • Yıllardır sizi forumda görüyorum fakat nasıl böyle bir yorum yapabildiniz gerçekten şaşırdım.

    Blower kartların heatsinki, shorud tarafından tamamen izole edildiği için kasa için airflowundan etkilenmez yani blower kart için yana fan takmak vs. hiçbir işe yaramaz (Yana 2 fan eklediğiniz kasanızın burada doğru ve ortalama airflow'a sahip bir kasanız olduğunu varsayarak yorum yapıyorum artık hdd kafessiz kasalar 300 TL'e bile bulunabiliyor tabi siz gidip hala 2009'dan kalma oldschool hdd kafesli, 5.25 yuvalı ortalama airflow'un altında bir kasa kullanıyorsanız(cm690'lar gibi) tabiki yana 2 fan takmak bir nebze işe yarar)

    @buraque

    Bu tamamen kaç paraya alacağına bağlı, aynı fiyata TU106-400A-A1 GPU'lu bir RTX 2070 alabiliyorsan kesinlikle 1080 ti blower tercih edilmemeli.

    Sadece sesli çalışması mesele değil, blower modellerde silikon kalitesi en kötü gpu'lar kullanılır üstüne üstlük gpu boost 3.0 sıcaklık ile doğrudan bağlatılı olduğu için oldukça düşük gerçek boost clock hızında çalışacaktır. Yani bu kartın performansını incelemelerde ki 1080 Ti'lar ile kıyaslayıp baz almamalısın seni yanlış yönlendirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Aralık 2018; 2:51:27 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Blower model kullandım ve kasamdaki işlemci anakart ram için sıcaklıklarda olum bir düşüş olmuştu. Ekran kartımın yük altındaki ısısını nasıl düşürürüm diye düşününce o zamanlar kullandığım kasamın(Corsair 300R) yan kapağı üzerinde 14cm'lik iki fan yuvası vardı ve bu yuvalara fan takarak denemek istedim ve ekran kartının oyunlardaki ısısını 83C'lerden 64C'lere indirmişti ve tüm diğer donanımın ısılarının da daha fazla düştüğünü görmüştüm, kasam buz gibiydi...
  • Hangi modeldi bu kart?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 85 derece sorun degilse alin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Blower fan nasıl kasa içi hava akımından etkilenmiyor

    O fan havayı nereden çekiyor tabiki kasa içinden diğer soğutucuların yapraklarının açıkta olmasınınmı soğutmaya katkısı olduğunu düşünüyorsanız yanlış, onları soğutanda fanın çektiği soğuk hava aynı şekilde blower fanlı kartın fanınada soğuk havayı sağlarsanız oda iyi seviyelerde soğutma sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Aralık 2018; 0:0:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blower fanlı vega 56 bu oyunda en fazla 58 gördüm ve 1 adet 12cm fan daha ekliycem kasa corsair 400R.

    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Aralık 2018; 0:10:34 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Evga TitanX sc ve sonuçta oyunlarda 83C'yi görüyordu ama kasa yan kapağına iki fan eklemek 64C'ye düşürdü.
  • Bu modelin uzay montajda bile çalıştığı sıcaklık 83-84 derece, auto fan profilindeyken heatsinki shorud altında bulunan böyle bir ürünü kasa fanı ekleyerek 64 dereceye düşürmek imkansız.

    İstersen 2 değil 20 fan tak sonuçta kartın kendi blower fanı gpu temp için darboğaz yapar yani ancak blower fan ne kadar üflüyorsa heatsinki ancak o kadar soğutabilir.

    Ancak oda sıcaklığı 10 derece altındaysa autoda belki 64 derece görür.
  • Yok kardeşim ne 58'i yanlış görmüşmüsündür o 48 filandır.

    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?
    https://www.computerbase.de/2017-12/sapphire-radeon-rx-vega-56-nitro-plus-test/3/

    Bu işlerden anlamasak yedirceksin hani. Vega 56 referans tasarımın default çalışma sıcaklığı 75 derecedir ve kullanılan soğutucu TDP'e göre oldukça kötü olduğu için bu soğutmayıda ancak 47db gibi yüksek sesde sağlayabilir. Karta uv yapıp sonra auto fan profilini değiştirip benim kart 60 dereceyi geçmiyor diye kendini kandırabilirsin fakat gerçekler değişmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Aralık 2018; 0:40:34 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Kartta undervolt var amdnin fazladan verdiği voltajı düşürülmüş hali.
    Neyse ben geri adım atıyorum linkteki incelemeden sonra .

    Ya 1080 ler düşündüğümden daha sıcak çalışıyor yada blower fanlı soğutucu dizaynı kötü çünkü amd nin referans vega soğutucusunu tüm siteler başarılı buluyor.

    https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-ti,4972-7.html

    Sağlam blower fanlı soğutucuya sahip kartlarda var ama bunu unutmamak gerek msi airboost vega 56 bunlardan biri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Aralık 2018; 0:46:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şu janjanli kartlara olan ilgi mi Nvidia voltaj kapama yapması ile bıraktım



    Eskiden Lightning felan alırdım oc için , GTX 780 Lightning custom sıvı soğutma ve bios mod ile 1.4v verip 1425mhz çalıştırmıştim tabi aldığım performans bence degmedi o kadar emeğe sonra bıraktım sıvı soğutma vs işlerini



    Yani Nvidia zaten kapatmış gram voltaj veremiyorsun karta bu yüzden çok takma blower vs serin çalışıyor zaten kartlar , karta bakmadım ama orijinal founder edition blowerleri ayrı seven var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yalnız başarılı blower fanlı kartlarda var bunu unutmamak gerek msi airboost vega 56 bunlardan biri."

    Daha kendi kullandığın üründen haberin yok, tüm blower fanlı Vega 56'lar AMD'nin Vega 56 için ürettiği referans tasarımnı kullanır yani sapphire, msi, xfx yada direkt AMD çıkışlı blower fanlı Vega 56'ın modelinin soğutma olarak hiçbir farkı yoktur, sadece üreticinin shroud veya bp üzerine eklediği kozmetik farkı vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Aralık 2018; 0:48:59 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Gerçek bir kullanıcı olarak ben bunu hatta yük altında yani oyunda veya Heavenbenchmark ya da superpotion testlerini fanlar %100 deyken kart OC'lu 62C OC'suz 58C bile gördüm. Bakın bu aşağıdaki resim sizin konunuzda da paylaştığım Nisan 2017 de ki Superpozition Benchmark'ın resmidir sıcaklıklara bakın ve boşta ki değere de bakın oda sıcaklığı 20C cıvarıdır mevsimlerden bahar .. imkansız gibi değil mi?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/125535658



    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 10 Aralık 2018; 1:11:16 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.